• 9.375.073 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Bergman

Met onder meer: Demi Moore, Burt Reynolds en Ving Rhames

Releasedatum: 5 september 1996

Plot Striptease

"Some People Get Into Trouble No Matter What They WEAR."

Erin Grant is haar baan kwijt en de voogdij over haar dochter. Om het geld voor de proceskosten bij elkaar te krijgen, gaat Erin dansen in een louche club genaamd de Eager Beaver. Erin's striptease is zo opwindend dat een fan, die ook congreslid is, er alles aan wil doen om haar te bezitten, hij gaat zelfs op de vuist voor haar. Als foto's hiervan opduiken, staat Erin sterker in de strijd om haar dochter terug te krijgen. Maar ze moet ook nog eens rekening houden met de aanhoudende bedreigingen van haar idiote, pillenslikkende ex-man en de politieke handlangers van het congres-lid die vastbesloten zijn hem te beschermen tegen schandalen die catastrofaal zijn voor zijn carrière.

avatar van stinissen

Ieder zijn meug maar ik heb een andere mening ik heb me namelijk goed vermaakt met deze film 3.5*

avatar van DragQueen

DragQueen

Op zich is de film niet zo slecht. het is de goede uitwerking die hier ontbreekt. maar buiten dat is de film nog steeds genietbaar. dit natuurlijk mede door demi moore, die er mooi uitziet, en de prent wat meerwaarde geeft. 2,5 ster.

avatar van Tarkus

Tarkus

Als je de film wil bekijken om het verhaal dan ben je eraan voor de moeite, want veel waard is dat niet, of althans de uitwerking ervan niet.

Burt Reynolds is ronduit belachelijk, ik snap niet dat men zo'n karakter kan neerzetten zonder zelf te beseffen dan men zich hopeloos belachelijk maakt.

Wat betreft Demi Moore, ik heb haar altijd wel een degelijke actrice gevonden, en ook hier doet ze het helemaal niet slecht, maar het zijn wel haar looks die het hier doen, en toegegeven, welke man zou er nu niet vallen voor het prachtige lichaam dat ze hier toont.

De film is geen groot succes geworden, een flop zelfs, maar toch heb ik er weer plezier aan beleefd.

De beelden zijn mooi, het verhaal iets minder, maar het ene maakt het andere ruimschoots goed.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Slechte film. Demi Moore en Robert Patrick acteerden goed. Maar de rest acteerden slecht. Op sommige momenten kon het mij niet interesseren. 1,5.

avatar van Linny16

Linny16

ik vind deze film wel iets hebben waarom weet ik niet maar toen ik hem een apaar jaar geleden zag moest en zou ik er voor wakker blijven om hem af te zien zal dinsdag wel even kijken of dat nog steeds zo is!

avatar van ILDIB

ILDIB

Film is zo slecht niet..

avatar van ewalk

ewalk

Was er niet iets met een bodydouble in deze film? Ik vond haar er zelf al best goed uit zien; "Sweet dreams are made of these".

Was trouwens vergeten dat Robert Patrick hierin meespeelde.

avatar van mikey

mikey

Soort van komedie en moeder/kind drama in 1, met hele foute koppen en gladde lichamen.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Vermakelijke film.

Demi Moore heeft er nooit beter uitgezien en er zijn leuke acteurs zoals Ving Rhames, Burt Reynolds, Robert Patrick, Armand Assante.

avatar van Aapje81

Aapje81

De film was minder slecht dan in mijn herinnering maar goed is nog steeds iets anders. Demi Moore doet het in ieder geval heel behoorlijk en Reynolds en Assante houden een wedstrijd wie het hardste kan over-acteren. De uitsmijter van de nachtclub en de muziek vond ik eigenlijk nog het beste.

avatar van BobdH

BobdH

Toen de controverse ontstond over Demi's naaktscenes in Striptease, dacht ik dat ze zich blood gaf voor een feministische film over vrouwen die gedwongen worden tot het stripperschap wegens geldproblemen en zodoende worden overgeleverd aan de grillen van de perverse man. Nu komt dit ook wel aan bod in de vorm van een sentimenteel subplotje, maar omgeven door karikaturale randpersonages weet het totaal niet te overtuigen. Geen drama dus.

