• 9.379.535 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Cameron Diaz en Peter Sarsgaard

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Releasedatum: 15 juli 2010

Plot Knight and Day

"Every Hit Man Deserves a Second Shot!"

'Knight & Day' gaat over de eenzame vrouw June (Cameron Diaz), wier ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting met een onbekende man op het vliegveld haar leven op zijn kop zet. De onbekende, een superspion genaamd Roy Miller (Tom Cruise), neemt haar mee op een gewelddadige wereldreis om de uitvinder van een batterij te beschermen die de sleutel is tot een oneindige krachtbron.

Roy Miller

Mooi geschreven Albus

avatar van Xvibe

Xvibe

Elineloves schreef:

Wat een onzin. Hij kan zelf goed bepalen wat hij stemt, als de rest allemaal niks is, ga je toch niet vanwege de acteurs een 3.0* geven?

Dat was volgens mij ook niet helemaal serieus bedoelt, je kunt ook te opgewonde reageren.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke film, veel komische scenes die ook echt grappig zijn ("I'm the guy" bijvoorbeeld, hoogtepuntje) en veel gewelddadige actie (niet zo braaf als je zou verwachten, zeker niet). Tom Cruise speelt een aardige rol en Cameron Diaz gaat ook wel. De actie is jammergenoeg wel vaak computereffecten (het is goed gedaan, maar toch is het duidelijk dat heel veel autocrashes nep zijn, en je blijft dat toch zien).

avatar van syntagma

syntagma

Net in de bios gezien, echt een hele leuke film! Prima chemie tussen de hoofdrolspelers. Mooie locaties (vliegt geloof ik de halve wereld door), humor, achtervolgingen, schieten, Cam in minibikini, wat wil je nog meer Gaat dat zien!

avatar van Ant

Ant

Lekkere tussendoor popcorn movie , maar na een kwartier denk je niet meer over deze film na.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Twee wereldsterren, een vlot lopend plot, een reis over de gehele wereld en spetterende actiescènes. Een concept naar mijn hart, maar toch werkt het niet helemaal.

'Knight & Day' is, ondanks de belachelijke titel die veel te laat pas een betekenis krijgt, een perfecte popcorn film. Vanaf het begin wordt je samen met de altijd leuke Diaz in een avontuur geslingerd waar je geen genoeg van kan krijgen. Ontploffende vliegtuigen, afgelegen eilanden, onverwachte treinen en heel veel kogels, het is er allemaal en niet zo'n klein beetje ook. De actiescènes zijn daverend, met geweldige shots, de een wat meer geslaagd dan de ander, maar allen even vermakelijk.

Waar de film blijft steken zijn de hoofdrollen. Diaz en Cruise zijn alsnog 's werelds grootste sterren en meer kan je van een actie komedie niet verwachten. Het punt blijft alleen dat Cruise niet meer zo geloofwaardig is als charmante, gladde en subtiele actieheld à la 'Mission: Impossible'. En Diaz zie je ook niet als gillende, hulpeloze heldin na 'Charlie's Angel's'. Tuurlijk, ze grappen en grollen, kibbelen en kussen, maar in mijn mening had het allemaal een stuk beter gewerkt met wat jongere, frisse sterren.

Daarnaast had de humor ook wat vaker gemogen. Scènes als Diaz die wegrent tijdens het aftellen of Cruise die ijs eist tijdens een ontvoering zijn leuk, maar hadden best in een rapper tempo elkaar op mogen volgen. De montages van een personage die wegvalt en vaag mee krijgt hoe het duo zich verplaatst zijn leuk, maar worden vaak genoeg gebruikt om te suggereren dat het meer een simpele opvulling is, in plaats van bewust vermaak.

Misschien ben ik wat te streng voor de film, maar dit had gerust in het rijtje van 'Pirates Of The Caribbean' gekunt. Daar kan de film zich, ondanks de oneindige toestroom avonturen en leuke wendingen, niet aan meten. Maar de bak popcorn was in ieder geval snel leeg.

3,5

Loederr

Vol met actie, hier en daar humor, leuke stunts/special effects.

Vermakelijk 3.5 ster.

Loederr

p.s. wat is het verschil tussen een persoonlijke mening en het geven van sterren en een bericht en het geven van sterren, tellen meningen zwaarder?

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een persoonlijke mening is wel belangrijk voor de beoordeling van de sterren die je geeft. Zo kan je aantonen wat iemand vind en wat diegene slecht vind.

Maar natuurlijk draait het om de sterren maar een mening hoort er ook bij, gewoon om te lezen wat andere mensen ervan vinden.

