• 9.372.990 stemmen

Met onder meer: Antonio de la Torre, Roberto Enríquez en Verónica Sánchez

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 6 mei 2010

Plot Gordos

Er worden vijf verhalen verteld die over overgewicht gaan in een gemeenschappelijke omgeving: een groepstherapie. Een plaats waar de hoofdpersonages niet naartoe gaan om te vermageren, maar wel om de redenen van hun overgewicht te vinden en de oorzaken te achterhalen van waarom ze walgen van hun eigen lichaam. Het overgewicht is alleen maar een metafoor om te spreken over de dingen die we dag na dag te verwerken krijgen, die in ons groeien, en die ons zo veel moeite kosten uit te drukken, acht op te slaan of zelfs te aanvaarden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stinissen

Aangename en geen flauwe komedie met hier en daar een vleugje erotiek, vooral de scene dat die twee dikke aan het wippen zijn is echt leuk.

avatar van voskat78

voskat78

Meschien had ik te veel verwacht bij deze film maar nadat de aftiteling liep kwam er toch een gevel van ' he jammer hier had meer ingezeten'..

Dat neemt niet weg dat de film slecht was maar had het idee tijdens het bekijken van de film, dat de regisseur het op bepaalde momenten een beetje liet afweten waardoor de verhalen een beetje oppervlakkig bleven. Meschien heeft hij wel te veel hooi op z'n vork genomen, want dat hij prima films kan afleveren heeft hij wel bewezen met "Azuloscurocasinegro".

Gordos is daarin tegen toch wel een stukje minder hoe wel het uitgangspunt natuurlijk wel intressant is, jammer dat de uitwerking iets minder was. Tot slot het moraal van het verhaal: kijk en leer eerst jezelf te accepteren al voor je over een ander oordeelt.

avatar van gauke

gauke

De film gaat niet enkel over dikkerds maar meer over grotere problemen (acceptatie, liefde, begeerte,religie enz.) en tegenstrijdigheden waarmee de boeiende personen in dit satirische en verhaal worstelen. Tragiek en satire lopen nadeloos in elkaar over. De acteurs gaan frontaal uit de kleren en dat dwingt respect af, vooral als je er niet echt lekker uitziet. Ook het feit dat de acteurs voor hun rollen kilo's hebben moeten aankomen en/of afvallen. Jammer is dat er zoveel verhaallijnen en gebeurtenissen zijn, dat de film enigszins chaotisch overkomt. De regisseur concludeert dat therapie eigenlijk niet helpt... of ik heb hem verkeerd begrepen.

avatar van 93.9

93.9

Komt dit van 1 Gordon, 2 Gordos?

avatar van gert_r

gert_r

Als elk land de films krijgt die het verdient, gaat het nog slechter met Spanje dan je in de kranten kunt lezen. Waarschijnlijk was dit in Spanje als komedie bedoeld voor het grote publiek, en dat komt dan hier in het arthousecircuit terecht...De toon van deze film is uiterst vals, en dan kun je een fatsoenlijk stuk muziek natuurlijk wel vergeten. Volslagen oninteressante figuren, met dito belevenissen.

En dan wordt gezegd dat de Duitsers geen humor hebben...nee, in Spanje kun je lachen!

Met Onvoldoende is deze film nog te hoog gekwalificeerd, hij is gewoon Slecht. Wat een bagger.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ik ben het eens met "Gauke" en oneens met "gert_r"!

Dit is een film die je voor zich inneemt en ook nog eens grappig is. We hebben ervan genoten en dat wil heel wat zeggen voor mensen die eigenlijk het liefst de Britse humor bewonderen en waarderen.

Ook "Crediteuren, Debiteuren" van Nederlandse bodem is hier erg geliefd.

Ach, denk maar zo: over smaak (in dit geval humor) valt niet te twisten en dat is een waarheid als een koe!

Deze film is gewoon LEUK!!!

avatar van 93.9

93.9

Vette afknapper!

Heb toch echt hele grappige Spaanse films gezien in mijn leven, maar dit....

Eerste film van de regisseur (die met dat lange woord) vond ik wel goed.

Hoe kan zo iemand met zo'n zonder bezieling en goede smaak inelkaargeflanste film te komen.......

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1920 stemmen

Een tegenvaller! Ik vond het niet grappig, niet interessant en erg chaotisch. Met veel moeite uitgekeken. Wist mij niet te raken. Ik kan helaas niet meer geven dan 1 ster.