The Firm (2009)
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Nick Love
Met onder meer: Doug Allen en Daniel Mays
Plot The Firm
In de jaren tachtig is Dom een tiener die zichzelf aangetrokken voelt tot de wereld van voetbalhooligans, vooral onder invloed van leider Bex. Dom wordt ingewijd in het wereldje vanwege zijn vlotte babbel en humor en is al snel een van de jongens. De harde kern van Bex komt steeds vaker in botsing met die van andere clubs door het hele land, en wanneer het geweld uit de hand dreigt te lopen, vraagt Dom zich af of hij er eigenlijk wel goed aan heeft gedaan.
markel66
Redelijke film met voor mijn gevoel toch ff te weing echte aktie.
Gezien de verhaal lijn verwacht je daar toch wel iets meer van.
Wel goede muziek uit die tijd.
Wel lachen om dat taaltje dat gesproken wordt, je verstaat er alleen niks van.
Toch van mij wel een voldoende.
Brouwer
Er gebeurt echt heel weinig tijdens deze film. Van begin tot eind aan het wachten geweest op de climax, maar helaas is deze niet voorgekomen.
1* voor het onderwerp
kennethv
Ben ik wel met je eens mag wel wat meer actie in.
Redelijke film met voor mijn gevoel toch ff te weing echte aktie.
Gezien de verhaal lijn verwacht je daar toch wel iets meer van.
Wel goede muziek uit die tijd.
Wel lachen om dat taaltje dat gesproken wordt, je verstaat er alleen niks van.
Toch van mij wel een voldoende.
airtraffiq
Goeie film.
Prettige zinvolle camera shots, gewoon rustig, ook de rellen zijn realistischer in beeld gebracht. Niet van die heldhafitige spetterende slagveld hak en zaag scenes, maar gewoon een hoop herrie. Beter dan die film van HOOLIGANS met Elijah Wood. Voor de mensen die actie willen check Hooligans 2005. Dit is een film met inhoud. Een echte aanrader !!
Wat deze film echt "filmhuis" waardig maakt is het feit dat aan het einde de hoofdpersoon toch weer zijn eigen gang gaat in plaats van het imago van iemand anders na te streven.
mixmaster
niet zo goed als '' green street hooligans '' of '' the football factory ''
deze film kan niet tippen aan die films omdat er simpelweg te weinig gebeurd , weinig actie , veel gelul.
ook vind ik de acteurs niet al te best .
eppy
lijkt veel op hooligans (2005) met Elijah Wood
sorry maar dit is een remake van een film met gary oldman...
Bottleneck
Voor snoeiharde actie moet je deze niet kijken, maar dat had ik al wel verwacht gezien het origineel. Het is wel aardig om te zien, het volgt voor een deel het originele ("brave") verhaal over het leven naast relschoppen, alleen dan in een veel gelikter jasje.
Maar voor het echte 80s gevoel zet ik tien keer liever het origineel op: een stuk authentieker en niet voor niets een klein klassiekertje in het genre. Daar kan de leuke 80s soundtrack bij deze remake niets aan veranderen. In plaats van rauw komt het nu ook wel erg gladjes over.
Paul Anderson zet wel een eigenzinnig typetje van Bex neer, maar kan nergens tippen aan Gary Oldham. Beetje ondankbare taak ook.. De film draait nu meer om de perikelen van Dom dan om die van Bex zelf. Het acteerwerk vind ik sowieso opnieuw vrij matig. Jammer ook dat een paar sterke gedeelten ontbraken zoals de bestorming van het café en het zingen. Vond het verder vervelend dat de camera steevast ging shaken bij de paar actiescènes.
Wel is zo'n rustige hooliganfilm weer eens lekker tussen het geweld van films als Footballe Factory en Rise of the Footsoldier door.
Niet goed, niet superslecht, 2,5* dan maar.
usr14112
Best een aardige film. Vond de acteerprestatie's helemaal niet slecht zoals een paar keer wordt aangehaald. Verhaal kabbelt wel een beetje voort en komt wat laat op gang. Er gebeurt ook niet spectaculair veel. De film laat wel goed zien wat een ongeloofelijk stelletje leeghoofden die gasten eigenlijk zijn.
decicco
Jammer,
Normaal ben ik een echte hooligan-film liefhebber maar deze film kon mij jammer genoeg niet overtuigen.
De personages zijn uitermate slecht gecast voor deze film en de achtergrondmuziek in de film past al helemaal niet bij hooligans.
Het verhaal is matig en de kostuums zijn dan weer wel hartstikke mooi. De hoofdrolspeler Dom levert ook een vrij mooie acteerprestatie maar de overige hools zijn nou niet echt wat ik ervan verwacht had.