Maar je gebruikersnaam is niet zo heel erg belangrijk, maar waarom dan Loederr?

Als jij jezelf een loeder vind, dan weet ik het ook niet.

Maar ik zie nu dat je echte naam ''Loeder'' is, ook beetje vreemd.

avatar van FunkStar

FunkStar

Wat een ontzettende k*t film, alles is zo over the top en overdreven dat het een lieve lust is. Ik had gedacht dat Tom en Cameron toch wel een beetje konden acteren maar in deze film laten ze dat absoluut niet zien! De specialeffects zijn om te brullen, zo fout! In de zaal hoorde ik vaak gezucht en hoorde ik kreten als "ja hoor!!" en "tssssssss"

Normaal gesproken ben ik een fan van Cameron Diaz als actrice maar helaas slaat ze de plank mis! Het was allemaal zo bedroevend slecht!

Tenekrommend!!

TragieStar.* schreef:

Maar je gebruikersnaam is niet zo heel erg belangrijk, maar waarom dan Loederr?

Als jij jezelf een loeder vind, dan weet ik het ook niet.

Maar ik zie nu dat je echte naam ''Loeder'' is, ook beetje vreemd.

1. Het is mij nog steeds niet duidelijk wat het verschil in zwaarte is tussen het geven van sterren bij een regulier bericht en als ik mijn bericht zou aanmerken als 'mening'. In een normaal bericht kan je toch ook je mening geven het topic is toch altijd de betreffende film. De vraag is dus: Tellen gegeven sterren zwaarder als het geplaatste bericht als 'mening' wordt geplaatst?

2. Ik heb helemaal niets gevraagd over mijn gebruikersnaam? Loeder is gewoon mijn internet nickname. Vind jij jezelf dan een TragieStar wat dan ook moge zijn?

Ik zou het op prijs stellen als iemand mijn vraag wellicht wel binnen de context van die vraag zou kunnen beantwoorden. Alvast bedankt.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou, en ik stel wel een vraag over je gebruikersnaam? En dat mag volgens mij gewoon.

Trouwens loeder betekent wel iets, TragieStar betekent niks, dat heb ik gewoon verzonnen.

Dus vandaar.

Ik heb geprobeerd om je vraag te beantwoorden, maarja, het was goed bedoeld, maar dat zie jij dus anders.

avatar van yeyo

yeyo

Loederr schreef:

De vraag is dus: Tellen gegeven sterren zwaarder als het geplaatste bericht als 'mening' wordt geplaatst?[/i]

Neen.

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Leuke overdreven actiefilm.

Cruise speelt het leuk en Cam D zorgt voor de luchtige komische noot. Goed voor een keertje maar daar blijft het voor mij dan ook bij.....

PS In deze film is goed te zien dat beide ook een dagje ouder worden.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Deze film doet wat het moet doen:Vermaken in deze bloedgeslagen heten warme broeierige kokende sahara dagen

avatar van dvdv

dvdv

Vondt deze vermakelijk..zeker de stukken waarbij ze 'drugged' waren.

yeyo schreef:

Neen.

Dank.

avatar van Macmanus

Macmanus

Te doen door Cruise.

Niet omdat hij nou zo briljant speelt, maar wel omdat ik elke keer weer plat lig over hoe vreemd hij acteert. In elke film is het hetzelfde en altijd denk je dat die totaal gek is. Ik kan me er elke keer weer goed mee vermaken. Vaak onbedoeld, is die ook het enige grappige in deze film. Diaz daarentegen is een regelrechte ramp. Leuk dat ze dit keer twee acteurs naast elkaar zetten die iets dichter bij elkaar staan qua leeftijd. (hoewel je toch eerder Cruize tien jaar jongeren zou schatten dan Diaz.) Maar doe mij toch maar gewoon een lekker wijf als het toch niet om acteer talent gaat. Vreselijk slechte actrice geworden die Diaz.

Mangold beschikt niet over komisch regie talent, actie gaat hem gelukkig beter af (vaak net iets te veel leunend op CGI, die niet echt je van het is.) en het tempo blijft er zo goed als altijd in. Dus vervelen deed het allemaal niet. Maar hoopte toch stiekem op iets meer durf a la Tropic Thunder. Maar nee, dit is lopende band werk dat best zonder de komedie had gekund.

avatar van ChelseaH

ChelseaH

Ik vond het wel een leuke film de stunts waren erg mooi en het verhaal niet slecht. Tom Cruise speelt altijd wel leuk (vind ik) En het was best spannend. Ik zou hem wel nog een keer willen zien!

dus 3,5

avatar van thunderball

thunderball

Ik zat daarstraks de Tour de France op TV te kijken, zie ik plotseling Tom Cruise en Cameron Diaz langs de kant van de weg staan.

