Genre: Actie / Mystery
Geregisseerd door: Katsuhito Ishii
Met onder meer: Tadanobu Asano, Ittoku Kishibe en Sie Kohinata
Gesproken taal: Japans
Plot Samehada Otoko to Momojiri Onna
De mooie Toshiko is op de vlucht voor haar perverse oom Sonezaki. Tijdens haar vlucht ontmoet ze de eveneens voortvluchtige Samehada die achtervolgd wordt door een bende gangsters, die nog een appeltje met hem te schillen hebben.
Kuroo Samehada
Michio Sonezaki
Yamada
Sorimachi
kinjutsu
ja jongens, voor die poster heb ik gezorgd
Ik wil hem vet graag op me kamer, maar volgens mij wordt dat een onmogelijke opgave...
kinjutsu
Deze man wordt een grote! Z'n volgende is trouwens weer met Asano las ik zojuist op IMDb, koel
Waarom staat "Naisu no mori: The First Contact" eigenlijk nog niet op de site?
danuz
Heb een tijdje geleden de DVD gehaald bij de Plato. Volgens mij is er maar 1 versie hier, die met NL subs. Het probleem is, dat de subs, ergens halverwege de film, achter gaan lopen. Heel irritant
Iemand anders ook dit probleem?
Linn
Ik kan maar 1 ding zeggen bij deze film *Sugoi!!* Erg grappig en vermakelijke film voornamelijk door de rollen van Asano en Terajima
Deze film verdiend een dikke 5* Het probleem met de subs had ik ook een beetje Danuz
J.T.O
Zwaar overrated, mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Het is niet de film die ik zo graag wilde zien. Het is niet grappig, cool of leuk. Het is saai, verwarrend en langdradig. Heel de sfeer was misplaatst, vast en zeker niet mijn film.
1.5, helaas.
remorz
Erg fijn filmpje dit.
Ik ben dol op films met een heel scala aan weirde personages en als er iets in deze film zit, zijn het wel weirde personages. Tijdens de geweldige openingssequentie komen ze allemaal langs en weet je ongeveer wat je moet verwachten.
Yamada spant wat weirdness betreft verreweg de kroon en hij zorgt dan ook voor de leukste momenten in de film. De toiletscene is al meerdere malen genoemd, maar ook het moment dat hij zich voorstelt hoe hij met zijn nachtkijker op iedereen omver blaast, voorzien van dat enorm foute lachje. Geweldig
Genoeg leuke scenes, veelal met kurkdroge humor en onzinnige dialogen. Toch jammer dat de film wat aan de trage kant is. Had, mede door die flitsende openingscredits, wat meer tempo verwacht. Al met al zou een 3,5* op zijn plaats zijn, maar geef hier gevoelsmatig liever een 4* voor.
@danuz: Ik had hetzelfde probleem met die ondertiteling, erg vervelend.
Rianneke_Dan
Wat een matig filmpje dit.
Ik vond er erg weinig aan, alleen de humor was soms wel leuk.
Ik had niks met de acteurs, en ik kon mijn aandacht amper bij het verhaal houden.
Ook erg over de top allemaal, nee ik vond dit niet veel.
1,5* voor de (soms) leuke humor.
Naomi Watts
Erg fijn filmpje.
Echt mijn ding, de bizarre personages, de hilarische situaties, de droge humor en de onzinnige dialogen. Het enige wat de film erg ontbeert is een flitsend tempo, wat voor mij beter werkt bij zo'n film. Al met al een fijn filmpje die boven het gemiddelde uitstijgt maar door het ontbreken van een flitsend tempo blijft een monsterscore uit. 4*
Tayama
Ik ben er nog niet uit, ik denk dat ik deze film zeker nog een keer zal gaan kijken. Ik heb een aantal keren met een glimlach gekeken, weinig echt gelachen. Echter voelde dat wel oke hier in Shark Skin Man and Peach Hip Girl.
