Genre: Drama / Romantiek
Speelduur: 133 minuten / 140 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Ryan Murphy
Met onder meer: Julia Roberts, Javier Bardem en Richard Jenkins
Gesproken taal: Portugees, Engels en Italiaans
Releasedatum: 7 oktober 2010
Plot Eat Pray Love
"Let Yourself GO"
Ellzabeth Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Eat, Pray, Love (BoekMeter)
- Eat Pray Love (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Ketut Liyer
Andre
Andy Shiraz
laundromat
Boek niet gelezen. Lijkt me ook niets. Film ook niet bijzonder. Maar nu ik net de 5e film met Javier Bardem heb gezien, ga ik 'm wel huren begin 2011
Oja en James Franco doet ook mee, nog een reden. En niet te vergeten Billy Crudup
Bubblez
- 2060 berichten

Esteban
Een Julia Roberts fan kan je me moeilijk noemen, integendeel zelfs. Maar de trailer heeft wel iets waar ik m'n vinger niet op kan leggen, het spreekt me allesinds aan. Natuurlijk zijn Javier Bardem, James Franco en Richard Jenkins extra pluspunten.
lovely-me
Eten zal Julia wel kunnen phfffff wat een vreselijke mond heeft dat mens....
en ik dacht dat ik de enige was die zich daar aan ergerde xD
TragieStar.*
Verhaal is niet zo heel erg boeiend, maar het lijkt me wel een leuke film met in de hoofdrol de altijde goede Julia Roberts, ik ben benieuwd,
Xeeby
LOL.
Maar wil wel de film zien. De boek heb ik. Lijkt me wel cewl.
Denk dat Julia goed is voor de rol. Ben benieuwd. Wil ik wel zien in ieder geval.
laundromat
Cijfer IMDb belooft weinig goeds...
laundromat
Stimmt, maar 4,7 is wel heul laag. Kan me niet herinneren dat ik een film heb gezien, die zo'n cijfer kreeg en toch goed was/het kijken waard was. Miss een film die een 6,0 krijgt, maar lager? Kan ook aan mij liggen, ik kijk gewoon geen films die laag scoren op IMDb (Twilight ofzo), als ik dan wat mis, dan is dat maar zo (:
override100
voor iedere pan past een deksel.dus gewoon kijken en zeg later wat je van vind,als iederen zeg rood is de color wil niet zeggen dat wij met ze alle rood moets dragen.peace
mandy7
veel te lang, gedeelte in india is veel te suf
maar verder geen super slechte film ofzo
alleen qua opbouw minder,
dus 2.5
queenie
Gisteren gezien bij Ladies Night en ik vond het een langdradige film waarin eigenlijk niets gebeurd. Film duurt ook veel te lang. 2* voor de moeite
laundromat
2* voor de moeite...wat bedoel je daarmee?
marielise
Langdradig, saai en boordevol clichés... Zelfs Julia's grote glimlach en Javier Bardem's charisma kunnen de boel niet redden.
queenie
voor de moeite.....
daar bedoel ik mee dat er toch goede acteurs in mee doen en ik er daarom veel meer van had verwacht. Langdradige film is het geworden. De een vindt deze film geweldig de ander helemaal niet. Dus voor de moeite die de sterren hebben gedaan om van deze film iets te maken geef ik 2*
Greeneyelady1
Wat is deze film laag becijferd zeg! En dan doel ik vooral ik vooral op de imdb-score. Ik heb het boek wel gelezen en die was prachtig. Maar mijn ervaring is dat een verfilming 9 van de 10 keer tegenvalt.
Koert
Ronduit smerig om die dikke spaghettislierten in Julia Roberts' mond, die er uitziet als een lekgeprikte fietsband, te zien gaan... Bovendien speelt ze een tergend personage dat eigenlijk alles heeft wat ze maar wil, maar toch reden genoeg vindt om zich als doodongelukkige vrouw te gedragen. Als snob uit New York scheid je dan natuurlijk van je man (hij wordt neergezet als gigantische eikel, enkel omdat hij nog geen kinderen wil) en ga je op wereldreis. De film doet hard zijn best om de culturen van Italië, India en Indonesië goed in beeld te brengen. Naast wat fijne plaatjes van de omgeving voelt Roberts' reis toch ontzettend nep aan. Overal ontmoet ze gemaakte, stereotype figuren die met halfbakken moralistisch geneuzel haar de pracht van het leven proberen in te laten zien.
Julia Roberts zal als grote naam vast veel publiek trekken, maar er had alleen zonder haar al een stuk meer in Eat, Pray, Love gezeten.
FunkStar
Heerlijke sfeervolle film met mooie locaties. Wel een ietwat te langdradig..
Julia Roberts speelt weer geweldig en ook is er heerlijke bossa nova muziek van João Gilberto!!
Pur
Mooie film, wat mij betreft onterecht een laag cijfer. Het is geen super geweldige film maar wel een mooie film met mooie (sfeer)beelden, mooie muziek en een karakter die wat meer wordt uitgediept in plaats van afgeraffeld en waar je een boel zelf maar moet invullen.
Een film die rustig een verhaal verteld maar zeker niet langdradig aanvoelde wat mij betreft.
andrehoek
Je kan nooit fout met Julia Roberts, maar zelfs zij met haar acteer status en charisma weet met dit karakter niet te overtuigen. Deze ongelukkige vrouw met al haar zogenaamde problemen kan pas gelukkig worden als ze mensen ontmoet die slechter af zijn? Wat een basis, het boek zal wel beter zijn.
Als je van kook- en reisprogramma's houdt dan is dit wel een film die daar veel aandacht voor heeft. Verder is dit vooral lang en gevoelloos. Eigenlijk zijn de mensen die Liz tegenkomt veel interessanter, maar helaas richt de film zich niet tot deze personen. Alleen Javier Bardem is leuk om naar te kijken. Wat een goed acteur is deze man. De film komt pas echt een beetje tot leven als hij zijn entree maakt.
De film krijgt veel aandacht. Je moet jezelf letterlijk om de reclame borden heen manoeuvreren en draaide in Pahté Spui op zaterdagavond in de grootste zaal, maar of deze aandacht het allemaal echt waard is? Misschien dan voor de muziek...
blokkedoos
Dit is een mooie en serieuze film over een vrouw die wat meer van de wereld wil zien. Ze twijfelt over haar leven en zoekt naar antwoorden. Het is een film met een boodschap en Julia Roberts is een prachtige vrouw! Na het zien van de film hoef ik de boek niet te lezen..
Le Edzel
Mooie beelden, alleen dat ik de laatste 3 kwartier vrijwel niets meer gezien heb door mijn gesloten ogen zegt vrij veel.
Je ziet een hoop, maar je kijkt eigenlijk naar niets. Niets meer dan alleen de mooie beelden van Rome, India of Bali.
hutsekluts
Vlakke karakters, vlakke film, fotografie is aardig maar ook niet overtuigend.
Weet nu dat een cliche meer dan 2 uur kan duren.
benthe
Eerst even het boek lezen en dan deze kijken, maar daar hoef ik zo te zien geen haast mee te maken. 4,9* op IMDB en hier iets hoger, een 2,86*. Dat valt me toch wel tegen..

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Como Agua para Chocolate

Un Cuento Chino
Komedie / Drama, 2011

Zarafa
Animatie / Avontuur, 2012
italiëchangeindonesiëliefdereizenvrouwelijke hoofdrolspelerindiascheidenaround the worldbali lifeinner peaceitalian cuisine