Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Brendan Fletcher, Shaun Sipos en Lynda Boyd
Plot Rampage
"Vengeance is ruthless."
Bill is een jongeman, die gefrustreerd is door de wereld om hem heen. Om hier een einde aan te maken, komt hij met het plan honderden bewoners uit het stadje waar hij woont, te vermoorden. Hij trekt gepantserde kleding aan en gaat op pad met de automatische geweren, die hij via internet gekocht heeft.
Bill Williamson
Bank Cashier
Bank Teller
Body Shop Boss
Westsider13
hahaha wat een film! Heb wel genoten maar eigenlijk moeten ze zulke films verbieden...dit brengt mensen die niet helemaal 100% zijn op idieeën...Wat vinden jullie?
Filmkriebel
Ik vind dat we de wapens eens ter hand moeten nemen om er op los te knallen.
Soedek
Begin maar met Westsider13.
slaat ook weer nergens op natuurlijk..
Film was wel ok.
Mijn eerste Uwe Boll film en hij beviel me redelijk.
Geen film om even lekker voor te gaan zitten maar 1 die je even snel aanzet om hem daarna weer snel te vergeten, want blijven hangen doet hij niet..
toch maar 3 sterren
De GeuS
Deze film van Uwe Boll was boven verwachting, maar nog steeds zwaar onder de maat; 2*
Uwe's masterpiece
Hij heeft zich flink uit kunnen leven met dit principe, hij heeft iig nergens even teruggehouden om het binnen bepaalde grenzen te laten verlopen, gewoon voluit losgaan met een uitgangspunt waar menig regisseur niet zoveel mee had kunnen doen.
Visueel een genot, chaotisch doch stijlvol, als het ware gefilmt alsof je er zelf midden in die hectiek rondloopt, iets wat de invulling van het verhaal zwaar verbeterd. Soundtrack ook prachtig aansluitend, af en toe geniaal gebruik maken van stiltes (bingo scéne, maar ook gewoon tijdens shootouts op de straat).
Acteerwerk zeer overtuigend van Fletcher. Maar nog belangrijker vond ik de pikzwarte humor, daar is die bingo scéne wéér een goed voorbeeld van, maar ook in de schoonheidssalon, dat doet Uwe toch weer vreselijk goed allemaal. De combinatie van de schockerende beelden, pikzwarte humor, het audiovisuele en het ontzettend sterke einde maken van Rampage een meesterwerk.
Uwe moet met iets nóg briljanter komen wil hij dit nog overtreffen, ik kan iig nogmaals roepen: Uwe is een held
copythat-copycat
Matige film, irritant camerawerk - te snel afgewerkt verhaal...
Bij een beetje bankdrukken die camera heen en weer schudden vond ik iets teveel van het goede en natuurlijk de ontploffing van het politiebureau wat voor mijn idee over de top was.. eindeloze munitie en de bingo hal vond ik een beetje vaag.. je gaat mij niet vertellen dat niemand deze halve robocop niet opvalt met 2 machine geweren.. jullie zullen het humor vinden maar ik vond het storend..
Einde was wel leuk bedacht, komt er een deel 2 of is dit het ? Einde laat namelijk ruimte voor een vervolg...
Tonypulp
Ruimte voor een vervolg? Leek me aardig gesloten hoor. Of wil je een 2e deel zien wat hij met het geld doet
?
AmazingPP
Tsja, wat zal ik nu eens schrijven over deze film? Een gevaarlijke film, want hij zou inderdaad wel eens mensen op ideeën kunnen brengen. Daarentegen zou dan in principe elke film in het thrillergenre verboden moeten worden, want voor (bijna) elke film valt dit te zeggen. Geen slechte film. Hij bouwt netjes op naar de climax, al is het einde nogal voorspelbaar. Jammer van het camerawerk. Hoe komt een regisseur er toch bij om dit zo te maken?? Je wordt werkelijk door elkaar geschud door deze film en omdat er nergens een moment rust is (behalve de beelden waarin de dader de camera inkijkt) wordt het camerawerk tamelijk irritant. Film gekeken? Dan snel weer vergeten, dat is het beste. 3 *
ASman
Boll heeft in zijn begindagen aardig wat rotzooi gebracht. Maar de man is echter aan een serieuze opmars bezig. Seed was een grimmige horrorfilm ( die ook weer afgebroken werd, naar mijn insziens onterecht ), Tunnel Rats was al bijna even grimmig als actie-oorlogsfilmpje dat zeker wist te overtuigen ondanks een laag budget, Postal wist ontzettend te vermaken door de foute humor en geschifte ideeen en voor al deze films waren In The Name Of The King en Bloodrayne ontzettende B-films die toch wisten te entertainen en hun extreem lage stem vooral te danken hadden aan de reputatie die Boll hiervoor al had opgebouwd.
