Genre: Drama / Romantiek
Speelduur: 133 minuten / 140 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Ryan Murphy
Met onder meer: Julia Roberts, Javier Bardem en Richard Jenkins
Gesproken taal: Portugees, Engels en Italiaans
Releasedatum: 7 oktober 2010
Plot Eat Pray Love
"Let Yourself GO"
Ellzabeth Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Eat, Pray, Love (BoekMeter)
- Eat Pray Love (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Ketut Liyer
Andre
Andy Shiraz
Knisper
Eigenlijk best een aangename film. Mooie locaties, lekker afwisselend, maar het probleem is eigenlijk dat Elizabeth is niet zo sympathiek is en dat daardoor de reis niet veel meer is dan de egotripje. Iedereen kan zo'n reis maken en Elizabeth is daarom dan ook niet zo'n bewonderenswaardig persoon. Maar de locaties zijn mooi en de film gaat snel voorbij. De verwikkelingen zijn ook niet zo oninteressant en het is goed gemaakt.
Een degelijke film, maar niet het bijzondere dat het pleegt te zijn.
Tun-89
Ik kon de film wel waarderen,
mooi verhaal, moet wel je ding zijn,
medtidatie, zelf ontdekking etc
En veel mooie beelden van verschillende
landen en culturen, nooit verkeerd.
Hij duurde lang maar dat stoorde niet,
geen moment verveeld.
Julia Roberts zet weer een interessant karakter neer :d
4 *
AandF
Veel meer van verwacht!
Naast mooie plaatjes, is de film een slappe hap.
Proberen je wat levenslessen mee te geven ofzo, maar het is allemaal maar rommelig
Saai, langdradig, geen aanrader!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Mooie film. Een verhaal over liefde en verliefd worden, maar niet vertolkt in ee standaard romance verhaaltje. In feite is het een prachtige film over de ontdekkingsreis naar jezelf. Eat, Pray , Love is een perfecte titel en het geeft perfect de volgorde van de landen weer en wat ze daar doet. Het is eventjes wachten op de Love, maar het loont de moeite.
Er zat wat subtiele humor in, maar dat is niet de reden om deze film te kijken. Hartverwarmend was het wel. Julia speelde goed ook al moest ze in driekwart van de scènes tranen laten. Het stukje waar ze vertelt dat ze een vetrol heeft is overigens wat belachelijk. Maar goed, de rest van de film maakt het de moeite waard.
Vrij origineel plot en degelijk uitgewerkt. Javier Bardem zie ik meer en meer graag spelen. Wat een karaktervolle man!
gmx
Een degelijke film, maar niet het bijzondere dat het pleegt te zijn.
Ja, kan me hier wel in vinden. Snap de keuze voor zo'n onsympathiek hoofdpersoon niet zo goed, het is weinig boeiend om 2.5 uur naar een instabiel zeikerig wijf te kijken als ook de rest van de inhoud ook nog eens weinig boeiend is en zeer oppervlakkig blijkt te zijn. De mooie setting maakt echter veel goed.
2.5 *
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Mooie beelden, beetje vaag verhaal. Maar desalniettemin is de 2,5u geen weggegooide tijd.
rayman
Waar gaat deze film in godsnaam over ???
Heb 'm na 3 kwartier afgezet
fritsje
wat een saaie K... film,die trut van een roberts bakt er helemaal niets van,waardeloze shit!
LoganMCV
Leuke film, beetje richting filmhuis dus zeker niet voor het grote publiek geschikt. Tegeljikertijd weer te dun en oppervlakkig om filmhuis te noemen.. het hangt er wat tussenin en is daarmee nooit briljant maar wel ontspannen vermaak. Mooie beelden, psychologie van de koude grond en wat oppervlakkige inzichten over relaties en spiritualiteit.
Euforisch
Het boek (vooral deel 1 & 3) heeft me enorm kunnen boeien.. de schrijfster heeft veel humor en zelfspot. De film daarentegen had dit helemaal niet en qua verhaallijn was het oppervlakkig en saai.
ibendb
Ik vond deze film erg saai en langdradig. Jammer, want het kon helemaal anders gaan. Julia Roberts is hier niet op haar plek. Het verhaal haat maar niet vooruit en het acteerwerk is ook niet al te best. 2,5*
Filmfan74
Op zich aardige film zeker als je in ogenschouw neemt dat ik het boek veselijk vond. Ik heb het zelfs toen ik op de helft was weggelegd, iets wat ik zelden doe. Het was geschreven met een wannabe 'Bridget Jones'-tintje en had een onuitstaanbare ondertoon dat antidepressiva voor zwakkelingen is. En ik vind niet dat mevrouw Gilbert (de schrijfster van het boek) het recht heeft om dat te zeggen alleen maar omdat ze een, in haar ogen moeilijke scheiding mee heeft gemaakt.
