• 9.399.434 stemmen

Eat Pray Love (2010)

Drama / Romantiek | 133 minuten / 140 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 133 minuten / 140 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Ryan Murphy

Met onder meer: Julia Roberts, Javier Bardem en Richard Jenkins

Gesproken taal: Portugees, Engels en Italiaans

Releasedatum: 7 oktober 2010

Plot Eat Pray Love

"Let Yourself GO"

Ellzabeth Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Een film die veel mooie locaties laat zien. En Elizabeth heeft drie locaties gekozen om in het reine te komen met haar recente scheiding. Op zoek naar balans, zowel fysiek als mentaal. Eerlijk gezegd heb ik na haar Rome reis eventjes moeten pauzeren vanwege een opkomend hongergevoel. Nogal wiedes dat het Italië gedeelte me het meeste aansprak. Misschien omdat het spirituele minder aan bod kwam Het drieluik sluit af met de apotheose na het vinden van die balans, namelijk het herontdekken van ware liefde. Zoals ik al eerder zei, krijg je hier heel wat mooie taferelen voorgeschoteld. Het verhaal zelf vond ik eigenlijk maar wat slappetjes. Een beetje uit balans

avatar van otherfool

otherfool

Eat, Pray, Love, Vomit, aldus de onovertroffen Mark Kermode. Me na al die tijd toch over laten halen om deze eens te koekeloeren, maar het is echt niet te harden wat we voorgeschoteld krijgen. Alles moet vooral zo vet mogelijk worden aangezet, niets voelt echt en waarachtig. Bovendien is hoofdpersoon Liz een ongelooflijk vervelende, egocentrische tuthola die wel de hele wereld over kan reizen, maar haar verrotte karakter gaat gewoon lekker mee in de koffer. Een typische Hollywood-productie in de slechtste zin van het woord.

Erg leuke feel good film!! Het kan je helpen als je je om wat reden dan ook even verloren voelt in het leven, you're not alone;) en er is altijd een weg

avatar van scorsese

Matige film over een vrouw die gaat scheiden en reizen om zichzelf beter te leren kennen. Een wat saaie film, vooral omdat het wat richting mist en ook te lang door gaat. Haar innerlijke reis wist me gewoon niet echt te boeien. Prachtige locaties, een mooie soundtrack en een altijd charmante Julia Roberts kunnen het geheel niet redden.