• 9.370.349 stemmen

3 Backyards (2010)

Geregisseerd door: Eric Mendelsohn

Met onder meer: Embeth Davidtz, Edie Falco en Elias Koteas

Plot 3 Backyards

Een drietal korte, maar mogelijk levensveranderende avonturen spelen zich af op wat op het eerste zicht een normale herfstdag lijkt. In een zelfgenoegzame voorstedelijke wijk doolt een emotioneel verwarde zakenman door zijn thuisstad terwijl hij wacht op een vertraagde vlucht, een huisvrouw begint aan een vreemde tocht wanneer ze haar beroemde buurvrouw een lift geeft naar de plaatselijke ferry, en een acht-jarig meisje wijkt van haar normale route naar school af en komt terecht in een onverwachte volwassen omgeving.

avatar van 009

kon meer geweest zijn,...

de 3 verhalen waren iets te oppervlakkig,

en het verhaal met de buurvrouw en actrice kon me niet echt boeien...

avatar van Movsin

Movsin

Ben op mij honger blijven zitten.

Slechts één van de drie verhalen kon me echt bekoren. De twee andere gaan van zwak tot matig.

Het is zeker niet de bedoeling van de cineast geweest er een soort thrillerke van te maken, noch om een door toevalligheden samengestrengeld verhaal te brengen, maar wel om menselijke gedragingen en emoties, bij totaal verschillende mensen, in totaal verschillende omstandigheden, als gemeenschappelijk naar voren te schuiven.

Dit lukt best maar helaas is het globaal net iets te weinig om het echt boeiend en genietbaar te maken.

De vele, passende, close-ups van de hoofdpersonages zijn best geslaagd.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk dramafilm...

Apart 3 verhalen...

Niet echt spannend verhaal...

Redelijk acteerwerk..

Wel bekende acteur Elias Koteas...

Jammer geen HD aanwezig...

Geen moeite waard...

avatar van nightbreed

nightbreed

De mooie regie weet de eerste 20 á 30 minuten het zwakke script erg goed te verhullen, daarna zakt de film als een slappe pudding in elkaar.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Deze film vind ik moeilijk te beoordelen. Aan de ene kan vond ik de meeste verhalen niet interessant. Alleen het verhaal met de man die zijn vlucht mist kon me nog wel wat boeien maar bijvoorbeeld het verhaal van die vrouw die een beroemde vrouw een lift geeft gaat helemaal nergens over. Ook zat er een kippenvel momentje bij mij toen dat kleine meisje tegenover een mogelijke misbruiker stond. Brrrrrr. Verder hadden de verhalen mij zeer weinig te bieden.

Toch heeft de film aan de andere kant wel een heel bijzondere en een beetje een mystieke uitstraling waardoor je toch wel geboeid blijft kijken. Het leek af en toe zelfs een beetje op een sprookjesfilm. De manier van filmen, het lichtgebruik en het muziekje op de achtergrond zorgen toch wel voor een bepaalde spanningsopbouw waardoor je toch wel blijft kijken naar het geheel. Hoe oninteressant het af en toe ook was. Dat vond ik dan weer het knappe eraan.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Tja, zoals Fran al aangeeft, is deze film inderdaad lastig te beoordelen.

De 3 verhalen zijn op zich niet zo heel erg boeiend.

Ik vond bepaalde dingen slecht uitgewerkt.

Echter de manier waarop er gefilmd wordt, zorgt voor een redelijke film.

2,5 *