• 9.378.664 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Amber Heard en William Fichtner

Releasedatum: 24 februari 2011

Plot Drive Angry

"One hell of a ride."

Wanneer de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord wordt, wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster. In Pipers 'turbo-charged Black '69 Charger' beginnen ze een race tegen de klok...

avatar van mr_erp

mr_erp

Grappig dat deze film direct wordt vergeleken met Hobo with a Shotgun.

En dit lijdt natuurlijk weer tot zeer uiteenlopende reacties..

Zal maar meteen zeggen dat ik geen fan ben van cultfilms.

Maar deze film is een stuk 'luchtiger' en bevat WEL wat leuke humor.

Verder vond ik Nicolas Cage wel goed spelen en kon ik de knappe vrouwen in deze film ook wel waarderen. Deze film vind ik daarom ook stukken beter als Hobo with a Shotgun!

Neemt niet weg dat het verder een belachelijk verhaal is.

Belachelijk verhaal, niet mijn type film maar toch nog een paar pluspunten.

--> Dat maakt voor mij 2*

avatar van Quentin

Quentin

Leuk onzin verhaal en een fijne cast (vooral Amber Heard natuurlijk), maar technisch bijzonder ondermaats. Camerawerk en de vreselijke visual effects in het bijzonder, in tijden niet meer zo'n slechte visuals gezien in een 'grote' film.

avatar van El ralpho

El ralpho

Hel van een rit

Meerdere malen wordt er hier in de berichten aangehaald dat Drive Angry echte exploitation is en voornamelijk interessant is voor de doorgewinterde pulp liefhebber. Nu kan ik van mezelf zeggen dat ik Planet terror een geweldige exploitation vond en ik me met Machette ook behoorlijk wist te vermaken. Maar toen ik Drive angry voorgeschoteld kreeg was ik (op de verschijning van Amber Heard na dan ) allesbehalve tevreden.

Het begint allemaal best leuk met een behoorlijke introductie aan personages en een redelijke opbouw. Maar vanaf het moment dat het verhaal zich uit de doeken begint te doen zakt het hele zooitje al helemaal genadeloos in. Vanaf het moment dat er beelden van het leven van de dochter van Milton (Cage) worden getoond door middel van een aantal lelijk gemonteerde flashbacks gaat het al snel downhill met deze exploitation productie.

Het maakte mij verder niet uit dat de acties van de personages compleet ongeloofwaardig en over de top waren maar zorg dan nog wel voor effecten die dan niet pijn doen aan de ogen. lelijke explosies, overmatig blue screen gebruik en effecten die zich op sommige momenten zelfs kunnen meten met het misbaksel wat zich Sound of thunder noemt..dan hoor ik hier verder wel terug dat de film zijn accenten hier ook niet op wenst te leggen, dat je je er aan gaat irriteren als kijker lijkt me dan ook niet echt de bedoeling.

Ook miste de actie scene's naast niet storende effecten sowieso net dat beetje flair. Een voorbeeld vind ik de gunfight during sex scene die gewoon toch een bepaalde sfeer mist en die in een film als Shoot em up veel beter werd neergezet.

Misschien is dit genre niet voor mij weggelegd en waren beide films die ik in het begin van mijn recensie benoem toevalstreffers geweest maar ik betwijfel het ten zeerste. Binnenkort staat Hobo with a shotgun op de planning en kan ik definitief vaststellen of deze prent gewoon een zeer matige vertoning was of dat het te wijten valt aan mijn persoonlijke smaak.

avatar van Zinema

Geen grindhouse.

Dit pretentieloze geweldswerkje, met Cage als de uit de hel ontsnapte wreker, kent dusdanig veel vaart en vertier dat deze cinematografische achtbaanrit in bijzonder goede aarde valt. De metal-achtige soundtrack verveelt echter al snel en Kees met zijn zonneschijnbandje komt dan ook rijkelijk te laat.

Gelukkig is er sprake van veel bloed en kogels terwijl fun de boventoon voert. En daarvoor is niet eens de omgekeerde plastische chirurgie van een plakkerig achterafzaaltjesfilm met het tegenwoordig moemakende verplichte grindhouse-predikaat voor nodig. Met Bulgaarse CGI komen we heden ten dage al een heel eind.

