• 9.198.449 stemmen

Releasedatum: 19 februari 1998

• iTunes Bekijk via iTunes
  • HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot The Postman

"The year is 2013. One man walked in off the horizon and hope came with him."

Nadat in 2013 een oorlog het grootste deel van Amerika vernietigd heeft, wordt een eenzame reiziger gevangen genomen door de militaire groep The Holnists. Wanneer hij weet te ontsnappen vind hij een achtergelaten postzak en -uniform, en begint hij de post te bezorgen. Hij vertelt de mensen die hij tegen komt dat hij een vertegenwoordiger is van de in ere herstelde Verenigde Staten. Op deze manier weet hij de hoop bij de mensen terug te brengen, en beginnen ze gezamenlijk te vechten tegen de Holnists.

The Postman

General Bethlehem

Ford Lincoln Mercury

Pineview Sheriff Briscoe

Bridge City Mayor

avatar van emmes

emmes

Geweldig geflopt, maar onterecht. Geen Dances with wolves, maar best wel een goede film. Alleen het einde was me wat teleurstellend.

avatar van Loki87

Loki87

Ik vind de genreweergave van IMDB toch beter, toen ik de film zag dacht ik aan een avontuur daarna drama en daarna een actie film. Scfi Fi zou mijn 4de keuze zijn.

Over de film inhoudelijk, prachtfilm met dito acteerwerk van de hoofdrolspelers (bijrollen niet zo).

avatar van scorsese

Matige film waar in een post-apocalyptische wereld een postbode de mensen weer hoop weet te geven. Het verhaal wordt allemaal te overdreven sentimenteel gebracht en is te lang. Ook het acteerwerk valt nogal tegen. De film heeft de look van een western en ziet er verder prima uit.

avatar van Keesoe

Keesoe

jeetje wat wordt deze film ondergewaardeerd... Snap niet dat sommige dit echt een slechte film vinden?

avatar van Ramon K

Ramon K

Verbaas me over de positieve reacties van sommige users hier. Eigenlijk is dit gewoon een post-apocalyptische Braveheart! Net zo bombastisch, doorzichtig, over-sentimenteel en over-heroisch.

avatar van RuudC

RuudC

Vol goede moed begonnen, maar dat gevoel begon snel weg te ebben. Ik wist wel dat de reacties over The Postman flink uiteen lopen, maar postapocalyptische films zijn echt mijn ding. Ook de minder serieuze (Mad Maxachtige)films kan ik heel goed hebben. The Postman daarentegen werd eigenlijk alleen maar erger. Ten eerste kon Kevin Costner me geen seconde boeien (mag aannemen dat hij zijn populariteit toch wat overschat heeft), maar het verhaal werd steeds duffer. Op het moment dat we meegenomen worden naar groene valleien, is de juiste (postapocalyptische) sfeer naar het nulpunt gedaald en het postmanprincipe is eigenlijk gewoon debiel.

Dan kijk ik naar de kijkwijzer en kan ik weinig anders doen dan stomverbaasd te zijn. De “16 jaar en ouder” notering slaat helemaal nergens op. Dit is een post apocalypse voor kinderen. Niets meer dan een light (eigenlijk zero)versie van wat het had moeten zijn. Om het geweld zou ik het ook niet laten. Het meest schokkende gebeurt buiten beeld en verder valt er op dat vlak heel weinig te beleven. Op bepaalde momenten is de film wel vermakelijk. Ik kan me trouwens niet voorstellen waarom mensen The Sound Of Music verkiezen boven Universal Soldier. Gekke smaak van Costner. Dances With Wolves vond ik, maar hier diskwalificeert Kevin Costner zich als regisseur. Ik wordt er altijd een beetje misselijk van wanneer de regisseur zichzelf de rol van messias. Totale zelfoverschatting.

