Genre: Actie / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via CANAL+
Plot Knight and Day
"Every Hit Man Deserves a Second Shot!"
'Knight & Day' gaat over de eenzame vrouw June (Cameron Diaz), wier ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting met een onbekende man op het vliegveld haar leven op zijn kop zet. De onbekende, een superspion genaamd Roy Miller (Tom Cruise), neemt haar mee op een gewelddadige wereldreis om de uitvinder van een batterij te beschermen die de sleutel is tot een oneindige krachtbron.
Roy Miller
Molly Knight
Bernhard
hannes64
- 1926 berichten
Vond em niet echt tegenvallen, alleen Cruise als komediant, om de dooie dood niet.( Zag em liever in "Collateral".)
Diaz speelt wel aardig.
Leuke special effects, geinig verhaaltje, maar ik had eerder `t vermoeden dat `t een bijna kinderfilm was.....sommige scenes waren wel hèèl erg kinderachtig.
Evengoed wel een aardige feelgood om 1 keer te zien.
Maar een echte topper? Nee.
Skrean
Ik moest echt lachen, kwam soms niet meer bij vanwege sommige uitspraken van Cruise "i'm the guy'. De actie was vet.
Leland Palmer
Veel te laag gemiddelde voor zo'n geweldige film. Knight and Day heeft voor mij zo'n beetje alles wat een film in dit genre moet hebben. Veel humor en actie; geweldig!
Ja, ik heb me meer dan vermaakt met deze prent van regisseur Mangold, toch iemand die niet de minste titels op zijn naam heeft staan. Deze schaart zich lekker in dat rijtje - wederom weet Mangold precies hoe je een film in een betreffend genre hoort te maken.
Eigenlijk heb ik vanaf het begin tot het eind met een brede grijns zitten kijken naar de heerlijke onzin die deze film te bieden heeft. Tom Cruise is de perfecte (!) cast om het personage Roy Miller te spelen. Die grijns, die gezichtsuitdrukkingen, die droge opmerkingen; geweldig gespeeld, met de nodige zelfspot. Genieten geblazen.
Diaz is leuk, bij vlagen erg grappig, maar soms ook weer niet zo leuk. Ze heeft dan ook niet altijd haar lines mee; zo'n scéne waar ze op het einde aan Roy vertelt hoe hij in die kleren is gekomen is niet goed. Maar... dat is niks. Deze film zit gewoon barstensvol geweldige scénes, zoals dat kleine (
Jiv
Komt bij mij stipt op 1 als allerslechtste film ooit gezien. .
Chr!s
SaNDuTjE
Verrassend leuke film die halverwege helaas wat minder wordt.
De actie is erg goed en vooral de one-liners en gezichtsuitdrukkingen van Cruise zijn lachwekkend. Erg jammer dat dit gaandeweg in de film een stuk minder werd waardoor het een beetje langdradig werd. Cruise en Diaz zijn samen een goed stel, Diaz alleen vind ik wat minder overtuigend.
Vanaf het begin werd al wel duidelijk dat dit een actiefilm met een dikke vette knipoog is, en je dus alles met een korrel zout moet nemen. Vooral het verhaal is natuurlijk een en al cliché en moet daarom ook niet serieus genomen worden (wat helaas sommige hier wel doen en daarop ook deels hun score baseren).
Een aardige film die vooral door Cruise boven het gemiddelde uitkomt, maar helaas niet de gehele duur kon blijven boeien.
SaNDuTjE
Deze film waren we na 10min al zat ...;( wat een slecht verhaal .....absoluut geen aanrader.
Ik ben benieuwd met welke verwachtingen je deze film bent gaan kijken. Lijkt me toch duidelijk dat je het verhaal niet al te serieus moet nemen.
eppy
het begon leuk met dat vliegtuig en zo, maar dat had ik in de trailer al gezien.
voor de rest is het allemaal erg voorspelbaar en zat er niet echt een chemie tussen de twee hoofdrolspelers en mist het verhaal de nodige diepgang..
SaNDuTjE
Grappig dat je The Expendables dan wel 5 sterren geeft.
FL88
Sluit me aan bij mening van Harm Jan hierboven. Erg leuke actiefilm, met een sterke en grappige Cruise. Ook Diaz is hier goed op dreef en bij vlagen onweerstaanbaar charmant. Al met al een zeer vermakelijk filmpje waarbij de tijd voorbij vliegt!
Eigenlijk jammer dat dit soort filmpjes in de regel niet zo gewaardeerd worden door het publiek. Knight and Day is zeer kundig in elkaar gezet en na 3:10 to Yuma weer een geslaagde film van Mangold.
Picker
) eiland, die stieren in Spanje, eh... eigenlijk gewoon de ene vette actiescéne na de andere (alles!). Knap geschoten en geweldig gemaakt.De locaties zijn leuk gekozen en bij vlagen érg mooi, de chemie tussen Cruise en Diaz is uitstekend en de bijrollen (vooral die van Dano) zijn ook prima. Dikke voldoende.
Helemaal mee eens!
mixmaster
leuke en vermakelijke film met veel humor en actie .
zowel Cruise als Diaz spelen beiden een leuke en goeie rol.
de film gaat als een sneltrein aan je voorbij , maar verveelt geen moment .
