Genre: Komedie / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot How the Grinch Stole Christmas
"You better watch out!"
In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een volkje dat houdt van Kerstmis en feest vieren. Maar bovenop de berg leeft de 'Grinch', een oude knorrepot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij naar het dorp af te zakken, vermomd als de Kerstman, en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo stout kan zijn en probeert contact te zoeken met de 'Grinch'.
Grinch
8-Year-Old Grinch
Clarnella
Surprised Who
Timothyvdmeer
Leuke film met een geweldig Carrey...zeker met zijn gezichts vermogen om zoveel mogelijk gekke bekken te trekken.
Je kan hem maar 1 keer per jaar kijken maar is voor mij een hele leuke kerstfilm.
3.*5.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
blijft een heerlijk kerst-familiefilmpje, en jim carrey geeft het ook altijd weer net iets extra's
Fixi88
Vermakelijke film. Jim Carrey is ook geweldig om te zien. Die man kan van alles spelen. Film is natuurlijk wel wat kinderachtig maar daar is hij natuurlijk ook voor bedoeld.
®Tc
Tja, wat een zever dacht ik bij mezelf bij vele scènes.
Jim Carrey heeft mijn hart nooit echt veel kunnen veroveren. Speelt meestal irritante hyperactieve rollen die niet echt aan mij besteed zijn. Maar The Grinch moet nu toch zowat één van de meest lelijke, irritante en hyperactieve filmkarakters aller tijden zijn. Het was simpelweg té. Raar dat men er dan toch nog in slaagt de film saai te maken. Té en saai tegelijk, toch apart.
Voor de rest z'n typisch hypocriete kerstsfeer er rond. Feest van de vrede, iets slechts verandert in goed, en dan dat gezang. Mijn haren kwamen er van recht.
Geen kerstfeest.
Maar ook geen cinematografisch feest.
Want Carrey zit dusdanig onder de make-up dat we menigmaal moeten raden naar zijn grimassen. Als Grinch is hij daardoor minder grappig. Ook erg standaard geschoten en dergelijke.
Het verhaaltje is inmiddels wel bekend en niet in de meest leuke uitvoering gegoten. D.w.z. ondanks de voorspelbaarheid had e.e.a. leuker en gekker gekund.
Heb de BluRay bekeken. Goede beeldkwaliteit, maar het 'witte waas'-filter is geen succes. Bleef in mijn ogen wrijven met de gedachte dat mijn contactlenzen uitgedroogd waren.
Men houd over een standaard familiefilmpje voor bij het kerstdiner. Eentje waar weinig mensen een buil aan zullen vallen. En vooral kinderen vermaak aan beleven.
Redelijk.
Ik heb ooit oudjaar gevierd op een rustige manier met enkele vrienden bij iemand thuis. Samen eten (iets van fondue of steengrill geloof ik), filmpje zien en dan nog wat drinken en vuurwerk kijken en zo. Dit was de film die toen opgezet werd. Ondanks het fijne gezelschap was dat (waarschijnlijk door deze film) een vrij triestig feest. Een slechte en zeer irritante film die absoluut te mijden is. Dit kan je zelfs je kinderen niet aandoen...
Mr. Chiel
Had het grappiger verwacht, maar dat viel tegen. Tweede deel van de film was wel grappiger dan het eerste. Zag er wel allemaal geweldig uit. *3
Skylar_Malfoy
How the Grinch Stole Christmas, in 1957 geschreven door geniale wooorddichter Dr. Seuss, is voor mij jeugdsentiment. Vrijwel iedere week werd me dit boekje voorgelezen en toen ik leerde lezen, was dit een van mijn eerste kinderboeken.
De film zie ik liever als 'gebaseerd op' dan als 'de film van' het boek. Onder anderen het sarcasme en de humoristische verschijning van Carrey als Grinch en het personage van de burgemeestersvrouw deden het sfeertje van het oude kinderboek te niet.
Los daarvan maakten diezelfde dingen mij aan het lachen en ervaar ik het geheel niet als zonde. Meerdere malen moest ik hard lachen om de manier waarop de Grinch de hele stad schokt, met zijn veels te ware ideeën over de commercie van het kerstgebeuren, en zijn afschuw voor de (neppe) gezelligheid van de feestdag.
Ik heb het net in het Nederlands gezien en de vertaling van de originele woordspelingen vielen mij overigens niet tegen.
movie acteurs
Redelijke kerstfilm.
Carrey doet het best grappig. De setting is erg mooi en ziet er sfeervol uit maar wat heeft dat meisje een irritante stem zeg. Voor de rest nog vermakelijk 2,5.
John Lee Hooker
Leuke familiefilm van vroeger. Absoluut voor jonge kinderen, maar voor dat publiek is hij prima.
- 3 -
killer13
ah, sweet nostalgia. i love it! prachtige film voor bij kerstmis te zien (net zoals jingle all the way, the nightmare before christmas en bad santa. ook al is bad santa een totaal ander soort film
) hoewel dit een kinderfilm is kan deze mij nog steeds bekoren, jim carrey doet het fantastisch als the grinch en de setting is prachtig. ben wel verbaasd van de lage score hier