Echter, die unibrow, die oubollig kleding, die maffe poses [door-sleutelgatkijkscene], lugubere lachje, hilarische lachje - en gewoon compleet droge gezicht van Gashuin, Yamada, is echt de reden van een paar keer overtuigd lachen. Wat een figuur is dat, briljant!
Een aantal serieus vermakende scenes, echter had ik af en toe het gevoel mijn aandacht er niet helemaal bij te kunnen houden. Stom verhaal?, al had ik niet het idee dat ik daar erg mee zat. Waarschijnlijk het feit dat ik hiervoor Taste of Tea zag, wat echt mijn filmpje was.
Leuke film, 3,5
Tayama
Die Gashuin kan trouwens best leuk zingen, vind ik. Fijne stem heeft hij. Knap hoe hij die stemmetjes neerzet, en toch diep vanuit de keel zo'n vol-Japanse zangstem schuilhoud. > Hilarische scene, net als in Taste of Tea, maar ook daar had ik meer het idee; 'Haha, dit klinkt echt leuk'.
Onslaught
Kwam bij mij wat langzaam opgang, maar halverwege de film begint het echt leuk te worden. Je krijgt dan echt te zien wat die grappige karakters uithalen en hoe vermakelijk het is als een film gewoon een serieus verhaal in een niet serieus sausje zet en het nog goed uitgewerkt wordt ook. Dit kunnen Japanners in mijn ogen als de beste.
Ook ben ik een grote fan van Tadanobu Asano en vind ik hem altijd wel goed acteren. Hij is ook niet voor niks één van de populairste Japanse acteurs.
Je moet dus even doorbijten het eerste half uur, maar daarna wordt ze zeker wel beloond met leuke scenes en mag je uitkijken naar de wc scene. Erg grappig.
Ik geef de film een 3.5 aangezien het soms toch een beetje saai is en teveel nutteloze dialogen bevat, wat in mijn ogen gewoon de film iets te lang laat duren.
NKyou
Slechts ergernis tijdens het kijken van deze film en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. De karakters en het verhaal konden mij totaal niet boeien. Ook de cameravoering en de beelden die me werden voorgeschoteld vond ik oerlelijk. Zelfs Asano kon deze film voor mij niet redden. Een krappe 1 ster.
tovenaar
Zelfs niet moeten lachen om't feit dat die ene gangster denkt dat yakuza-tatoo's op je rug groeien?
NKyou
Nee, helaas niet; vond het allemaal erg vervelend en zinloos irritant. Heb me er echt doorheen moeten worstelen.
kiriyama
Iemand anders ook dit probleem?
Had ik dus ook.
Desondanks een leuke film, Asano en Terajima spelen weer sterk en er zitten een paar erg grappige scenes in. Vooral de WC scene was erg leuk. Cinematografisch is ie wat wisselend maar nooit slecht en de soundtrack paste perfect bij de film. Wil wel meer zien van K. Ishii, na the taste of tea z'n tweede leuke en goedbevallen film.
kinjutsu
Misschien toch maar even herkijken, als ik jou stemmen en top 10 bekijk lijkt het me toch wel een film voor je.
maxcomthrilla
" Ik ben een kind met schaamhaar "
Aldus een in het wit geklede gangster met een apart loopje en zo eentje waarbij je gaat denken dat hij Elvis Presley weer tot leven brengt. Maar dan wat minder suf.
Yamada is het leukste personage. De manier waarop hij zich eerst af liet bekken, afdroop en vervolgens keihard terugsloeg deed mij wat denken aan ' Sexy Beast Don Logan '. Een film vol met schaamteloze personages die stuk voor stuk over een groot ego beschikken en snel gekrenkt zijn, zeker als zij in hun ijdelheid worden aangetast. Prachtige, onzinnige discussies over bijzaken die de aandacht voor de achtervolging afleiden. De muziek past ook prima in het geheel. Het is alsof een stel stedelingen die dankzij overmatig drank en drugsgebruik, boerenkinkels imiteren die een potje paintbal spelen in het bos, met behoud van hun oude manieren. Lekkere nonsens, een fetisj van de regisseur voor honkbalknuppels en veel leuker dan het vermaarde Cha no Aji. Hulde voor deze gave poster hierboven, straalt de sfeer van de film op een goede manier uit. Personages die het niet zo helder zien en nemen. 4*
kinjutsu
Dank u, ik ben er nog altijd naar opzoek, eentje voor thuis op de muur bedoel ik dan. Mooie recensie.
