Diary of a Wimpy Kid (2010)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Het Leven van een Loser
Geregisseerd door: Thor Freudenthal
Met onder meer: Zachary Gordon, Steve Zahn en Robert Capron
Plot Diary of a Wimpy Kid
"It's not a diary, it's a movie."
We volgen Greg Heffley (Zachary Gordon), een bijdehante basisschool leerling, en de problemen die "middle-school" voor hem oplevert. Hij wordt daarbij gesteund door zijn vader Frank (Steve Zahn) en zijn beste vriend Rowley (Robert Capron). We zien aan de hand van zijn dagboek en tekeningen alle gebeurtenissen gedurende het schooljaar. Gebaseerd op de gelijknamige boeken van Jeff Kinney.
Greg Heffley
Coach Malone
Manny Heffley
Manny Heffley
wimnoot
Ik ken de strip niet, maar dit lijkt me best wel een geinige film.
Angrod_Pallanén
Film opende hoger dan Aniston/Butler flick 'The Bounty Hunter' in Amerika. Interesting...
TragieStar.*
Wil de film wel graag zien, maar het verhaal overtuigd me niet helemaal, dus dat word weer afwachten..
Jimmy Rain
waar ik me nu altijd over verbaas: hoe kun je een film nou 3 sterren geven als je 'm nog niet hebt gezien?
Volgens mij kun je beter eerst kijken en dan stemmen... daar heeft een ander wellicht meer aan.
scorepio
Leuk filmpje die echter nergens naar toe gaat. Het grappigste zijn wellicht de herkenbare situaties in de film uit onze vroege schooltijd.
Toch af en toe flink wat afgelachen.
wimnoot
Ik vind het ook best een leuke film, alleen halverwege had ik even een pesthekel aan dat egoistische rotventje. Deel 2 is trouwens ook in de maak.
prophet-0
alles wat er fout kan gaan gaat fout als je naar de middelbare school gaat. redelijk voorspelbaar, maar dat maakte het niet minder leuk.
Ruttuuhh
Heb hem net gekeken en vond het toch wel een erg vermakkelijke film.
Niet te moeilijk, keek lekker weg, met toch wel leuke humor erin, zelfs voor wat oudere mensen!
Geef hem 3,5 ster..
Minority_Check
het had veel grappiger gekund
ik had vooral veel van Chloe Moretz verwacht
jammer dat ze hier geen grote mond had
2* voor een paar leuke momenten
BandietjeXL
heerlijke film
moet terug denken aan vroegere films op nederland 3. toen ik zelf klein was.
Baggerman
Toch wel moeten grijnzen af en toe om sommige situaties. De brugklas is een grote stap, maar waarschijnlijk is dat nog beroerder zo in de US of A!
Sommige (uitvergrote) typetjes vond ik wel zeer geslaagd, zoals de mallotige vriend en zijn geeky gedrag (Do you wanna play after school?), de roodharige übernerd en de irritante oudere broer.
Andere dingen zijn flauw en voorspelbaar.
De film deed me denken aan toen ik zelf een jaar of tien was. Mijn moeder vond toen dat ik, naast het voetballen, nog een andere activiteit moest gaan ontplooien en ik mocht (moest!) gaan kiezen: het kinderkoor in de kerk (ja, hoe suf kun je het bedenken!) en de schaakclub.
Ik vond allebei hopeloos, maar bij die schaakclub kende ik helemaal niemand en omdat ik met mijn ouders toch al elke week naar de kerk moest, koos ik maar voor dat kinderkoor. Daar kon je tussen die liedjes door gewoon strips gaan lezen in de kerk!
Enfin, met lood in mijn schoenen moest ik onder de beschimpingen van mijn vriendjes aan de meisjes van mijn klas, die allemaal lid waren van dat koor!!!, vragen hoe lid te worden en waar me te melden. Dat cursief geplaatste, daar hadden ik en mijn vriendjes helemaal niet over nagedacht!
De meiden reageerden verrast van: "Tjee, zóóó dapper dat je lid durft te worden!" en een week lang was ik zo populair als de dikkerd met zijn gebroken arm in deze film!
Daarna was 90% van de jongens in mijn klas óók lid van dat koortje!
Mescaline
Leuke vermakelijke simpele film voor jong en ouder.
Deze film heeft een vrij simpel plot maar weet door het boven gemiddelde acteer niveau hier nog een hoop uit te halen!
Vind het erg leuk om te zien hoe spontaan deze film gemaakt is, de kinderen hebben zienbaar veel plezier in hun rollen en de film krijgt hier door een leuke feel good boost tot zich, heb hier in iedergeval van kunnen genieten zonder me ergens aan te ergeren
Gewoon leuk vermaak, niks meer maar ook zeker niks minder.
3 sterren.
Ik ga zeker het 2de deel een kans gunnen
Amel M.