Anyweg, ik ben groot fan van Julia Roberts, dus de film kon ik niet weerstaan. De film is prima te pruimen (ik ben voor de director's cut gegaan), maar weinig verrassend. Hoofdpersoon gaat scheiden en verloopt vervolgens drie fases (eten, bidden en beminnen). Het eerste half uur en de titel geven het hele verloop van het verhaal aan aan, dus er zijn geen verrassingen, onverwachte wendingen, het rijtje wordt netjes afgewerkt.
Julia Roberts straalt zoals altijd en dat is het mooiste en leukste aan deze doorsnee film.
Filmfan74
[quote]Friday the 13 th schreef:
Het stukje waar ze vertelt dat ze een vetrol heeft is overigens wat belachelijk. Maar goed, de rest van de film maakt het de moeite waard.[quote]
Inderdaad belachelijk als mooie, broodmagere vrouwen gaan zitten verkondigen dat ze een vetrol hebben en dat het ze niets kan schelen. Als het je niets kan schelen weet je niet wat een vetrol is schat!
laundromat
Ik 'durfde' hem niet aan...van vriendin geleend en toch maar es kijken. Het is absoluut niet mijn film, maar het was gelukkig geen enorme draak. Heb de hype beetje gevolgd, vooral via Oprah
Interessant dat er weinig gepost wordt op deze pagina. Toch niet zo'n hype dus?
Ik voel niets bij de echte Liz, maar ook niet bij de 'film' Liz. Het gaat om diepgang, maar de karakters zijn zo oppervlakkig. Zitten allerlei Oscarwinnaars/nominiees in, maar die redden het dunne verhaal niet. En beetje gaan kijken hoe LIz al dat lekkers toch zich neemt. Ja, dan heb ik het niet alleen over het eten! De mannen; Franco & Bardem maakten namelijk hoop goed. Javier is vet grappig én knap. En James is sowieso gewoon lekker. En leuk om Crudup weer es te zien en R. Jenkins. Ook de onbekende Luca Argentero die Giovanni speelt is niet verkeerd naar te kijken.
Ik dacht af en toe wel hadden ze niet iemand anders moeten casten dan Roberts. Nou ja...zie deze saaie film toch niet weer.
TomaskeX
ZEER mooie film! Julia Roberts, ze kan gewoon niet slecht spelen, wat een topactrice!
Het verhaal vond ik ook heel mooi.
Decec
Redelijk drama/romantiekfilm...
Redelijk verhaal, langdurige verhaal...
Prima acteerwerk...
Wel leuk bekende actrice Julia Roberts, acteurs
James Franco, Richard Jenkins en Javier Bardem...
Super mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
marximaal
pffff vond er echt helemaal niks aan. Wat een duffe film dankzij Julia Roberts 1,5 ster ipv 1 ster
Lupussy Galore
Nou ja.....ach, James Franco als 'rebound' na je scheiding dat was wel aardig. Dat helpt best. Maar om om het eind te vernemen dat Javier Bardem na 10 jaar nodig weer eens aan de vrouw moest? Javier Bardem?? Lol!
Verder een en al clichè.......
1 * voor James - 1 * voor Javier. Nou, da's gul hoor gezien het feit dat ze niet zolang in beeld waren. Verder kon ik lekker m´n was vouwen ondertussen enz.
Oh, vergeet ik nog Billy Crudup en Richard Jenkins, nou die delen die sterren dan maar met James en Javier. Want vier sterren kan echt niet!
Fran
- 1953 berichten
Op zich is dit wel een leuk filmpje om naar te kijken maar ik had er eigenlijk veel meer van verwacht. Ik had verwacht dat ik wat meer spiritueel geraakt zou zijn om het maar even zo te zeggen. Dat ik het gevoel zou krijgen van "dit boek MOET ik lezen". Maar dat bleef eigenlijk een beetje uit. Je krijgt wel een blik in hoe ze alles ondergaat en hoe mooi het allemaal niet is maar hoe ze het innerlijk beleeft blijft toch een beetje oppervlakkig.
