Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)
Alternatieve titel: The A Team
Geregisseerd door: Joe Carnahan
Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley
Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 10 juni 2010
Plot The A-Team
"There Is No Plan B"
Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.
- Teaser (YouTube)
- The A-Team (MusicMeter)
- Serie (TvMeter)
Chop Shop J
Gammons
orbit
- 12092 berichten
Prima vermaak deze film. Ik moest wel even wennen aan deze hoofden bij de karakters, en met name Murdoch weet ik niet of dat nou wel zo'n succes was. Verder konden ze aardig invulling aan de rol geven.
david bohm
Met moeite uitgekeken. De film is zo mogelijk nog infantieler dan de legendarische tv-serie en bovendien vele malen vervelender. Tijdens het kijken heb ik slechts enige sympathie ontwikkeld voor het personage Baracus de anderen zijn zo eendimensionaal dat meeleven onmogelijk wordt. Gooi daar nog wat slecht stuntwerk tegenaan en dan heb je een halfbakken film die je doet verlangen naar het origineel.
Prut.
Decec
Ik vond een leuke actie/avontuur film...
Uitstekend acteerwerk...
Prima en spannend verhaal...
The A-team was mijn favoriete tv-serie, die had ik vroeger
zoveel gezien...
Uitstekend achtergrond muziek (Dolby Digital en DTS)...
Mooi HD kwaliteit...
Ik zou nog een keer herhaling kijken...
steph b
Viel me helemaal niet tegen! Goede film, leuk verhaal en goed tempo! Ik vindt BA wel een pussy met dat gezeur over dat vliegen, dat was natuurlijk in de tv-serie ook elke keer een issue, maar dat hadden ze hier beter achterwegen kunnen laten. Murdoch verrastte mij wel positief trouwens, vindt hem in deze film leuker dan in de tv-serie.
Nigelwestland
Leuke film. DIt had ik niet verwacht. Alleen einde was een beetje kut. Ik had iets meer verwacht
TheShadowking
Ik vind de serie al geen zak aan dus verwachtte echt een bagger film en dat maakte hij ook waar.
Flauwe grappen, kulverhaal, hoop overdreven en onrealistische actie, voorspelbaar.
Nee niks voor mij deze film.
Joy4ever
Hagele
Murdoch was het gewoon niet.
Desalniettemis toch een aardige actiefilm.
AnthonyG.
Ergens vind ik deze film tekortgedaan door z'n script, te ingewikkeld(grote sprongen) en oppervlakkig tegelijkertijd.
anne J
De serie is natuurlijk geniaal. Deze film kan er helaas niet aan tippen, maar dat had ik eigenlijk ook niet verwacht.
Vermakelijk om een keer gezien te hebben, maar geef mij in het vervolg maar weer gewoon de serie met het echte A-team.
helleke
Vooraf had ik er geen hoge verwachtingen van, maar hij is me redelijk goed meegevallen.
Ik dacht eerder aan een kinderachtig verhaal, maar de inhoud was best ok.
Goeie vertolkingen, het hoeven geen echte kopieën te zijn van de personages uit de serie.
Daarom een verdiende 3 sterren.
YoG
De aktie is net zo onrealistisch als in de serie, maar wel heel vermakelijk.
Het verhaal is best okee.
Jessica Biel vond ik wat uit de toon vallen.. ze past niet zo in dat typsich "flitsende" sfeertje van The A-Team. Misschien dito voor Liam Neeson
lars-pixar
De poging om een film van de beroemde serie The A-Team te maken is leuk bedacht, maar dan moet alles wel op rolletjes gaan en de film heeft zo nog zijn min punten maar gelukkig ook zijn plus punten.
Het verhaal slaat niet aan ook is het nog best simpel bedacht maar wel leuk uit gewerkt want de film heeft een goede sfeer en is goed neer gezet, de casting is anders dan de serie maar dat was te verwachten want de oude cast van de serie is bijna geschiedenis en zo zet de nieuwe cast hun rol goed neer en is het acteer werk ook goed.
De tussen stukken zijn niet vermakelijk en boeiend en de actie is daar in tegen wel erg goed en vermakelijk van daar dat de film het moet hebben van de actie.
Vanwege de minderen tussen stukken heeft de film een langdradig verhaal en dan zit de speelduur ook nog in de weg vanwege de langere verzie (Extended cut)
De poging tot vermakelijk film is gelukt alleen is het jammer van de tussen stukken die niet aan slaan maar voor de rest is de film erg leuk om te zien.
martijn011
- 2034 berichten
Ik heb nooit van m'n leven ook maar één aflevering van de serie gezien dus vergelijkingsmateriaal heb ik niet.
Heb deze film anderhalf jaar terug in de bios gezien en vond het wel een leuke en goede start van een nieuw jaar om deze film eens te herzien.
Vreemd genoeg kon ik me helemaal niks meer herinneren. Zelfs geen enkele scene. Op zich een pluspunt zodat het leek alsof ik naar een film zat te kijken die ik nog nooit had gezien.
Het verhaal is zoals in veel van dit soort films ondergeschikt aan het vermaak en het avontuur. Zal de film dan ook niet op het verhaal afrekenen, want die is erg simplistisch en voorspelbaar.
