Genre: Actie / Mystery
Geregisseerd door: Katsuhito Ishii
Met onder meer: Tadanobu Asano, Ittoku Kishibe en Sie Kohinata
Gesproken taal: Japans
Plot Samehada Otoko to Momojiri Onna
De mooie Toshiko is op de vlucht voor haar perverse oom Sonezaki. Tijdens haar vlucht ontmoet ze de eveneens voortvluchtige Samehada die achtervolgd wordt door een bende gangsters, die nog een appeltje met hem te schillen hebben.
Kuroo Samehada
Michio Sonezaki
Yamada
Sorimachi
Biosguru
Yakuza coolness en dan helemaal over de top, beetje te vergelijken met city of the lost souls van Takashi maar dan veel beter. Wel een Boel Yakuza cliches, maar erg leuk gedaan. (clichee= zak met geld, onschuldig meisje mee opvlucht doet bril af, idiote messen,enz,enz) Heel erg lollig maar heel erg duur op dvd! ( in Berlijn in de bioscoop gezien )
zombie
Er zaten vooral veel leuke personages in en een flinke dosis humor......!
as
Veel weirde personages maken nog geen goede film. Zo goed vond ik hem nou ook weer niet.
De film verliest zijn draai in de tweede helft,wordt wat saai en warrig zelfs.
Maar ondanks wat minpunten, een erg coole sfeer en geweldige muziek.( herkent iemand daar de King Brothers?)***
Hemdale
Ik heb deze film gisteren bekeken en het is echt een hele leuke film, redelijk wat humor maar ook best veel geweld! 4,0 sterren!
Agony
- 1985 berichten
Bizarre leuke film die nu voor 9.99 bij de freerecordshop ligt!
BoordAppel
Japanners zijn echt de meesters in het bedenken van bizarre personages. Van mensen die bij alles wat ze zeggen in hun vingers knippen tot homofiele huurmoordenaars en mensen die russische roulette doen met 5 kogels. Tegen het einde aan wordt het wat saaier maar dat mag de pret niet drukken. Waarom de film Shark Skin Man and Peach Hip Girl heet is me trouwens een raadsel. 3,5*
Justice4All
Echte standaard komedie films vind je niet zoveel in de Japanse cinema. Nochthans, ik heb bij vlagen enorm hard gelachen bij deze film.
Herziening, maar minstens zo leuk als de eerste keer. Giller van de film blijft dat Yamada personage. Levend geworden homofiele Thunderbird pop, die enorme wenkproberen, freaky mimiek en totaal geschifte stem. Echt geniaal gewoon
Verder goed acteerwerk van Susumu en Asano, zoals steeds wel. Altijd leuk om beide acteurs aan het werk te zien. Maar ook de rest van de cast speelt hun typetjes goed. En wat voor typetjes ... totaal geschifte cast hier. Ook de muziek, hoewel niet zo mijn ding, werkte perfect bij de film.
Ishii's werk wordt wel eens vergeleken met dat van Tarantino (gangsters en nietzeggende dialogen), maar gaat wat mij betreft veel verder. Uberweird, enorm vette knipogen (zwaar overdreven en choatische geluidseffecten vaak) en personages zoals je je zelf niet zou kunnen bedenken.
Geweldige film, hoogtepunt is ongetwijfeld die scene in het toilet. Geef graag 4.5* aan dit soort films. Ook deze Ishii weet mij volop te bekoren.
Bij vlagen best grappig, vooral als het echt absurd wordt, maar als geheel vond ik er niet zoveel aan. Hele stukken deden me op de klok kijken, dan kwam er er weer een stuk dat ik erg leuk vond, dan verveelde ik me weer.... enz.
Goodfella
Eens. Alleen zo'n yakuza al die vertelt dat 'ie als kind dacht dat er een levensgrote tatoeage op je rug groeit als je ouder wordt.. te grappig
Ook waar, maar het komt er wel op neer dat het gewoon écht nérgens op slaat. Compleet geschifte film, die wonder boven wonder nauwelijks echt z'n zwakke momenten kent. Miike kan hier nog wat van leren.
Na het zien van The Taste of Tea valt Ishii's stempel trouwens goed te herkennen. 't Tekent z'n talent dat het verder wel twee totaal verschillende films zijn. Deze man wordt een grote! Z'n volgende is trouwens weer met Asano las ik zojuist op IMDb, koel
Hele grote 4*. Taste.. is nog net een stapje beter (maar 's opwaarderen), maar oh wat zijn dit soort onzinfilmpjes toch leuk.
Jij ook instant fan van dat Thunderbird mannetje geworden Goodfella ?
Goodfella
Haha absoluut! Ook de maffe opa in The Taste of Tea trouwens. De 'shootout' in de wc:
kinjutsu
wat is het toch fijn, dat er sites als deze bestaan, waar je je mening over goede films kwijt kunt...
