Genre: Komedie / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot How the Grinch Stole Christmas
"You better watch out!"
In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een volkje dat houdt van Kerstmis en feest vieren. Maar bovenop de berg leeft de 'Grinch', een oude knorrepot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij naar het dorp af te zakken, vermomd als de Kerstman, en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo stout kan zijn en probeert contact te zoeken met de 'Grinch'.
Grinch
8-Year-Old Grinch
Clarnella
Surprised Who
SJOE®DO
whoah.. was wel een aardig filmpje vond ik.. het begin was echt een beetje kinderachtig cvond ik.. daarna werd hij wel beter.. Jim Carrey is wel vrij komisch als The Grinch.. hij krijgt van mij 2,5 sterren..
Jordy
Leuke film. Hij ziet er prachtig uit, en Carrey is erg goed én erg onherkenbaar als de Grinch. Sommige delen van de film zijn ongelofelijk grappig, anderen wat flauwer. Een nadeel is natuurlijk ook dat het een beetje een overdreven kerstfilm is, en op kinderen gericht. Ondanks dat vond ik 'm zeer vermakelijk, The Grinch krijgt dan ook drie sterren.
metropolis
wat een rot film. Is echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel slaapverwekkend!!!!!!!!!!!!
StuF
Kinderachtig; nee. Kinderlijk; ja, natuurlijk! Het is toch zeker een familiefilm! Voor de mensen boven de 12 onder ons: de jongen die voor me zat in de bios zei het heel goed: "die vent in het groen is wel grappig". Dus vermaak voor zowel jong als oud. Het kleine meisje vond ik echter wel een beetje TE lief. Mazl. [email protected]
Jordy
ik vond het hele dorp een beetje "te lief" (op een positieve manier, want dat was de bedoeling).. dat meisje vond ik daar een perfect voorbeeld van.
Menni
En nu pas kan ik definitief zeggen dat ik geen grondige hekel meer heb aan Jim Carrey, nu zijn grappen & grollen eens in een leuke film gearriveerd en daar perfect op hun plaats zijn. Dit is ouderwetse fantasy met natuurlijk een dikke moraal, maar met zó veel enthousiasme en liefde gebracht dat de sneeuwvlokjes niet lang genoeg kunnen blijven vallen.
jedymaster
Nee deze film is niet veel hier slaat Ron Howard de plank flink mis het maken van fantasy films lukt dus ook niet altijd.
JoeHallenbeck
Jim Carrey is goed op dreef als de Grinch. Maar op een gegeven moment werd de film zo mierzoet dat het glazuur op m'n tanden er bijna van barstte. Om met Murtaugh te spreken; I'm getting to old for this shit.
amv@123
Krijgt van mijn ***, echt een kerstfilm met natuurlijk het morali van het verhali.
jassonn
Leuke film,mierzoet verhaal ,maar ja wat wil je met een kerstfilm.3 sterren.
Moviestar
Viel me echt heel erg tegen dit is nu niet echt een film voor Jim Carrey. Het verhaal is ook niet geweldig dus 1,5 voor het decor en de 1 of 2 grapjes van Jim.
cr_ix
Moet je nagaan.. het is nog geen eens kerst! MAAR TOCH EEN 3 VOOR HET GEWELDIGE GEVOEL!
Vrolijke kerst alvast, iedereen!
-----
Vorige keer een 2 gegeven, tja, je moet deze film ook niet in de zomer kijken
sn@ke
- 2077 berichten
The grinch is visueel een prachtige film. Dit is een erg groot pluspunt dat de film een leuke sfeer meegeeft. Het kerstgevoel wordt hier erg aangedikt en dat meisje was natuurlijk erg lief. Dit alls zorgt ervoor dat deze film een echte feelgood kerstfilm is. The grinch gespeeld door jim carry( je herkent hem gewoonweg niet ) is soms erg grappig en zorgt voor de nodige humor. The grinch heeft alle elementen om vele kinderen ( en ouderen ! ) te vermaken met een leuke kertsfilm. P.S: ik heb de nederlands ingesproken versie gezien en die is naar mijn mening echt barslecht. de engelse heb ik niet gezien maar ik raad je hem zeker aan.