Zeer goed.

avatar van Mirckje

Mirckje

Gewoon een lekkere film om te zien. 3D geeft er wel een leuk effect bij. Domme film maar wel cool!

avatar van Mattiman

Mattiman

John Milton is een man met een missie, zijn kleindochter terugvinden. Al wie hem in de weg staat, bekoopt het met een kogel uit zijn shotgun. En onderweg doet hij enkele serveersters binnen. Samen met de sexy Piper achtervolgt hij Jonah King, de leider van een satanische sekte die Miltons dochter doodde én zijn kleinkind heeft ontvoerd. Milton wordt op zijn beurt achtervolgd door de mysterieuze Accountant. In a nutshell: Nicolas Cage kickt ass.

Nicolas Cage past perfect voor hysterisch gekke rollen zoals die van Milton. Voor de verandering doet hij hier wat ingetogen. Begrijp me niet verkeerd, hij gaat nog steeds over-the-top, maar doet dit vaak al fluisterend. Piper wordt vertolkt door Amber Heard. Deze aantrekkelijke sidekick loopt niet hulpeloos rond, maar weet ook van wanten. De rollen van de hoofdpersonages verbleken echter wanneer de Accountant zijn intrede doet. Die rol van William Fichtner is geweldig goed en humoristisch. Hij speelt elke scène met een zekere nonchalance en heeft de beste tekst uit de hele film (wat nu ook niet weer zo'n grote prestatie is).

Overdreven schiet-en achtervolgingsscènes razen voorbij, overzichtelijk voor de verandering, maar verwacht geen hoogstaande cinema. De actiescènes zijn goed uitgewerkt, alhoewel de special effects soms te wensen overlaten. Het zit hem in z'n genre en er kon toch goed mee worden gelachen.

Drive Angry is een geslaagde, pretentieloze actiefilm die je best niet al te serieus neemt. Er is geen deftig verhaal en er valt niets van geloofwaardigheid te bespeuren. Het is een bovennatuurlijke versie van Shoot' Em Up, met zelfs een gelijkaardige, niet kogelvrije, vrijscène. De personages en cast zijn uitstekend, met Fichtner als uitschieter. Verstand op nul en genieten!

avatar van reinoudrosmolen

reinoudrosmolen

Ik vond hem wel leuk, weer eens iets lekker totaal anders van Cage.

Ik zou hem wel iedereen aanraden. Gewoon lekker zondag middag veel regen buiten, dan gewoon gaan zitten voor deze film

avatar van jipt

jipt

Fantastisch onzin filmpje. Cage die geschikt is voor dit soort filmpjes. Lekker onzinnig geweld en een

maf mystery-fantasy verhaaltje. Lekkere soundtrack en Amber Heard Knallend einde 3D had dan weer niet gehoeven. 4* voor dit originele pulpwerkje.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Voor het realistische verhaal moet je deze film niet gezien hebben, maar de actiescènes zijn best te pruimen. Eigenlijk is het wel jammer dat ze er bovennatuurlijke dingen ingestoken hebben, aangezien ik daar niet meteen de grootste fan van ben. Maar nogmaals: de actie is best goed en ook Nicolas Cage is aardig op dreef.

avatar van madoka70

madoka70

oooooooooooooh, wat slecht. Zo slecht zie je ze zelden. Compleet ongeloofwaardig verhaal, James Bond is oude stijl is er niets bij. Het enige mooie zijn de meiden, maar die acteren nog beroerder dan Nicolas Cage, kun je nagaan. Ik mag niets verklappen en dat doe ik ook niet, maar echt ALLES aan deze film is voorspelbaar. Kon mijn lachen niet houden toen het afgelopen was en heb nog zeker een half uur gegniffeld.

avatar van FillumGek

FillumGek

Dit moet echt één van de lelijkste filmtitels van 2011 zijn. Gelukkig is de film zelf verre vak ruk, een goede actiefilm heeft niet veel meer nodig dan vuurgeweld, PK's en aantrekkelijke vrouwen.

Het verhaal leek op pure standaard uit te draaien maar ik werd toch verrast door de bovennatuurlijke wending. Van mij mochten ze die onzin gerust achterwege laten want nu lijkt het alsof de film een paar bakken intelligenter wilt zijn dan de gemiddelde actieflick maar dat is ie niet. Het stoort echter nergens, gelukkig.