Het einde van de film is uitermate waardeloos en de vechtscenes in de film zijn nogal slecht in scene gezet en irritant gefilmt.
Toch nog een waardering van 3* omdat het verhaal mij wel boeide en de kostuums erg goed bij de film past.
je80roen
Vond deze film zeker ondanks het cijfer hier, enorm meevallen. De gevechtsscenes zijn inderdaad niet zo spectaculair, maar komen van alle hooligan-films die ik gezien heb wel het dichtst bij de realiteit. Het is vaak niet meer als een beetje stenen en flessen gooien en wat duw en trekwerk omdat de politie er steeds tussen komt. Verder worden de firm-leden niet echt als sympathiek weergegeven. Maar is een zielige meeloper degene waar je sympathie voor op kan brengen. Daarom gaat het er hier ook niet om wie gaat winnen en is er geen climax in de vorm van een alles-beslissende vechtpartij. Verder gewoon een goeie coming-of-age film die zich afspeelt in de hooligan-scene.
peteypablo
Wat een saaie film, met een slechte sfeer. Een van de mindere in die genre
dennmgn
Het origineel is vele malen beter als deze!
Voor de rest wel redelijk hoor, maar ik miste toch nog wat meer echte actie en wat meer diepgang in de personages naast de twee hoofdrolspelers..
De trainingspakken en de soundtrack pasten wel weer goed in deze film.
Toch wel een geinig hooliganfilmpje hoor. Leuke '80s sfeer inclusief muziek (Don 't Stop the Music!
) en prima vechtersbaasjes.
decicco
Gisteren deze film weer eens uit de kast getrokken.
En hij is met een half puntje omhoog gegaan.
De muziek en de kleding doet 't m toch echt wel!
Het jammere: de neppe vechtscenes als je kijkt naar GS zijn deze scenes mega nep.
mnrk
Deze film moet het niet hebben van de vechtpartijen, die zijn niet echt geweldig in beeld gebracht.
Wel goed is het acteerwerk van Paul Anderson en Calum McNab die hun rollen goed neerzetten.
Ook de kleding en de muziek uit die periode is geweldig
Een leuke film over theme met veel vooroordelen, maar deze haalt het niet bij de andere hooliganfilms van de laatste tijd.
patje85
ik vond de film echt slecht slecht geacteerd en de hele film heb ik zitten wachten op een goeie knockpartij. dit bleef helaas uit. daarom van mij ook maar een halve ster
Gish
Minder dan het origineel met Oldham. Dat West Ham sfeertje is in die film veel beter weergegeven. Betere humor ook uit Oost Londen. De Yeti is daar niet van Milwall maar van Aston Villa, maakt verder niet uit. Origineel kent veel klassieke scenes die deze fim toch wel mist. Dat gedoe met die merktrainingspakken is dan weer wel grappig. Veel minder dan de originele The Firm, iets beter dan Hooligans met de hobbit, maar The Football Factor blijft wat mij betreft de moeder aller Hooligan films.
Flanagan
Erg henkenbaar........wel wat flashback's gehad.
Daarom waardeer ik het ook wat meer dan gemiddeld denk ik.
Leuk om de oude (nu vintage) merken weer eens te zien.
Miste nog wel wat merken BTW.
Sterk overdreven all the lollipopsticks naar mijn mening want zo overdreven was het niet destijds.
Vechtscenes waren vrij matig en altijd weer die boodschap aan het einde waar je toch wel moe van wordt.
dwid
Ik zie het al, deze ga ik ook niet kijken...Heb net awaydays bekeken en heb het idee dat deze niet veel beter is. Aangezien de film het label 'drama' heeft, gaan we gewoon op naar een volgende film...
gauke
Gedegen Brits cinemawerk met prima acteurs en oog voor tachtiger jaren detail, vol tragiek, resulteert in een volwassen hooligan film. Bijna iedereen heeft een verhaal en de getoonde vader-zoon relatie is bijzonder sterk. Een gemiste kans is dat in mijn optiek het conflictarsenaal nog meer uitgediept had kunnen worden.
Zandadder
Van dit soort films kan ik geen genoeg krijgen, maar deze vond ik toch wel de minste die ik zag de laatste jaren.
Cass en Awaydays vond ik nog beter als deze.
Meer van verwacht. Een hele krappe 3*
WietseN
duurde lang voordat er iets gebeurde, maar dat maakt de actie meer interessant. goed einde trouwens, verder redelijke film. had er wel meer van verwacht.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

I.D.
Misdaad / Drama, 1995