• 9.377.375 stemmen

Geregisseerd door: Michael Lander

Met onder meer: Cillian Murphy, Elliot Page en Susan Sarandon

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Russisch

Plot Peacock

"If he only knew what she was doing?"

John Skillpa (Cillian Murphy) is een rustige bankmedewerker met een geheim alter ego, zijn eigen vrouw, genaamd Emma. Wanneer een trein door een ongeluk in zijn achtertuin terechtkomt, wordt zijn geheim blootgesteld aan de buitenwereld. John moet er nu voor zorgen dit goed te praten en beweert dat Emma zijn echtgenote is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van revadebe

revadebe

Best een intrigerende film. Natuurlijk is het niet realistisch dat iemand op deze manier twee personen kan neerzetten in het dagelijks leven, maar de film draait nou ook juist om de onhoudbare situatie.

Het einde roept wel vragen op. Had zijn moeder ook een persoonlijkheidsstoornis? Sterker nog, was het misschien zijn vader die hem mishandelde?

In tegenstelling tot de meeste mensen hier, vond ik de film toch wel goed over het geheel. Verhaal is opgebouwd vanuit een interessant gegeven, het acteerwerk is sterk, de film houdt voldoende tempo.

avatar van ExToR

ExToR

Aparte film, vreemd verhaal, maar had na het zien van de film geen slecht gevoel. Het verhaal is voor mij nog steeds niet helemaal duidelijk, waarom besluit john nou zijn echte persoonlijkheid 'weg te gooien' en verder te gaan als emma?

Ik had er iets meer van verwacht, maar toch ben ik niet geheel ontevreden.

Erg moeilijk te beoordelen film

avatar van gauke

gauke

(Al weer) een superrol van Cillian Murphy in deze psychologische, raadselachtige, traag opgebouwde, maar scherpe, intrigerende en boeiende thrillerachtige karakterfilm. Jammer van het abrupte einde.

avatar van lagaiske

lagaiske

Waarom Ellen Page zich prostitueerd voor zo een draak van een film is mij een raadsel.

Dat niemand zich echte vragen stelt waarom ze John en Maggie nooit samen zien,dat John zich maar al te vreemd gedraagt en dat John verdacht veel op zijn plotselinge vrouw gelijkt is teveel om ook maar een beetje geloofwaardig over te komen.

Hij kompt ook te traag op gang en het Thriller gedeelde is tijdens de film ver te zoeken.

Saai en eentje om snel te vergeten.

avatar van Number23

Number23

Zeer fascinerende film vond ik t.

Misschien wel de beste prestatie van Murphy tot nu toe(heb niet al zijn films gezien, maar de bekendste wel)

Bijrollen zijn ook goed bezet met extra aandacht voor Pullman

avatar van DB10

DB10

Weinig speciale film. Verhaal is op zijn zacht gezegd nogal ver gezocht en kon me buiten de uitstekende acteerprestatie van Cilian Murphy niet boeien. Matig. 1.5*

avatar van Hauer_Paul

Hauer_Paul

Zeer boeiende film met sterke acteerprestaties. Echter blijven veel vragen na het slot onbeantwoord, wat ik ergens wel jammer vind. Het blijft gissen hoe de vork in de steel steekt.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Drie weken geleden rolden we van de bank van het lachen met ons eet-en-film-clubje (Dogtooth) en gisteren werden het heuse tranen en huil-buien.
En dat door een film die zowat overal direct-to-DVD gereleased werd en niet eens een voldoende scoort op de MovieMeter!

Tijd voor een kort uitlegje:
De film gaat over een transseksueel wier vrouwelijke kant langzaam het leven overneemt van haar mannelijke verschijning. Een soort verbeelding van de strijd waarin transseksuelen zich bevinden en het uiteindelijk niet meer kunnen volhouden te blijven leven in het geslacht dat ze niet zijn.

Geen rare persoonlijkheids-stoornis of variant op Hitchcock's Psycho (hoewel die film soms wel even aangehaald wordt) dus.
Wel even waarschuwen voor de transgenders onder jullie - deze film komt hard aan - keihard zelfs als je zelf met deze problematiek worstelt of hebt geworsteld.