lngrid
Leuk weetje:
"Drie uur moest komiek Jim Carrey stilzitten voordat ze klaar waren met zijn hoofd en kleding. En dat negentig draaidagen lang. Naar verluidt had hij zelfs een commando aan zijn zijde die hem vertelde hoe je het gemakkelijkst martelingen kan doorstaan."
davidov
3*, tis een fantasie wereldje met een hele kinderlijke stijl...hate it or love it, het moet kunnen als kerst film, en neem het nou niet te serieus...het speelt zich verdikkeme af in 1 sneeuwflokje dus realistisch is het al na 3 seconden niet meer.
ik kon de vele subtiele grapjes die erin verborgen zaten wel waarderen, jim is niet te herkennen en hij speelt (misschien juist daarom) vrij goed. de uitdrukkingen en taal grapjes zijn ook goed gedaan.
-edit mooie regie ook...mooie en vrij "aparte" shots throughout the movie....maarja de regisseur mag er dan ook wezen, heeft een aantal bezienswaardige films in zn lijstje staan-
Rascal
Best mooi gemaakt en Carrey kon ik nie terug herkennen. Verder natuurlijk wel heel duidelijk gemaakt voor kinderen en "poezelig" lief in elkaar gezet. 2enhalve *
renske
Ik vond de film behoorlijk saai ondanks de visuele overdadigheid. Ook in taal was het overdadig. Ik werd daardoor vooral benieuwd naar het boek dat ik genant genoeg nog nooit heb gelezen. Nu was het een opeenstapeling van heel erg veel. En Jim Carrey is op zichzelf al heel erg veel.
De liedjes konden me ook gestolen worden.
Quido
Ik vond hem erg leuk gemaakt. Hier en daar wat flauwe grappen, maar over het geheel gezien onderhoudend en goed. Carry speelde "The Grinch" ook leuk. Ik weet niet meer precies welke scene, maar het was iets met een stoel, toen had Carry zo'n raar geluid en een rare gezichtsuitdrukking...daar heb ik me echt om kapot gelachen
Sjoerd
Dat is ook de taal van het boek hoor, helemaal in rijmvorm en gewoon supersimpel. Dr. Seuss boekjes zijn volgens mij wel een beetje vergelijkbaar met Jip en Janneke in Nederland, echt voor kiddo's dus
BoordAppel
Ziet dr allemaal mooi uit maar het is mij net iets te kinderachtig. Carrey heb ik ook wel eens beter gezien. 2*
davidov
het is niet jim carrey....hij speelt een personage niet de domme droogkloot.... dus deze film is niet echt te vergelijken met zn vorige werk gezien het compleet anders is
Ramon K
Gisteren 5 minuten gekeken en toen afgezet. Vond het verschrikkelijke irritante muk.
Alexa
Slechte kinderfilm, ik was doodsbang van da lelijk monster; kheb nog jaren erna (vooral tijdens de kerstperiodes) onder m'n bed gekeken om zeker te zijn dat er geen lelijk groen mormel zat...
Quentin
Jaren nog wel...
Dan moet het al de tekenfilm zijn....
Alexa
Ik ben nog nie zo oud hoor (13)... ik ben een schieter oké, kweet et... (-_-)
Derkje
Leuk gedaan, en dat Alexa er bang van is, ...... Howard is een vakman en weet de sfeer van de Seuss boekjes er goed in te houden, en ik heb er geregeld om gelachen! Een 3.

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'How The Grinch Stole Christmas' tijdens kerst

Kerstvakantie met de kinderen: Pathé Thuis komt met de voordelige 'Holiday Kids Classics'

The Boy in the Striped Pyjamas

Tri Orísky pro Popelku
Drama / Fantasy, 1973

Scrooge
Drama / Muziek, 1970
vakantiegebaseerd op boekchristmas partynieuwe liefdekerstmandorpdiefsurrealismedr. seusscultfilmpublic humiliationvillain turns good kerstmissurreal world loose adaptationdr. seuss