In The Postman had trouwens makkelijk een uur weggeknipt mogen worden. Er zit echt veel nutteloos materiaal in. Ik kan me moeilijk voorstellen dat mensen van dit kleffe, sentimentele gedoe houden. Als ik vervolgens die postbodes (nota bene voor een executiepeleton) stoer zie salueren, weet ik niet of ik moet lachen of huilen. Het ergste is misschien nog wel het einde dat eigenlijk de hele, toch al wankele, film compleet onderuit haalt. Wanneer je er een happy end aan vastknoopt, een standbeeld voor jezelf opricht, een keurig gemaaid grasperkje en een waterplas vol jachten laat zien en mensen in mooie uniformen steekt, is dat voor mij het teken dat je dan van dit genre bar weinig begrepen hebt.

avatar van Mindreader

Mindreader

Lang niet zo slecht als dat de reputatie doet vermoeden. Vooral de filmcritici in de VS hadden de film destijds behoorlijk de grond in geboord en dat ie compleet geflopt was bij het publiek hielp natuurlijk ook niet mee. Nu neem ik die critici al bij voorbaat niet serieus, maar het blijft toch jammer dat ze zoveel invloed hebben op de massa.

Maar goed, ik heb 'm onlangs weer na lange tijd gezien en hij staat nog steeds als een huis. Ik denk dat het totaalplaatje van een postapocalyptische Amerika nog nooit zo treffend en geloofwaardig is uitgebeeld. Dit is eigenlijk hoe ik zoiets voor ogen heb, als het ooit gaat gebeuren. Dus wat dat betreft zijn de makers daar uistekend in geslaagd. En ach, de film is bij momenten erg sentimenteel idd, maar ik kan zo 20 films opnoemen die mogelijk nog zoetsappiger zijn en door iedereen en alles de hemel worden ingeprezen. Vind het altijd een beetje makkelijk om dit soort films daar op af te rekenen.

avatar van anva69

anva69

rotjuh schreef:

Dit is een door velen zwaar onderschatte film.

Persoonlijk ben ik een grote Costner fan en he klopt dat men zijn films graag de grond in schreef.

Waarom ....? ik zou het niet weten deze is zeker een topper en van mij 4 *

Ik heb ook nooit begrepen wat men tegen Costner had,hij heeft toch veel mooie films gemaakt!

Deze vind ik super 4*

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Goede film, die eigenlijk een hoger cijfer verdient, ware het niet dat het einde wat tegenvalt en de speelduur wel iets korter had gemogen.

avatar van mr rumson

mr rumson

Lang geleden deze film verschillende keren gezien en toen kon ik ervan genieten.

Maar gisteren deze film nog eens gezien en het genieten is wel een stukje minder geworden .

De film duurt te lang wat op zich niet erg is , maar er zitten te veel scenes in die mij niet kunnen boeien.

Voor mij had de film dan ook een stuk korter gemogen het eerste deel tot en met de ontsnapping vond ik het sterkste deel van de film. Er komen daarna nog wel een paar sterke scenes maar het verhaal kaakt ook een beetje in wat ten koste gaat van de spanning.

Het einde zoals hier ook al aangehaald is valt tegen .

Kevin Costner zie ik graag acteren maar dit vind ik een van zijn mindere films.

Voor mij toch nog 3 sterren .

avatar van sparreke22

sparreke22

Toch een boeiende film. Ik heb de film kort na het uitkomen al eens gezien en nu nogmaals opgezet. Het is zeker niet het bekendste en/of beste werk van Kevin Costner maar ik vind de film wel wat ondergewaardeerd en zeker de moeite waard om eens een keer te bekijken. Wat er wel uitspringt zijn de mooie landschap opname.

