Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Adam Green
Met onder meer: Danielle Harris, Tony Todd en Kane Hodder
Plot Hatchet II
"Victor Crowley Lives."
Marybeth wist te ontsnappen uit de klauwen van de gestoorde moordenaar Victor Crowley en ontdekt de waarheid over zijn vloek. Ze besluit terug te keren naar het beruchte moeras in New Orleans om namens haar familie Victor voor eens en altijd uit de weg te ruimen.
Marybeth Dunstan
Avery
Chad
Vernon
bobbydigital01
beetje zoals zijn voorganger geen hoogvlieger maar leuk om als horror fan gezien te hebben.........er zitten weer een paar vieze stukjes in
mug13
Dit soort horror komedies/slashers blijven leuk om naar te kijken.
Elineloves
Ik had eigenlijk Hatchet nog eens moeten herzien voordat ik aan Hatchet II begon, maar ach, dat kan ik altijd nog doen.
Ik dacht in het begin even dat ik een heel stuk gemist had, want het was pats, boem en je zit er middenin. Ik had misschien nog een soort inleidend stukje verwacht. Anderzijds is dit ook een plus natuurlijk, het sluit goed op elkaar aan.
Danielle Harris is een mooi meisje om te zien. Haar acteerwerk is niet altijd even overtuigend, maar dat ze voor deze rol geen oscarnominatie moet verwachten was dan ook op voorhand al duidelijk.
Op sommige momenten wist ik niet of ik nu moest walgen of lachen, denk aan de eerste moord in deze film. Jesus, hoe verzin je het. Nouja, dat gevoel had ik wel vaker. Hoe verzinnen ze het.. Adam Green doet het prima. Hij snapt hoe het moet en ookal is de humor hier minder aanwezig dan wat ik me herinner van Hatchet, het blijft leuk. Desalniettemin is Hatchet II rauw, gewelddadig, goor, bloederig en bovenal erg nasty. Ik heb toch wel een paar keer met een vies gezicht naar de tv gestaard, bijvoorbeeld bij de bevalling.
Leuk. Pluspunten voor Danielle Harris en Tony Todd, de enige boeiende personages in deze film.
Dit soort horror komedies/slashers kunnen me maar niet bekoren een horror film moet angstig en eng zijn met veel spanning en het nodige gore (hoeft niet altijd) de begin scene is al vreselijk met 7 meter verse worst die uit de buik van de man wordt getrokken...
FillumGek
Als je vindt dat een horrorfilm de nodige gore moet of mag bevatten is het een beetje vreemd dat je meteen een scene aanhaalt die juist dat ingrediënt bevat.
Tonypulp
Inderdaad.
En:
Waarom dan überhaupt hier aan beginnen..
ASman
Niet goed ontvangen in de VS, uitstekend ontvangen bij mij. Geen vergelijking natuurlijk, maar het is beter dan niets.
De film biedt alles wat Hatchet al bood, maar dan met een slachtmagazijn in overdrive door de vleesmolen gehaald. Wie creepy wil, moet maar naar een David Lynch gaan kijken ofzo. Wat ik van deze film wilde, waren een resem over the top moorden en veel beter heb ik ze nog niet echt gevonden.
Missie geslaagd
dominion
Toch was deel 1 in mijn ogen een stuk beter.
JacoBaco
Toch weer genoten van Hatchet. Deel 1 was toen ik hem voor het eerst zag verassend goed en hij is bij de meeste wel goed in de smaak gevallen. Een deel 2 kan dan natuurlijk niet uitblijven, maar dat heeft uiteindelijk toch nog zo'n 4 jaar geduurd en daardoor vergat ik onze knapperd Victor Crowley wel een beetje. Deel 2 gaat meteen weer verder waar 1 ophield alleen Tamara Feldman is ineens vervangen door Danielle Harris. Niet erg, al moet ik bij Danielle Harris altijd denken aan haar rol in The Last Boy Scout waar ze het irritante 14 jarige dochtertje van Bruce Willis speelt. Daar acteert ze overigens wel 20x beter dan in deze film.
De cast van deel 1 is veel beter. Tony Todd heeft daar helaas een hele kleine rol, maar de rest is een heel stuk amusanter dan in deel 2. Gelukkig heeft Tony Todd hier dan weer wel een grote rol en ik vind hem fantastisch. Kane Hodder speelt weer netjes Victor Crowley, alleen heeft Victor hier wel echt een lelijke rotkop in negatieve zin. Zijn lelijke rotkop is in deel 1 echt een stuk beter!! De films hadden wat mij betreft ook gewoon Rotkop 1 en Rotkop 2 mogen heten. Hatchet heeft als kenmerk de brute kills. Maak je maar geen zorgen, in deel 2 zijn de kills weer net zo bruut. Alleen nu worden er geen standaard tieners, maar volwassenen afgeslacht. En de effecten zijn ook dit keer weer lekker smeuïg.
We krijgen hier nog wat belangrijke achtergrondinformatie over Victor Crowley en dat maakt het ineens toch wel wat duister. De vaart zit er verder aardig in en dit is gewoon weer zo'n horrorfilm zoals ik ze het liefst zie. Deel 1 geef ik 3,5 ster en deze 3, want anders moet ik deel 2 verhogen naar een 4,0 en dat gaat mij net te ver. Deel 2 is iets minder dan 1, dus 3,0*
RickZ
Net als het eerste deel ook nu weer een flauwe komedie slasher met een dun/waardeloos verhaal. In het begin is er weinig gore, naar het einde toe werd die gore stukken beter (en ook beter dan de eerste film). Ietsjes beter dan het eerste deel maar ook nu weer een onvoldoende.
dwid
Dun verhaal, bij de beginscene is de trend al gezet, daarnaast erg matig acteerwerk. Het enige positieve eraan zijn de 'hak-scenes' leuk bedacht, goeie gore...
metalblast
Deel één vond ik stukken beter. Deel 2 was ronduit belachelijk. Buiten de gore die bij vlagen leuk was, zat er geen verhaal in, het was al met al een prutsfilm.