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Meer drama dan thriller en ik had juist wel zin in een beetje thriller, dus dat valt dan altijd wat tegen. Nou naar de film dan. Het idee is wel aardig, alleen de film laat een hoop in het midden. De mensen uit het dorp (800 inwoners!!) zijn ook wel stom dat ze niks door hebben, maar goed. Doordat het idee aardig is en de acteerprestaties (vooral Murphy) naar behoren zijn geef ik toch nog 2*. Geen aanrader als je een thriller verwacht, als je een drama verwacht kan het er mee door als je een oogje dicht knijpt.

avatar van tal1b

tal1b

wat maffe film (niet echt thriller..), opzich goed geacteerd, echter kon me de film niet blijven boeien.
met die omkleed partijtjes, was het niet geloofwaardig te noemen, ook het feit dat ze emma in die jurk niet te herkennen is? neh... ook vond ik ellen page hier niet geschikt voor haar rol in deze film.
1 1/2 voor de moeite.

avatar van GioFunny

GioFunny

boooring

avatar van Zeriel

Zeriel

Goede film. Goed acteerwerk. Sterk begin.
Voor iedereen die het ongeloofwaardig vond dat niemand in het dorpje het doorhad dat Emma John is; had je het zelf door in het begin? Ik iig niet, hierdoor geloof je ook dat men het niet door heeft. Het is vanaf de bank met voorkennis natuurlijk makkelijk oordelen. Zeker voor iemand die een zeer teruggetrokken leven leidt, is het niet zo vreemd dat niemand het doorheeft. Vooral omdat hij het zelf blijkbaar niet echt doorheeft, en als een moderne Dr. Jekyl en Mr. Hyde twee levens leidt. Het is door het waanzinnige wagon-ongeluk dat Emma plotseling ook voor de buitenwereld bestaat, wat tot noodlottige consequenties leidt

De film laat in het midden wat nu precies de oorzaak is van zijn gespletenheid.

revadebe schreef:
Interessante mogelijkheid, lijkt me niet onlogisch. Dat de moeder gestoord was, is evident, gezien de hersenspoeling en het inhuren v.e. hoer, voor perverse sekspraktijken, waar we naar moeten gissen. Op dit vlak had de film wel wat meer uitgewerkt mogen worden, nu blijft het teveel gissen.

Het ongeluk is zo bizar, dat je je afvraagt of de hele film geen fantasie is, wat het natuurlijk is want het is een film....

avatar van Thera.

Thera.

Ik vind deze film behoorlijk underrated. Ik heb zelf echt genoten. Of genoten, dat is eigenlijk het juiste woord niet. Ik was gefascineerd. Klein meesterwerkje, echt waar. Subliem geacteerd door Murphy. ...die er overigens verrassend goed uitzag als vrouw! Ik vond het prachtig hoe de sfeer zo goed werd neergezet en zat er zodoende echt in.

avatar van Tarkus

Tarkus

Zeer sterke rol van Cillian Murphy in deze film.

Maar ik had van de film in zijn geheel wat meer verwacht. Het is een nogal bizar verhaal dat me niet erg aansprak.

En publiekstrekker op de affiche, Susan Sarandon, heeft maar een minieme rol in het geheel.

avatar van Nephilim

Nephilim

Vreemde goed geacteerde en ietwat disturbing film...

Heb me er goed mee vermaakt ondanks dat het wat vergezocht is en wat meer uitgewerkt had mogen zijn. En een gedachte die me de hele tijd een beetje bekroop: benieuwd wat Lynch hiermee had gedaan..

Het sfeertje had een beetje weg van dat vreemde waar hij om bekend staat, maar gaat nooit echt de diepte in qua surrealisme.

avatar van nightbreed

nightbreed

Na een half uur wou ik het opgeven, maar toen kwam dat kind met dat kleinere kind in de picture en toen werd het plotseling interessant. De film is wat neerslachtig van aard, zonder dat het echt een somber verhaal is. Ik vond de regiestijl erg goed met z'n mooie en rustige beelden. Het acteerwerk is prima.

avatar van metalforever78

metalforever78

Lekkere film is dit zeg heerlijk ge-acteerd van diegene die EMMA/JOHN speelde ( kan die naam nooit onthouden )

en van dat vrouwtje diegeld nodig had voor haar achterstallige huur

yep alles zat er in om dit drama is voor de verandering is tot een suc6 te laten uitlopen.