Tsja, wat is de film dan wel? Het gevoel overheerst dat de regisseur dat zelf eigenlijk ook niet wist. Vaak probeert het een komedie te zijn, maar daarvoor is het pijnlijk ongrappig. Of een thriller, maar dan zit het overdreven spel weer in de weg om spannend te worden. Zelfs een erotisch thrillertje is het niet - daarvoor zijn de stripscenes op een vreemde manier te onerotisch.

Wat je overhoudt zijn slechts enkele droge opmerkingen van Ving Rhames en een tenenkrommende rol van Burt Reynolds in zelfspot modus, in een film die terecht in alle floplijsten genoteerd staat. En dan schaamt Reynolds zich voor Boogie Nights... 1*

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

De film is dus uitgezonden door BNN in hun "week van de foute film". Ik had voor een dusdanige week titels als Plan 9 from Outter Space misschien interessanter gevonden, maar goed 't is ze vergeven. Met Striptease kon ik barweinig. Allemaal net niet acteurs waar ik direct wat mee heb en de sfeer vond ik onprettig fout. Dan nog dat verhaal met dat dochtertje... Nee, hoef deze film niet nog een keer te zien.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Wel goed verhaal goede acteurs en matig gespeeld,

maar wel goed vermaak.

2,5.

avatar van Dk2008

Dk2008

Drs. DAJA schreef:

De film is dus uitgezonden door BNN in hun "week van de foute film".

BNN gezamenlijk met VARA en VPRO. Met de foute film wordt bedoeld, film die een Golden Raspberry Award kreeg voor slechtste film.

avatar van speranza

speranza

Ik heb genoten van deze film! Demi Moore is geweldig!

avatar van Peter13

Peter13

Opzich is de film Striptease best een aardige film. Het verhaal houdt niet veel in. Het idee is opzich leuk en goed gevonden, maar verder houdt het weinig in.

Toch moet ik zeggen dat ik me best heb vermaakt, want het lijk nu misschien of ik de film niks aan vond. De film loopt vlot door en boeide me wel de hele tijd!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Het begon niet slecht, maar eindigde als een gedrocht.

Ik had verwacht dat de film serieuzer ging zijn. Ik zeg niet dat de gekozen thema's in de film naar voren moeten gebracht worden als zware kost, het mag lekker luchtig blijven, maar vooral het einde is een teleurstelling van jewelste. Zelden heb ik zoiets kinderachtigs gezien. De strippers die touwtje staan te springen met Demi's kind terwijl er geweerschoten in de lucht vlammen, de dronken ex-man. Ergerlijk dat einde.

Een moeder die worstelt met het gerecht om het voogdij van haar kind en daarbij nog een ondankbaar beroep doet. Het zou sowieso al uitlopen in een groot cliché. Maar een iets serieuzere aanpak + een cliché was meer aangewezen dat wat we nu gezien hebben.

Hier en daar proberen ze het gevoelsmatige naar voren te schuiven, maar al snel begint de kinderachtigheid weer. De congresvertegenwoordiger als grootste dieptepunt. Iemand die voor zijn verkiezingen staat en glimmende botjes aandoet met vaseline en van de ene stripperstent naar de andere rondzwiert. Lijkt wel alsof ik naar een KNT-versie aan het kijken ben van Samson en Gert. Ook dat A-team typetje circuleert soms wat aan het randje. In het begin zat er wat subtiele humor in, die viel best wel mee, daar hadden ze het beter bij kunnen laten, want al snelt begint één en het ander stevig uit de hand te lopen op humorvlak.

De dansscènes van Demi tenslotte zijn meestal leuk gedaan. De muziek was ook inorde, vooral het liedje Sweet Dreams en Little Birds van Annie Lennox zullen me bijblijven.

