Delta Force 2: The Colombian Connection (1990)
Genre: Actie
Alternatieve titel: Delta Force 2: Operation Stranglehold
Geregisseerd door: Aaron Norris
Met onder meer: Chuck Norris, Billy Drago en John P. Ryan
Gesproken taal: Frans, Engels en Italiaans
Releasedatum: 14 september 1990
Plot Delta Force 2: The Colombian Connection
"Norris and the force are back"
Drugsbaas Ramon Cota ontsnapt uit een Zwitserse gevangenis en doodt daarbij drie agenten van de DEA. Er is slechts één man die in staat is om Cota te vangen: kolonel McCoy en zijn Delta Force. Het kost hen echter enige moeite om in het schijnbaar onneembare fort van Cota in San Carlos te geraken. De actie bereikt een hoogtepunt wanneer Cota en McCoy hun wilskracht testen tijdens een uiterst spannende finale...
Col. Scott McCoy
Gen. Olmedo
Ernesto Flores
Rita Chavez
roda
redelijk goede aktiefilm,chuck norris speelt slecht,maar dat boeit niet bij films zoals deze.
3.5
Diesel
Ooit een keer gezien. Even slecht als de eerste Delta Force.
Diesel
3.5
Ze zijn gestorven voor een flutfilm.
speedy23
Stuntelige, ongeloofwaardige en slordig geregisseerde actiefilm met een expressieloze Chuck Norris in de hoofdrol. De titel van de film verwijst naar een superieur getrainde commando-eenheid die overal ter wereld strijd levert tegen het terrorisme...
U-96
- 2066 stemmen
Leuke computerspellen waren dat overigens... Delta Force 1, 2 en 3... Ondanks de gigantisch slechte A.I...
Captain Pervert
Dat is nog een kut, je leven geven voor een film met Chuck Norris
Maar over de film zelf... Je ziet Chuck op de voorkant staan, wat wil je nou? Je gaat dat met een bepaalde verwachting kijken en iedere keer voldoet hij eraan: Norris vermaakt mij.
Hij intrigeert me niet en hij zet me ook niet aan het denken. Hij schiet mensen dood op mijn scherm en ik vind dat mooi.
2.5 sterren.
Ravenstein
Verschrikkelijke filmposter, maar de film op zich is een hele verbetering tov het ideologisch bedenkelijke eerste deel.
Dit is een simpele actiefilm die brengt wat de fan wilt, zonder er een politiek onrustbarende boodschap bij te geven.
KristofBeckers
Goed voorbeeld van 'n tieten, schieten en helicopters-film.
Ik heb geen tieten gezien.
Chuck Norris was wel weer in topvrom
groot aantal ontploffingen maar ja ik vind dat het de eerste qua actie niet kan evenaren
Toch mij goed geamuseerd en dit had ook wel een beter verhaal.
2.5
thunderball
Voor een Chuck Norris film is dit een behoorlijke productie, wel veel gejat van James Bond:
vrije val uit vliegtuig (Moonraker), beklimming rots incl plots wegvliegende vogel (For your eyes only en dat was weer gejat van The guns of Navaronne!)
Wel lekker gemene schurk en aardig wat actie!
2,5 ster!
Usual Suspect
Ik kan het begrijpen dat iedereen dit een flut film vind.
Maar ik vind het (dankzij Billy Drago en een beetje sentiment) een leuke film om te kijken als hij er toevallig op is.
2,5
DragQueen
Heb deze film vooral vroeger vaak gezien, en als hij tegenwoordig weer eens op tv is pik ik hem ook nog even mee. leuke actie film met chuck norris, en een goede badguy billy drago. knop omzetten, en gewoon lekker kijken. het verhaaltje en de actie zijn verteerbaar. vanwege een vleugje jeugdsentiment stem ik hem dan ook wat hoger. 2,5 sterren.
Nusi
redelijk gOede film mooie actie. jaaaa Chuck Norris niet echt een super acteur maar deze film was wel oke 3*
Mhow....typische Norris film met veel doelloos schieten van een slecht verhaal en acteerwerk compenseert. Vond deze film weinig aan. Nutteloos vervolg.
film88888
Een echte flut film waar alles gewoon dik nep is, en zelfs de decors zo fake zijn dat je het door hebt.
Chuck Norris kan idd echt niet acteren, maar Van Damme ook niet en toch is er een verschil. Van Damme heeft nog leuke vechtscene's in zijn films, en zijn films zijn nog wel ok, maar Norris bakt er gewoon helemaal niks van.
Oh ja Drago heeft gewoon zo een lelijke kop dat hij het verdiend de slechte de spelen.
2,0
Die Hard,Willis
Weer zo'n typisch Norris actiefilmpje. En zoals veel van zijn films..slecht.
niethie
Vroeger vaak gezien, lekker fout groot opgezet b-filmpje met een lekkere over de top rol van Drago als badguy. Niet te geloven overgens dat ik Chuck Norris vroeger serieus stoer vond.
2,5 sterren
Zandadder
