Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Geoffrey Rush, Famke Janssen en Taye Diggs
Releasedatum: 25 mei 2000
Plot House on Haunted Hill
"Evil loves to party."
Vijf vreemdelingen worden uitgenodigd in een huis met een gruwelijk verleden waar ze voor één nacht moeten blijven. Naïef als ze zijn, geloven ze alle vijf in "easy money" als een excentrieke, sadistische miljonair (Rush) en zijn vrouw (Janssen) hen één miljoen dollar per persoon bieden om hun eigenaardige opdracht te volbrengen.
Stephen H. Price
Evelyn Stockard-Price
Sara Wolfe
Eddie Baker
Watson Pritchett
Donald W. Blackburn, M.D.
Melissa Margaret Marr
Carl Schecter
Dr. Richard Benjamin Vannacutt
Male Nurse
Jordy
Het begin van de film, dat voor een deel op een kermis afspeelt, is geweldig goed en grappig. Het beloofde dus veel. Helaas werd, zo gauw de mensen in het huis zitten, duidelijk dat dit het zoveelste slappe Haunting-aftreksel was. HOHH krijgt 2 en een halve ster van me.
Jerome-B
Was wel leuke film, beetje na-geaapt van the haunting, maar verder wel oké! 3 ***.
StuF
De film was best spannend, totdat het wezen waar je zo bang voor was in beeld kwam. Iedereen weet dat zodra iemand weet waar hij bang voor is, hij er niet bang meer voor is. Vanaf dat moment is de film dus nix meer... mazl. [email protected]
Blindfold
Hij was inderdaad erg naar. Halverwege ontspoort ie een beetje en wordt alleen maar afgezaagder. 2 sterren voor de moeite.
Viper
Kut film als je deze film bekijkt dan wil je ineens nog een film bekijken om deze film te vergeten
vliegtuig13
Leuke film, niet te eng en niet te saai !
Precies goed ! Spannende sfeer en donkere schrikmomenten: 5 sterren !
predator21
De perfecte horror film.
Lekker spannend, leuke personages.
Toppertje !
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik had deze film van Kazaa gedownload en ik moet zeggen dat 'ie niet eens verveelde. Best wel wat spectaculaire fragmenten... alleen jammer dat 'Het Kwaad' (of hoe je het ook noemt) zo slecht overkomt c.q. gemaakt is. Dat deed echt afbreuk aan de film als geheel. Goed sfeertje wel in de film, dus toch wel ***
narva77 (crew films)
Ondanks de lage cijfers hier en op de IMDB vond ook ik em lang niet slecht.
Macmanus
He vliegtuig 5 sterren voor deze film wel erg overdreven.
Ik vind stuart little nog enger dan deze.
Voor famke Janssen een punt hoger.
BS
lekker spannende film.Zeer goede sfeer.goede schrikmomenten en genoeg "18+ beelden" om van te genieten.
je wordt een beetje overgoten met kamers waarin een hele hoop staat.Dat vond ik het mooi van de film.Naast natuulijk de spanning.
Vond het een erg goede film,geef hem 4 sterren.
JoeHallenbeck
Na The Haunting had ik even m'n buik vol van spookhuisfilms. De enige reden dat ik deze film huurde was omdat ik een zwak voor Famke heb. Zij en Geoffrey Rush zijn de enige die nog een beetje pit in hun rol leggen, de overige acteurs waren beeldvulling.
Verder een standaard horror werkje maar stukken aangenamer dan The Haunting.
tovenaar
Zoals in:
ohhhh Famke, wat ben jij toch een lekker ding!
of zoals in:
ohhh Famke, waarom speel je nou in zo'n film!!
of zoals in:
ohhh Famke, wat goed dat je in zo'n vette film speelt!
ohhh Famke, oooohhhh!!!!!
flyingdutchgirl
1 ster voor de rollercoaster aan het begin van de film, verder vond ik het een waardeloze film.
Willem-Jan
Leuke film, niet te eng en niet te saai !
Precies goed ! Spannende sfeer en donkere schrikmomenten: 5 sterren !
hmmm... jij bent niet dom... jij bent een vliegtuig... pfffffff
Agony
- 1985 berichten
weer even een stukje op tv gezien. Blijft, buiten de prettige verschijning van Famke Jansen, een weinig schokkende film.
temper
of zoals in:
ohhh Famke, wat goed dat je in zo'n vette film speelt!
Ik vond het wel grappig dat Famke deze week in Nieuwe Revu zei dat The house on haunted hill de slechtste film was waarin ze ooit gespeeld had ('haar persoonlijke dieptepunt'). Na het zien van de film kan ik dit alleen maar beamen. 1.5 sterren (omdat Ali Larter mocht overleven)
jassonn
mischien krijgen we in Six Flags Holland ook wel z'n rollercoaster :evil
saske
sjieke achtbaan( the incredible hulk).
aardige film.
patrick194
Grappige film om ff gezien te hebben. heb hem gezien met 5.1 speaker systeem schitterend geluidseffecten.
The Eye
Wat een belediging naar het origineel is deze film. Te crap voor woorden!
DarkFocus
Waarschijnlijk stort ik mezelf nu in het diepe maar ik vind de film eigenlijk best leuk, maar vooral als je het meer vanuit de humor kant bekijkt dan de horror kant.
Ik vind Geoffrey Rush ook een erg goede acteur en het hoogtepunt van de film is wanneer Famke Janssen en Geoffrey Rush elkaar onwijs afzeiken
Evelyn Stockard-Price: Get off me, you pervert!
Steven H. Price: Congratulations. I don't think Evelyn's said that to anything with testicles, ever.
Evelyn Stockard-Price: Very funny, Stephen. Have you?
Steven H. Price: Congratulations. On a scale of one to ten on the perversity meter you just hit a seventy three"
Evelyn Stockard-Price: Stephen, if you really love me, you'll find a way to drop dead in the next second.
Steven H. Price: Oh but baby, finding ways for me to die is really your thing. Let's not forget the O.J. knife with the not so retractable blade, the Jim Jones kool-aide which was exactly that.
Evelyn Stockard-Price: Accidents, all accidents until proven otherwise.
darkcity
Lekker donker filmpje met echt personages die lekker evil en gestoord zijn zoals Famke's personage en ook wel Rush' personage.
Het verhaal is zo standaard als wat maar het gaat gewoon lekker mee met de spookhuisfilmhype van 5 jaar geleden en het werkt allemaal wel.
Gewoon een lekker gore en vieze film met veel bloed en enge beelden.
Veel donkere humor ook zoals al eerder gezegd is, en dat is wel lollig !
Er is te veel niet goed aan deze film maar dat zie je gewoon door de vingers tijdens het kijken en de film is echt een sexy horrorfilm om het maar zo te zeggen, en Ali Larter is een genot om naar te kijken. 3.5 ster.
bioscoopzaal
Niet meer zo geweldig als ik me kon herinneren, maar nog steeds een erg vlotte en goedgemaakte horrorfilm. Vooral de sfeervolle special-effects en de griezelige decors (met kunstwerken van Günther von Hagens?) deden het bij mij nog steeds. En natuurlijk de geweldige scène waarin Melissa Marr door haar videocamera de gruwelpraktijken van Dr. Vanacutt ziet.
3 sterren.
Phoenix
Ik vond er, zoals de meeste horrors, geen ene reet aan. Totaal niet eng. 1,5* voor het aardige begin en Geoffrey Rush.
Worpie
Drama.................Het begon leuk in dat pretpark, maar daarna was echt een amatueristische horror.

Return to House on Haunted Hill
2007

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Így Jöttem
Oorlog / Drama, 1965