• 9.369.987 stemmen

Met onder meer: Antonio de la Torre, María Alfonsa Rosso en Olimpia Melinte

Gesproken taal: Roemeense en Spaans

Plot Caníbal

"A love story"

Carlos woont in het gezapige Granada. Hij is een zachtaardige kleermaker en een heimelijke kannibaal. Hij voelt geen spijt noch schuld, tot Nina in zijn leven verschijnt en hij verliefd wordt op zijn mogelijk volgende slachtoffer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Het acteerwerk van de hoofdpersoon en de sfeer die wordt neergezet, verdienen een pluim. De film komt soms droog komisch over, maar is veel te traag en niet erg spannend.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Ultra-koele film.. Carlos oogt totaal emotieloos, het camerawerk is rustig en een soundtrack ontbreekt, behalve dan muziek 'vanuit het script' zelf (vooral het tromgeroffel is mooi). In combinatie met de wrede daden geeft dat een vreemd sfeertje.

Maar de koelheid heeft ook een keerzijde, het is wat gezapig, iets te vaak het 'trucje' van langdurige shots waarin weinig gebeurt (voor de zoveelste keer een uit het raam starende Carlos). Het is ook een beetje clichématig dat de kannibaal van klassieke muziek houdt en natuurlijk soppen prachtige vrouwen (of eigenlijk eentje, ze speelt een dubbelrol) weer weg bij 'de zwijgzame, ondoorgrondelijke man'.

Gelukkig heeft de film een paar inktzwart-komische momenten - I killed your sister. And I ate her. - ook al wil Carlos het helemaal niet als zodanig over laten komen, van z'n gezicht valt bijna nooit iets af te lezen. Als hij z'n avondmaaltje neemt is het enige dat opvalt en uitvergroot wordt, z'n droge gekauw. Suggestief behoorlijk smerig.

Ook de beginscène is erg sterk met mooie cameravoering en de plotseling startende auto. Jammer dat zoiets niet vaker voorkwam, maar alles bij elkaar is het een prima film die op momenten ongemakkelijk is zonder bloederig te zijn (maar die beter was geweest als het meer impact en vaart had).

avatar van sveneras

sveneras

Mijn (onverwachte) favoriet van het IFFR.

Prachtige langzame ingetogen film. Juist door het lage tempo is er een continue spanning die haast onder de huid kruipt. Daarnaast is er flink gebruik gemaakt van prachtige settings, het contrast tussen het dorpje en de bergen. Het acteerwerk was heel bescheiden maar de protagonisten kwamen als reeele, of in ieder geval aannemelijke personen voor. Na op het filmfestival zoveel films gezien te hebben die met artificiele gedwongen dialogen en snelle editing zo veel mogelijk tempo in de film probeerde te pompen (wat averechts werkte) was deze film een verlichting. Laat weer eens zien dat cinema zoveel meer is dan zo vermakelijk mogelijk een verhaaltje vertellen, het kan ook een kunstwerk zijn.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Toch aardig blijven hangen moet ik zeggen, doe er dus een halfje bij. Bijzonder filmpje dankzij z'n rustige stijl (camera, muziek/geluid).

avatar van david bohm

david bohm

Sfeervol filmpje dat zich afspeelt in het prachtige Granada waar de moderne tijd zich op interessante wijze weet te mengen met elementen uit haast vervlogen tijden. De sfeer en het acteerwerk zijn prima in orde.

avatar van Fransman

Fransman

Heerlijke film. Alleen al dat begin. Een lang shot van een pompstation van grote afstand, waar niks lijkt te gebeuren. Knap ongemakkelijk, zoals wel meer in deze film. Het is een film waar je je lekker in kunt laten wegzakken. Je hebt geen idee wat er staat te gebeuren Van het gezicht van Carlos valt niets af te lezen. Het trage tempo doet de rest. En tussen de beelden door zien we een Spanje dat we eigenlijk niet kennen: ruig, stroef, onherbergzaam, met mensen die ook niet meer zeggen dan strikt noodzakelijk. Genoten.

avatar van wibro

wibro

Toen ik de titel en het plot las kwam bij mij zonder meer de gedachte op hier met een slasher film te doen te hebben maar dat was absoluut niet het geval. Of dat een gemis was, achteraf vond ik van niet. Het thriller gehalte werd zeer goed weergegeven en de spanning werd tot het uiterste opgevoerd omdat je in de verste verte niet wist wat er stond te gebeuren. Voorspelbaar was deze mooi vormgegeven thriller dus allerminst en de schaarse naaktscènes vond ik zonder meer zeer mooi. Tja, en die Carlos straalde een en al geheim-zinnigheid uit. Het enige nadeel vond ik dat deze best genietbare film enigszins te lang duurde en het einde vond ik toch wel een tikkeltje teleurstellend. De landschappen van de Sierra Nevada oogden zeer mooi, dat wel.

avatar van james_cameron

Zorgvuldig geconstrueerd, fraai in beeld gebracht drama over een zachtaardige kleermaker (Antonio De La Torre) die een sinister geheim met zich meedraagt. De film kabbelt aangenaam door en weet de lugubere details tot een minimum te beperken, waardoor de spaarzame gruwelijke momenten des te effectiever zijn. Naar het einde toe verliest het script helaas wat momentum en de plot wordt uiteindelijk niet helemaal bevredigend afgerond, maar tegen die tijd heeft de film zich wel bewezen.