Nicolas Cage was ooit één van mijn favoriete acteurs, maar dat was in de tijd dat ik vond dat films van Van Damme en Seagal ook met Oscars bekroond moesten worden. Want eerlijk is eerlijk, zo'n goede acteur is Cage niet. Ook hier speelt hij niet overtuigend en wordt hij volledig weggespeeld door Fichtner. Zijn rol als The Accountant moet één van de briljantste actierollen van de afgelopen tijd zijn. Zo koudbloedig zie je ze zelden, hilarisch! De grootste reden tot het kijken van de film was echter Amber Heard. Wat is zij toch mooi, zeker top 3 werk en heeft al eerder laten zien nog te kunnen acteren ook.

Dodge Chargers zijn altijd een plus dus de achtervolgingen waren best vermakelijk. Wat ik wel storend vond waren de 3D effecten die wel heel geforceerd aanvoelden. De CGI vond ik ook niet altijd geslaagd. Het schietwerk was standaard al ergerde ik me af en toe aan de kromme vizieren van de badguys. Natuurlijk is dat te verwachten dat ze voortdurend missen, maar soms was het wel erg bont. Waar ik wel erg over te spreken ben is de bloederigheid van de film. Een aantal scenes konden gerust in een horrorfilm. Wat betreft make-up welteverstaan, want soms wordt er gepoogd spanning te creëren terwijl je vooraf weet dat het nergens op uitdraait.

De finale was helaas behoorlijk teleurstellend. Nogmaals, die lelijke CGI botste nogal met de rest van de film. Desalniettemin een bovengemiddeld filmpje die mede dankzij rollen van Fichtner en Heard blijft boeien.

avatar van Justinw

Justinw

Ghostrider 1.5, alvast een voorproefje van deel II waar ik naar benieuwd ben aangezien de regisseurs van Gamer en de Cranks erachter zitten.

Maar dit viel wel even tegen. De cast is eigenlijk prima in orde. Nicolas Cage, Amber Heard en Fichtner zijn toch wel namen waar ik graag naar kijk. Deze namen konden de film helaas niet redden.

Ik had er niks op tegen gehad als het bij het nodige Shoot & Drive gedeelte bleef. De aardige montage bijvoorbeeld de scene waarin hij door blijft "vrijen" terwijl hij een arsenaal aan sekte leden kapotknalt is erg cool. Ook de droge verschijning van Fichtner is oké Maar de special effects buiten dit schieten om zijn toch wel van een slecht niveau en vond ik totaal niet bij de film passen. Was dit weggebleven dan had ik hier nog wel een voldoende gegeven. Nu kon ik niet meer kwijt dan 2 sterren.

avatar van thunderball

thunderball

Deze een paar weken geleden in mijn vakantie aangeschaft en bekeken.

De eerste minuten begon mij het ongemakkelijke gevoel te bekruipen dat ik wel eens een gigantische miskoop had gedaan, Cage toch weer redelijk op de automatische piloot in het soort van rol dat we hem al zo vaak hebben zien doen,

maar dan wordt de film in 1 klap gered door Fichtner, die waarschijnlijk zijn meest absurde rol uit zijn carriere neerzet, maar dit met zo'n briljante, droge delivery doet, dat ik plots weer helemaal bij de les was. Heel erg goed!

Bij ons thuis is het zinnetje: "I'm the accountant!" dan ook al vaste troef op de meest idiote en onverwachte momenten.

Nou vind ik die Fichtner altijd al wel een wat vreemde vogel, die ik niet helemaal vertrouw, ook als ie een gewoon iemand speelt, zoals bv in een film als "Go", of in een Hollywoodblockbuster als "Armageddon".

Verder is Amber Heard een ongeloofelijk lekkere meid, die ook nog eens aardig zo'n rol weet neer te zetten, dus niet ALLEEN eyecandy.

Alleen vond ik de schurken behoorlijk tegenvallen, zeker de mainvillain.

Waar is de tijd gebleven dat we mensen hadden als Henry Silva, Lee van Cleef, Christopher Lee, Jack Palance etc? Er zal toch wel een nieuwe lichting van dit soort acteurs zijn? Ik kan er iig zou gauw geen bedenken.

