• 9.179.991 stemmen

Geregisseerd door: Peter Weir

Met onder meer: Jeff Bridges, Isabella Rossellini en Rosie Perez

Releasedatum: 24 maart 1994

Plot Fearless

"Some people are afraid of nothing."

Na een vliegtuigramp overleefd te hebben is Max Klein niet langer de persoon die hij was. Hij is niet meer in staat om met z'n oude leventje verder te gaan, heeft problemen met z'n vrouw Laura, en voelt zich onkwetsbaar. Als psycholoog Bill Perlman niet in staat blijkt om Max te helpen, zorgt deze ervoor dat hij een andere overlevende ontmoet, Carla Rodrigo, die vol schuldgevoel zit nadat haar baby bij de crash is omgekomen.

avatar van Jordy

Jordy

De film is uitstekend geacteerd, en kent een paar zeer indrukwekkende momenten, maar er zaten ook stukken in die me een heel stuk minder boeide. Ik hou het toch op 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Helemaal met je eens maar toch geef ik hem iets minder hoog .

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ik vond zelfs Perez een stuk minder irritant dan normaal. Hele mooie film.

cornelis

Een van mijn favorieten aller tijden. Met een geweldig acterende, soms wat vreemde maar altijd imtrigerende Jeff Bridges. Perez is niet zo heel erg. Schit-te-rend einde. Bijzonder de moeite waard.

avatar van neo

neo

dit vind ik bridges zijn beste rol tot nu toe.eerst vond ik dit de film met de beste vliegtuigcrash,maar sinds ik cast away heb gezien is dat veranderd

cornelis

Hoewel deze zichtbaar goedkoper en eenvoudiger gedaan is, maar minstens zo aangrijpend en geloofwaardig.

avatar van Jos2

Jos2

Bridges' beste rol is natuurlijk 'The Dude'

cornelis

Hoewel eigenlijk niet te vergelijken, ben ik bang dat je gelijk hebt.

avatar van Wouter

Mooie film.

avatar van FisherKing

FisherKing

Weir en Bridges in een mooie combinatie en een perfecte film; zeer van genoten

avatar van Rascal

Rascal

Gave film. Maakt zeker indruk.

avatar van Armin

Armin

Bridges op z'n best. Top ****

avatar van renske

renske

Hypnotiserende film. Ik vond de crash stukken mooier dan in Cast Away. Prachtig dat het bijna iets heiligs krijgt door de muziek en natuurlijk door het gedrag van de reddende hoofdpersoon.

Rosie Perez' hysterie is hier bijzonder toepasselijk. Ik heb mij geen moment gestoord aan haar - ik vond het daarentegen bijzonder ontroerend.

Mooi hoe Weir (en Rafael Yglesias die het script schreef) weer al die personages een gelaagdheid weet mee te geven, tot in de kleinste rollen aan toe.

Benicio del Toro heeft ook een kleine rol.

Dit is zo'n film die wanneer die op tv is ik als vanzelf blijf kijken.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Mooie scene met die toolkit, onder begeleiding van where the streets have no name. Goeie film die je steeds op het puntje van je stoel houdt.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Soms net iets té dramatisch voor mijn smaak, maar wel erg boeiend en op sommige momenten bijzonder aangrijpend. En natuurlijk prachtig geacteerd door zowel Jeff Bridges als Rosie Perez.

4 sterren.

avatar van naughty26

naughty26

kan iemand me helpen aan deze film?

avatar van otherfool

otherfool

Slotscene met aanzwellende muziek is echt werelds, alleen al daarvoor zou ik deze film nog een keer willen zien...

4*, mooie film.

avatar van lebowski

lebowski

Prima film, hoewel Bridges (een van mijn favoriete acteurs, daar niet van) met vrouwen altijd houterig uit de verf komt. Zelfs met Rossellini...

avatar van Stephan

Stephan

Herzien en wat een fijne herbeleving. Ik herinnerde me nog wel enkele mooie details... de sleutel in het slot en de eind sequentie. Ik bereidde me er eigenlijk op voor dat ik in het middendeel waarschijnlijk de neiging zou krijgen om even door te spoelen, maar niets daarvan. Wat een sterk script en wat een acteerwerk van alle spelers. Bridges uiteraard, maar ook zeker Perez (hoewel ik haar meestal niet zo fijn vind), Hulce (what ever happend to him?) en Del Torro.

