- Home
Geregisseerd door: Katsuhito Ishii
Met onder meer: Tadanobu Asano, Ittoku Kishibe en Sie Kohinata
Gesproken taal: Japans
Plot Samehada Otoko to Momojiri Onna
De mooie Toshiko is op de vlucht voor haar perverse oom Sonezaki. Tijdens haar vlucht ontmoet ze de eveneens voortvluchtige Samehada die achtervolgd wordt door een bende gangsters, die nog een appeltje met hem te schillen hebben.
Kuroo Samehada
Michio Sonezaki
Yamada
Sorimachi
BoordAppel
Japanners zijn echt de meesters in het bedenken van bizarre personages. Van mensen die bij alles wat ze zeggen in hun vingers knippen tot homofiele huurmoordenaars en mensen die russische roulette doen met 5 kogels. Tegen het einde aan wordt het wat saaier maar dat mag de pret niet drukken. Waarom de film Shark Skin Man and Peach Hip Girl heet is me trouwens een raadsel. 3,5*
Bij vlagen best grappig, vooral als het echt absurd wordt, maar als geheel vond ik er niet zoveel aan. Hele stukken deden me op de klok kijken, dan kwam er er weer een stuk dat ik erg leuk vond, dan verveelde ik me weer.... enz.
Linn
Ik kan maar 1 ding zeggen bij deze film *Sugoi!!* Erg grappig en vermakelijke film voornamelijk door de rollen van Asano en Terajima
Deze film verdiend een dikke 5* Het probleem met de subs had ik ook een beetje Danuz
remorz
Erg fijn filmpje dit.
Ik ben dol op films met een heel scala aan weirde personages en als er iets in deze film zit, zijn het wel weirde personages. Tijdens de geweldige openingssequentie komen ze allemaal langs en weet je ongeveer wat je moet verwachten.
Yamada spant wat weirdness betreft verreweg de kroon en hij zorgt dan ook voor de leukste momenten in de film. De toiletscene is al meerdere malen genoemd, maar ook het moment dat hij zich voorstelt hoe hij met zijn nachtkijker op iedereen omver blaast, voorzien van dat enorm foute lachje. Geweldig
Genoeg leuke scenes, veelal met kurkdroge humor en onzinnige dialogen. Toch jammer dat de film wat aan de trage kant is. Had, mede door die flitsende openingscredits, wat meer tempo verwacht. Al met al zou een 3,5* op zijn plaats zijn, maar geef hier gevoelsmatig liever een 4* voor.
@danuz: Ik had hetzelfde probleem met die ondertiteling, erg vervelend.
Rianneke_Dan
Wat een matig filmpje dit.
Ik vond er erg weinig aan, alleen de humor was soms wel leuk.
Ik had niks met de acteurs, en ik kon mijn aandacht amper bij het verhaal houden.
Ook erg over de top allemaal, nee ik vond dit niet veel.
1,5* voor de (soms) leuke humor.
maxcomthrilla
" Ik ben een kind met schaamhaar "
Aldus een in het wit geklede gangster met een apart loopje en zo eentje waarbij je gaat denken dat hij Elvis Presley weer tot leven brengt. Maar dan wat minder suf.
Yamada is het leukste personage. De manier waarop hij zich eerst af liet bekken, afdroop en vervolgens keihard terugsloeg deed mij wat denken aan ' Sexy Beast Don Logan '. Een film vol met schaamteloze personages die stuk voor stuk over een groot ego beschikken en snel gekrenkt zijn, zeker als zij in hun ijdelheid worden aangetast. Prachtige, onzinnige discussies over bijzaken die de aandacht voor de achtervolging afleiden. De muziek past ook prima in het geheel. Het is alsof een stel stedelingen die dankzij overmatig drank en drugsgebruik, boerenkinkels imiteren die een potje paintbal spelen in het bos, met behoud van hun oude manieren. Lekkere nonsens, een fetisj van de regisseur voor honkbalknuppels en veel leuker dan het vermaarde Cha no Aji. Hulde voor deze gave poster hierboven, straalt de sfeer van de film op een goede manier uit. Personages die het niet zo helder zien en nemen. 4*
Erwinner
Wat een (film).
Een duidelijke recensie zal ik niet kunnen schrijven, daar ik bij de 50 minuten ben afgehaakt. En zelfs van tevoren wist ik wat ik ongeveer moest gaan verwachten. Had wel zin in weer iets lolligs...