Pastichio Rocker
Van de week de film opgepikt bij de Free Record Shop voor 3 euro. Had er al vaker mee in mijn handen gestaan, maar toch nooit meegenomen. Nu dus wel, en ik moet zeggen dat het best een aardige film is. Lekkere vermakelijke onzin met een charismatische Asano en verder een hoop stereotype yakuza mafketels, zoals we ze ook tegenkomen in de films van Takashi Miike. Ik vond de homofiele huurmoordenaar ietwat overdreven en niet echt grappig, hoewel hij wel een mooie dood kreeg toebedeeld. Het verhaaltje had niet veel om het lijf, hoewel de 'twist' op het einde wel grappig was, hoewel ik dit intussen zelf ook al had geraden. De film had van mij nog wel iets uitbundiger en gekker mogen zijn, zoals in Survive Style 5+, een film die toevalligerwijs een paar dezelfde acteurs deelt. De ondertiteling op de DVD was trouwens bar slecht: heel veel spelfouten en rare zinnen, en op de helft van de film lopen de subs voor op de film. Heel irritant. Hopelijk komt er ooit nog een betere versie want de beeldkwaliteit was ook niet je van het. 3,5*
FillumGek
Beetje jammer om te lezen dat de ondertiteling niet gelijk loopt, aangezien ik hem ook voor 3 euro heb gekocht. Toch ben ik aardig enthousiast geraakt door jullie positieve reacties.
Avitas Sibannac
Leuk, leuk.
Eenvoudige comedy maar wel met een geweldige, stoere uitstraling.
Eén voor één weirde pesonages met Samehada en Yamada als de leukste. Vooral die Yamada zorgt voor enkele heerlijk, hilarische scènes. (denk aan de scène waar hij met Sonezaki op de bank zit ('klootzak! klootzak!), de toiletscène en de '(stoere) red Samehada scène' bijna aan het einde van de film)
Allen zitten ze goed in hun rol en ook de muziek werkt hier voortreffelijk.
Redelijk wat onzinnigheden (o.a. die heerlijk nietszeggende dialogen) te beleven hier maar soms verwachtte ik wel iets meer.
Erg leuke film. Kleine 4 * en herziening komt er zeker.
wibro
Geen onaardige film van Ishii, maar haalt het bij lange na niet met zijn film "A Taste of Tea", die ik ontzettend goed vond. Dat deze film voor mij toch nog een voldoende krijgt ligt volledig aan het leuke spel tussen Asano (Samehada) en Sie Kohinata (Toshiko) en het acteren van Tatsuya Gashuin (Yamada), die in deze film voor enkele zeer komische scenes zorgde.
De kwaliteit van de DVD die ik gehuurd heb vond ik trouwens erg slecht. De beelden waren erg onduidelijk.
btw Is het wel juist dat Katsuhiti Ishii deze film geregisseerd heeft?
op deze website http://eiga.wikia.com/wiki/Shark_Skin_Man_and_Peach_Hip_Girl staat dat Minetaro Muchizuki de regisseur is.
Mochizuki Rokuro
Muchizuki is volgens mij de schrijver van het bronmateriaal van de film (een manga?)
PS Ben zelf ook niet zo dol op de film. Wat ik wel geweldig vind is de poster die je hier ook op de site ziet. Absoluut geweldig!
JayLunar
Afbeelding is ook de voorkant van een boekje van de distributeur. Zat die niet bij de DVD?
