• 9.370.316 stemmen

Alternatieve titel: The Outing

Geregisseerd door: Byron Quisenberry

Met onder meer: Pepper Martin, Hank Worden en Ethan Wayne

Plot Scream

"It was a dream weekend...until the nightmare began!"

Een groep vrienden die aan het raften zijn, besluit om onderweg ergens te stoppen voor de nacht. Ze komen terecht in een spookachtig verlaten stadje. Hier verdwijnen hun rafts en wordt het groepje vrienden langzaam uitgedund door een mysterieuze moordenaar.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Leuk, nog zo'n vergeten horrorfilmpje!

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Code Red brengt hem uit op DVD einde februari 2010 in de States. Schijnt geen goede film te zijn.

Hieronder één van de vernietigende kritieken:

Horror Reviews - Scream (1981) - oh-the-horror.com

avatar van stephan73

stephan73

Een vergeten Amerikaanse slasher, uit de beste tijd voor dit soort films... de jaren '80. Dat moet goed zijn, toch?

Niet echt! Voor een slasher zijn de moorden on-origineel en bijna allemaal offscreen. Het tempo is traag en de pay-off lachwekkend. Nou ja, lachwekkend? Je krabt eerder eventjes op je hoofd, omdat de film opeens eindigt en je geen idee hebt wat er nou gebeurd is. Normaal kan ik daar wel mee leven, maar hier sloeg het nergens op.

De sfeer is wel goed gevonden, het stadje waar ze schuilen is perfect gekozen. De acteurs doen hun best, maar overtuigend zijn ze niet. De muziek is erg leuk en het is goed om Woody Strode voorbij te zien huppelen (op zijn paard).

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Waar gezien Stephan73? Kun je hem ergens pindakazen?

avatar van stephan73

stephan73

Friday the 13 th schreef:

Waar gezien Stephan73? Kun je hem ergens pindakazen?

Ik heb de DVD gezien. Uitgebracht door Code Red!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ok bedankt, ik ga hem eens opzoeken.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Scream is een vreemd soortige eend binnen het slasher-genre
en heeft niks te maken met Wes Craven's horror-blockbustertje,
al zou je het haast vanwege de titel vermoeden.

De film is traag en ik werd getracteerd op 1 mooie en effectieve moord: een slachtoffer wordt achtervolgd, z'n hoofd wordt
flink hard tegen een muur aan geslagen, vervolgens wordt ie van 1 hoog naar beneden gegooid en daarna gaat z'n kop eraf door een slag met een grote bijl!

De andere slachtoffertjes en de manieren waarop zijn niet
erg memorabel.

De locatie is mooi gevonden maar de bijna eindeloze nachtshots
waarin niets gebeurt net iets teveel van het.....goeie?
De mysterieze mist waaruit een figuur te paard opdoemt is
spannend, maar ik kon niet helpen meteen aan The fog te denken.

Al met al heb ik me niet verveeld en het ontbreken van een duidelijke uitleg vond ik niet storend. Dat is juist waardoor Scream vervreemdend werkt. Aan de film onbreekt gewoon een stukje spanning en als die er niet is mogen er wel een paar visueel
mooie moorden tegenover staan.

Zeker een film om te herzien in de toekomst, maar dan met audiocommentaar! Ik ben erg benieuwd wat de regisseur te vertellen heeft!!!

3 Sterren en daarmee blijft de titel in de kast tussen een hoop
betere slashers!

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Eerder matte griezelfilm die wil doorgaan als een slasher, maar dan zonder blood & gore. De moorden worden meestal geïnsinueerd. De regisseur probeert er de spanning in te houden door de soms sfeerscheppende muziek en door de opnames zo donker mogelijk te maken. "Scream" is eigenlijk maar een storm in een glas water. Enfin, je kunt slechter treffen maar hoogstaand is het zeker niet. De Code Red Media Blasters R1 DVD is toch wel duur voor wat hij slechts te bieden heeft. Wes Craven's latere en veel betere "Scream" zorgde er wél voor dat de zenuwen door mijn keel gierden.