Before the boogey goes to sleep he looks in the closet for Chuck Norris.
Norris vs Drago.
Heel fout, heel goed.
The Chuckmeister in Colombia.
Het vervolg op de bescheiden Cannon-hit ontbeert vooral een aardig verhaaltje. Maar zo voorspelbaar en clichématig als dit werkje wordt gebracht.. Het had maar zo Braddock Part 4 kunnen heten.
Ook de afwezigheid van Marvin en Balsam doet de film weinig goed. Niet dat het eerste deel een meesterwerk was o.i.d.. Maar dit werkje is beduidend minder. De schmierende Ryan en Drago maken gelukkig een klein beetje goed, alsmede de waterval aan actie-scènes.
Doorsnee.
Kjell1408
Standaard Norris actie film. Niks speciaals en lekker breinloos amuzement wat ook eens mag. Wat me is bijgebleven is die Amerikaanse generaal die toch wel een award voor overacting mag krijgen
Nomak
Heel lang geleden heb ik die Chuck Norris films weleens gezien, maar dat is al zolang geleden dat ik me er nog maar bitter weinig van herinner. Vandaar dat ik dan ook op geen van zijn films gestemd heb. Gisteren had ik eindelijk de kans om nog eens één van zijn films te zien en dat is me toch wel goed bevallen.
Het is dan wel geen meesterwerk, maar wel erg vermakelijk. Het verhaal maakt het mogelijk om veel actie in de film te steken. Chuck Norris is een echte held die zowat alles aankan. Hij is onbevreesd en gaat voor niets aan de kant. Ook niet voor de nietsontziende meedogenloze drugsbaron Ramon Cota. De kogels en raketten vliegen in het rond en Chuck Norris haalt zijn beste vechtkunsten en oneliners naar boven om de bad guys (die er ook echt crimineel uitzien) uit te schakelen.
Dit smaakt uiteraard naar meer en ik ben dan ook van plan om zo snel mogelijk nog een paar Chuck Norris films te kijken.
GuyB
Leuke scènes zoals Chuck die berg beklimd, Chuck die slang uitschakelt, Chuck die Cota uitschakelt, en daarvoor natuurlijk 37 bewakers alvorens hij door de zwaar bewaakte systemen geraakt!
Heel vermakelijk.
movie acteurs
Leuke Aktie knaller met Norris.
Hier zijn helaas wat mensen bij om het leven gekomen (rip). De film zelf vind ik goed en vermakelijk met inderdaad leuke scene's. Een standaard Norris film, maar het blijft leuk. 3,0.
Ook weer zo'n meesterwerk van onze emotieloze topacteur Chuck Norris waarin hij iedereen hoogstpersoonlijk uitschakelt (sommigen zelfs met zijn ringbaard)
Enige aardige in de film was nog de slechterik welke gespeeld werd door Billy Drago.
Leno
Prima jaren 80 actiefilm die de laatste jaren zelden meer overtreffen worden. Niet dat deze film goed is, helemaal niet zelfs, maar wel erg vermakelijk. Het verhaal is enorm over de top, de bad guy en de generaal eveneens en de actie lekker overdreven. Verder is de film lekker fout en politiek incorrect. Prima vermaak ondanks alles eigenlijk.
RuudC
Chuck is een held! Twintig minuten en zeven seconden heeft hij nodig om de film tot een goed einde te brengen. En dan zit daar de intro bij inbegrepen met gewauwel over drugsplantages en het feit dat Chuck aan punkers leert hoe ze zich moeten gedragen in een Chinees restaurant. Omdat twintig minuten misschien toch wel erg aan de korte kant is voor een film, besloten om de badguy nog maar even te laten lopen. Typisch gevalletje van een kat die met een muis speelt.
Het vervolg van Delta Force is in elk geval beter dan de eerste. De actie zit er direct goed in. Het is meteen duidelijk waar het om gaat en men stopt niet voordat de zaken klaar zijn. Ramon Cota is een heerlijke schurk. Een behoorlijk glad typetje met wat nichterige trekjes. Chuck pakt hem in ieder geval goed aan, met als hoogtepunt het moment dat Ramon dat meisje de jungle insleept, zich ineens omdraait en compleet vanuit het niets Chuck’s roundhousekick met zijn onderkaak incasseert. Het hoge all americangehalte pakt hier goed uit. Lekker even de wereldmacht uithangen, je nergens van aantrekken en lekker badguys aanpakken, alsof je een huis van ongedierte ontdoet. Haters gaan maar weer lekker mopperen, maar van zoveel explosies, martial arts en sadistische streken kan ik alleen maar genieten.

Delta Force 3: The Killing Game

Krull
Fantasy / Sciencefiction, 1983

The Hard Way
Actie / Komedie, 1991
vechtsportensecret missionundercover agentwraakreddendelta force drug cartelgun battlegeorganiseerde misdaadaction hero