• 9.376.713 stemmen

Met onder meer: Kevin Costner, Will Patton en Larenz Tate

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 19 februari 1998

Plot The Postman

"The year is 2013. One man walked in off the horizon and hope came with him."

Nadat in 2013 een oorlog het grootste deel van Amerika vernietigd heeft, wordt een eenzame reiziger gevangen genomen door de militaire groep The Holnists. Wanneer hij weet te ontsnappen vind hij een achtergelaten postzak en -uniform, en begint hij de post te bezorgen. Hij vertelt de mensen die hij tegen komt dat hij een vertegenwoordiger is van de in ere herstelde Verenigde Staten. Op deze manier weet hij de hoop bij de mensen terug te brengen, en beginnen ze gezamenlijk te vechten tegen de Holnists.

The Postman

General Bethlehem

Ford Lincoln Mercury

Pineview Sheriff Briscoe

Bridge City Mayor

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik vond dit ook niet de enorme flop waar iedereen het over had, alhoewel ik op sommige momenten wel vond dat er slecht geacteerd werd, en de special effects (voor zover die er zijn) erg slecht zijn. De mooie landschappen en kostuums, en het toch wel boeiende verhaal maken daarentegen weer wat goed.

2,5 ster

avatar van DieGo

DieGo

starbright boy schreef:

Ik heb het boek gelezen en dat vond ik vreselijk. Dus ik heb niet zo erg de behoefte om deze film te gaan zien.

Ik heb het boek ook gelezen en heb de film op dvd en ik kan je vertellen dat ze totaal verschillend zijn (op een aantal puntjes na).

Ik heb hem nu een aantal malen bekeken en ik vind dit juist een erg goede film. Maarja ik hou nou eenmaal wel van avonturen films.

avatar van Film Pegasus

Ik heb wel genoten van deze film. Misschien af en toe een verzakking in het verhaal en net iets te lang, maar verder zeker niet slecht. Komt een beetje Mad Max over. 3,5 sterren

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

The Postman, een film die mij op alle fronten vermaakt heeft en alle lof verdient die het krijgt! Ik snap dan ook niet dat deze film zoveel kritiek over zich heen heeft gekregen! The Postman is een prachtig verhaal die je toch op veel fronten weet te raken! De prachtige cinematografie is een van de sterkste punten van deze film! De woestenij, grote stuwdammen, veel wildernis en gigantische mijnen maken de sfeer in deze film perfect!

Prachtige film waarbij de speelduur geen probleem is! Twee uur en drie kwartier prachige scenes, prachtige omgevingen en het allerbelangrijkste een prachtige film! De raspberry awards zijn pure onzin...The Postman is een film die veel lof verdiend. Dat krijgt deze film in ieder geval van mij!

* * * * 1/2

avatar van gotti

Prachtige film, waarvan de negatieve kritieken me volledig ontgaan. Mooie setting, goed gedraaid en Costner is geweldig als anti-held.

avatar van Theunissen

Interessante en boeiende film met een mooi verhaal. Mooi gespeeld door Kevin Costner.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Nadat Kevin Costner zich rondwaande in een wereld vol water in Waterworld, mag ie nu in een wereld wanen na een kernoorlog. Ik weet nog goed dat ik The Postman een jaar of 10 geleden grotendeels heb gezien en nu werd het eens tijd om hem nog een keer te zien. Ik heb ook gelukkig de out of print dvd weten te scoren op Marktplaats.

The Postman is best een hele mooie film. Dit keer is het niet een verwoeste stad maar het Amerikaanse platteland. Het verhaal is wel een beetje aan de dunne kant maar vele andere dingen weten de film je wel te boeien. Kevin Costner speelde ook heel mooi en ook Larenz Tate had weer een mooi rolletje op zijn leeftijd. De decors zijn nog wel het mooiste van de film. De wereld lijkt na de verwoesting erg op de stenentijd perk en dat blijft me altijd facineren, de manier waarop het in beeld word gebracht en dat mensen met de resten iets proberen te maken. Wat wel eens vervelend kan zijn is die overtollige dramatiek maargoed. Verder zou deze film in princiepe ook wel thuis kunnen horen in het Western genre. De film deed me btw ook wel een beetje denken aan de oude stripboekenreeks: Simon van de rivier.