Verder stelt het verhaaltje natuurlijk niet heel veel voor, maar bevat de film een goede, spektaculaire auto-achervolging en een misschien niet helemaal bevredigend einde.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ondanks de voldoende toch een behoorlijke tegenvaller. Cage is cool, Heard is lekker en de auto's scheuren er lekker op los, maar de film kon me geen moment pakken. Het script is een puinhoop en eigenlijk gewoon erg oninteressant. De rol van de accountant is vaag en het verhaal wordt veel te lang uitgerekt. Als je een beetje affiniteit hebt met dit type film dan weet je dat een speelduur van rond de 80 minuten de meest ideale is. Verder best genoten van vooral Cage en de gore, maar uitblinker is toch die shoot-out in slow-motion. Geweldige scène.

Oja, en Tom Atkins

avatar van otherfool

otherfool

Was deze film eigenlijk al weer vergeten, 't is dat ik Heard recentelijk in een andere film zag. Drive Angry combineert een paar redelijke actiescenes en het in de dop interessante duo Cage / Heard aan een wat dommig verhaaltje dat best wel wat beter in elkaar had kunnen steken, over-the-top geschmier of niet. Al met al toch te weinig van genoten.

2*.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg fijn filmpje!

Eerste half uur is simpelweg geweldig: fijne introductie van de verschillende personages, over de top geweld, wat gore hier en wat nudity daar, humor, mysterie... En als toetje de fantastisch droge performance van The Accountant!

Nadien verwatert het een klein beetje en de finale is ook niet helemaal bevredigend maar voor de rest erg genoten van deze film. Cage zoals ik 'm graag zie, Amber Heard is een knap ding en William Fichtner is outstanding.

Enig minpuntje is een beetje de bad guy die niet helemaal uit de verf komt.

avatar van Metalfist

Metalfist

Even in Hell there is compassion

Het is eigenlijk elk jaar hetzelfde liedje. Ik zie een heleboel interessante nieuwe films voorbij komen maar om de een of andere reden komt het er nooit van om ze effectief te zien. Zo had ik tot sinds kort maar 10 films van het jaar 2011 gezien en omdat ik dit jaar toch wel eens een deftige eindejaars top 10 wil kunnen neerzetten, besloot ik om maar eens werk van te maken van een aantal titels die ik nog erg graag wou zien. Deze Drive Angry is er één van.

Waarom was ik hier zo benieuwd naar geworden? Voornamelijk vanwege de mooie Amber Heard die sinds Never Back Down een aantal jaar geleden in de cinema een onuitwisbare indruk heeft nagelaten. Zo'n prachtige vrouw (die ogen en het blonde haar... Goddelijk!) maar in die film wist ze ook een vrij standaard rol nog naar een degelijk niveau te tillen. Haar rol hier in Drive Angry is nog altijd redelijk standaard maar wederom weet ze het heerlijk te brengen. Fantastisch hoe ze erin slaagt om de ene moment enorm schattig over te komen vanwege haar uiterlijk om dan ettelijke minuten haar verloofde compleet bijeen te timmeren. Heard is zonder twijfel één van de meest beloftevolle actrices van het moment, ik hoop dat we ze nog veel gaan mogen tegen komen in dit soort producties. Een andere reden, maar minder belangrijk, was toch ook wel de rol van Cage. Ik heb altijd al een haat-liefde relatie met hem gehad want in rollen zoals in Ghost Rider of Con Air kan ik heb altijd waarderen maar tegelijkertijd heeft hij best wel wat crap gemaakt, dat valt nu eenmaal niet te ontkennen. Gelukkig mag de film zich bij de eerste categorie scharen want Cage is erg leuk in de rol van Milton. Hoogtepunt moet toch de scène in de slaapkamer zijn met de serveuse waar hij al neukend een hele resem bad-guys neer knalt. Maar de grootste verrassing van het geheel moet toch wel William Fichtner zijn die hier een bijna geniale prestatie neerzet als The Accountant. De manier van doen, de trekjes, de conversaties met Milton, gewoonweg het hele einde, ... Fichtner speelt dit met verve en ik zou niemand anders kunnen inbeelden voor de rol.