Het viel me op dat de special effects er erg slecht uitzagen. Vooral de vliegscenes lijken nergens op, er is weinig moeite gedaan om dat realistisch over te brengen. Ook diverse ontploffingen en explosies hadden een erg hoog computer-gehalte.
Ook de humor is niet erg aanwezig. Vond alleen Murdock af en toe wel iets grappig en ook de vliegangst van Baraccus was wel leuk.
Na herziening gaat er een halfje vanaf. Toch niet zo leuk en vermakelijk als ik dacht alhoewel het zeker geen afrader is..
Paull
Soms kreeg ik het gevoel dat ik naar Mission Impossible zat te kijken met alle actie (die vaak overdreven was). Des al niet te min krijg hij een voldoende
Eddd
Het hele idee van The A-Team is dat alles overdreven is, je moet de serie en ook deze film echt met een korreltje zout nemen. Alles valt altijd precies goed in elkaar, op de meest onmogelijke manier.
Ik heb me prima vermaakt, een feest der herkenning eigenlijk. Deze film speelt zich af vóór de serie, en daarom konden ze spelen met zaken als waarom BA nou eigenlijk vliegangst heeft en waarom The A-Team altijd op de vlucht was. Het enige wat ik jammer vind is dat in deze film wel doden vallen, iets wat in de serie absoluut uit den boze was.
Het acteerwerk vond ik meevallen, maar niet geweldig. Ik heb deze acteurs toch wel in betere rollen gezien (Quinton 'Rampage' Jackson heb ik in geen enkele andere film gezien), maar de andere 3 A-Teamleden kennen toch wel wat sterkere rollen in andere films (Harrison Ford in Indiana Jones en Star Wars uiteraard - Bradley Cooper in The Hangover, Yes Man en Limitless en - Sharto Copley in District 9).
Harrison Ford?
Hij is volgens mij zelfs niet eens in de buurt van deze filmset geweest...
Thorak
De aktie is net zo onrealistisch als in de serie,
In de serie heb ik nog nooit vliegende tanks, looping makende vrachtvliegtuigen en volkomen belachelijke (zo niet onmogelijke) helicopter kapriolen gezien.
Het enige wat in de serie meermaals gebeurde is dat er met minimale middelen de meest imposante tanks en ander soortige gevechtsvoertuigen werden gemaakt. En dat komt in deze film nou precies helemaal niet terug. Daarbij de bijzonder slechte SFx en stuntwerk kan dit nooit een voldoende van mij krijgen. Het was zelfs zó slecht dat het met volle overtuiging de minimale score van mij krijgt.
Thorak
Hehehe ik dacht al wel dat je Liam Neeson bedoelde, maar ik vind ze niet echt op elkaar lijken hoor. De enige overeenkomst is denk ik dat ze beiden in een Star Wars film hebben gespeeld.
Harrison Ford vind ik doorgaans wel een goed acteur, Liam Neeson word ik over het algemeen niet warm of koud van...
Thorak
Hmmm domme fout zijn jouw eiegen woorden.
Ik moet tot mijn grote schaamte bekennen dat ik Schindler's list nog stééds niet heb gezien...
Eddd
O haha, dan kunnen we ons beide over iets schamen. Tip: niet kijken, je krijgt alleen maar een enorm naar gevoel van Schindler's List. Dat had ik tenminste.
KillahHillah
Weer eens terug gekeken naar beoordelingen over deze film, aangezien ik hem KUT vond en er laatst weer wat over las. De Serie blijft gewoon nostalgie en deze film komt daar never niet in de buurt. En toen kwam ik Martijn zijn comment tegen; na een eerste keer gezien te hebben niet meer wetende hoe de film ging of verlopen zou.. denk prima AMEN! Maar dat dan vervolgens als pluspunt zien? Gevolgd door een reeks aan commentaar wat helemaal correct is, de film zuigt namelijk hard en dan vervolgens op 3* uitkomen. Ligt het dan aan mij of verloederd moviemeter hard qua geloofwaardigheid in stemmen??
Thorak
Het komt wel door de velen die alleen maar 5.0* of 0.5* geven, er zijn er maar al te veel die iedere film die ze zien 5* geven! Dat zorgt voor een ongeloofwardige stemmen verdeling! Het zou fijn zijn als daar iets aan gedaan zou worden. Het lijkt me niet heel erg moeilijk om de stemmen van dergelijke personen allemaal te verwijderen. De gemiddelde score voor veel films zullen er een heel stuk realistiscer op worden en de top 100 zou er waarschijnlijk ook opeens heel anders uit zien.
Pandah4t
Sharlto Copley heeft me echt laten lachen bij de "You spin me right round..." en ook nog dat hij een totaal andere personage speelt dan District 9, geweldig die Copley!
king squad
Deze film heb ik vorige week opgehaald bij de Action, voor maar 3,80 euro! Voor dat bedrag kon ik hem niet laten liggen, ook al had ik hem al eens eerder gezien.

Aliens

The Next Three Days
Drama / Thriller, 2010

Live Free or Die Hard
Actie / Thriller, 2007
war crimesmilitary courtmilitary servicedouble crossedpost-credits sceneduringcreditsstingerprivate military company