Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Andy Garcia, Christopher Walken en Gabrielle Anwar
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 9 mei 1996
Plot Things to Do in Denver When You're Dead
"Protect. Love. Honor. Avenge."
Jimmy 'The Saint' Tosnia is een voormalig crimineel op het rechte pad. Sindsdien runt hij in Denver een bedrijfje dat troostende laatste woorden van stervende mensen op video opneemt voor hun nabestaanden. Op een dag - net nadat dat hij de betoverend mooie Dagney ontmoette - staan er opeens twee kleerkasten voor zijn neus, die hem meenemen naar 'The Man with Plan', Jimmy's vroegere baas. Deze wil dat Jimmy de ex van diens zoon en haar nieuwe liefde eens flink aan het schrikken brengt, zodat zij weer bij de zoon terug zal keren. Althans, dat is het plan, maar Jimmy ziet dit helemaal niet zitten.
Jimmy "The Saint" Tosnia
Lucinda
Dagney
The Man with the Plan
mister blonde
deze film heeft trouwens wel het meest flinterdunne verhaaltje dat ik in tijden zag. op zich niet erg, maar hier vond ik het behoorlijk storend.
Captain Pervert
De film is in 1 zin samen te vatten, ja. Maar is dat niet ook zo bij Reservoir Dogs?
mister blonde
elke film is in een zin samen te vatten, als je je best doet. Daar gaat het niet om.
in deze film zijn de motieven van de daders enorm slap (iedereen gaat wel erg snel overstag, Garcia voorop (het uiteindelijk motief is, dat ie een of andere vergezochte schuld heeft, die hij eigenlijk niet eens bij Walken afsloot.) het hele uitgangspunt is belachelijk (laten we de vriend, van de ex-vriendin van een of andere fuck-up bang gaan maken, zodat ze niet gaan trouwen en de fuck-up een kans behoudt. kom op zeg!)Waarom had Walken in godesnaam Garcia nodig? er waren veel eenvoudigere manieren geweest hem terug te halen bij de familie zonder dat hij in gevaar kwam, Walken barste van de beveiligingsmensen die ongetwijfeld een betere job hadden gedaan. en als het dan mis gaat nog zeiken ook! en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan.
reservoir dogs is in alle opzichten beter. geniaal plot, die bewijst dat eenvoud ook briljant kan zijn. sowieso de functionele vertelstructuur is al perfect uitgewerkt.
gondwana
Ik lees hier en daar dat sommigen dit zien als een soort pulp fiction (jack sparrow) en een tarantino-achtige film (snake).... Hoezo? Sorry maar het is totaal geen tarantino-stijl... en niet elke film met een grote misdaadbaas is een tarantino-achtige film. Hij was niet eens de eerste met zo'n film. De vergelijking met pulp fiction en tarantino in het algemeen vind ik dus totale onzin.
vind hem ook niet tarantinesk (geen spelletjes met camera, geen doordachte soundtrack, geen bombastische geweldscènes, oneliners van een heel andere aard,...) Men ziet christopher walken, buscemi en enkele gestoorde personnages en denkt direct aan terantino...
Wel vond ik "denver" een zeer goede film. misschien net dankzij de wat ingehouden stijl en de gekke personnages: christopher lloyd als pieces, walken als the man with the plan, treat williams is ronduit ziekelijk,...
gondwana
Waarom had Walken in godesnaam Garcia nodig? er waren veel eenvoudigere manieren geweest hem terug te halen bij de familie zonder dat hij in gevaar kwam,...
Walken is rijk, gefrustreerd en sadistisch, hij haat jimmy om z'n idealisme en vrienden en hij haat z'n achterlijke zoon.
The man heeft geen plan, enkel geld en tijd teveel.
Ik vind "dogs" ook beter, maar om geheel andere redenen dan ik Denver goed vind.
Bij reservoir dogs gaat het om de flashbackstructuur, het 'rat'-gegeven, hoe het kan misgaan, de botsing van uitzonderlijk sterke personnages.
bij "denver" gaat het om jimmy die gewoon weet dat het slecht zal aflopen, maar toch doorgaat: de klus zelf, het trachten te redden van z'n vrienden, zorgen voor z'n vrouwen, één brekende beslissing echter : het doden van de zoon van the man.
sebas83
na back to the future christopher loyd's beste film
TheOne
De makers wilden met deze film toch een beetje de kant op gaan van de stijl van Tarantino, als je kijkt naar verhaal en personages.
Elsenburg
De kant op gaan van Tarantino? Wat is die kant dan? Leg is uit wat je precies bedoelt met deze uitspraak...
tevelenco
Amusante misdaadfilm.
Met veel aparte typetjes, zwarte humor en een prima rol van Andy Garcia als goedaardige gangster.
En ook Gabrielle Anwar [het vriedinnetje van Garcia] vond ik wel een frisse verschijning.
