• 9.372.224 stemmen

The Long Kiss Goodnight (1996)

Actie / Thriller | 121 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: Geena Davis, Samuel L. Jackson en Yvonne Zima

Releasedatum: 12 december 1996

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Long Kiss Goodnight

"What's forgotten is not always gone."

Onderwijzeres Samantha Caine (Geena Davis) lijdt aan geheugenverlies en wordt gekweld door een mysterieus verleden. Met hulp van privédetective Mitch Henessey (Samuel L. Jackson) ontdekt ze haar ware identiteit,die van geheim agente Charly Baltimore. Het tweetal ontdekt een samenzwering tussen de geheime dienst en Baltimore's aartsvijand, wapenhandelaar Timothy (Craig Bierko). Caine kan hem alleen stoppen als ze haar dodelijke instincten uit haar geheugen weet te bevrijden. Tot die tijd lijkt ze machteloos en moet ze toezien hoe Timothy haar dochter ontvoert en op Kerstdag een onschuldige stad volledig dreigt te vernietigen.

Samantha Caine / Charly Baltimore

One-Eyed Jack

avatar van mrmedieum

mrmedieum

pjutter schreef:

echt een heel trieste film

Triest?

Ik vind het juist een hele goede actie film!

avatar van tukker1966

tukker1966

Sigourney Weaver was een betere keuze geweest ipv Geena Davis,heb nu de helft gezien en is zeer ongeloofwaardig tot nu toe.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

De film barst van de actie, dat ook vakkundig in beeld is gebracht.

Verder is Davis goed in haar rol, en is Jackson natuurlijk een welkome toevoeging.

Maar de film lijdt toch ook weer aan veelal irritante cliche's en de geloofwaardigheid is soms ver te zoeken.

Al met al prima vermaak.

3,5.

avatar van DragQueen

DragQueen

Klasse actiefilm, boordevol spannende momenten. goede rollen van davis en natuurlijk jackson, die de film meerwaarde geeft. verder een alleraardigst verhaal, met de nodige cliche's. maar dat mag de pret niet drukken. prima onderhoudende actiefilm. 3,5 sterren.

avatar van N811

N811

wat een domme idiote nepfilm

avatar van filmanalist

filmanalist

goede film hoor, en wat was samuel l jackson meesterlijk de film had alles een goed verhaal, grappige momenten, actie, spanning en een goede eind.

PS geena davis was echt sexy met de korte blone kapsel.

avatar van Eldarion

Eldarion

goede actiefilm met een erg komische Samuel L. Jackson.

avatar van Rancid

Rancid

Ik wilde 'm vanavond op tv gaan kijken, maar kwam er (ik geloof al voor de 2e keer) niet doorheen. Deze tak van actiefilms doet me erg weinig. Woorden als zeikerig, nep, saai, niet vernieuwend, ongeloofwaardig en overdreven komen dan vaak bij me op. 't Is gewoon niet waar ik van hou, ben ik bang. En tenslotte zal ik wel een uitzondering zijn, maar ik vind die Davis maar een lelijk wijf. Met d'r rare hoofd. Pluspunt is trouwens natuurlijk wel Jackson, die ik eigenlijk altijd wel goed vind.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond dit echt een voorspelbaare slechte actiefilm.De acteerprestatie waren ver beneden het gemiddelde.Het kijkt zeker niet lekker weg en dat overdreven cliche's maken de film er zeker niet beter op 1,5 triest

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Leuke actiefilm met zwarte humor met een goede chemie tussen Davis en Jackson. Zo af en toe erg over de top, maar verder prima vermaak.

avatar van Wezze

Wezze

Bourne Identity, alleen de hoofdrolspeelster in deze film is leuker om naar te kijken..

Voor de rest is deze film een stuk matiger dan de Bourne films, maar wel vermakelijk.

Krappe 3.5*

avatar van blythefangirl

blythefangirl

Ik vond het een saaie film,

nogal ongeloof waardig verhaal.

2* van mij

avatar van Wes18

Wes18

Goede actiefilm met Geena Davis. Goed hoe ze de twee zo verschillende types speelt. De actiescenes zijn echt vet en goed gedaan. Over ongeloofwaardigheid ga ik nooit zeuren bij films. Daar moet je maar overheen kijken.

Topfilm!

avatar van NTsuno

NTsuno

Kei goeie film. Geena Davis is altijd lekker om te zien en best een goede actrice. Deze film is zeker het kijken waard. (en zelfs meer dan 1 keer)

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

'n Goeie film met een goedlopend verhaal. Veel vaart en de goeie acteerprestaties (vooral van Samuel L. Jackson) zorgen voor een goeie actiefim. Voor mij echt een film voor een avondje lekker ontspannen kijken. 3,5*

avatar van maerk

maerk

Een heel aardige actiefilm die lekker wegkijkt. Het heeft gelukkig een spannend verhaal dat nog ergens op wil slaan. Het is wel vaak ongeloofwaardig maar bij deze film heeft dat niet een té negatieve invloed gehad.