Voor de rest een matige film, als is misschien een flop 100 notering wat overbodig.

avatar van Wigand

Wigand

Leuke dansscènes met Demi Moore en prima muziek. Ik heb me uitstekend vermaakt.

avatar van ference-b

ference-b

ik was een jaar of 10 toen ik hem zag... wedden dat ik hem goed vond?

avatar van majkos

majkos

die floplijst slaat hier helemaal nergens op een flop is een film zoals speed 2. Films die meer kosten dan ze opleveren. Deze film vond ik zeker niet slecht. Demi moore is een genot om naar te kijken visueel en qua acteerwerk.En aardige film en volgens mij was het zeker geen flop.

avatar van speranza

speranza

Natuurlijk is dit geen flop. Demi Moore is heerlijk.

avatar van stinissen

Ik snap eigenlijk ook die negatieve berichten niet al moet je ieder zijn mening respecteren, na mijn mening vond ik het een vermakelijke film met een hele mooie Moore.

avatar van killer13

killer13

deze film is best te pruimen, en demi moore mag er ook best zijn als je begrijpt wat ik bedoel

avatar van rayman

rayman

snap niet dat deze film zo laag beoordeeld wordt, zo slecht is ie niet !!

Het is toch een leuke film om te kijken.

Hele goede rol van de mooie Demi Moore, goede rol van politie inspecteur Assante.

avatar van movie-edje

movie-edje

super slecht!

avatar van Theunissen

Moet deze film nog bekijken in de komende dagen maar heb alvast de eerste 10 minuten bekeken en het eerste wat me opviel was natuurlijk de rondborstige mevrouw Pandora Peaks ook wel bekend van de Russ Meyer documentaire "Pandora Peaks". De eerste 10 minuten zagen er niet al te best uit (ondanks het vele bloot) dus ik vrees het ergste. Ik heb hem vroeger ooit gezien maar ik kan me eerlijk gezegd buiten een achterlijke rol van Burt Reynolds vrijwel niets meer herinneren van deze film wat natuurlijk al geen goed teken is.

avatar van Theunissen

Vandaag dan uiteindelijk bekeken en eerlijk gezegd had ik dat beter niet kunnen doen. Het verhaal is niet eens zo waardeloos (goed is natuurlijk ook een understatement) maar vooral alle personen in deze film spelen waardeloos want het lijken wel allemaal stuk voor stuk debielen te zijn (o.a. Robert Patrick en natuurlijk Burt Reynolds die er echt belachelijk uitzag). In deze film is Demi Moore nog de meest pientere (alhoewel) en dat zegt eigenlijk al genoeg over deze film. Ik moet wel zeggen dat steeds als ik Demi Moore schaars gekleed zag (uiteraard ook topless) ik moest denken aan Lisa Ann. Demi Moore met neppers zag er overigens niet verkeerd uit in deze film Demi Moore en dat was misschien wel het enige lichtpuntje. Omdat de film ook nog eens behoorlijk lang duurt is het een enorme kwelling om hem uit te kijken want het niveau gedurende de hele film is behoorlijk laag. Zelfs met het verstand op nul zetten of volkomen laveloos deze film bekijken is geen pretje. Hoe haalt men het overigens in hun hoofd om Pandora Peaks een rol (die wel op haar lijf geschreven is) te geven in deze film en dan niet topless te laten zien

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vind de film echt niet zo heel erg slecht hoor. Het verhaal sprak me zeker wel aan. Okee, het acteerwerk is niet altiijd even best. Demi Moore komt soms wat nep over en Burt Reynolds is veel te overdreven. Deze hadden ze wat mij betreft wel achterwege mogen laten. Ook mis ik net een beetje meer diepgang in het verhaal van deze vrouw wat op zich toch wel een ernstig verhaal in.

Toch kon ik het wel waarderen hoe het dansen in een club werd weergegeven. Vooral in combinatie met de steengoede muziek van Annie Lennox was het zeker niet slecht.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Demi Moore alleen voor jou meid

avatar van Film Pegasus

Er zijn slechtere films dan dit, al kan ik wel begrijpen waarom hij in de flop 100 staat. Striptease is een film die geen blijf met zich weet en enkele stijlen probeert aan te snijden (erotische thriller, film noir, misdaadkomedie) maar telkens te zwak uit de hoek komt en het in 't geheel dus laat afweten. Het eindresultaat is een doorsnee tv-film die nergens boven het gemiddelde kan uitstijgen en alsmaar blijft voort kabbelen. Valt niet echt meer over te zeggen helaas.