Visueel is dit ook vrij aantrekkend. De hele 3D hype ben ik ondertussen kotsbeu maar gelukkig kun je het merendeel van de films perfect in 2D zien. Met uitzondering van een paar kogels en ontploffingen zie ik hier verder ook niet in waarom je dit perse in 3D moet zien maar dat terzijde. Drive Angry heeft een toffe sfeer die zelfs voor een complete leek qua auto nog altijd leuk is om te zien. De races worden degelijk in beeld gebracht en ook de rest van de film is zeker geen straf om naar te kijken, al werd mijn aandacht wel erg vaak naar Heard getrokken maar daar ben ik zeker en vast niet kwaad om. Verhaal gaat trouwens compleet de andere richting uit dan ik had verwacht maar dit is gelukkig geen nadeel. Nu ben ik sowieso altijd al wel een sucker geweest voor dit soort fantasy verhalen waar oude mythologie wordt boven gehaald maar het wordt hier wel lekker uitgewerkt. Je hebt al vrij snel door dat Milton niet helemaal zuiver op de graat is en in combinatie met The Accountant komt dit nog mooi uit de verf. Het offer gedeelte voelt hier en daar nogal standaard aan, Billy Burke als Jonah King is niet zo'n fantastische bad-guy, maar het geeft wel aanleiding voor een paar heerlijke actiescènes.

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me hier niet mee heb geamuseerd. Coole auto's, een enorm sexy vrouwelijke hoofdrol en Cage die terug de rollen aanpakt waarin ik hem graag zie. Tel daarbij dan nog eens de vlotte actie, het degelijke verhaal en een glansrol van Fichtner bij en je hebt gewoonweg een sterke film. Ben blij dat dit soort films aan een revival is begonnen want er zit leuk spul tussen.

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Had gehoopt dat Drive Angry in het rijtje van films als Shoot 'em Up en de Crank-films zou komen te staan, maar daar mist de film toch echt wat punch voor.

Aan het personeel ligt dat echter niet. Cage is geschikt voor dit soort rollen, de 'cool' spat eraf. Amber Heard staat niet alleen mooi te wezen maar heeft ook de goeie attitude, maar het is Fichtner die de show steelt als medogenloze en mysterieuze accountant.

Ik vond de actie te plat, de achtervolgingen niet amusant genoeg, de oneliners niet legendarisch genoeg. De climax kwam er niet helemaal uit, en de film duurt ook iets te lang.

Leuk vermaak, helaas blijft het daar ook bij. 3*

avatar van Aapje81

Aapje81

Drive Angry geeft precies wat je ervan mag verwachten. Veel actie, veel geweld, een coole Nicolas Cage en een ongelofelijk lekkere Amber Heard. Tel daarbij nog een leuke William Fichtner en een stupide scenario en je bent klaar.

Bij het kijken van deze film was ik in de stemming voor dit soort ongein en ik heb me geen moment verveeld.

Goed.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/fantasy film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Nicolas Cage speelt goed...

Uitstekend camerawerk...

Prachtig HD kwaliteit...

Prima achtergrond muziek (Dolby Digitial), maar

soms te hard geluid voor de autorijden...

(geen 3D gezien)

avatar van blurp194

blurp194

Wat een geniale film.

Heerlijk bot, mooie lompe actie, en af en toe erg grappig - soms subtiel, soms ook weer zo bot als het maar kan. En de grappen komen zowel uit de situaties als uit de dialogen en uit de timing van de actie. Echt heel knap gedaan. En nog leuke gimmicks - het wapen waarmee Milton rond loopt te sjouwen bijvoorbeeld. Of Milton's oog. Misschien dat de effecten dan af en toe wat minder spectaculair zijn dan wat we wel eens gezien hebben, maar dat vind ik dan weer niet zo heel erg. Zolang het maar niet al te nep wordt - en een beetje nep past wel bij deze film. Het gaat tenslotte niet om een waargebeurd verhaal.

Perfect gecast en heerlijk geacteerd - alle rotopmerkingen die ik ooit over Nicolas Cage en David Morse gemaakt heb trek ik hierbij in, wat zijn ze hier goed bezig en prima op hun plek. Dan kan het nog zo waar zijn dat William Fichtner de show steelt - en dat is ook zo - maar dat komt dan vooral omdat hij daar ook echt een prachtrol voor krijgt, en die kans volledig waarmaakt. Het maakt de film nog beter, niet de andere acteurs slechter.

En dan heb ik het nog niet eens over Amber Heard gehad. Nog zo'n prachtrol, en wat een mooie meid en wat een mooie stoere rol speelt ze. Echt heel ver verwijderd van het domme blondje dat nog even de love interest mag spelen. Eigenlijk is ze alles bij elkaar geteld gewoon de stoerste held van het hele verhaal.