het is een film voor kinderen die nog steeds in de kerstman (en de paashaas, sinterklaas,...) geloven en dus niet voor een meer volwassener publiek maar toch...
dit is een film die ik altijd zal koesteren, ik heb em al lang niet meer gezien, hoog tijd dat ik dat deze kerstmis maar eens ga doen!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Lang geleden gezien, maar was best goed. Al geef ik toe dat hij aan een herziening toe is.
canciser
Beetje jammer dat er zo laag gestemd is. Het is toch echt een film voor kinderen. Het moraal is best goed, en begrijpelijk. 3,5*
Film Fan
Eén van de leukste kerstfilms ooit gezien. Het is een erg origineel verhaal en verveelt geen moment. De onherkenbare Carrey is geknipt voor deze rol. Hij stuitert op het scherm van links naar rechts en is erg onderhoudend. Hij speelt hier misschien wel één van zijn meest extravagante rollen. Kosten nog moeite zijn gespaard om de film prachtig uit te laten zien, tot in de details ziet het er prachtig uit. Het is een typische Amerikaanse moralistische kerst film. Hou je hier niet van dan moet je er echt niet aan beginnen. Voor ons is dit in ieder geval wel een jaarlijks terugkerend kerst zekerheidje.
Butchers
Heb 'm een tijdje geleden al gezien maar ga hem straks herbekijken op VT4. Vorige keer vond ik 'm heel fijn, dus verwacht er nu ook een geinige, coole kerstfilm
tommykonijn
Na de herzien-beurt van gisteren kan ik niet anders dan deze film toch nog een 1/2 sterretje omhoog te gooien. Het dorp van Whoville ziet er misschien mierzoet uit, maar wel gezellig. En de burgemeester vond ik in sommige gevallen erg irritant, maar Jim Carrey slaagt erin niet alleen de cadeau's maar ook de film te dragen. Bovendien vind ik het verleden van The Grinch best zielig in beeld gebracht. Vroeger was dit een van mijn favoriete kerst-films. Wel keek ik nog liever naaar echte toppers zoals Home Alone, maar ook deze heeft vaak genoeg in de DVD speler gedraait, en gisteravond kwam ik er weer achter waarom. 3,5* verdient hij niet alleen wegens het jeugdsentiment maar ook omdat ik de herkijk-beurt weer erg vermakelijk vond.
Cleanshot
Leuke kerstfilm, een keer wat anders.
Carrey heeft zich kunnen uitleven in deze film.
Samen met de kids wel om kunnen lachen.
Frenetic
Matige film, heb misschien 2x gelachen. Het acteerwerk vond ik ook maar matig.
In het begin van de film gaat er een alarm af wanneer die 4 kinderen de berg van de Grinch beklimmen, maar later in de film klopt dat meisje(cindy) gewoon aan zonder dat er een alarm afgaat....
Humortje!
Vermakelijke kerstfilm met een grappige Jim Carrey en een leuke stem van Anthony Hopkins.
De mooiste dingen in de film, zijn toch wel de mooie makeup effecten van Rick Baker en de prachtige sets.
De liedjes zijn iets minder, hoewel You're A Mean One, Mr. Grinch nog wel te doen was.
Voor de rest doet de overige cast het ook wel leuk.
Rodger
Als je van Jim Carrey houdt, dan blijft het een leuke film..
heb er af en toe wel goed om kunnen lachen..
2.5**
Tall man
Dit zijn nou echt leuke films om rond de Kerstperiode te kijken. Wel raar dat RTL7 hem op een dinsdag uitzendt en dan ook nog eens zo laat. Ik had hem persoonlijk liever op een zaterdag om een uur of 20.00 of 20.30 verwacht.
Tim Carrey speelt de rol van de Grinch wel geniaal.
blablabla89
Blijft toch echt een toppertje hoor! Ik moet harder lachen bij deze film dan bij de meeste standaard 'komedies' van tegenwoordig. Iedereen met een beetje gevoel voor sarcasme kan deze film zeker waarderen. Die omkleedscene is legendarisch gewoon! Zeker niet alleen voor kinderen!
De tekenachtige settings vond ik erg goed aansluiten op het komische karakter van de film en de aard van het verhaal. Het contrast tussen dat ubervrolijke volkje en de chagrijnige Grinch kwam erg goed uit de verf en erg amusant.
Zeker een van mijn favorieten kerstfilms!
tommykonijn
Tim Carrey speelt de rol van de Grinch wel geniaal.
Hij heet wel Jim Carrey
Tall man
Hij heet wel Jim Carrey
Foutje, ik bedoelde natuurlijk Jim Carrey!
DragQueen
Standaard Kerstfilm. Het verhaal is wel leuk uitgevoerd, en Jim Carrey zit goed in zijn rol als The Grinch. Dit levert leuke momenten op. Verder is alles prima in beeld gebracht, en ondersteund door sfeervolle muziek. 2,5 Ster.

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'How The Grinch Stole Christmas' tijdens kerst

Kerstvakantie met de kinderen: Pathé Thuis komt met de voordelige 'Holiday Kids Classics'

The Boy in the Striped Pyjamas

Tri Orísky pro Popelku
Drama / Fantasy, 1973

Scrooge
Drama / Muziek, 1970
vakantiegebaseerd op boekchristmas partynieuwe liefdekerstmandorpdiefsurrealismedr. seusscultfilmpublic humiliationvillain turns good kerstmissurreal world loose adaptationdr. seuss