Daarnaast vind ik het mooie ook wel meevallen. Ik kreeg niet echt zin om zelf ook de reis te ondernemen. Wat mij ook een beetje tegenviel was de reden waarom ze deze spirituele reis wilde gaan ondernemen. Je ziet wel wat beelden van haar scheiding maar pas in de ashram in India laten ze in een paar beelden zien dat ze er toch wel een beetje mee zit. De rest van de tijd zie je er niets van terug.
Het laatste gedeelte vond ik dan wel het beste van de drie. Het gedeelte waarin ze verliefd word. Wat een geweldige man is die Javier Bardem toch. Hij is niet uitermate knap maar hij heeft zo'n ontzettend charisma. Geweldig gewoon. Hij kan heel overtuigend overkomen als bad guy maar hier in deze film als liefdevolle en integere man is hij ook ontzettend goed. Deze liefdesrelatie was hoewel wat vluchtig, toch wel mooi weergegeven.
mjk87 (moderator films)
Het is me gelukt deze draak tweemaal te zien, in het vliegtuig en later in een hostel toen een orkaan ons noopte dan maar tv te kijken. Het deel in Italië is heel aardig en laat echt een liefde voor eten zien (je proeft de gerechten gewoon). De volgende delen zijn matig tot slecht. Jenkins gaat er nog mee door maar vooral het laatste stuk met Bardem sloeg nergens meer op. Misschien iets voor vrouwen dit, ik kon er weinig mee. 1,5*.
Passiebloempje
Over 'oppervlakkig' gesproken...
Bakema NL
Ok, gisteren heb ik Star trek gekeken....geinig. En mijn vriendin eiste nu een romantische (comedy). Nou ja, deze stond nog opgenomen op de mediabox. Aangezet en na een paar minuten wist ik al dat het een ongelooflijke kutfilm ging worden.....maar ja, soms offer je je eventjes op zeg maar. Maar na 10 minuten was mijn vriendin in slaap gevallen en heb ik nog een half uur verwonderd (in negatieve zin) naar het scherm zitten kijken..........pure ellende. Wat een kul allemaal zeg, bah.
Uiteindelijk dus lekker aan de pc gaan zitten ipv die zoetsappige debiele onzin te moeten aanschouwen van een of ander mens die het zichzelf zonodig moeilijk moet gaan maken. Wat ben ik blij dat ik toch een man ben en dientengevolge heerlijk simpel.
En buiten dat kan ik die Roberts ook al niet aanzien.
Ik stem niet, dan zou ik de hele film moeten bekijken en dat ga ik mezelf niet aandoen.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te lange film. Daardoor een stuk minder interessant. Julia is prachtig om naar te kijken. Mooie ogen en grote sexy mond. Dus daardoor nog uit kunnen kijken. Verder best een leuk verhaal, alleen te lang. Vreselijk jammer.
Aazhyd
Wat een ongelooflijk gezapige kutfilm. Julia Roberts kan ik ook niet meer zien. Die speelt altijd dezelfde rol. Vooral erg saai.
frans123
Rommel uit Hollywood. Ik schuw toch al films van Roberts ,want ik kan niet naar haar kijken. Ik begrijp niet dat de hele wereld haar mooi vindt,en dat ze een goede actrice is. Ze heeft een keer over haar zelf gezegd dat ze eigenlijk niets van erotiek moet hebben. Die koelkastuitstraling draagt ze ook constant met haar mee. De film? Een vrouwenfilm....,dus dan weet je het wel. Welgesteld vrouwtje voelt zich zielig na scheiding en trekt de wereld over,met ene dikke portemonnaie.......Ach ja....Dus zit er veel eten, een latina-lover en boeddha-shit in.......en mooie beelden van de verschillende landen. Deze film laat mij duidelijk zien dat behalve erotiek , man en vrouw niets bij elkaar te zoeken hebben....Vrouwen verwachten van mannen iets dat ze niet kunnen of willen geven en andersom ook.....(mooi he?).dus daarom is vrijwel elke relatie gedoemd te mislukken (ervaringsdeskundige)....stop deze gratis wijsheid in je binnenzak.