Erwinner
Wat een (film).
Een duidelijke recensie zal ik niet kunnen schrijven, daar ik bij de 50 minuten ben afgehaakt. En zelfs van tevoren wist ik wat ik ongeveer moest gaan verwachten. Had wel zin in weer iets lolligs...
Niks lollig aan. Onverteerbaar en filmisch amateuristisch. Was de humor nu nog van enig niveau geweest dan had ik de regie op de koop toe genomen.
Ishii heeft mazzel dat ik zo'n zuur prentje niet uit heb kunnen zitten.
Nu weet ik namelijk niet of dit 0.5* of iets hoger moet zijn.
Gelukkig was de film een koopje en de sterren kunnen dus op zak blijven.
Ramon K
Viel me tegen. Visueel vind ik het al weinig indrukwekkend, maar ik heb ook het idee dat Ishii bepaalde scenes te donker opgenomen heeft (kan deels ook komen door de kwaliteit van de Nl dvd?). Grootste boosdoener vind ik het lage tempo van de film: er zijn leuke personages, veel mogelijkheden tot leuke situaties, maar het duurt steeds te lang voordat je een scene krijgt waarin er daadwerkelijk iets cools of leuks gebeurt. Beetje de ervaring gehad die starbright boy op de vorige pagina benoemde: glimlachen, vervelen, glimlachen, op de klok kijken... 2*
stephan73
Het valt me op dat meerdere users dit inderdaad een tegenvaller vinden. Ook ik kon hier achteraf maar weinig mee. Het is geen slecht gemaakte film, maar er wordt te weinig gedaan met de vreemde figuren die de wereld van Shark Skin Man bevolken.
Naast Tadanobu Asano was vooral Tatsuya Gashuin zeer grappig, maar ook dat personage was te slecht uitgewerkt.
Ik kan deze film net een krappe voldoende geven, maar echt goed was hij niet!
DVD-T
Een erg gaaf filmpje.
Shark Skin Man & Peach Hip Girl is een vlotte en lekker geweldadige film. Maar ook is er voldoende leuke humor waar ik erg van kon genieten. De film staat ook bol van vele absurde karakters. Zo was die kerel met dat witte haar geweldig om naar te kijken. Ook Yamada was erg leuk, met zijn doorlopende wenkbrouw en rare stem. De hele film door krijg je van die typische Japanse humor voor je kiezen. De absurditeit komt vooral voort uit vreemde situaties waarin de karakters terechtkomen. Die bankovervaller met dat cassette bandje vond ik echt hilarisch, maar ook bij een aantal andere scènes heb ik goed kunnen lachen. Asano zet weer een erg cool personage neer, en ook de vrouw doet het erg goed. Toch moet de film het vooral hebben van de personages met de wat kleinere rollen. Wat een stelletje malloten zijn dat bijelkaar. Ook geweld wordt niet geschroomd, een aantal harde scènes blijven dan ook niet uit, dan wel gebracht met een komische noot.
Wel erg jammer dat de kwaliteit van de dvd niet al te best is. Het beeld had stukken beter gekund, en zoals vaker is aangegeven loopt de ondertiteling niet lekker. Maar ondanks dat heb ik er erg van kunnen genieten.
Jack Sparrow
Aparte film met allemaal gekke personages. Deze zijn allemaal erg leuk uitgewerkt. Humoristische scènes in overvloed. Echter wordt het hierdoor toch op den duur meer van hetzelfde en daarmee wat saai. Toch maken de vette soundtrack, vooral de openings credits(erg vet gedaan), de coole cinematografie en montage veel goed!
3,5 ster

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Ruang Rak Noi Nid Mahasan

Samâ Taimu Mashin Burûsu
Komedie, 2005

Tokyo Tribe
Actie / Muziek, 2014
runawayyakuzahuurmoordenaarontsnappengebaseerd op mangaleaving home japanese filmlive action adaptation of manga