En als er al een kritiekpuntje mogelijk is, dan is het dat de badguys wat te weinig loskomen. Maar gaat de film wel over hen?

avatar van david bohm

david bohm

Goed kijkbare film met een lekker over-the-top verhaallijn en prima acteerwerk. Af en toe wel wat lelijk geluid maar al met al een behoorlijke film.

avatar van nakada

nakada

Heerlijk over de top actiefilm met een aantal slachtoffers. Niet nadenken, gewoon kijken en genieten.

Ik begin te merken dat ik ze op mijn oude dag meer en meer kan waarderen.

avatar van El  Loco

El Loco

One hell of a ride.

Een tijdje geleden had ik deze Drive Angry opgenomen met het oog op een herkennismaking met die wonderschone Amber Heard, want het was toch al lang geleden dat ik ze nog eens in een film had gezien. Ook de rol van Cage leek me wel de moeite en de actie zou wel volgen.

En Drive Angry is zeker een aangename rit geworden, dat zeker en vast, maar ik had toch vaak het gevoel dat ik deze film beter in 3D had gezien dan in 2D. Het merendeel van de effecten waren nog vrij goed te doen, maar in 3D had dit ongetwijfeld veel meer tot de verbeelding gesproken. Vooral voor de scènes in de hotelkamer en met de tank had ik graag in de cinema gezeten. Het is dan ook niet zo onlogisch dat de meest positieve reacties van de mensen komen die de film in 3D hebben gezien, maar een marteling is het absoluut niet geworden dankzij de uitstekende cast, de sfeer en de auto’s. Van auto’s heb ik totaal geen kaas gegeten en je had aan mij vooraf niet moeten vragen wat een Chevelle en een Charger zijn, maar ze zijn wel een ontzettend coole toevoeging aan de film. Vooral de eindscène waar Milton en The Accountant wegrijden is enorm mooi in combinatie met die auto. Het verhaal daarentegen is hier wel een redelijke stoorzender. Jammer genoeg kan ik dit soort satanische toestanden zelden appreciëren in films en de verhaallijn met de offering van de baby zorgt ervoor dat de film naar het einde toe wat tempo verliest. Gelukkig is er wel een sterke slotscène die toch helemaal anders uitdraaide dan ik had verwacht. Ik dacht eerlijk gezegd dat Milton ervoor zou kiezen om zelf zijn kleindochter op te voeden, omdat hij zijn eigen dochter in de steek had gelaten maar hij kiest ervoor om Piper voor het kind te laten zorgen.

Wat voor een heerlijk duo is Amber Heard en Nicolas Cage wel niet. Ik ben nogal redelijk slecht in het onthouden van namen en zeker als ik bepaalde acteurs/actrices weinig in films tegenkom. Met Amber Heard was dit dus het geval, want haar naam kwam me niet onmiddellijk bekend voor maar na wat opzoekwerk wist ik meteen weer wie ze was. Namelijk de sexy blondine uit All The Boys Love Mandy Lane. Eerlijk toegegeven, ik had toen zeker niet gedacht dat ze het zo ver ging brengen maar eigenlijk is dat niet zo verwonderlijk, want ze is hier perfect op haar plaats. In de eerste plaats is ze ongelooflijk aantrekkelijk, maar in tegenstelling tot andere hot chicks weet ze haar rol wel perfect te brengen. Ze is duidelijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en dat levert enkele geweldige scènes op, zoals met haar verloofde of met de sekte in de caravan. Hopelijk gaan we haar de volgende jaren nog vaker tegenkomen in dit soort rollen, want het ligt haar perfect. Wie hier ook helemaal op zijn plaats is, is Nicolas Cage. Een tijd geleden dacht ik nochtans dat ik genoeg had van Cage, maar de laatste tijd ben ik hem opnieuw gaan waarderen door rollen zoals in Con Air. Ook deze rol van Milton is gewoon op zijn lijf geschreven en zo zie ik hem het liefst aan het werk. Geen emoties, stoer kijken en hier en daar een heerlijke oneliner tegenaan gooien. Vooral de scène waar hij in de hotelkamer een stel bad guys neerschiet terwijl er een naakte vrouw aan zijn lijf hangt, is echt goud waard. Hopelijk houdt Cage in het in de toekomst bij dit soort rollen. Naast dit geweldig duo is er nog één iemand geweldig op dreef, namelijk William Fichtner. Ik denk niet dat ik hem ooit ergens anders ben tegengekomen, maar hier past hij perfect in de film als The Account. Wie hier een pak minder memorabel bezig is, is Billy Burke als bad-guy Jonah King. Maar ach, dat trio is meer dan voldoende om de film op te vullen.