Fryce
2.5 ster voor de mooie beelden. Het spel van met name Roberts vond ik tenenkrommend.
Suteruni
Film moet ik nog afkijken, was in slaap gevallen. Beelden mooi, verhaal had goed kunnen zijn maar het mist diepgang. Acteerwerk ook niet al te best hier en daar.....
Film is wel erg lang maar een mooie film kan niet lang genoeg zijn.
Het voelt als een verhaal wat voorgelezen wordt en je krijgt er beelden bij....de rest moet je zelf er bij verzinnen, heel jammer.
thio95
Wat een bagger. Domme chick flick. Al na een kwartier opgegeven. Wat een stomme verwende Amerikaanse doos ook die klaarblijkelijk nooit eerder buiten de greatest nation on earth geweest is. Belachelijk ook dat ze kennelijk zo egotistisch met haar eigen zogenaamde zweverigheid bezig is dat ze haar huwelijk op gaat geven. Kan het einde al voorspellen, hoef m niet af te zien, ze wil haar man vast terug op het einde
Lennert
Een film van en voor blanke mensen. Doorgaans ben ik niet de persoon die constant loopt te miepen op het concept van white privilege, maar Eat Pray Love is de ultieme verpersoonlijking hiervan. We kunnen 'genieten' van de oppervlakkige ontdekkingsreis van iemand die het eigenlijk prima heeft, maar het even niet meer ziet zitten. Gelukkig bestaat de rest van de wereld buiten Amerika uit magische plaatsen met grootse buffetten, zonsondergangen, spirituele inzichten en wonderbaarlijke tovenaars die je met een blik kunnen doorzien.
De eerste act in Amerika zelf begint al verschrikkelijk. Roberts' personage is onsympathiek in haar ogenschijnlijk perfecte wereldje, die het allemaal eventjes niet meer trekt. De crisis drijft haar in de armen van een stinkhippie gespeeld door James Fanco, die haar vanzelfsprekend niet de diepgang kan bieden die ze zoekt. Dan maar een vakantiereisje boeken, geld is er kennelijk toch genoeg.
De tweede act in Italië laat de grootste wanstaltigheid echter meteen losbarsten. Een half uur lang zien we Robert's op smerige wijze pasta naar binnen slurpen, terwijl ze gezellig aan het keuvelen is met Italianen (die allemaal perfect Engels lijken te spreken, dat is nieuw voor dat land) die haar vertellen over hoe Amerikanen niet begrijpen hoe ze moeten chillen. De levenswijsheden vliegen je om de oren met de subtiliteit van een met spikes bedekte baksteen die tegen je achterhoofd gegooid wordt terwijl je net boven een bak punaises hangt.
Daar komt de derde act aan, waarbij Roberts in India lekker spiritueel mag doen. Ook dit land is vol met magie, al wordt er voor het gemak toch even lekker voorbij gegaan aan de vervuiling, de armoede, het seksisme en de corruptie binnen dat land. Alles om vooral weer te bewijzen dat de rest van de wereld magisch is. Het enige moment dat er iets naars van het land naar boven lijkt te komen zoals gedwongen huwelijken, moffelt de film dit keurig weg door Roberts voor het meisje te laten bidden. Awwwww.
Dan maar liefde in Bali met een andere magische buitenlander die in Amerika zelf niet te vinden is. Echt een conflict is er dan ook al lang niet meer te vinden buiten een mieperig 'moet ik wel of niet met de droom man er vandoor gaan'. Ik ga het antwoord zelf niet eens geven, aangezien het al duidelijk mogen zijn dat clichés in deze film hoogtij vieren.
Eat Pray Love is een walgelijk stuk cinema die de blanke Amerikaanse elite helemaal moet aanspreken in haar oppervlakkige zoektocht naar 'meer' buiten de materie. Het gros van de cast is over the top aan het acteren, de personages zijn domme karikaturen, het verhaal is bagger en ieder shot is een aaneenschakeling van vakantiebureau reclames om je te doen denken dat de wereld zo gruwelijk mooi is. Zooi van de onderste plank die ook nog eens veel te lang duurt.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Un Cuento Chino
Komedie / Drama, 2011

Zarafa
Animatie / Avontuur, 2012
italiëchangeindonesiëliefdereizenvrouwelijke hoofdrolspelerindiascheidenaround the worldbali lifeinner peaceitalian cuisine