Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Geoffrey Rush, Famke Janssen en Taye Diggs
Releasedatum: 25 mei 2000
Plot House on Haunted Hill
"Evil loves to party."
Vijf vreemdelingen worden uitgenodigd in een huis met een gruwelijk verleden waar ze voor één nacht moeten blijven. Naïef als ze zijn, geloven ze alle vijf in "easy money" als een excentrieke, sadistische miljonair (Rush) en zijn vrouw (Janssen) hen één miljoen dollar per persoon bieden om hun eigenaardige opdracht te volbrengen.
Stephen H. Price
Evelyn Stockard-Price
Sara Wolfe
Eddie Baker
Watson Pritchett
Donald W. Blackburn, M.D.
Melissa Margaret Marr
Carl Schecter
Dr. Richard Benjamin Vannacutt
Male Nurse
Don_Mat
Hij boeide me niet echt. Alleen die attractie was ziek gemaakt. Maar voor de rest een zeer matige film. 2,0 *
Usual Suspect
Deze film kent een behoorlijke lugubere,enge en spannende sfeer, maar wordt naar het einde toe veel te ongeloofwaardig en stukken minder intressant.
Janssen en Rush spelen verder sterke rollen, en de special-effects zien er prachtig uit.
Niet mislukt, en niet geheel geslaagd.
3***
DragQueen
Te gekke film, met spannende momenten en een beetje humor. de film bevat een enge en duistere sfeer, en met name de ziekelijke werktuigen en verschijningen in het gesticht zijn sfeervol gebracht. de cast is goed, zij brengen hun rollen degelijk. met name rush vond ik goed in z'n rol zitten. verder heeft de film goede wendingen. en weet je af en toe niet meer welke personages te vertrouwen zijn. een sfeervolle en spannende horror/thriller, met goede effecten. 4 sterren.
Diesel
Heerlijke rol van Geoffrey Rush (een ode aan Vincent Price), maar de rest van de cast valt tegen. Qua spanning en sfeer valt er ook weinig te beleven.
MuteMath
Kan de sfeer van die operatiekamers van begin 20ste eeuw wel waarderen
Angel25
Ik vond hem erg verassend. Had echt verwacht dat het zo vage film zou zijn maar ik vond hem erg spannend en het verhaal was ook goed in elkaar gezet!
nikita_6
Ik vond hem erg slecht. De personages waren niet interessant en voegden helemaal niets toe, het verhaal was erg cliché (vooral het einde), de engerds uit het begin kwamen er daarna haast niet meer in voor... wat ik erg jammer vond. En grote "Reden" waarom iedereen daar was, leek er gewoon in te zijn gegooid om welke reden dan ook. Er is niet nagedacht. Verder was hij niet eng, niet vernieuwend en ik vond de cast slecht (behalve Geoffrey Rush dan).
Silvio Dante
boutfilm van je welste die hier en daar een mooi effect oplevert.
Verhaal was echt abnormaal suf en stom. 1.5*
Infected_
Ik vond het ook wel een best spannende film. Einde was wel verrassend , weet nog dat ik het toen zelf nog een grappig einde vond.. xD
De soundtrack is toch ook niet mis..
dennis-s
Hele matige horror film je die op geen moment weet mee te slepen. Spanning is ver te zoeken. Het verhaal is oninteressant en de personages zijn totaal niet boeiend. Acteerwerk ongeloofwaardig. En een huis dat mensen 'vermoord'.. kom op zeg... Ze hebben geprobeerd nog wat twists in het plot te stoppen maar die zijn verre van leuk.
Een paar schrikmomenten en wat gore maken het gebrek aan kwaliteit helaas niet goed. De openingsscene (die operatie en rellen in het gekkenhuis) vond ik het beste en beloofde nogal wat, helaas volgde een klotefilm. 1,5 ster voor de moeite.
Boeikens
Aan het begin vond ik de film wel goed meevallen, leuke sfeer, voldoende spanning en hier en daar wat (brave) gore maar eenmaal naar het einde toe vond ik het allemaal wat te ongeloofwaardig en soms echt belachelijk waardoor het geheel als een pudding in elkaar viel.