Ook dat rolletje van de zanger en gitaarist Tom Petty vond ik een hoogvlieger.

Voor de rest een zeer te kijken waard film. Wel een beetje teveel "god bless America" maar dat maakt ook niks uit. The Postman wist mij in ieder geval wel te bekoren.

avatar van Film Fan

Film Fan

Prima apocalyptische film. Kostner zet een overtuigende rol neer als Postman. Het originele verhaal wordt vlot verteld met hier en daar mooie plaatjes. De lange zit verveelde geen moment Eigenlijk valt er niet zoveel aan te merken op deze film ware het niet dat de karakters diepgang miste. En dat is jammer. Grappig detail dat de "eens zo beroemde" Tom Patty mee speelt en dat Kostner deze film, net als Waterworld en Dances With Wolfs ook zelf heeft geregisseerd. Daar zal hij nog een hele kluif aan hebben gehad.

avatar van scorsese

Matige film waar in een post-apocalyptische wereld een postbode de mensen weer hoop weet te geven. Het verhaal wordt allemaal te overdreven sentimenteel gebracht en is te lang. Ook het acteerwerk valt nogal tegen. De film heeft de look van een western en ziet er verder prima uit.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Ooit gezien, toen tegenvallend, maar inmiddels wel nieuwsgierig hoe het ook alweer was. Want net als Waterworld betreft dit ook een film van grootse proporties, een enorm budget en erg uiteenlopende meningen.

Het verhaal moge duidelijk zijn met het beeld van een apocalyptische wereld en ieder voor zich. Een beetje a la Mad Max, Waterworld of The Road, toch houdt daar de meeste vergelijking wel op en kenmerkt The Postman zich qua genre vooral als avontuur met zijn vrolijke soundtrack. Costner lijkt op zijn beurt verdwaalt in een neo-noir Robin Hood waar hij dit keer als anti-held opstaat en voor de mensen opkomt en hoop geeft. Op zich een prima setting, het ziet er wel goed uit, Costner doet zijn best, maar dat zijn dan ook al snel de pluspunten.

Wat overblijft is toch wel een clichématig en moralistisch verhaal wat goed en kwaad betreft die ook nog eens veel te lang duurt. Met een hoop overbodige scènes zoals de verschillende Kumbaya momenten in dorpen waar hij post gebracht heeft. Dan komt Patton nog eens totaal niet uit de verf. Ten eerste past de man een dergelijke rol totaal niet, daarnaast werkt het totaal niet dat de man zo wreed afgeschilderd wordt maar ondertussen ook nog als verfijnd met zijn geschilder en kennis van literatuur wordt neergezet. Veel te gezocht allemaal. Dan de naïviteit in de dorpen. Hoe vaak moeten die Holnisten langs komen om te pikken wat ze hebben willen en mannen te ronselen voordat je deze gaat verstoppen zodra het alarm gaat? Hebben ze dan niets geleerd van honderden jaren oorlog en bijkomende verschijnselen? Dan het feit dat het lijk in de jeep tot skelet is vergaan, oké dan, maar de vloeistof in de zippo is niet verdampt? En dat Postman in de tweede fase niet herkent wordt als Shakespeare...tja, niet sterk hoor.

Dit alles maakt The Postman op het aardige begin bij het tankstation tot een film die snel vergeten kan worden. De film duurt te lang, is niet spannend, en het spektakel dat Waterworld bijvoorbeeld nog enigszins redt, en een prima Dennis Hopper versus Patton die dit gewoon niet kan, blijft ook uit in The Postman. Wat men precies in gedachten had met deze film blijft uit. Eindoordeel is dan ook dat de film niets bijzonders is en zelfs tegenvalt.