4 sterren voor mij

avatar van Rosicky

Rosicky

Wat mij vooral opviel tijdens het kijken naar Peacock is hoe ontzettend lekker Ellen Page is. Gruwelijk. Daarnaast acteert Murphy ook bijzonder intens, met weinig woorden en een onderkoeld toontje. Het verhaal is niet interessant genoeg en bovendien bijzonder ongeloofwaardig, maar gelukkig is daar Ellen Page die met haar verschijning een heleboel goed weet te maken.

Niets bijzonders.

avatar van Shaky

Shaky

Aparte maar prima film. Helaas gaat de film nergens dieper op in waardoor het allemaal wat oppervlakkig dreigt te blijven. Ondanks dit gemis toch zeker voldoende.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een redelijk dramafilm...

Geen spannend en toch een saai...

Redelijk acteerwerk...

Dezelfde persoon als man en vrouw, dat is niets...

Redelijk verhaal...

Geen aanrader...

avatar van xpookyx

xpookyx

Een van de meest vreemde/aparte films die ik in lange tijd zag. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik een 'huh?' gevoel had bij het einde terwijl mijn moeder (die werkt als opvoedster in de psychiatrie) er wel meteen een gevoel bij had:
John was dan wel uit de weg geruimd maar Emma voelt zich nog steeds niet helemaal vrij oftewel opgesloten. Vandaar alle deuren, ramen.. dicht, en opnieuw kijkend naar de buitenwereld van binnen af?

avatar van teaso

teaso

Pfff wat een film. Beginnen bij het begin: Ik kijk in de prime en zie Peacock staan met als genre actie/thriller. Ik denk leuk, een kort actiefilmpje, daar heb ik wel zin in. En dan krijg je dit voor de kiezen, help! Verhaal ging absoluut niet vooruit en er zat ook 0,0 suspense in. De enige reden waarom ik deze film niet grandioos de grond in duw met een vernietigende score is omdat de hoofdrolspeler zijn rol wel degelijk goed invulde. 2 sterren

@ Zeriel hoe kan je dat nu niet doorhebben feitelijk? De film begint met het wisselen van kleren van Emma naar John.............

avatar van missl

missl

Jammer dat de film zo traag op gang komt maar de film neemt zijn tijd om het verhaal zijn loop te laten gaan en het verhaal is niet heel spannend te noemen doch interessant genoeg om te blijven kijken om mee te maken wat er nou gaat gebeuren.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Apart werkje.

Cillian Murphy... hij heeft me erg verrast. Vrij onherkenbaar als schizofreen en toen ik zijn naam in de aftiteling zag vond ik dat verassend. Ook Ellen Page speelt overtuigend.
Er hangt op vreemde wijze een spannende sfeer in de lucht. Misschien omdat ik continu aan het wachten was tot Emma betrapt werd op een baard of okselhaar, ik weet het niet. In ieder geval is het interessant om twee personen te volgen die allebei andere wensen hebben met de gevolgen van dien (bijeenkomst in de tuin bijvoorbeeld).
Het is allemaal rustig in beeld gebracht zonder teveel poespas en dat is welkom bij een drama als dit.

Leuk.

avatar van Aapje81

Aapje81

Aardige cast en een leuk idee maar een inwisselbare uitwerking. Ik heb deze film een aantal weken geleden gezien maar kon me nauwelijks nog herinneren waar hij over ging en dat is nooit een goed teken.

De hoofdrolspeler verdiend beter dan dit.

Matig.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

vreemde film , weet niet wat ervan te zeggen.

niet echt de moeite waard .

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik heb ooit een vlaag van de film gezien @ Film1, en toen ik Emma zag, dacht ik werkelijk dat Cher in deze film meespeelde. Dus ik besloot Peacock maar eens vanaf het begin een kans te geven.