Richard_Voorhees
Heel wat beter dan deel 1. Ik vond deel 1 wel heel erg flauw...
Voldoende vervolg.
Wat beter te pruimen dan het eerste deel, is dit vervolg op het succesje van enkele jaren geleden. Een hogere dosis humor en met name gorigheid zorgen voor een leuke kijkervaring. De acteerprestaties schommelen nogal, maar gelukkig wordt een en ander nergens echt serieus van toon.
Goed.
dominion
Wat beter te pruimen dan het eerste deel,
Dat kan je toch niet serieus menen.
erik1677
subliem vervolg.
gaat gewoon door waar deel 1 ophield,en weer lekker bloederig.
En ook weer een paar hilarische scenes en personages.
gewoon top
bobbydigital01
haha net gelezen er komt ook een deeltje 3 aan.
Altijd leuk!!!!!
dominion
Nou aangezien deze minder was dan de eerste hoop ik dat ze van deel 3 wel wat goeds gaan maken.
mambo75
Deze movie is echt zonde van tijd.Ik ben liefhebber van horror movies als Wrong Turn 1,Jeepers Creepers,Halloween...maar Hatchet is gewoon een grote nul.Acting is amateurisch,actiescenes zijn belachelijk,dus mensen AFRADER!!
Dank je
Nick_SN
Ok dit is een flink late reactie maar ik kan het niet laten dit recht te zetten
ik heb de wereldpremière van de film in London gezien, augustus vorig jaar. Zoals ik ook in een eerdere reactie al had vermeld..
akira124
[quote]stinissen schreef:
daarom staat er ook horror/komedie
Gang_Star
Dit vervolg was wel aardig, bevat dezelfde manier van bruut geweld en om zeep helpen van iedereen die op het pad van Victor Crowley komt. Wel grappig om te zien dat Tony Todd nu een grotere rol heeft dan in het eerste deel. Alleen jammer dat Shaun als ik me niet vergis, opnieuw meedoet maar dan als zijn broer.
Noodless
Leuk vervolg dat op gebied van gore zelfs nog beter uit de verf komt. Ook de nodige humor is weer aanwezig. Pluspunt is ook dat Tony Todd hier een grotere rol krijgt toebedeeld.
Het acteerwerk is wat zwakjes. Maar sommige personages waren wel te pruimen.
Het verhaal is magertjes, maar toch krijg je in het begin een duidelijk beeld over het mysterie Victor Crowley. Gewoon een fijn filmpje zonder nadenken met heel wat humoristische en/of bloederige beelden. 7/10
Shinobi
Redelijk vervolg, alleen jammer dat het op het eind pas redelijk los ging.
In het begin moest de film het meer van de humor hebben, zoals die koekjes gast en later kwam dan gelukkig wel wat flinke gore erin met toch een grappige scène (als die ene gast het meisje van achteren pakt en zijn hoofd er dan wordt afgehakt
Overigens wel leuk de verwijzingen naar Halloween en The Rise of Leslie Vernon.
2,0 Sterren.
Kr!kke
Zwakke film...
Er zat totaal geen spanning in de film en ook acteergewijs was het niet bepaald hoogstaand. Al een geluk dat er nog een paar leuke moorden in zaten (hoewel sommige moorden dan weer op niets sloegen), zodat de film toch nog op bepaalde momenten redelijk vermakelijk was.
Pete_033
Is deze film en deel 1 wel ergens te koop in NL? Kan ze nergens vinden...
Marvinleeaday
In mijn ogen een stuk minder dan deel 1. In dit deel kan Crowly ineens niet of nauwelijks meer verwond worden(in dl 1 was één pistoolschot al genoeg om hem even te vellen).
Marybeth was een andere actrice en beduidend minder.
Hij begon overigens wel heel aansluitend op deel 1 wat wel goed was.
candymancandyman
Iets minder deel dan het vorige. De kills zijn wederom bruut en hard. Er moet maar geen deel 3 komen want dan wordt het iets teveel van het goede en wordt het teveel uitgemolken. Houden zo.
jordandejong
Tsjonge jonge wat een Gorefest
Hatchet 1 was erg leuk, Hatchet 2 is NOG beter....
Alles wat in deel 1 al goed was wordt hier nog eens 10keer uitvergroot.
De opbouw duurt niet verschrikkelijk lang, en is zowiezo al niet storend omdat Danielle Harris veel screentijd krijgt (wat altijd een pluspunt is)... Ook krijgt Tony Todd (Legendarische cult-acteur) een veel grotere rol.
Op fake bloed wordt niet bezuinigd, en behalve bloed kun je ook de meest over the top gore verwachten.
Victor Crowley is in dit deel wel wat minder eng. Gezicht lijkt erg veranderd te zijn tegenover die van deel 1 (van wat ik me kan herrineren).
Tijd dat ik deel 1 ook weer eens ga herzien.
Waarom krijgt dit trouwens geen NL release. Onbegrijpelijk als je ziet wat voor ontzettende troep er op horrorgebied in NL vaak in de schappen ligt.
Gaat deel 3 eigenlijk geregiseerd door Adam Green..?? Zoja,

Victor Crowley