Jammer dat ik dit niet in de cinema heb gezien, want ik had de indruk de indruk dat bepaalde scènes echt wel de moeite waren in 3D. Het is eigenlijk de cast die deze film draagt met een super duo Heard-Cage en een al even geweldige Fichtner. Nu hopen dat Cage het op deze manier blijft verder doen en natuurlijk dat we nog veel mogen zien van Amber Heard.

Dikke 3.5*

avatar van Zeriel

Zeriel

Heerlijke over de top film. Cage is lekker op dreef a la The Bad Lieutenant, en blijft de hele film cool in zijn rol.
Goede sidekicks, in de vorm van Amber Hearst en William Fichtner is ook perfect als "the accountant".

Ja het verhaal slaat nergens op, en er klopt geen bal van. Maar wat maakt het uit, dat hoort bij het genre. Verder goede actie, mooie auto's met vette scheurmotoren.

Veel beter dan bv het waardeloze 7 psychopaths wat ook in de hoek van de pulp fictie valt. Vreemd genoeg scoort die beter hier, misschien heeft dat iets te maken met het feit dat de film een paar keer over de grens gaat: Seks met naakte vrouwen die ook daadwerkelijk naakt zijn ipv het obligate droogneuken in ondergoed in amerikaanse films, en het offeren van baby's is natuurlijk ook not done.

avatar van Leno

Leno

Domme maar tevens vermakelijke film die zichzelf gelukkig niet erg serieus neemt. Cage is geknipt voor de rol en Heard speelt een leuke rol. De actie is lekker overdreven en past goed bij de film. Tegen het einde is het allemaal wel wat uitgewerkt, gelukkig komt de climax net op tijd.

avatar van Lana*

Lana*

Sjeezus.... Net drive angry gekeken, had er hoge verwachtingen van maar vond het echt 3X niks.
En dat is toch knap, aangezien ik toch graag naar cage kijk, en ook niet vies ben van wat Fanta. Sterker nog, ik hou ervan. Maar dit ging mij zelfs te ver.
En hoe jammer, want het begon echt niet slecht.
Hele coole scènes en het verhaal sprak me ook zeker aan, maar hoe langer het duurde Hoe lachwekkender het werd.
Sowieso die hele sectebende was zo ruk geacteerd. En dat einde???? Mennn wat een slechte effects. Hoe die vent naar de hel werd geschoten Haha come on.... Wat zag dat eruit

Ik geef 2 punten, 1 voor cage en 1 voor de eerste helft.
De rest?? Knudde...

Zeer stompzinnig verhaal dat moeilijk uit te zitten is. De film heeft één zeer groot pluspunt: Amber Heard. Wauwie! De rest liet mijn heard amber kloppen.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een man uit is op wraak en hulp krijgt van een serveerster die hij onderweg oppikt. Volop actie en totaal over de top, maar dan op een leuke en vermakelijke manier. Het zelfbewuste karakter van de film helpt hier uiteraard bij. Hier en daar lekker bruut.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Wat een schijt, niet normaal. Zo slecht dat het weer leuk is... blijft een terugkerend fenomeen. Volgens mij had deze film alles in zich om een keiharde actiefilm te worden, misschien zelfs een cult-classic maar alles is misgegaan. De CGI is... oef... en de acteerprestaties... ik bedoel, Amber Heard is een verschrikkelijk lekker wijf maar wat een irritant personage, tering. Het gedeelte waarin Fichtner (die ik overigens wel goed vond spelen) in de Hydrogen tanker aankomt rijden is werkelijk waar te belabberd voor woorden. En wat was dat einde? Daar kreeg ik het idee dat ze het er expres zo slecht uit moest zien. Die 3D shit ook, zucht...

Puur gemaakt voor het geld maar het is wel een grappige film geworden. Het is alleen echt, echt heel slecht.