• 9.371.446 stemmen

The Long Kiss Goodnight (1996)

Actie / Thriller | 121 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: Geena Davis, Samuel L. Jackson en Yvonne Zima

Releasedatum: 12 december 1996

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Long Kiss Goodnight

"What's forgotten is not always gone."

Onderwijzeres Samantha Caine (Geena Davis) lijdt aan geheugenverlies en wordt gekweld door een mysterieus verleden. Met hulp van privédetective Mitch Henessey (Samuel L. Jackson) ontdekt ze haar ware identiteit,die van geheim agente Charly Baltimore. Het tweetal ontdekt een samenzwering tussen de geheime dienst en Baltimore's aartsvijand, wapenhandelaar Timothy (Craig Bierko). Caine kan hem alleen stoppen als ze haar dodelijke instincten uit haar geheugen weet te bevrijden. Tot die tijd lijkt ze machteloos en moet ze toezien hoe Timothy haar dochter ontvoert en op Kerstdag een onschuldige stad volledig dreigt te vernietigen.

Samantha Caine / Charly Baltimore

Luke / Daedalus

One-Eyed Jack

avatar van Jordy

Jordy

Redelijk goede actiefilm, beetje standaard alleen. Er zitten een paar goede actiescenes in, en Davis en Jackson spelen goed, 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Beetje onzinnig en voorspelbaar.

avatar van Blindfold

Blindfold

deze vond ik echt heel cool en Jackson is een extreem coole motherf*cker.

avatar van BS

BS

Een van mijn favoriete actiefilms.Je ziet haar veranderen en de actie in de film is hard en ruig. Erg sterke rollen van beide en de humor is sexueel dus leuk.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Mega goeie actie film, heb hem al vaker gekeken en om de een of andere reden blijf ik het gewoon een lekker gave film vinden... 4 sterren.

avatar van Rascal

Rascal

Over de top actie-film. Ik vond de flashbacks van Geena Davis geweldig in elkaar gezet. Het was leuk om te zien hoe een "keurig" huisvrouwtje enorm goed haar groente kon snijden 100% amusement.

avatar van darkcity

darkcity

Een redelijk goede aktie film, de 1e keer vond ik hem echt heel erg goed, de 2e keer al minder. Toch blijft het wel een stoere aktie film, met een goeie rol voor Davis. ***1/2

avatar van filmdaas

filmdaas

Vrouwen met ballen altijd gaaf...een van mijn all time aktion favorits, gewoon lekker stoer.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik heb t persoonlijk niet zo op she-males.

avatar van ichi

ichi

Geef mij maar een he-bitch

avatar van Heracles

Heracles

Vond het niet zo'n sterk verhaal, wat deze film alleen beter maakt dan de gemiddelde actiefilm is voornamelijk het acteerwerk, erg leuk.

avatar van De Knip

De Knip

Film drijft puur op actie, de rest is maar matig. Geena Davis acteert matig, Samuel Jackson redelijk.

Ik ergerde me aan dat geheugenverlies, dat viel niet lekker in de film. Geena Davis overtuigde daar niet echt.

Ook de moeder-dochter-relatie vond ik ook maar slappe hap.

Voor de actie:

**1/2

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Slechte film!!

het verhaal ging echt nergens over!

1/2 ster

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

nou nou.... 0,5 ster is ook meteen wel erg overdreven. Samuel L. J. speelde een heerlijke rol met erg veel humor.

avatar van Goodfella

Goodfella

Jackson speelde gewéldig, maar verder stelde het allemaal weinig voor...

avatar van Dragon

Dragon

Middelmatige actiethriller met een erg ongeloofwaardig plot. Het begint best interessant, maar het tweede deel is slechts een opeenvolging van over the top-actiescenes die eerder lachwekkend dan spannend zijn.

avatar van kak

kak

hehe

Nou, echt wel een vet goeie kei harde actie film! Alleen het verhaal is een beetje gaar... maar voor de rest is ie echt topie topie!

Hij verdient wel een 4 of 4.5! Eigenlijk verdient jackson alles! Hij was ECHT grappig! Haha, hij maakte de film wel erg cool! Met zen humor

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Leuk hoe Samuel de kleine ritueeltjes van het leven weet te onthouden.

avatar van speedy23

speedy23

Na een redelijk interessant begin vervalt de film in een variatie op de thema's van Nikita en Lethal Weapon met weinig verrassende wendingen. Regisseur Renny Harlin heeft de klassieke fout gemaakt om zijn toenmalige echtgenote Geena Davis tot ster te promoten, waardoor hij teveel concessies moeten doen heeft en aan zijn doel voorbij geschoten is...

avatar van Purmerend

Purmerend

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow!

Een spannende actiefilm waar je in deze tijd van het jaar de sneeuw erbij moet denken.

Eens een kok altijd een kok.

De GeuS

Leuke, onderhoudende aktiefilm; 3,5 ster....

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik vond Geena Davis nog wel redelijk acteren moet ik zeggen. Het verhaal sloeg alleen op kaas en de actie vond ik ook errug wisselvallig.

avatar van gondwana

gondwana

Vond ik een van de betere actiefilms...

Vooral de hilarische dialogen!

Check ze:

De GeuS

Zitten idd veel lekkere dialogen en opmerking tussen.... :d

avatar van morpheus

morpheus

Een film die in het rijtje thuishoort waar onder andere Die Hard ook in staat. Een actiefilm weliswaar via een klassiek concept maar die staat als een huis. Een bad-ass Samuel L Jackson en geweldige Geena Davis in een effectieve combo, zeer coole Dialogen en prima actiescenes zorgen dat deze film flink boven het gemiddelde komt. Heerlijk gewoon!

Een dikke ****

avatar van markpennings

markpennings

Echt een hele goede film, Samuel L Jackson is erg leuk, het verhaal is ook erg orgineel. Zijn geen woorden voor zo'n knappe film.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

De GeuS

Toch maar weer verhoogd naar 3,5* puur voor de droge opmerkingen van "Jackson". Het eerste 1,5 uur is erg sterk, waarna het overdreven actiegerichte einde ingezet wordt....

avatar van Icer

Icer

2,5* Middelmatige actiefilm. Het was wel erg behaagelijk in die vriescel Jatwerk van Nikita.

avatar van Menghini

Menghini

Leuk actie-filmpje om een keer voor te zitten, verder niet meer... Leuke Geena Davis en Samuel Jackson ook redelijk op dreef: 2½*