Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Andy Garcia, Christopher Walken en Gabrielle Anwar
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 9 mei 1996
Plot Things to Do in Denver When You're Dead
"Protect. Love. Honor. Avenge."
Jimmy 'The Saint' Tosnia is een voormalig crimineel op het rechte pad. Sindsdien runt hij in Denver een bedrijfje dat troostende laatste woorden van stervende mensen op video opneemt voor hun nabestaanden. Op een dag - net nadat dat hij de betoverend mooie Dagney ontmoette - staan er opeens twee kleerkasten voor zijn neus, die hem meenemen naar 'The Man with Plan', Jimmy's vroegere baas. Deze wil dat Jimmy de ex van diens zoon en haar nieuwe liefde eens flink aan het schrikken brengt, zodat zij weer bij de zoon terug zal keren. Althans, dat is het plan, maar Jimmy ziet dit helemaal niet zitten.
Jimmy "The Saint" Tosnia
Lucinda
Dagney
The Man with the Plan
dttom
Hij is niet altijd even goed. Heeft dus wat mindere stukken. Beetje moeilijk te zeggen
Jordy
The Man With The Plan (volgens imdb, ik wist het niet meer)
Een erg mooi, ingetogen gefilmde film, met een boeiend verhaal en goede acteurs. Ik vond 'm wel een beetje traag af en toe, maar hou het toch op 3 sterren.
Goodfella
Mister Ssh (Steve Buscemi) vond ik wel erg cool. Zeer goeie film trouwens!
geronimo
- 1955 berichten
Wat je allemaal niet met 'n lijk kan doen...
Jarre
supervette film, maar ik heb 'm alleen niet en ik moet hem zeker hebben dus als iemand hem aan mij wil VERKOPEN dan hoef ik hem tenminste niet meer van mijn vrienden te lenen.
spoelers voor iedereen die 'm niet wil werkopen aan mij.
..dus shit in a bag and piss in another..
Armin
Heerlijke film met af en toe wat vreemde wendingen, maar toch ***1/2
FisherKing
Ik weet niet hoe het komt; maar als ik de titel zie moet ik telkens aan John Denver denken.
narva77 (crew films)
Hmm, ik aan de schietpartij op de Columbine-Highschool...
soboer
Schitterende film. Andy Garcia speelt hier zijn beste rol. Op een paar kleine fouten na is het voor mij net geen meesterwerk.
neo
Nadat ik de film vannacht heb gekeken moet ik toch een beetje te vergelijking maken met Heat, ook zullen er vast wel weer mensen het niet met mij eens zijn
Garcia speelt een soort van rol ala Al Pacino , beiden warme acteurs en qua plot geld ook voor deze film: eerst drama dan actie.
PartyMarty
Goeie film. Goeie veelzijdige karakters. Grappig dat Treat Williams zijn agressie bot viert door lijken als boksbal te gebruiken. Gabrielle Anwar is erg mooi (net als in Scent of a woman), The Man with the Plan (walken): "suck my dead dick!", de zielige ouwe Christopher Lloyd, Andy Garcia de sympathieke romanticus en natuurlijk Buscemi als Mr. Shhh. Fantastisch!
MarkFish
Ik vond er niet zoveel aan. Andy Garcia is mij een beetje te heilig en de film houdt het midden tussen een misdaadfilm en een karakterfilm. Soms heb je het idee dat je naar een maffiafilm kijkt, maar even later naar een romantisch drama.
purno
Girls who glide need guys who make them go thump.
I have a nurse....Call my nurse mmm I can't feel it but I know I have erections...in her prescence
One day you're saving the rain forest, the next, you're chugging cock. ... Byting the pillow
Life is like a mustard burp. Momentarily tangy then lost in the air...
Alleen daarvoor 3.5 sterretjes! Give it a name!
boat drinks!
Jack Sparrow
Opzich wel een redelijke film in het genre zwarte komedie. De film is in de stijl van Pulp Fiction alleen dan veel slechter. Het verhaal is niet heel erg sterk. Hoewel sommige personage wel erg cool zijn. De dialogen zijn hier en daar ook wel prima alleen mist de film de kracht om zich in het geheel te laten boeien. Het wordt hier en daar zelfs een beetje saai.
Al met al toch een film die goed te kijken is, 3,5 ster.
Captain Pervert
Zeer boeiende film die desondanks op sommige stukjes tegen het saaie aanhangt.
Christopher Walken is zoals altijd weer super. Grappigste personage is natuurlijk Critical Bill
donnie B.
topfilmpie! goede acteurs (christopher Walken!), maar wil toch ff de nadruk leggen op William Forsythe, in deze film de persoon onder de tattoos. Zeer goede acteur die best meer in grotere films mag opdraven.
PartyMarty
Wel mee eens, Donnie, hoewel ie eigenlijk best in grote films mee speelt. Hij is bijv. die agent in The Rock en Cockeye in Once Upon a Time in America. Maar meer kan idd nooit kwaad.
donnie B.
In Gotti speelde hij ook goed als Sammy Gravano.
sn@ke
- 2077 berichten
Goede zwarte misdaad-komedie met leuke personages en topacteerwerk. Garcia is goed ,Walken is perfect en de rest van de cast vervult z'n rol erg goed en komisch. Verhaaltje is erg simpel , er gebeuren erg weinig dingen in de film maar toch is " things to in denver when you're dead " een kijkbeurt meer dan waard. Deze tarantino - achtige film moet het vooral hebben van de goede dialogen , het leuke verhaal , de topcast , het passende einde en de hele sfeer erom heen.
" i'm godzilla , you're japan "
erg dikke 7/10
Phoenix
Heerlijk allergaartje van personages in een film met een leuk gegeven. Helaas begint de film richting het einde wat te trekkebenen en vond ik het einde zelf ook (hoe logisch het ook was) toch niet bevredigend.
Purmerend
Mooi gevonden een doodskist met dubbele bodem. En wat is die dan zwaar. 3*
Elsenburg
Ik lees hier en daar dat sommigen dit zien als een soort pulp fiction (jack sparrow) en een tarantino-achtige film (snake).... Hoezo? Sorry maar het is totaal geen tarantino-stijl... en niet elke film met een grote misdaadbaas is een tarantino-achtige film. Hij was niet eens de eerste met zo'n film. De vergelijking met pulp fiction en tarantino in het algemeen vind ik dus totale onzin.
sn@ke
- 2077 berichten
De humor, absurde personages en dialogen deden meermaals aan Tarantino's stijl denken.
Captain Pervert
Ja, mij ook wel. Vind het alleen gaar dat die (vaak overschatte) Tarantino zo'n ijkpunt van alledaagse maar toch zeer aparte dialogen en situaties is geworden.

Fail Safe
Drama / Oorlog, 1964