avatar van metterijks

metterijks

Deze film (die ookis uitgebracht onder de titel "The Outing"raakt kant noch wal. Stupide dailogen en evenzo domme karakters is vrij normaal in dit genre, maar de wijze waarop eea uitgevoerd wordt, is beneden alle peil. Zoal een eerder lid van deze site al aangaf, vond ik de sfeer inderdaad op sommige momenten goed (deed een beetje denken aan de eerste Friday (maar ja welke kloon doet dat niet) maar de muziek die eronder geplaatst is, maakt het weer een beetje minder. De moorden zijn niet zichtbaar voor de kijker (waarschijnlijk om budgetaire redenen) . Het einde was echter ook voor mij het grootste zwaktebod... What the f.... wie heeft het nou eigenlijk gedaan? Ook na twee keer kijken weet ik het nog niet. Al met al heeft de film wel een paar sterke punten, maar te veel zwakke om echt serieus te worden genomen, vandaar ook de relatieve onbekendheid. 1,5.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Meestal vind ik jaren '80 slashers nog wel vermakelijk door geinige gore effectsof cheesy personages, maar als een film geen van beiden bevat blijft er helaas niet veel over. De film begint vrij serieus en men probeert gelijk wat spanning tussen de personages te creëeren. Iets dat helaas faalt door wat verschrikkelijk acteerwerk. Verder is de soundtrack een combinatie van Halloween ripoff en wat haast funky basgitaar en keyboardspel. Ja, ook dit is weer erg slecht. De moorden gebeuren allemaal buiten beeld en het spannendste wat we als kijker te zien krijgen is een bebloed slagersmes. Als laatste heeft de film ook nog eens een erg onbevredigend einde. Voor zij die geen regiovrije speler hebben: deze film is ook op youtube te vinden als men zoekt naar Scream 1981. Ik raad alleen aan de moeite te besparen, want dit is wel heel slecht.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Er valt nog best wat te zeggen voor de sfeer die met minimale middelen best aardig getroffen is, maar zelfs voor een slasher zaten er zoveel plotholes in dat het gewoon niet leuk meer werd. Wat was het voor een groep mensen - waren het collega's, vrienden, familie? Wat doe je daar de hele dag met zo'n minimale inrichting? Waarom konden ze niet niet met die bikers mee naar het dorp om hulp te halen? En inderdaad, dat einde... Het was wel erg minimaal nu. Jammer

avatar van perceived

perceived

De poster geef ik wél een voldoende!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Dit is zo een film waar volgens mij niemand van de betrokkenen enig idee had in wat voor film ze nu eigenlijk meespeelden. De regisseur had dus het luminieuze idee om een slasher te maken waarbij de killer of killers (wordt nooit echt duidelijk) een geest blijkt te zijn. Een onzichtbare entiteit dat kan best voor spannende momenten zorgen, Zie je het al voor je een zwevend wapen dat een slachtoffer bewerkt?. Helaas slaat de onzichtbare enkel 's nachts toe waardoor het vaak te donker is en vaak of screen. Er was duidelijk geen budget voor special effects maar wel om een dozijn acteurs te laten opdraven. Traag, er gebeurt weinig, ze dolen maar wat rond alsof ze op aflossing van de dagploeg wachten.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Schandalig slecht. Het lijkt erop alsof dit gemaakt is zonder scenario en dat ze op de slechtst mogelijke manier geïmproviseerd hebben. Het is een compleet zootje. Ze dachten gewoon om een verhaaltje te maken over een psycho killer in een verlaten dorpje waar een groep toeristen gestrand is. Maar zo simpel is dat dus niet want het slaat allemaal werkelijk nergens op. Fluffy dialogen en slechte acteerprestaties (wie kan het hen kwalijk nemen in dit onding). Slaapverwekkende toestand en ik had de indruk dat het even slaapverwekkend was voor de acteurs zelf. Jommeke is spannender dan dit. Duidelijk geen budget. Maar dat hoeft geen excuus te zijn. Anderen slaagden er wél in om een goeie film te maken zonder noemenswaardig budget. Geen uitbouw karakters, noppes. Slechte muziek. Slechte regie.