Het verhaal is op zichzelf oké. De lange speelduur stoort niet echt.

avatar van numb nuts

numb nuts

scorsese schreef:

?prima uit,en toch een 2,5?

avatar van numb nuts

numb nuts

2,5 is minder dan goed

avatar van scorsese

Ik vond hem dan ook minder dan goed.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ben het met Ramon eens. Wel érg prekerig en moralistisch hoor. Mist de subtiliteit van Dances juist compleet. Jammer want ik houd wel van post apocalyptische films. 2,5 sterren.

avatar van Lebarron

Lebarron

The Postman speelt in een post-apocalyptisch Amerika. Na een burgeroorlog ligt het land in puin en heeft een neo-fascistische groep de Holnisten de macht gegrepen. Hun leider is generaal Bethlehem(Will Patton) en hij regeert als een feodaal heerser. Een naamloze acteur is op de vlucht voor de Holnisten. Hij vindt een postwagen met een uniform en tassen met onbezorgde post. Hij besluit om zich voor te doen als postbode namens de herstelde Amerikaanse regering onder leiding van de fictieve President Richard Starkey. Dankzij de bezorgde post en zijn verhalen weet hij sprankje hoop te herstellen dat als een vuur door het land gaat.

De film werd afgebrand door de critici en de kijkers bij zijn release. Dat is deels terecht want het verhaal is zeker niet slecht en ook de aankleding, futuristische civil war style, is goed. De film duurt alleen veel te lang, is vaak ietwat melodramatisch en lijkt af en toe vooral een tribute van Costner aan zichzelf. Costner is niet charismatisch genoeg om deze film te dragen ook al heeft hij de uitstraling van een postbode. Will Patton zet wel een behoorlijke villain neer en de rest van de cast doet het naar behoren. Het resultaat blijft matig.

The Postman is een redelijke film die vooral lijdt onder een te lange speelduur en een matige hoofdrol.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima film, die zich afspeelt in een post-apocalyptische setting. Het verhaal steekt goed in elkaar, en Kevin Costner, alsmede de overige cast, acteert naar behoren. 3,5 Ster.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Ooit gezien, toen tegenvallend, maar inmiddels wel nieuwsgierig hoe het ook alweer was. Want net als Waterworld betreft dit ook een film van grootse proporties, een enorm budget en erg uiteenlopende meningen.

Het verhaal moge duidelijk zijn met het beeld van een apocalyptische wereld en ieder voor zich. Een beetje a la Mad Max, Waterworld of The Road, toch houdt daar de meeste vergelijking wel op en kenmerkt The Postman zich qua genre vooral als avontuur met zijn vrolijke soundtrack. Costner lijkt op zijn beurt verdwaalt in een neo-noir Robin Hood waar hij dit keer als anti-held opstaat en voor de mensen opkomt en hoop geeft. Op zich een prima setting, het ziet er wel goed uit, Costner doet zijn best, maar dat zijn dan ook al snel de pluspunten.

Wat overblijft is toch wel een clichématig en moralistisch verhaal wat goed en kwaad betreft die ook nog eens veel te lang duurt. Met een hoop overbodige scènes zoals de verschillende Kumbaya momenten in dorpen waar hij post gebracht heeft. Dan komt Patton nog eens totaal niet uit de verf. Ten eerste past de man een dergelijke rol totaal niet, daarnaast werkt het totaal niet dat de man zo wreed afgeschilderd wordt maar ondertussen ook nog als verfijnd met zijn geschilder en kennis van literatuur wordt neergezet. Veel te gezocht allemaal. Dan de naïviteit in de dorpen. Hoe vaak moeten die Holnisten langs komen om te pikken wat ze hebben willen en mannen te ronselen voordat je deze gaat verstoppen zodra het alarm gaat? Hebben ze dan niets geleerd van honderden jaren oorlog en bijkomende verschijnselen? Dan het feit dat het lijk in de jeep tot skelet is vergaan, oké dan, maar de vloeistof in de zippo is niet verdampt? En dat Postman in de tweede fase niet herkent wordt als Shakespeare...tja, niet sterk hoor.

Dit alles maakt The Postman op het aardige begin bij het tankstation tot een film die snel vergeten kan worden. De film duurt te lang, is niet spannend, en het spektakel dat Waterworld bijvoorbeeld nog enigszins redt, en een prima Dennis Hopper versus Patton die dit gewoon niet kan, blijft ook uit in The Postman. Wat men precies in gedachten had met deze film blijft uit. Eindoordeel is dan ook dat de film niets bijzonders is en zelfs tegenvalt.