Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Tom Skerritt, Nancy Allen en Heather O'Rourke
Releasedatum: 8 september 1988
Plot Poltergeist III
"He's found her."
Carol Anne lijdt zwaar onder de problemen die zij heeft gehad met de geestenwereld. Ze trekt nu in bij haar oom en tante en gaat naar een speciale school. De psychiater van de school denkt dat ze aan massa-hypnose doet. Er zit echter nog steeds een geest achter haar aan en dit keer moeten de spiegels het ontgelden. Gelukkig staat ze nog steeds in contact met het medium Tangina.
Bruce Gardner
Tangina Barrons
Dr. Seaton
Reverend Henry Kane
Jeff
Carol Anne Freeling (Stand-in)
Duidelijk de minste.
Past ook niet erg in het rijtje van Poltergeist films. De eerste twee delen hadden beiden een erg luchtige, zelfs fleurige kant. Die mist compleet in dit deel. Nestelt zich meer in het rijtje met Chucky en de Candy Man.
Vond het horror gedeelte ook niet echt erg geslaagd. Onze Poltergeist ziet er een beetje dommig uit, spannend is het nergens. Wel leuk is het hele spiegelconcept en enkele scenes zien er best mooi uit. Vooral de strobohuiskamer was best stoer.
Special effects zijn verder erg matig (vooral de skeletten), acteerwerk nu ook niet meteen geweldig. Al bij al een wat jammere afsluiter van een fijn reeksje, had meer mee gedaan moeten worden.
michael myers
is dit het deel met dat oud ventje die achter dat meisje aan zit ??
uberjason
P3 heeft een andere aanpak, net als de soundtrack, dit komt mede doordat de film zich afspeelt in het gebouw van de toekomst, daar past ook geen Goldsmith score bij. de film is wegens O'rourke's overlijden ook niet geeindigt zoals het zou moeten, het schijnt dat er nog originele opnames zijn van het werkelijke einde. de makers kozen toch maar voor een stand-in voor Carol anne, waardoor het verhaal enigzins incompleet eindigt. de film zelf is absoluut een kijkje waard zeker voor de Heather-fans let op de aftiteling, daar staat haar overlijdens bericht.
HoRRoR-Freak23
vond dit de beste uit de reeks
zit meer spanning en horror in als in deel 1 en 2
HoRRoR-Freak23
is dit het deel met dat oud ventje die achter dat meisje aan zit ??
Dat is in elk deel
uberjason
nee pas in deel 2 komt het oude ventje aan bod, dan leer je hem kennen als reverend Henry Kane. griezel hoor! en zeer knap gespeelt
uberjason
ik las op het net dat er een poltergeist 4 aan zit te komen, die dan een soort van prequel gaat worden. ben benieuwd. op de heather o'rourke memorial site heb ik nog de making of poltergeist III gedownload. leuk om heather eens te hebben gezien tijdens de opnames. jammer dat het maar 5 minuten duurt.
chemdennis
Wederom een goede film. Chapeau voor de hele Poltergeist-reeks: Een van de (misschien wel weinige) filmreeksen die ALLEMAAL leuk zijn. (Mijn visie natuurlijk!)
Nephilim
Op zich geen slechte griezelfilm. Alleen jammer dat het een poltergeist film is. Als hij op zichzelf zou staan dan zou ie denk ik betere reviews krijgen. Nu is het duidelijk een vreemde eend in de bijt wat betreft de franchise.
Maar goed ik vond hem wel degelijk vermakelijk. 3*
A.J
Zeer mooi vervolg op dde eerste 2 Poltergeist films...alleen vond ik de muziek niet goed,te slap...maar wel een goed verhaal!Toch 3 sterren!
Gelukkig beter dan het 2e deel want dat vond ik maar niets. Bij deze film speelt alleen nog Heather O'Rourke mee uit de eerste 2 delen en dat werkt verfrissend want je hebt in principe een nieuwe cast.
Het verhaal vond ik best aardig en boeiend. De film wordt soms zelfs spannend.