Boll zet zijn opmars verder met Rampage. Een chaotische en nare kijkervaring welke Boll precies weet weer te geven op film. Niet sinds Black Hawk Down voelde ik mij zo alsof ik tussen een brutale en realistische regen van kogels zat rond te dwalen. Bij momenten kan de film misschien wat langdradig worden, maar net deze tempoveranderingen zorgen ervoor dat de volgende scène eens zo hard aankomt. De stijl is voor deze film perfect.
Boll is al even niet meer die erbarmelijke regisseur die een garantie is op een avondje ergeren. Hij is uiteraard geen topklasse, maar kan zich zo stilaan met opgeheven hoofd scharen tussen de meute regisseurs die bekend staan om hun entertainende en doch goed uitgebalanceerde B-films. En wie weet kan hij deze wel met een trapje overstijgen...
p.s. : En wanneer gaat Uwe nu eens Michael Bay beenhard op zijn gezicht vegen ?
Nephilim
Zojuist gezien (na aanbeveling van Brad Jones AKA The Cinema Snob).
My god... Uwe Boll heeft daadwerkelijk een goeie film gemaakt...
Ben er een beetje perplex van... Okay the film heeft wat schoonheidsfoutjes maar damnit dit was gewoon een goeie film.
Lekker rauw en nihilistisch. ergens tussen een 3.5* en 4* in.
Le Edzel
Haha erg ziek als hij op pad gaat met al z'n toys! Heb me zeker kunnen vermaken met deze film!
Boll's nieuwste videogame.
Al is dit dan eindelijk geen game-verfilming, het doet er wel aan denken. Gelukkig kiest de regisseur niet voor de 'first person shooter'-benadering.Uiteindelijk is dit vele malen beter dan de reut die de regisseur eerder afleverde.
Met dank aan de schokkende camera, die de kijker beter bij het simpele en voorspelbare, doch shockerende, verhaaltje betrekken. De iets minder fraaie score past eveneens goed bij de nare sfeer die de film uitademt. EIndelijk dus een goede Boll. Dit zit hem niet alleen in de prima audiovisuele stijl, maar vooral in de sterke acteerprestatie van Fletcher, die subliem een psychopaat neerzet.
Goed.
Tonypulp
State of emergency vooral, gevolgt door GTA.
dragonmaster
zieke film. komt amateuristisch over, maar is het toch niet. leuke plotwending op het eind.
mcdaktari
Hoe dan ook het plan op zich heeft ie goed uit gedacht, hij brengt me op een idee
sander.h
Vermakelijke film! Sterke punt vind ik de verhaalontwikkeling en dan met name het einde, dat meerdere stukjes op zijn plaats laat vallen.
Minder vond ik het af en toe wiebelige camerawerk (soms stoort het niet, soms wiebelt het een beetje teveel) en het improvisatie-achtige acteerwerk bij de scenes met de ouders van Bill. Daar kakelt iedereen een beetje door elkaar heen, en ofschoon het zo waarschijnlijk een doorsnee gezinssituatie voorstelt vond ik het toch voornamelijk te druk.
Daarnaast had van mij die ontboezeming op het einde niet gehoeven.
Voorderest echter een ruime voldoende dankzij sterk acteerwerk, degelijke FX, een lekker grimmig sfeertje en een dosis zwarte humor (Bill tegen een meisje op straat: "Hoi.. Spannend he?".... en haar vervolgens neerschieten)
benq
Na het zien van Alone in the Dark en daarna de reacties van mensen op de films die volgden wist ik dat ik Uwe Boll gewoon netjes links moest laten liggen. O ja, Far Cry nog gezien en toen wist ik het weer zeker.
