• 9.373.452 stemmen

Met onder meer: Erdal Beşikçioğlu, Tülin Özen en Alev Uçarer

Gesproken taal: Turks

Releasedatum: 14 oktober 2010

Plot Bal

De zesjarige Yusuf is net op school begonnen. Zijn vader Yakup is een imker. Yusuf gaat graag met zijn vader mee als hij aan het werk is. Op een dag verdwijnen de bijen plotseling, waardoor de familie-inkomsten onzeker worden en Yakup trekt de bergen in. Als reactie stopt Yusuf met praten en zijn moeder kan hem niet van gedachte veranderen. Maar wanneer Yakup wegblijft, beginnen moeder en zoon zich zorgen te maken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Montorsi

Montorsi

Redelijk filmpje, imponeert me niet zo op de een of andere manier. Beetje veel niks tussen wat aardige scenes door en een gebrek aan een interessante thematiek of wat dan ook.

Het is wel een zielig jongetje, ja. Dat is het dan wel een beetje. Buiten dat het inderdaad mooi geschoten en goed geacteerd is.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een prachtig geschoten film met wondermooie plaatjes van de leefomgeving van het gezin.

De film is inderdaad erg traag, maar ook erg mooi om naar te kijken. De sfeer vind ik ook fijn, veel beschaving in de omgangsvormen bv. Een mooi traditioneel geheel.

Het dorpsfeest is erg sfeervol.qua muziek en locatie, dit was een beetje kort in beeld en geluid helaas.

Het jongetje steelt de show, heel goed gedaan, de rest speelt ook naturel en overtuigend.

Het verhaal is een inzoomen op 1 gezin, wonend in de bergen en deelnemend aan de kleine leefgemeenschap aldaar. Vader verzamelt honing en is verder handig met van alles, zoon gaat dagelijks naar school en moeder is thuis. Klein, maar fijn.

Ik had geen idee dat dit het laatste deel van een trilogie is. Jammer eigenlijk om dit dan als eerste te zien, maar het is niet heel erg de afloop te kennen. Wat mist er volgens sommigen? Misschien dat het allemaal zo gewoon is, de uitvoering en de locatie maken er dan wel weer iets bijzonders van.

avatar van Decec

Decec

Een goede dramafilm...

Mooi verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Zeker een mooie plaatjes van de leefomgeving van het gezin...

Mooi HD kwaliteit...

Redelijk goed gemaakte uit Turkije...

Het is wel moeite waard en ook voor de jeugd...

avatar van Movsin

Movsin

Emotioneel en teder en erg visueel deze film rond de kleine Bora Altas, waarvoor niets dan bewondering mag blijken.

Erg traag verloop uiteraard en geen film die in de rij van commerciële producten mag worden ondergebracht.