Deze gemiddelde horror is het minste deel van de drie. Met name spanning en goed acteerwerk ontbreekt. De film werd over een andere boeg gegooid dan de vorige twee. O'Rourke stierf tussen de opnamen door, op veel te jonge leeftijd.
uberjason
Er word gepraat over de Poltergeist-vloek, maar ach...dat was puur voor de verkoop van kaartjes. Amityville had daar toen ook flink op geteerd, door verhaaltjes die bovennatuurlijk waren. Feit is wel dat heather O'Rourke aan blokkering van de ingewanden stierf. iets waar de doktoren veel te laat achter kwamen. Tijdens de opnamen van P3 zat heather al aan de pretnison, wat de bolle wangen verklaarde, en vlak aan het einde van de filmopnames sloegen haar ingewanden accuut stil, en konden de artsen niks meer doen.
Julian beck, die Kane speelde in P2 stierf aan maagkanker, Die Indiaan is gestorven aan een hartkwaal, en Dominique Dunne, die in Poltergeist 1 de oudste zus van carol Anne speelde, is door een jaloers ex-vriendje doodgeschoten vlak voor de film in de bioscoop zou draaien. Al met al heeft er dus veel aan ellende meegespeelt in de trilogie, maar allen zijn te verklaren. het blijft natuurlijk wel een drama.
Richard_Voorhees
Nog steeds een redelijk vervolg op Poltergeist I & II: 2,5*
kniteforce
begon goed. maar nee. Ook weer niks. Deel twee is misschien ietsjes slechter.
Welcome_to_NHK!
Wat een ongelooflijk slechte film zeg....
Geen enkel ogenblik had ik het gevoel dat ik naar een enge of op zijn minst een redelijke film aan het kijken was.
Het ging echt van de hak op de tak.
Ik had wel iets beters verwacht dan dit.
Liesha
Wat een ongelooflijk slechte film zeg....
Het ging echt van de hak op de tak.
Ik had wel iets beters verwacht dan dit.
had het niet beter kunnen verwoorden!
Ieder z'n eigen mening.
Ik vond het ronduit knap dat er bij deze Poltergeist geen computer effecten aan te pas kwamen. alles werd live opgenomen zonder green screens. enige SFX was de bliksem inslag op het einde van de film. Probeer dat maar es voor elkaar te boksen tegenwoordig. Bij de meeste effects-films van die tijd en zeker van nu werden computers gebruikt, en in P3 was het, vond ik, veel knapper om moeilijke effecten gewoon met spiegels, belichting en stand doubles te doen.
Het is jammer dat Poltergeist II zo slecht ontvangen werd, maar ik vind het toch een goeie film.
charmed one
ben ik mee eens uberjason het is gewoon een goeie film dat weten we beide wel want we hebben hem wel samen gekeken we kijken altijd samen horrors he uberjason ik ben hier gewoon mee op gegroeit geweldige films een dikke 4
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ik vond deze de leukste qua setting. Het flatgebouw had iets zeer creepy. Ook de verscheidene lokaties zoals de winkeltjes, de parking, het zwembad...zijn véél leuker om te volgen dan in een gewoon huis.
Bovendien zit in deze de meeste spanning. Ik wou eigenlijk 3 sterren geven vermits ik deze de beste vond, maar ik vond het einde jammer genoeg héél lang duren en maar verder voortgaan op een zéér laag tempo. Wel jammer, mijn aandacht was helemaal verzwakt. Maar de film begon wel heel sterk! Stiekem had ik gehoopt dat het beeld op de tentoonstelling tot leven zou komen.
uberjason
Ey charmed one...(Jelske?) moeten binnenkort maar ff naar bloody valentine kijken, lang geleden dat we hebben film gekeken...
Ja helaas voor de film...en nog meer voor het overlijden van O'Rourke dat het einde zo abrupt werd afgesneden....had graag gezien dat Carol Anne met een gerust blij gezicht kon zeggen dat de poltergeist- ellende nu voorbij was en ze terug naar har ouders in Cueste Verde kon gaan.....
anyway, ook de Poltergeist films blijven voor mij jeugd sentiment, en ik zal ze nooit slecht vinden
JustMike
Leuke film alleen te veel spiegels, de scene dat ze in de spiegel word gezogen is wel grappig.
killerfreak
Intussen de poltergeist saga afgewerkt. En het moet eerlijk gezegd zijn: het werd steeds minder. De setting is hier misschien wel iets beter (met de 1000-en vensters en spiegels), maar qua verhaal blijft deze ver onder de 1ste (en een beetje boven de 2de).
