• 9.372.307 stemmen

How the Grinch Stole Christmas (2000)

Komedie / Familie | 104 minuten

Met onder meer: Jim Carrey, Taylor Momsen en Jeffrey Tambor

Releasedatum: 30 november 2000

Plot How the Grinch Stole Christmas

"You better watch out!"

In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een volkje dat houdt van Kerstmis en feest vieren. Maar bovenop de berg leeft de 'Grinch', een oude knorrepot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij naar het dorp af te zakken, vermomd als de Kerstman, en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo stout kan zijn en probeert contact te zoeken met de 'Grinch'.

Cindy Lou Who

Mayor Augustus Maywho

Martha May Whovier

Lou Lou Who

Betty Lou Who

8-Year-Old Grinch

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Een beetje laat... Maar naar mijn mening de beste kerstfilm ooit!

Hij staat ook in mijn persoonlijke top 10, aangezien je van de film vrolijk word, goed acteer werk, prachtig gemaakt, een leuke sfeer en na 12 keer kijken heb ik er nog steeds geen genoeg van!

Een meesterwerk!

avatar van Esteban

Esteban

Het iets té kitsjerige Whoville en absolute dieptepunten zoals de scène waarin de kleine Cindy aan het zingen gaat, worden compleet vergeten door de aanwezigheid van The Grinch. Hij is gemeen grappig en schopt leven in elke screen-minuut die hij krijgt. Fantasitsch tot leven gewekt door Jim Carrey. Het belangrijkste; De film heeft een hart. Zo is de scène voor, tijdens en vlak na de finale magistraal mooi!

The Grinch ***

avatar van catweasel

catweasel

the grinch vond ik best een hele leuke film,

maar af en toe is het verhaal voor mij, iets te zoetsappig.

ik denk dat het best een leuk verhaal is,en dat we maar niet al te nauw naar de afwerking moeten kijken.toch??

avatar van Big MM

Big MM

Ik kan sinds het zien van deze film niet meer rustig slapen Brrrr... elke nacht nachtmerries over die grote groene haarbal.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet goed en niet slecht. De film was op bepaalde momenten te klef, te kitsch en te fout. Ook het acteerwerk werkte niet mee, met name dat meisje begon na een tijdje een beetje irritant te worden. En dan het grote kerstmoraal, waar je in films als deze niet aan ontkomt, werkte niet bevorderlijk. Je weet dat het in zo'n film als dit zit, maar je hoopt toch altijd dat ze het een beetje doseren. Niet dus. Gelukkig was daar aan de andera kant Jim Carrey met een geestige rol als de Grinch, hij weet je met zijn vermakelijke maniertjes nog redelijk goed door de film heen te sleuren. Dit levert een aantal leuke dialogen op. Verder hier en daar prima verzorgd en de sfeer was ok. Viel me na veel negatieve reacties in ieder geval best mee.

3 sterren.

avatar van Hanne

Hanne

Slechte film. Er was geen zak aan. Vooral Jim Carry was erg.

2* voor de moeite.

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Chainsaw schreef:

Verder prima muziek van Horner, dat lied van Faith Hill is ook een goed nummer

Inderdaad, erg mooi nummer. De film was erg leuk om te zien, en typische humour waarbij ik glimlach en dat is voor mij goed genoeg. Ik ergerde me helemaal niet ( de rest wel ) en vond hem erg origineel. Leuk.

3,5 sterren

avatar van synesthesia

synesthesia

Was al bang dat deze film erg goed scoorde, omdat ik de naam zo vaak gehoord heb.

Ik dacht al dat ik slechte zin had: Ik heb twee keer geglimlacht.

Da's best slecht voor een komedie. Ik lach vrij snel. Ik weet echt niet wat er mis mee was, maar geen enkele emotie kwam goed op me over. De boodschap was wat voorpelbaar en zwak, en origineel vond ik het nou ook niet echt. De gezichten misschien (wat wáren ze lelijk )...

Jammer, maar helaas. 2*

avatar van The One Ring

The One Ring

Gewoonlijk vind ik Jim Carry wel grappig, maar dit vind ik zowat onbeschrijflijk triest. Zelfs als kinderfilm is ie niet leuk.

1 ster.

avatar van Asmahan

Asmahan

Ken je dat, dat je al moe wordt bij het idee dat je een bepaalde film zou moeten kijken? Dat gevoel krijg ik bij deze film. Moet er niet aan denken dat iemand 'm me voorschotelt bij wijze van gezellig avondje film kijken. Kan de film zonder hem gezien te hebben natuurlijk niet beoordelen, maar ik kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat ik 'm saai en ergerlijk zal vinden.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

eerst was de film wel leuk, met die grapjes, maar toen ik de film 3x bij een vriend van mij had gezien en 1x thuis in het orgineel vond ik hem slap geworden, dat grapje over die koelkast irriteert me nu heel erg! 3* met de eerste indruk erbij.

avatar van soom

soom

mm.. Leuk? nee. saai? Jazeker. geen bal aan. Jim carrey drijft het hier te ver door.

avatar van Film Pegasus

Jim Carrey kan veel beter dan dit. Zijn rol is gewoon ergerlijk en de film zal alleen bij kinderen aanslaan. Niet voor mij bestemd dus.

avatar van otherfool

otherfool

De tekenfilm uit de jaren '60 is een aanrader van jewelste, en dat kan helaas niet van deze film worden gezegd. Carrey kan beter (hoewel de film zonder hem helemaal een mislukking zou zijn geweest) en het verhaaltje stelt nu niet echt vreselijk veel voor, al zullen de kids in Amerika die ermee opgegroeid zijn er allicht anders over denken.