Wat is die Weir toch een fijne regisseur. Geen poespas maar to-the-point.

avatar van wmasman

wmasman

Een film die over zoveel meer gaat van een vliegtuigongeluk. De kern van deze film wordt samengevat in de zonnestraal, de schreeuw het besef: "I am alive!". Door alles heen, ellende, angst voor de dood is er altijd dat krachtige, misterieuze besef; "I am alive!"

avatar van gauke

gauke

Voor mij waren de openingsscènes en de counselsessie de hoogtepunten van deze soort van trauma taboe film rondom de magnetiserende werking van je eigen sterfelijkheid en de immense strijd om het leven weer de baas te kunnen. Misschien speelde Jeff Bridges wel een van z'n allerbeste karakterrollen.

avatar van badfans69

badfans69

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een man een vliegtuigongeluk overleefd en vervolgens denkt dat niets hem kan doden. Goed gemonteerd waarbij beetje bij beetje duidelijk wordt hoe het ongeluk zich voltrokken heeft. Maar het is de psychologische impact op het hoofdpersonage hier wat centraal staat en boeiend is uitgewerkt. Prima acteerwerk van de gehele cast waarbij dit één van de beste rollen van Jeff Bridges is.

avatar van Alathir

Alathir

Ik vind deze film redelijk moeilijk te beoordelen. Ik vond het niet direct goed of slecht. Het is moeilijk om je in te leven, denk ik, als je nog nooit een bijna-doodervaring hebt gehad. Ofwel is er een andere reden waarom de film uiteindelijk niet direct binnenkwam of een bepaalde betekenis heeft voor mezelf. Het is logisch dat mensen die zoiets niet hebben meegemaakt het niet echt kunnen begrijpen, wat ook wel in de film aan bod komt. Niemand begrijpt Max, zelfs hijzelf niet. Hij denkt dat hij onkwetsbaar is en neemt grote risico's waarbij hij zijn leven op het spel zet. Wat dat betreft geeft het tweede deel van de film eigenlijk een verkeerde boodschap mee. In feite moet je het leven koesteren, niet kostte wat het kost met je leven gaan spelen. Dat vond ik wat raar. Oké, hij wilt andere mensen redden, maar de manier waarop is een beetje verregaand.

Laat ik het op een 3.5* houden, want de film was meestal onderhoudend genoeg en daarom dus ook nergens saai.

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Briljante scene wanneer Bridges wil bewijzen dat Perez geen schuld heeft aan de dood van haar kind en tegen een muur knalt met de wagen. Mooie opbouw met de song van U2 als stuwende kracht. Eens Perez in het reine komt met zichzelf, is de band opgelost.
Het aardbeien motief. In het begin van de film bestelt Bridges een dessert met extra aardbeien. We komen te weten dat hij allergisch is aan aardbeien maar nu gelooft hij dat hij onkwetsbaar is. Op het einde eet hij opnieuw een aardbei maar nu zien we zijn schild (zijn geloof ?) weg is. Knap hoe Weir via een visueel element de psychologie van het personage tekent. Een drama van een overlevende.
Aan de dood ontsnapt te zijn. De filmmakers proberen een echtheid te vinden in die situatie. Zijn directe omgeving (psychiater, vrouw, advocaat en mede overlevende) reageren rationeel, Bridges begrijpt het niet en vlucht weg. Het is die spirituele reis dat Weir zo mooi, zo ingetogen en met gevoel van oprechtheid portretteert. Toch zijn de scenes afzonderlijk beter dan het geheel. Het script reikt veel aan (bv de therapiegroep, rol van de media, de rol van de luchtvaartmaatschappij) maar het is slechts anekdotisch. Bridges moet geestelijk gered worden. Dat is het doel. Daarom net geen meesterwerk maar wel een film dat binnendringt in de ziel.

avatar van kissyfur

kissyfur

Beste film die ik dit jaar gezien heb. Aangrijpend. Voor nu 4*, maar wellicht na herziening 4,5*. Moet ‘m echt nog even laten zinken.