Nou, geen Cher dus, maar nog gekker dan dat.

De film kabbelt (misschien een beetje té) rustig voort, het acteerwerk is prima maar toch ontbreekt er iets. Een bepaald gevoel dat de film niet over weet te brengen. Het nieuwsgierige, het verlangen naar méér, de behoefte om te zien wat er verder gebeurt. Je gelooft het allemaal wel. Het hele meervoudige persoonlijkheidsstoornis gebeuren is interessant, al had er iets meer vaart in het verhaal mogen zitten, of wat meer uitdieping van zijn gespleten persoonlijkheid.

Sarandon, Murphy en Page weten de film toch naar een hoger niveau te brengen, vandaar een voldoende.

avatar van eefke123

eefke123

uitstekende film als je het verhaal een beetje doorhebt.
het einde is wel een beetje treurig met die enge Emma die uiteindelijk de macht krijgt....
(want ze heeft john 'vermoord' voor de buitenwereld)
gelukkig dat john wel nog kon voorkomen dat het verleden zich weer zou herhalen
en dat zijn kind veilig is

avatar van Awake78

Awake78

2e film waarin Cillian Murphy een vrouwelijke rol speelt na Breakfast on Pluto. Volg hem sinds Batman Begins en vind hem zo mogelijk een van de beste acteurs van zijn generatie (ook in Inception onwaarschijnlijk sterk). Ellen Page (ook Inception) steelt ook keer op keer mijn hart. Erg fijne actrice die altijd heel naturel haar rollen invult.

Dit zeggende maakt duidelijk dat ik eigenlijk meer naar de acteerprestaties heb zitten kijken dan naar de film. Zeker geen slechte film, maar ging een beetje als een nachtkaars uit.

2* voor de film, 1* voor CM en EP.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Het is een behoorlijk kleurloos filmpje geworden zonder enige vorm van charme of design. Visueel is het enorm kaal en behoorlijk inspiratie-loos ( Het past mischien in de sfeer,maar mij deed het niks).De Editing vindt ik hier ook niet allemaal even lekker-over-vloeien, vooral in het begin werkte het de film behoorlijk tegen : Nee op technisch gebied is het alles behalve geslaagd te noemen.Ik weet ook niet wat de film nu eigenlijk wilt vertellen. Ik bedoel wat is het punt ?

Hoe ik het nu zie : Is John Skillpa toen hij nog jong was is hij misbruikt en mishandelt door zijn moeder. Jaren later heeft hij niet kunnen verwerken is zij op mentaal gebied te binnen geslopen in John Skillpa En dat wil hij verbergen, dat had hij onder controlle tot dat de trein in zijn achtertuin terecht komt. Zo zie ik het,of heeft een andere user een andere interpretatie ? Ik vind het een lekker creepy concept en de sfeer is vrij beklemmend aleen de uitwerking is helaas nogal zwak en onbevreedigend. De regiseur weet niet echt wat hij wil en het scipt is ook bepaald niet lekker en aan de nogal onrealistische kant. De burgemeester die een akkoord sluit met een vrouw die hij niet eens kent En dan nog vreemd opkijken dat Jhon Skillpa een vrouw heeft ! Dan niet gaan controleren op illegaal wonen ofzo Aan zulke dingen kan ik gewoon nogal storen. Omdat het ten-eerste slordig is en een beetje als een rode-draad door de film loopt...

De film heeft ook een ontzettend ongebalanceerd tempo : Het begin wordt in een een moord-tempo afgespeeld, zonder enige introductie of-iets... In het midden weet de film niet hoe het voor-uit moet komen, dan lijkt het verhaal zich te her- vinden en dan is het ineens afgelopen. Zeer onbevredigend kan ik je vertellen. Daarom weet ik zelf ook niet wat de film nu eigenlijk wilt... Voor een psychologische-thriller mist het duidelijk een doordacht script wat essentieel is en voor een drama duidelijk ook een fetsoenlijk script en charme. Nu is het duidelijk helemaal niks. ''Ja een grijze muis,,