Niks lollig aan. Onverteerbaar en filmisch amateuristisch. Was de humor nu nog van enig niveau geweest dan had ik de regie op de koop toe genomen.
Ishii heeft mazzel dat ik zo'n zuur prentje niet uit heb kunnen zitten.
Nu weet ik namelijk niet of dit 0.5* of iets hoger moet zijn.
Gelukkig was de film een koopje en de sterren kunnen dus op zak blijven.
stephan73
Het valt me op dat meerdere users dit inderdaad een tegenvaller vinden. Ook ik kon hier achteraf maar weinig mee. Het is geen slecht gemaakte film, maar er wordt te weinig gedaan met de vreemde figuren die de wereld van Shark Skin Man bevolken.
Naast Tadanobu Asano was vooral Tatsuya Gashuin zeer grappig, maar ook dat personage was te slecht uitgewerkt.
Ik kan deze film net een krappe voldoende geven, maar echt goed was hij niet!
DVD-T
Een erg gaaf filmpje.
Shark Skin Man & Peach Hip Girl is een vlotte en lekker geweldadige film. Maar ook is er voldoende leuke humor waar ik erg van kon genieten. De film staat ook bol van vele absurde karakters. Zo was die kerel met dat witte haar geweldig om naar te kijken. Ook Yamada was erg leuk, met zijn doorlopende wenkbrouw en rare stem. De hele film door krijg je van die typische Japanse humor voor je kiezen. De absurditeit komt vooral voort uit vreemde situaties waarin de karakters terechtkomen. Die bankovervaller met dat cassette bandje vond ik echt hilarisch, maar ook bij een aantal andere scènes heb ik goed kunnen lachen. Asano zet weer een erg cool personage neer, en ook de vrouw doet het erg goed. Toch moet de film het vooral hebben van de personages met de wat kleinere rollen. Wat een stelletje malloten zijn dat bijelkaar. Ook geweld wordt niet geschroomd, een aantal harde scènes blijven dan ook niet uit, dan wel gebracht met een komische noot.
Wel erg jammer dat de kwaliteit van de dvd niet al te best is. Het beeld had stukken beter gekund, en zoals vaker is aangegeven loopt de ondertiteling niet lekker. Maar ondanks dat heb ik er erg van kunnen genieten.
Jack Sparrow
Aparte film met allemaal gekke personages. Deze zijn allemaal erg leuk uitgewerkt. Humoristische scènes in overvloed. Echter wordt het hierdoor toch op den duur meer van hetzelfde en daarmee wat saai. Toch maken de vette soundtrack, vooral de openings credits(erg vet gedaan), de coole cinematografie en montage veel goed!
3,5 ster
wendyvortex
DVD lag al een tijdje ongezien stof te vergaren.
Vanavond toch maar eens bekeken, maar helaas viel het me allemaal een beetje tegen.
Manga afkomst komt te weinig uit de verf waardoor je naar een beetje rare typetjes zit te kijken, waarmee het moeilijk meeleven is.
Stelletje op de vlucht voor wraakzuchtige yakuza en Pulp Fiction-achtige-dialogen: allemaal vaker gezien en meestal beter.
Beetje de indruk naar een kloon van vele soortgelijke films te kijken.
Af en toe een geslaagde scene (de toilet-scene!), maar 't is allemaal te weinig en te inwisselbaar.
Aardige film alleen iets te druk gebracht.
Acteren is aardig en actie scenes ook.
Tonypulp
Heerlijk type film dit.
Vind het genre meer komedie/misdaad dan actie/mystery zoals hier boven staat aangegeven
maargoed. Fantastisch werkje met briljante typetjes. Met als uitschieter natuurlijk Yamada, vreemd maar erg grappig kereltje.
Muziek was ook prima ondersteunend, helaas was de beeldkwaliteit en ook de ondertiteling niet al te best, behoorlijk zonde maar deed verder weinig afbreuk aan de film. Had op momenten iets vlotter gemogen maar al met al zijn de geschifte personages en onzinnige dialogen genoeg om ruim 100minuten puur te vermaken.
sinterklaas
Weer een erg leuke en maffe film waarbij de regiseur duidelijk zijn mosterd bij Takashi Miike heeft gehaald. Ja... de film introduceert een ex huurmoordenaar (prachtig gespeeld door Asano) die op de vlucht is voor zijn bende en in aanraking komt met die Toshiko die ook op de vlucht is voor die bende. En zo gaat het eigenlijk de hele film door. Maar saai is het absoluut niet. We worden hierin getrakteerd met typische Japanse perverse mafheid en hier en daar ook een fijne actiescenetje. Wie al helemaal geweldig was was die pop/robotachtige huurmoordenaartje Yamada
Nee, zeer geslaagde Japanse gangsterfilm. Heb me weer prima vermaakt.
glimlicht
Mijn 3de film van Ishii, had hier wel hoge verwachtingen van.