DMF
De film start redelijk, maar het einde verprutst veel. Nog nét genoeg voor een voldoende, omdat de minuten daarvóór mij wel bevielen.
* * *
guylopez93
ben het helemaal met je eens
Anjin
Tonypulp
Wat een ramp!!!!!!!!!!! Maak dan geek film!!
Vind ik dus ook..
Mindsick
Vreselijke film. Het begin vond ik goed, met die oude beelden. Maar het verhaal, de cast. Bah, ik heb me doodgeërgerd aan deze film en ik was blij dat de 1,5 uur voorbij waren. 0,5 ster, alleen omdat Geofrey Rush erin zat.
kaydegreef
Had deze toch wel wat beter verwacht
+Leuk om een keer te bekijken wanneer je ECHT niets anders te doen hebt(niet echt een pluspunt te noemen, aangezien elke film wel eens leuk is om te bekijken)
+Een aantal matige scènes, maar ruim niet voldoende om dit een geslaagde film te maken
-Geen schrikmomenten
-Slechte acteerprestaties
-Weinig tot geen spanning
Conclusie: Niet echt een aanrader(ook niet voor de horrorfans). Had gehoopt dat deze wel wat beter zou zijn, maar ja...
;)
ik hou wel van spookhuis verhalen vond de film op zich vrij goed.
de special effects waren goed, en er waren geen domme monsters die de sfeer en de film verpesten.
wat ik haat in een horror is dat de camera te veel beweegt en dat was hier al niet het geval, en goed camera werk dat doet al heel veel.
het minpunt wat er altijd in zo een film is (eender welke horror ) is dat de slachtoffers zo veel tijd nodig hebben om weg te rennen of om eindelijk het gene te doen wat ze moeten doen.
ze kijken liever toe hoe hun vrienden of collega's door het wezen worden vermoord.
guylopez93
veel mensen zeggen dat ze dit een B film vinden enzo en dat de film eerder grappig is dan eng. Maar je moet wel weten dat deze film al 10 jaar oud is en je dan ook een beetje moet verplaatsen naar die tijd. Toen ik deze film voor het eerst zag (5 jaar geleden ofzo) was ik helemaal onder de indruk van deze film en wist ik dat ik deze film nooit zal vergeten. En ja, ik heb deze film al een aantal keren herzien en dan is ie natuurlijk veel minder als je em vandaag de dag nog gaat zien. Logisch toch!
MrsDoodekins
Voor in 1999 was het een sterke film. Ik blijf het toch wel een leuke film vinden. Hou wel van die freaky momenten
Heb ze slechter gezien.
ajacied4life
Dit is echt een hele goede film zeg. Lekker spannend aantal flink gore dingen, leuk acteerwerk en een goed verhaal. Ook de special effects zien er goed uit. Een echte aanrader deze film, helaas was het vervolg een stuk minder fraai.
m1701
Film was op zich wel aardig alleen tegen het einde vond ik het een beetje nep, dat viel dan dus ook tegen.
Verhaal in het begin was wel goed bedacht, je werd toch steeds van de ene persoon naar de andere persoon gegooid, van: Wie zit erachter!. Leuk gedaan.
Alleen de muziek in de film vond ik verschrikkelijk, dat sloeg echt helemaal nergens op
beetje jammer.
Maar op zich toch een aardige film!
Valura
Ik weet nog dat ik me doodgruwelde toen deze net uit was (in rekenschap gehouden dat ik toen 12 was). Sinds dan heb ik me deze altijd herinnerd als een van de engste films aller tijden.
Onlangs heb ik hem op de kop kunnen tikken tijdens een uitverkoop van de plaatselijke videotheek en ik moet zeggen, de tijden zijn veranderd. Ik vond er niets meer aan, teveel overbodige "enge" overgangen tussen scènes, de gebeurtenissen die geen steek houden (wat zo'n tien jaar geleden geen enkel probleem was). Nu ja, "for old times sake" rate ik hem toch nog 2,5.
erik1677
nee doodeng is hij niet meer, maar nog steeds een vermakelijke griezelfilm.
Want horror is dit naturlijk niet.
Maar de film staat nog steeds naar al die jaren overeind.

Return to House on Haunted Hill
2007

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Így Jöttem