Geinig!

Ze waren daar uiteraard ter promotie van deze film.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Wat jammer dit zeg. Het begin was erg leuk opgezet, zonder veel overdrijving. En het bleef een tijdje best overtuigend, zelfs tijdens en na de vliegtuigcrash. Leuke strakke actiescenes met verassingen, ook al was het 'Bond-gehalte' wel terug te vinden.
Toen werd het langzaam aan erg ongeloofwaardig, naar het einde toe.
Helaas, ze hadden de sfeer van de eerste 30 minuten echt door moeten zetten.
Kan een iphone trouwens echt zo goed tegen water, hij is er twee keer doorheen gehaald?

- 3 -

avatar van raza1

raza1

Typische Amerikaans vermaak met een Bond-smaakje eraan.

Heb hem in de bioscoop gezien en op een kwartiertje na heb ik me wel vermaakt. Achtervolgingsscenes waren wel af en toe duidelijk sneller afgespeeld en special effects moest je ook af en toe met een knipoog nemen.

Al met al wel een 3,5* waard.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

goede cruise, goed begin, minder einde.

avatar van queenie

queenie

Afgelopen weekend gezien, maar ik vond hem tegenvallen.

Begon leuk, maar na wat actiescenes heb je het wel gehad. Overdreven en het einde zeer matig. 2*

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Je krijgt wat je verwacht lijkt me...kijkt wel lekker weg. Verstand op 0 en over je heen laten komen, af en toe zelfs een leuke grap erin.

2,5

avatar van Pantoffel

Pantoffel

Barrie vd Laan schreef:

goede cruise, goed begin, minder einde.

Ik vond het allerlaatste stukje anders best wel heel goed.

hehe

avatar van Rutte

Rutte

Hele vermakelijke actiefilm met een aardige dosis humor wat gewoon heel lekker wegkijkt met het verstand op nul.

Sommige scenes zijn zeker over the top, maar ik vond dat totaal niet storend.

Wat me wel af en toe lichtjes irriteerde was het zenuwachtige en aanvankelijk soms wat domme gedrag van Diaz, maar ze zat verder goed in haar rol want haar personage kwam goed naar voren.

Voor Cruise was dit duidelijk een routineklusje.

Zeker een bezoekje aan de bios waard!

avatar van carlak

carlak

belachelijk aktievehicle; laat Mangold hier nooit meer zijn handen aan branden. Best een goed regisseur maar dit was om te huilen. Banaal, stompzinnig verhaal, een opeenhoping van achtervolgingen en schietpartijen (waarom schiet de tegenparij altijd mis?!) een gillende wezenloze Diaz met opgespoten lippen en een overjarige Cruise die nergens maar een beetje waarachtig overkomt en humor op het nivau van een 10jarige. Zonde van het geld om te maken en om te gaan bekijken.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren in Antwerpen gaan zien.

Actie-comedy met de twee steracteurs in de hoofdrol.

Ze doen het leuk samen, maar wel minder dan ik van te voren gehoopt en verwacht had. De chemie knettert, wanneer ze samen op het scherm zijn, niet echt van het scherm.

Film laat Cruise schitteren, die duidelijk in zijn element is en er zichtbaar plezier in heeft.

Hij is zich er ook duidelijk meer van bewust alles -incl zijn eigen rol- niet al te serieus te nemen.

Diaz lijkt daar toch stukken meer moeite mee te hebben. Nergens weet ze echt los te komen.

Eerlijk gezegd vond ik haar er ook niet al te best uit zien. Jeee... wat wordt die snel zichtbaar oud! Pijnlijk zichtbaar in haar close-ups.

Er zitten een paar echt goede actie scene's in en de film is over het algemeen ook aardig amusant, maar op de een of andere manier lijkt het toch niet echt geheel soepel te verlopen.

Het is allemaal net niet echt super en werkelijk bijzonder genoeg.

Een motorachtervolging met de dame achterste voren zittend had ik al in de Bondfilm Tomorrow Never Dies gezien.

Zit op sommige stukken richting saaiheid aan te hikken en dat is nooit goed voor een actieblockbuster.

Leuk, zolang het duurt, maar er na ben je het ook weer zo allemaal vergeten.

Voor nu een dikke zes, ofwel drie sterren.

avatar van Timmy757

Timmy757

Leuke film. Geen hoogvlieger, maar voor een avondje gewoon lekker naar de bios. baaltje popcorn erbij en verstand op nul, is het meer dan de moeite waard. Erg leuke rol van Cam trouwens, naar mijn mening .