De film is niet altijd even boeiend ,maar toch zeker spannend genoeg om tot het einde uit te kijken. Omdat je toch benieuwd bent hoe het met Jimmy the saint afloopt.
HeatWave
Sterke aktie-film, met een naar mijn mening erg goed verhaal, en keurig akteerwerk.
Jimmy the Saint vind ik het sterkste karakter hebben, en ook het meest cool.
Goede film dus,.... maar de titel van deze film vind ik toch een beetje ver gezocht.
beekie
Dit is één van mijn favoriete films. De typetjes die mee spelen maken de film echt geweldig (critical bill, mr. shhh en the man with the plan) Ook de hele sfeer waar de film zich in afspeelt is geweldig! Het verhaal vind ik simpel maar orgineel! 4 sterren
DRJeFF
Het zijn de vage types die deze film dragen .Ze roepen een beklemmend sfeertje op.Kon voor mijn gevoel echt met Garcia meeleven.
Erg stevige film met 4,5 *
moon44
Garcia weer in een geweldige rol, op zijn naam geschreven.
sfeervolle film, soms drama, soms spannend, soms leuk etc.
Graag nog meer van dit soort films.
Jopa
best redelijk film, ik sluit me aan bij aspecten bovengenoemd, de typetjes zijn een groot pluspunt, ook was het wel grappig dat zo'n oude vent tussendoor wat "maffia-weetjes" benoemd, zoals de aparte manier van begroeten, zat me daar heel de film over te verwonderen. Als die uiteindelijk word uitgelegd is het minder apart. Tja iedereen was bang voor het fenoneem buckweed ( in de ondertitels vertaald als "spoelers"?) de meeste bleken de dans toch te ontspringen? Rare term die ik nooit eerder had gehoord...
Inderdaad.
Spoelers,Heb die naam altijd onthouden omdat ik er ook geen logica in kon vinden.
Misschien weet iemand hier iets meer over ?
Respekked
onkruid spoelers.. misschien een wat ongelukkige benaming maar kan er wel wat in zien. buckweed is onkruid dacht ik
DRJeFF
Yep zoiers moet het zijn
Ik heb de vertaling ENG-NED er bij gezocht.
To Buck=aanvallen (verdelgen)
Weed=onkruid.
Toch blijf ik "spoelers"een verkeerd gekozen benaming vinden.
Respekked
ja maar dat heb je zo vaak bij die nederlandse vertalingen. Maar probeer hier maar eens wel een fatsoenlijke benaming bij te verzinnen
Respekked
haha nou bedenk wat leuks zou ik zeggen! de leukste inzending krijgt een knuffelbeer
DRJeFF
Ik kom even niet verder dan "Schoffel"
Klinkt dat eng genoeg ?
Mustjilp
Vond de opzet heel goed, Garcia is gewoon goed maar naar mijn idee gebeurde er gewoon te weinig in de film. Daarom zat hij dus ook zo nu en dan (naar het einde toe) tegen het saaie aan. Jammer, want de scènes tot waaraan de dochter per ongeluk wordt neergeschoten waren zeker de moeite waard.
Ik hou het voor nu op 3 sterren.
orbit
- 12092 berichten
Heerlijke film dit!
Fantastisch hoe Walken vastzit in zijn karretje en nog stééds de stuipen op je lijf jaagt! Mooie rol van Andy Garcia ook en de bijrollen (critical Bill
) zijn prima.
Past mooi tussen het lijstje jaren 90 misdaadfilms, maar steekt er voor mij nog wat bovenuit
streeter
Erg leuke rol van Christopher Lloyd - ik wou dat hij meer van dit soort rollen had. Hij is ook erg goed, samen met Steve Buscemi, in Twenty Bucks.
geweldige film met zeer leuke rollen.
ook ik vond (critical Bill) met zijn stront verhaal erg leuk.
walken deed het uitstekend in zijn karretje.
andy was ook top.
4,5 ster
kArIzMa_TuRk
vond het een goede misdaad film, kon gewoon niet beter..
ILDIB
Op zich niks mis met deze film, prima onderhoudend maar mag aub dat hele lovestory deel verwijderd worden? Ten eerste is het niet geloofwaardig en ten tweede vertraagt het de film ontieglijk.
Overigens BUCKWEED / BUCKWHEAT werd ook gebruikt in de serie wiseguy, zo werd namelijk vinnie terranova genoemd door zijn baas. Afgelopen week werd het vertaald als KAF.
orbit
- 12092 berichten
geweldige film met zeer leuke rollen.
ook ik vond (critical Bill) met zijn stront verhaal erg leuk.
walken deed het uitstekend in zijn karretje.
andy was ook top.
4,5 ster
Fecal Freak!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Fail Safe
Drama / Oorlog, 1964