Helaas voor de slachtoffers van deze films, maar ik geef toch maar een 2*
psycholamp
- 1960 berichten
Vanmiddag maar weer eens gekeken bij MGM on demand. Tja....
Duidelijk de minste van de drie. Waar is de poltergeist? Het draait nu allemaal om Kane die Carol Anne koste wat kost wil hebben en nu is het meer een evil spirit dan een poltergeist.
Ook ben ik minder gecharmeerd van de setting'. Zo'n moderne wolkenkrabber ademt toch een ander, en voor mij, een stuk minderboeiende sfeer uit, dan een huis.
Ik denk trouwens wel dat de poltergeist-saga één van de minster bodycount-horrorseries en dat is dan wel weer grappig.
Al DeNiro
De engste van de drie en mijn favoriet.
De setting vind ik juist heel sterk. Die wolkenkrabber ademt een onaangenamere sfeer door de kilheid, etages, liften enz.
Heather O' Rourke
movie-edje
De slechtste en overbodig vervolg!
Je mist hier het warme gezins gevoel, die de voorgangers wel had.
En het onschuldige sfeertje dat later eigenlijk uit de hand loopt.
De karakters zijn ook niet echt overtuigend!
En Heather o Rouke is eigenlijk wel een beetje de weg kwijt in deze deel.
Het verhaal schommelt naar in 1 richting............ naar de climax!
jammer eigenlijk!
vooral dat Heather o Rouke er niet meer is.
ze hadden een geweldige poltergeist kunnen maken!
Bxian32
Dit moet toch wel een van de slechtste films zijn die ik ooit zag, wat een bagger, baggerverhaal, baggereffecten en baggeracteurs. Zonde, de 2 eerdere films waren zeker het kijken waard.
misterdhdh
zeer matige film, had hier hoge verwachtingen van omdat ik over een paar jaar al eens poltergeist 1 heb gezien, en die was volgens mij voor mij toch doodeng. maar deze film is voor mij toch een flop, echt supereng werd het nooit, heel weinig schrikmomentjes, niet vernieuwend aan. wel een paar leuke scénes zeker met die plas in de garage. maar het laatste half uur kon mij echt niet boeien, vond het met die auto's maar stom. komt ook volgens mij door het overlijden van dat meisje, waardoor ze niet meer veel in beeld kwam. maar echt geen leuke film voor mij, acteerprestaties vond ik wel goed, muziek niet. zeer spijtig van dat meisje, ze kon een grote worden. het leven is een oneerlijke strijd. Respect voor het meisje, niet voor de film. zeker geen aanrader.
natuurlijk heb je duizenden slechtere films
2.5/5
Filmvloek.
De afsluiter van de beroemde griezeltrilogie begint alleraardigst, om tegen het einde nogal te ontsporen in chaos en een teleurstellende finale. Het script blijkt te zijn afgeraffeld en dat is jammer, want zo slecht als vaak beweerd wordt is Poltergeist 3 niet. De film wordt over een iets andere boeg gegooid wanneer O’Rourke bij haar oom en tante verblijft in een wolkenkrabber.
Het kindsterretje zet een creepy rol neer ondanks haar ziekte en de zichtbare kenmerken van de daarbij behorende behandeling. Een half jaar na de opnamen stierf ze aan de gevolgen van een hartstilstand op 12jarige leeftijd. Veel en veel te jong werd ze begraven naast haar filmzus uit het eerste deel, de door moord om het leven gekomen, Dominique Dunne. Het droeg allemaal bij aan de hype rondom een zogenaamde vloek die deze filmreeks zou hebben getroffen.
Redelijk.

Poltergeist II: The Other Side
1986

Poltergeist
1982

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Zogenoemde 'Poltergeist'-vloek resulteerde naar verluidt in dood van vier castleden

The Omen
Horror / Mystery, 1976