Dannysientje31
Vond dit een vermakelijke film.
Geen tom cruise toppertje maar die zijn van hem ver te zoeken de laatste tijd.
Ik miste alleen wel chemie maar ik denk ook niet dat dit de bedoeling was.
3 ***
ken1976
Ik vond deze film heel erg tegenvallen...
Ondanks de cast, vond ik het tweetal ( Cruise en Diaz) niet echt overtuigd acteren.. miste de chemie en de komedie en aktie was soms ver te zoeken..Tom Cruise kan beter aktiefilms spelen want komedie is niet echt meer op zijn lijf geschreven!!
Ik vond de film soms zelfs heel langdradig..kortom absoluut geen hoogvlieger!!
2,0 sterren, helaas geen voldoende!
IcU
Prima vermaak met iets te veel cgi vuur, schoten en auto's en te duidelijk greenscreen gebruik. Jammer dat de hedendaagse actie film bijna niet meer zonder gaat. Het verhaal is luchtig waardoor hij nergens serieus genomen kan worden. De humor is prima van Cruise kant af. Ik vond Diaz het mindere deel van het olijke duo. Standaard camera voering en on-geinspireerde montage maken dit tot een gemiddeld actie filmpje.
Boring!
Wat een suffe film is dit geworden zeg. Prop 2 bekende Hollywood sterren in een actie komedie en laat ze het maar uitzoeken dachten de makers denk ik. Totaal geen enkele chemie tussen Cruise en Diaz (overigens nog altijd een mooie vrouw).
Verder een erg standaard verhaaltje met wat standaard actie en standaard semi-grappige momentjes die me weinig deden. Verder zagen de effecten er knap beroerd uit (dat neerstorende vliegtuig in het begin
). De momenten op dat mini eilandje sloegen trouwens ook nergens op.
Op 1 of andere manier weet Cruise mij gewoon niet te overtuigen als actieheld, buiten de Mission Impossible reeks om. Hij heeft niet echt wat stoers over zich. Dat zal ook komen door het beeld wat ik een beetje heb van hem vanaf ik hem bij Oprah op de bank zag rondspringen...
Cameron Diaz is trouwens ook geen type voor een film als deze. Die past meer in simpele romantische komedies. Ze is schattig, niet stoer.
Knight and Day is niet barslecht hoor. Prima te kijken voor een keertje, maar het is echt zon film die je meteen bent vergeten als de film voorbij is.
Leland Palmer
Dit is een komedie hé. Dat de humor niet echt insloeg is duidelijk, alleen lijkt het me zo (als ik je stukje lees) dat je dit nogal met de verkeerde bril op hebt gezien.
Nee hoor. Ik weet echt wel hoe ik zon filmpje moet kijken. Ik kan van soortgelijke actie komedies prima genieten, maar deze was gewoon slecht. Slap verhaal, geen chemie en de actie was wel erg standaard. Niks cools of grappigs aan.
Leland Palmer
Nou, jij wil een ''stoere'' Cameron Diaz zien, maar dat is helemaal niet de bedoeling in een film als deze. Datzelfde geldt voor Cruise, die hoeft helemaal niet te overtuigen als stoere, ''echte'' actieheld. Dit is een komische rit vol onnozelheid en Cruise speelt zowat een parodie op zijn personage in de MI films. Maar de grap is je ontgaan, helaas.
Nee, de grap is me niet bevallen. Dat is wat anders.
Leland Palmer
Ook een beetje ontgaan hoor, vind ik, maar dat heb ik uitgelegd in de post.
Leland Palmer
Discussiëren is niet je sterkste punt blijkbaar. Waarom zo'n reactie? Ik probeer duidelijk uit te leggen waarom ik denk dat de intentie van deze film je wat ontgaan is. Krijg ik dit terug...
Debo
Na een half uur afgezet en mijn tijd nuttiger gaan besteden. Wat een slappe en humorloze ballenfilm.
gillie24
Actiescenes zijn vakkundig in elkaar gezet en overtuigen. Het hadden er, volgens mij, wel wat meer kunnen zijn. Er zit te veel tijd tussen de actiescenes waardoor het tempo ut de film verdwijnt.
De humor is oké.
Al met al een leuke film die je niet al te serieus moet nemen en je met een flinke knipoog moet bekijken, maar geen topper.
SaNDuTjE
Pfff en dan wel de moeite nemen om te stemmen...
Niet gezien is niet stemmen!
Je probeert me een mening op te dwingen. Ik heb helder genoeg uitgelegd wat ik van de film vind. Ik snap dat dit een film is die zichzelf niet serieus neemt. Ik kijk graag dat soort films, oa nog recent The Expendables en Machete bv die ook een hoop onlogische flauwekul bij elkaar zijn. Maar Knight and Day deed me gewoon niks. Slappe 13 in een dozijn film die echt duidelijk uit de Hollywood $$$-fabriek komen.
Leland Palmer
Je probeert me een mening op te dwingen...
RipCurl
Heerlijke pretentieloze over de top actiefilm! Voelde als een leuke parodie op zijn MI films. He's the man...

Vijftien jaar oude actiefilm 'Knight and Day' door Netflix-release weer in de schijnwerpers

Lion of the Desert
Biografie / Drama, 1980