Voor mij nog aardig omdat ik de huisjes die in de film zijn gebruikt zelf heb gezien in LA, maar om daarom nu de film aan te gaan raden... nou nee...

Een enkele grappige scene als Carrey lekker lomp kon doen, maar in z'n geheel niet echt geweldig. 2,5*.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Ik had hier the making of van gezien en het leek me een heel leuke film. Maar dat was het dus niet.

The Grinch stelde helemaal niks voor: How the Grinch Stole Christmas; nou dat viel dus reuze mee.

Een typische hollywood-film maar ik vond het toch wat te zoetsappig.

2,5 sterren want hij was wel redelijk grappig. Zelfs 'The Grinch'...gnifell

avatar van Sannepan

Sannepan

Ik heb deze film net (alweer) gezien en het verbaast me dat ik er nog nooit op gestemd had.

Weet nog dat een neefje bij mij thuis de Nederlands ingesproken versie wilde gaan kijken, maar dat vond ik toen maar niks (wat is die versie slecht, zeg!) Toen de originele versie echter op tv kwam, heb ik die wel gekeken en ben ik tot de conclusie gekomen dat dit een geweldige Kerstfilm is.

Natuurlijk is het verhaaltje mierzoet, maar er zit een heerlijk sfeertje in met erg leuke decors en goede acteerprestaties. Het meisje deed het leuk en Carrey was echt geweldig gecast: hij maakte the Grinch een geweldig monster: leuk en gemeen tegelijk en toch kon je er nog sympathie voor voelen. Ik vind Carrey meestal nogal over the top in z'n films, iets wat ook hier wel het geval was. Er zijn films waarin dat een averechts effect heeft, maar in deze film was het juist prima op z'n plaats! Het maakte the Grinch helemaal af.

En ach, het verhaaltje is niet veel bijzonders, maar het is leuk om naar te kijken met een mooi happy end, waarbij ik dan in een opperbest humeur zit te glimlachen. Zo zie je maar weer hoe mooi de wereld is in een sneeuwvlokje

Toch wel 1 minpuntje: ze moeten dat meisje toch maar niet meer laten zingen in die scene, want ik kon nou niet zeggen dat het helemaal zuiver was

4* voor deze geweldige Kerstfilm

avatar van Prissie

Prissie

Ik heb de film 25 december op tv gezien.Ik vond het wel een gave film.Vooral Cindy Lou was leuk :d

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond de film niet mega leuk. het was wel lachen dat jim carrey erin meespeelden.

3 sterren.

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

deze heb ik nog in de cine gezien. Wel een toffe film met een mooie acteerprestatie van Carrey

avatar van Flipman

Flipman

Jim Carrey is wel het enige leuke aan de film, verder is ie wel 's irritant.

avatar van D-ark

D-ark

Ik heb twee woorden voor deze film: Zuurstokken en suikerzoet. Ik kreeg van de decors bijna gaatjes.

3,0

avatar van BlueSword

BlueSword

vond deze film best wel irritant, jim carey kan af en toe wel grappig hier zijn maar deze film hoef ik niet nog een keer te zien.

ik vind kerstmis films ook niet zo leuk, ook niet op kerstmis.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

wel leuke kerstfilm, erg leuk gedaan door Jim Carrey.. vond hem vermakelijk.. krijgt een 3*** van mij..

avatar van Jessu123

Jessu123

ik heb en in nederlands gezien en engels (niet leuk ik kon dr tijd geen ondertitels)

4,5

avatar van 606

leuk een keer gezien te hebben en in de bios is het gelukkig leuk.

3,5 ster

avatar van JurassicPark

JurassicPark

2 keer gezien allebij bij kerst. en iedere kerst dat ik hem zag bescheurde ik me

4,0

ik geef 3.5

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Goede kerstfilm.

Hij straalt een warme sfeer uit en is erg gezellig. Jim Carrey is erg goed in zijn rol als The Grinch.

Alleen jammer dat hij iets té zoet is.

avatar van zwibberpiff

zwibberpiff

Heerlijke kerstfilm, als een paar keer gezien nou, en hij blijft leuk. The Grinch is gewoon een snoepie. Als het even kan staat hij weer op mijn programma rond de kerst!

4.0

avatar van prometida

prometida

Al meerdere malen gezien, en hij blijft gewoon lachen he..

Net zoals zwibberpiff, staat hij ook op mn lijstje voor kerst.

Hetgene wat ik wel wat minder vond, was toen Cindy Lou ging zingen. Dat was redelijk vals.