Ik heb gezien hoe subtiel (Taste of Tea) en gestoord (Funky Forest) de man films maken kan. Deze film moest mij weer een andere kant van hem laten zien, via een drukke misdaadfilm.
Quentin Tarantino schoot mij vaak te binnen tijdens het kijken van deze film. Ben niet zo'n grote fan van die regisseur en zijn films (behalve Inglourius Bastards dan). Maar mij is niet ontgaan dat hij zijn inspiratie uit Japanse films gehaald heeft. Zijn stijl vind ik dan misschien niet zo, die van Ishii vond ik wel te pruimen. Denk dat Yamada alleen al de vloer aanveegt met de hele Pulp Fiction cast...
Want wat is dat een gestoord personage zeg! Hij zou zijn eigen film of tv-serie moeten krijgen... Tatsuya Gashuin viel mij al op in Taste of Tea maar hierin is hij de grote ster!Jammer dat hij het loodje legt en redelijk laat in de film komt. Naast Yamada zijn er natuurlijk nog genoeg andere mafketels (die gast met de honkbalknuppel:P) maar die hebben eigenlijk niet zo veel om het lijf en bieden weinig vermaak. Acteerwerk is overigens prima in orde, iedereen kwam geloofwaardig over.
Het geluid en beeld waren ok. De muziek goed, geluidseffecten minder.
Overgangen naar scenes waren overigens ook leuk gedaan, vaak heel abrupt.
Het einde van de film was ook leuk gedaan maar zo bijzonder was het ook weer niet.
Op naar de volgende van Ishii!
*3,0
Black Math
Saaaai! Op Terajima met z'n bandrecorder vol teksten tijdens de overval na weinig kunnen lachen. Verder veel zitten gapen. Ben het wel eens met de kritiek dat deze film gewoon tempo mist. Jammer, want ik had er veel van verwacht van te voren. Positieve puntjes zijn de montage die behoorlijk creatief was en enkele shootouts die er gaaf uitzagen. Daar twee sterretjes voor.
VanRippestein
prettig gestoorde film die uitblinkt in script: leuke dialogen die sterk doen denken aan Tarantino. Denk aan de man die een liefde heeft voor zijn vitame-reclame-posters, en een knakker die uit het niets roept dat hij gemaskerde krijgers echt te gek vind.
Los van die aangename dialogen is het verhaal ansich ook erg leuk door de opdeling van bijna mini-films als scenes. Nadeel hieraan is dan weer wel dat de scenes los leuker en duidelijker zijn dan het plot van de gehele film, daar ontging mij het een en ander. Maar dat neemt niet weg dat ik me goed heb vermaakt met een opeenstapeling van leuke scenes.
Wat tenslotte ook afbreuk doet, zoals jeroentjuhhhhh ook al zei: de beeldkwaliteit van mijn dvd en de ondertiteling waren nogal karig. Dat zegt niets over de film zelf natuurlijk, maar jammer was het wel.
Ietsje minder bij herziening.
Vooral visueel vond ik het te druilerig. Nu is mijn DVD ook van droeve kwaliteit, maar als je het vergelijkt met kleurexplosies als Survive style 5+ dan valt het allemaal wat in het niet. Jammer want camera werk en editing blijven fris en leuk.
Het is vooral de cast en de comedy van Ishii die van deze film een blijvertje maken. Yamada's personage is one of a kind en blijft hilarisch. De WC scene is er eentje die je niet snel vergeet en zo zitten er nog wel wat momenten in.
Halfje eraf, al blijft het verder wel gewoon een erg leuke, grappige en vlotte film. Een goeie teaser voor het betere werk dat Ishii daarna zou maken.
4.0* en een uitgebreide review

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Ruang Rak Noi Nid Mahasan

Samâ Taimu Mashin Burûsu
Komedie, 2005

Tokyo Tribe
Actie / Muziek, 2014
runawayyakuzahuurmoordenaarontsnappengebaseerd op mangaleaving home japanese filmlive action adaptation of manga