Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans, The (2009)

768 stemmen | gemiddelde 2,96
Misdaad / Komedie
121 minuten
geregisseerd door
Werner Herzogmet Nicolas Cage, Eva Mendes en Val Kilmer
Een corrupte, cocaïnesnuivende rechercheur mag een onderzoek leiden naar de moord op vijf illegale immigranten uit Senegal, in New Orleans. Tevens ligt hij in de clinch met een pooier van de prostituee op wie hij verliefd is.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2010, 9:35 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLeuk
Rare personages, stopwoordjes, toevalligheidjes en grote gevolgen van foutjes waar iemand de grip verliest.. doet mij erg aan de 'Coens-humor' denken, alleen hier komt alles
op z'n pootjes terecht.
Simpel verhaal met op het oog lekker zinloze shots van een of andere leguaan. Het begint snel met
de moord op de familie, dan denk je dat het slechts een introotje is maar eigenlijk gaat de rest van de film allemaal ook daarover, grappig gedaan.
Heb het uitgeproest bij die ouwe vent op de rituele begrafenis met Cage op de achtergrond

, of de harmonicamuziek na de shoot out
bij die gangster
Cage is hier echt een klasbak, alleen al hoe ie loopt en staat met z'n kop naar voren gebogen. Geweldige mimiek en dat lachje ook..... Gave film met scenes die het (hopelijk) over tig jaar nog steeds erg goed doen..
ASman schreef:
''a big... mistake'

[permalink] geplaatst op 26 augustus 2010, 23:20 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVond het wel een leuke film tot de laatste scenes dat opeens alles achter elkaar helemaal goed komt op belachelijk ongeloofwaardige manier. Soort parodie op Hollywood endings maar dat maakt duidelijk dat we de film ook totaal niet serieus hoeven te nemen. Had eerder gepast in een Naked Gun spin off. Een zwaktebod en daarmee een van de minsten van Herzog,
3,0
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 20:01 uurGeinige film, maar Herzog kan beter. Nicolas Cage zorgt voor de leukste momenten in de film. Hij acteert weliswaar ''over the top'', maar in deze film is het ook meer bedoelt als zelfspot waardoor het werkt. Wat ik minder vind aan de film is dat de absurde momenten toch wat spaarzaam zijn, waardoor de film toch niet de sfeer en originaliteit heeft van een echte Herzog-film.
Ook de stijl van de film is wat gewoontjes op een paar momenten na die laten zien hoe veel die Cage wel niet gesnoven heeft (to the break of dawn baby!

) Ondanks enkele komische scènes kan ik Bad Lieutenant toch niet helemaal geslaagd vinden, wat vooral ligt aan de toon van de film. Deze weet echter niet goed de serieuze en minder serieuze momenten leuk met elkaar te combineren.
Ik had graag wat meer een gekke Cage willen zien dan zijn gebruikelijke rol. Want als de gekke Cage ten tonele komt is het toch genieten geblazen en dat zijn dan ook de momenten waar deze film het juist van moet hebben. Een film met potentie dus, maar die wat mij betreft te bescheiden omspringt met het absurdisme en de komische taferelen.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 22:03 uurIk had er iets meer van verwacht maar uiteindelijk is het wel een leuke film.
Het komt allemaal wat traag op gang maar naarmate het verhaal vordert begint er meer vaart in te komen en slaagt men erin het toch boeiend te maken.
Prima vertolking van Nicolas Cage, maar heb van hem toch al betere dingen gezien ook.
Ook altijd leuk om zien is Eva Mendes, die steeds meer belangrijke rollen begint te krijgen, wat een pluspunt is natuurlijk.
En Val Kilmer.... tja, de terugval zet zich ook hier door, en zijn rollen worden steeds kleiner, misschien maar goed ook...
Dit is een leuke film, maar er had meer in gezeten, geen echte topper dus.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 19:50 uurik weet niet wat voor film jullie gezien hebben maar ik vond hem geweldig. Humoristisch, actievol en een geweldige rol van cage.
2,0
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2010, 10:34 uursaaie film maar eva mendes heerlijk.
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2010, 11:10 uurBottleneck schreef:
Simpel verhaal met op het oog lekker zinloze shots van een of andere leguaan.
Waren die shots er niet omdat Cage die daadwerkelijk zag omdat hij volop aan het trippen was? De rest van het korps zag ze namelijk niet..
4,0
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2010, 11:37 uurJa volgens mij wel.. bedoelde eigenlijk ook 'op het eerste oog'