Alles is wel oke. Zo ook de cast. Iedereen doet het goed. Geena Davies ook, al had ik het idee dat ze niet helemaal in dr rol zat. De beste rollen waren die van David Morse en Brian Cox. Jammer dat ze zo kort in beeld waren.

De actie is stoer en hard. Helaas werd de actie niet altijd even goed in beeld gebracht. Op sommige momenten was het camerawerk matig, en andere momenten kreeg je erg mooie shots. Jammer, ik had wel iets meer verwacht van Guillermo Navarro, de cameraman van El Laberinto del Fauno.

Leuke tussendoor actiefilm.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Lekkere vette actiefilm die her en der behoorlijk over the top gaat wat echter niet irritant is.

Jackson (af en toe erg geestig) en Davis zitten er lekker in, hebben prima chemie en knallen er lustig op los waarbij weinig middelen worden geschuwd.

De film verveelt geen moment en raast in sneltreinvaart naar het eind.

Goeie bijrollen voor Morse en Cox.

avatar van Spetie

De actie in deze film is soms wel vermakelijk, maar het verhaal is matig en het acteerwerk op een paar bijrollen na ook niet best. Dat de film soms over the top gaat hoeft helemaal niet erg te zijn, maar op de een of andere manier werkte het niet altijd even goed in deze film. Toch heb ik me ook niet verveeld.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Verstand-op-nul en kijken maar, dan is het best een aardige film. Het is een beetje een James Bond-verhaal, maar nu met een vrouw in de hoofdrol. Heb me in ieder geval vermaakt, ook al zitten er gigantische plotholes in, en is het verhaal redelijk vergezocht. Daar tegenover staat dan weer doldwaze actie en slechte one-liners. Samuel L. Jackson is te pruimen als sidekick, hoewel hij hier duidelijk zijn Die Hard With A Vengeance-rol herhaalt. 2,5*

avatar van The Last

The Last

Standaard actiefilm die alleen in het begin een beetje saai is. Zodra Samantha achter haar indentiteit komt wordt het pas echt leuk, de ene na de andere vette actiescene's die niet eens zo slecht in beeld worden gebracht (sommige momenten alleen erg rommelig). Daarna wordt het weer een klein beetje saaier, maar het einde maakt veel goed.

Davis en Jackson spelen redelijk goed en Davis ziet er als blondine best goed uit.

Hoogtepunt van de film zijn toch wel de scene's richting het einde, damn wat een spektakel, de ene na de andere knal en de actiescene's zijn SUBLIEM. Ik geef 3 grote sterren, omdat het verhaal verre van bijzonder of origineel is en ik al zo vaak beter gezien heb.

avatar van kusjesuzan

kusjesuzan

Geweldige film vind ik!

Mooie actie scenes en af en toe spanning.

Ik vind de film super.

avatar van Gert P

Gert P

N811 schreef:

wat een domme idiote nepfilm

Zie er ook een paar in je top 10 staan van die neppers.

avatar van movieaddictt

movieaddictt

Super film!

avatar van kevinhiero

kevinhiero

leek wel een beetje op de bourne films, alleen is het wel te merken dat de film wat uoder is.

avatar van dikkop

dikkop

Echt een hele goede film. Goed gespeeld en een goed verhaal.

avatar van Theunissen

Geweldige actie/thriller met een zeer goed spelende Geena Davis. Ook Samuel L. Jackson was lekker op dreef in deze film. Het verhaal was best aardig en de actie was gewoon vet, verder bevat de film ook nog humor. Het einde was overigens ook mooi. Gewoon 120 minuten top entertainment.

avatar van nbarten

nbarten

Ik hou van actiefilms, maar deze vondt ik niet echt geweldig. Leuk voor één keer, maar daarna niet meer.

avatar van djtommy

djtommy

Ik vind dit juist wel een ven de goede actiefilms.

Ik heb de film al verschillende keren gekeken, maar het verveelt me nog steeds niet, het blijft het kijken waard.

Een dikke 4* dus ook voor deze film.

avatar van aburex

aburex

Spetterende actiefilm die zeker de moeite van het bekijken waard is. De interactie tussen Davis en Jackson werkt prima. Jackson zorgt hier voor de humor in deze film en de regisseur (Harlin) weet hoe hij actiefilms moet maken.

Prima film

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Leuke actie film met een goede casting. Davis speelt de rol erg goed en Jackson is gewoonweg een wereldacteur. Mooie actie en de vaart zit er goed in.

Heb de film meerdere malen gezien en blijft leuk om te kijken.

3*.