Chr.s
Zeker, nu jou mening nog.
danuz
Ben weer lekker op een killing spree betreft goede films
Gister al Stereo Future en Perfect Blue, vandaag deze. Echt een heerlijke film. Rustige 'saaie' scènes (zoals SB hierboven vermeld) worden afgewisseld met briljante grappige stukken. Saai vond ik het overigens nergens. De filmt had zo’n droge sfeer, gortdroog, kan wel merken dat Taste of Tea van dezelfde maker is
De wc scène, ha ha, dat zijn echt memorabele scènes, maken ze in Amerika niet
De manier waarop hij die jongen in zijn voet schiet, hahaha! Zo'n zijwaardse beweging en een klein knalletje. Geniaal gewoon
Wederom genieten, 4 dikke *en.
danuz
Lig nog steeds dubbel om bepaalde scènes uit deze film, vraag me af waarom ik hem niet lekker ophoog naar 4,5*. Eigenlijk echt briljant filmpje dit
(Geweldige titelsequentie trouwens, met de animaties en die muziek).
Ik dacht dat dit een Takeshi Miike film was (wou net zijn diversiteit roemen) en vond het ook meteen ook zijn beste!Wat blijkt hij is van Ishii.
Dat neemt niet weg dat deze film veel weg heeft van een Miike film, coole maffe gangsters, toffe gewelds/aktie scenes en een heftig fris/absurd verhaaltje. Net als bij Miike is de fotografie en cameravoering belabberd en eigenlijk zou hier meer aandacht aan gegeven moeten worden, alhoewel dit hoogstwaarschijnlijk ten koste zou gaan van de 'frisheid'.
Kleine 4* voor dit lekkere gangsterfilmpje.
Volgens mij was de cameravoering hier toch echt wel erg oké. Veel fijne angles en shots. Ziet er visueel niet echt slick uit inderdaad, maar maakt toch veel goed.
En ga eens wat goeie Miike's kijken
Net als bij de films van Miike krijg ik bij veel shots de indruk dat de regisseur te veel bezig is om er samen met de acteurs een gezellige absurde boel van te maken en de camera gewoon maar ergens neer zet. (Bijvoorbeeld op de enige plek waar plaats is op de set.) In plaats van voor een uitgekiend shot te gaan. Dit levert natuurlijk vaak originele shots op, maar mooi zijn ze meestal niet en het brengt e.e.a. ook niet optimaal in beeld. (Vergelijk het maar met het werk van Tsukamoto, die ook altijd met originele shots komt, maar die zijn wel 100 x zo indringend. Of met het werk van Kim Ki-Duk wat er weer 100 x mooier uitziet.)
Nee, cameravoering en fotografie zijn echt een ondergeschoven kindje bij deze en de films van Miike die ik ken.
PS naast Visitor Q wat zijn nog meer goede Miike's?
Tja, ik vind Ki-duk's werk pas bij z'n laatste films een beetje visuele flair krijgen. Wat Tsukamoto betreft geef ik je natuurlijk wel volmondig gelijk, maar die zit toch ergens in een ander universum dan dit soort films te werken.
Katsuhito Ishii is iemand die uit het animatiewereldje gerold komt, en niet voor niks wordt deze film vaak een live action manga genoemd. Vind het maar een vreemde gedachte dat Ishii geen tijd zou besteden aan het plaatsen van een camera, ik krijg namelijk net de omgekeerde indruk. Maar wat jij "optimaal in beeld" vindt zal mij dan waarschijnlijk niet zo liggen.
Wat Miike betreft, ook zijn films hebben vaak veel visuele flair, maar erg geconcentreerd. De meeste film wisselen sterk uitgewerkte visuele scenes af met gewoon mak rondlopen met de camera. Maar je kan Izo en Gozu zeker nog een keer proberen. Q is allesbehalve visueel interessant, maar uitschieter en niet te missen is toch vooral z'n filmpje in Three .... Extremes (The Box). Daarmee mag Miike zo naast Kitano's Dolls gaan staan vind ik.
Kort samengevat, je kan het volgens mij niet mooi vinden, maar zeggen dat het visuele een ondergeschoven kindje is vind ik nergens op slaan.
kinjutsu
Zeker, nu jou mening nog.
mijn mening is zeer positief, sorry voor de late reactie...
kinjutsu
Zo apart, een videotheek bij mij in de buurt is failliet gegaan, nu verkopen ze alles. EN OPEENS hebben ze allemaal dvd's die ze eerst nooit hadden, in grote hoeveelheden! Zoals deze, ze hadden opeens 15 exemplaren van Shark Skin Man and Peach Hip Girl op dvd, dus ik heb er maar 1 aangeschaft 2 euro50.
Ook hadden ze Unlucky Monkey en de complete BANZAI tv-serie allebei 1 euro
en alles is nog nieuw ook.
danuz
En waar is die videotheek, als ik vragen mag ?
Filmclub hueseplein
in amstelveen, maar nu heet hij niet filmclub meer, 1 of andere dude heeft het opgekocht om zijn voorraden daar te verkopen.
danuz
Wat een absurde nieuwe poster trouwens!

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Samâ Taimu Mashin Burûsu
Komedie, 2005

Tokyo Tribe
Actie / Muziek, 2014
runawayyakuzahuurmoordenaarontsnappengebaseerd op mangaleaving home japanese filmlive action adaptation of manga