De man is ontzettend afgemaakt en het heeft hem woedend gemaakt, en die woede heeft hij in deze film gestopt. Ja, heb deze Rampage een kans gegeven en waarachtig zeg, Boll heeft een goede film gemaakt. Gedreven door de woede van Boll, een shacky cam en hoog tempo laat hij z,n hoofdpersoon volgen door zijn bloederige reis. De film is schokkend, zowel letterlijk als figuurlijk maar kent ook enkele humoristische stukjes die de kijker iets doen verlichten. En de climax zette de film weer behoorlijke op z,n kop, knap gedaan. Fletcher acteert behoorlijk, vond alleen de improvisatie met z,n ouders matig gedaan.
Heb me met Rampage uiteindelijk goed vermaakt, hopen dat Boll dit niveau vasthoudt en de games maar laat voor wat e zijn.
*** 1/2.
Colombo
Sterke acteerprestaties, realistisch verhaal alhoewel ik bij sommige dingen vraagtekens zet. Film mocht gerust langer kortom, een zieke film.
EliasZ
Goede film!
Niet alleen de 'actie' maar ook alles wat daarvoor en daarna gebeurde was interessant. Zeer goed geacteerd door Bill.
Minpunt was die constant bewegende camera!
En niet heel realistisch.. zelfs in GTA zou je allang opgepakt zijn
3.5
El ralpho
In EliasZ zijn reactie kan ik me wel redelijk vinden..Film was wel erg onrealistisch; zo lang op straat mensen afknallen kan natuurlijk niet zo lang ongestraft door blijven gaan. Verder vond ik de scene In de bingozaal een beetje raar. Wel komisch, maar als er een gepantserde gozer zo'n zaal binnen komt lopen zouden de mensen er toch wat meer van opkijken lijkt me i.p.v. Bill niet eens een blik waardig gunnen en gewoon doodgewoon doorgaan met bingo spelen.. Heb verder nooit veel van Uwe zijn werk bekeken op Alone in the dark na; die had ik na een half uur afgezet. Film was niet om aan te zien. Vergeleken met die film is deze film een meesterwerk. Het verhaaltje heeft niet veel om het lijf, maar de actie is lekker lomp en ik moet zeggen dat Bill zijn plan goed heeft uitgedacht en dat de uitwerking ook vrij realistisch overkomt. Het zou in het echt ook zomaar kunnen lukken (op het lange uitblijven van de politie machten na dan) Verder geen hoogvlieger maar als Uwe zo door blijft gaan en in kwaliteit blijft stijgen met zijn films zou het zomaar nog eens wat kunnen gaan worden met deze regisseur...3,0 sterren
Tonypulp
Misschien zelfs de beste scene uit de film.
dutchtuga
Frapantste is dat dit allemaal echt is, wat zo'n scène alleen maar pijnlijker maakt. Geweldige scène.
Goldenskull
Harde en sterke film.
Leuk dat er eindelijk eens zoiets gemaakt wordt. Want echt vergelijkingsmateriaal heb ik niet meteen. Of je moet met Elephant aankomen, maar dat is wat mij betreft een heel ander concept. Doet inderdaad wel denken aan GTA, zijn ook capriolen die ik daar regelmatig heb uitgehaald
In het begin vond ik het meteen al erg sterk dat je kon zien hoe Bill zich inbeeldde wat hij zou kunnen bewerkstelligen. En er zitten echt gruwelijke momenten tussen. Met die meisjes in de kapperszaak bijvoorbeeld. Bij momenten kan het je bekruipen, maar ik heb vaker gelachen eigenlijk. Zieke film, zou mij benieuwen als ie in Amerika is uitgebracht
Overigens wat betreft die bingo scène, inderdaad pijnlijk, ook pijnlijk als je goed oplet. Wanneer Bill namelijk op een gegeven moment in beeld is, rijden er achter hem gewoon twee auto's, waarvan één een politie wagen is.. toch een vrij grove fout van Boll als je het mij vraagt. De straten zijn dan inmiddels verlaten, remember?
Ik heb overigens niet zoveel zin om (op dit moment!) nog in te gaan op de politiek/maatschappij kant van het verhaal. Ben zelf wel tegen wapenbezit. Ter zelfbescherming? Wat een onzin.

Rampage: President Down

Delirious
Drama / Komedie, 2006

After Yang
Sciencefiction / Drama, 2021
bomsherifffirearmpsychopaatrampagebloedbadbank overvalkilling spreebody armorpolice officer shot brutal violencemisanthropy