Ik had verwacht dat ik medelijden zou hebben met de "Wimpy Kid", maar dat was dus niet het geval. Af en toe een leuke grap verder wist het niet te boeien.
Lefgozer
Aardige film. Aantal keer gelachen, vond het acteerwerk ook nog goed (had ik niet verwacht). Leuk om Hit-Girl te zien.
jorn2611
heb hem wel gezien toch een 4,5 waard
Ik denk niet dat hij in de bioscoop komt. 11 januari 2011 (11/1/11
) is de dvd release.
andrizzle
Opzich een best aardige film, maar ik vond hem tè kinderlijk. Is misschien een misverstand van mij uit, had hem volwassener verwacht, maar het is toch echt een kinderfilm.
Heb me er opzich wel mee vermaakt, maar vond het niet heel erg dat ie op een gegeven moment afgelopen was.
2 sterren van mij.
Toch een redelijk film, wat vooral te wijten is aan de zeer jeugdige cast. Zij hebben overduidelijk plezier gehad in het maken van deze film. Dat vergeet ik toch het soms irritante gedrag van de hoofdrolspeler, wat nog nooit van het woordje sorry heeft gehoord.
Film kent nog wat leuke, humoristische momenten en lekker overdreven verhaaltjes om het af te maken. Hoe andrizzle hierboven een volwassen film had verwacht is me dan ook een compleet raadsel hoor, die heeft dan gewoon deze film willekeurig aangedrukt. Het is dan ook overduidelijk een film wat de jeugd het meeste zal bekoren.
ManMetPet
Leuke film, heb toen ik in groep 7 zat het boek gelezen en je ziet de dingen erin terugkomen. Maar niet een leuke film om met je vrienden te gaan kijken. Doe maar met je familie.
canciser
Op zich wel een grappig filmpje, leuk voor de zondagmorgen. Humor was alleen wat standaard, en het acteerwerk is slecht. Het leukste is vooral om te zien hoe Greg alles ervaart, en over bepaalde dingen denkt. Het begin was niet goed, het voelde aan als een hele simpele televisieserie met slechte acteurs. Langzaam werd de film beter, en het einde was zelfs goed. De personages hadden wat mij betreft iets verder uitvergroot mogen worden, dan was het een 3* geweest. 2,5*
Elineloves
Aandoenlijke en genietbare komedie, die zich vooral richt op tieners en jongere kinderen. Ik heb deze film gekeken met twee tieners van mijn werk, en hij viel behoorlijk in de smaak. Persoonlijk moest ik af en toe een beetje denken aan 'Mean Girls' en andere tienerkomedies, maar dit was nergens storend.
Ik heb het boek nooit gelezen, maar de mix tussen roman en strip vond ik erg leuk. De simpele tekeningetjes zijn vermakelijk en zien er goed uit. Ze zetten de verschillende scènes kracht bij en dit is ook juist de bedoeling.
Wat jammer is, is dat Greg totaal geen aardig jongetje is waardoor het lastig is sympathie voor hem te voelen. Ergens snap je zijn schaamte wel, bijvoorbeeld de schaamte die hij voelt voor zijn extravagante beste vriend, maar de manier waarop hij alles doet is jammer. Het is eerder een vervelend joch dan iemand waarvan je hoopt dat hij snel populair wordt. Toch zet Zachary Gordon geen slechte rol neer. Het jonge acteurtje, 12 jaar geloof ik, weet het wel allemaal zeer overtuigend te doen. De scène waarbij hij 'Total eclipse of the heart' zingt, een ontzettend moeilijk nummer om te zingen, bezorgt je wel een glimlach. Chloe Moretz haar rol is niet groot, maar ze is een verfrissende verschijning en één van de personages waarvan je wél nieuwsgierig raakt naar hoe het haar verder zal vergaan.
Natuurlijk zit het vol cliche's en stereotypes, maar in dit geval stoorde het aparte, dikke jongetje me niet. Leuk personage, goed neergezet. De enige waarvan ik echte de kriebels kreeg, was dat kleine, iele, roodharige en beugel-dragende jochie. Wat een klein griezeltje was dat zeg!
Gelukkig niet teveel morale kwesties die ze proberen over te brengen, het blijft allemaal op kinderniveau. Fijn tussendoortje, verstand op 0 en het kijkt zo fijn weg dat je bij de aftiteling niet eens doorhebt dat je al 1,5 uur gekeken hebt.
ace leader
De beginscène van deze film is echt hilarisch
(het "te laat zijn" voor de eerste schooldag)

Diary of a Wimpy Kid

Outsourced
Komedie, 2006

Dolphin Tale
Drama / Familie, 2011
gebaseerd op boekcheesemeerderjarig wordenyoung boybreaking the fourth wallmiddle schoolgebaseerd op een kinderboekpopularityolder brotherduringcreditsstingerlive action and animationfriendship dramaline drawing child protagonistcasual