Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Brendan Fletcher, Shaun Sipos en Lynda Boyd
Plot Rampage
"Vengeance is ruthless."
Bill is een jongeman, die gefrustreerd is door de wereld om hem heen. Om hier een einde aan te maken, komt hij met het plan honderden bewoners uit het stadje waar hij woont, te vermoorden. Hij trekt gepantserde kleding aan en gaat op pad met de automatische geweren, die hij via internet gekocht heeft.
Bill Williamson
Bank Cashier
Bank Teller
Body Shop Boss
stephan73
Wonderen zijn de wereld nog niet uit. Deze Boll lijkt me zelfs erg leuk!
Quentin
Lees ook overal goede recensies, met Postal & Far Cry zat er sowieso een positieve lijn in zijn werk. Uwe is een baas.
Lui (crew films)
Ik ben geen van Uwe Boll, maar na een paar stills uit de film gezien te hebben, lijkt deze mij zeker de moeite waard!
Metalfist
Lijkt inderdaad best we leuk. Hoop alleen dat er niet teveel kritiek op de maatschappij zal zijn.
DiDa
Ik ben bang dat deze film totaal de verkeerde toon gaat raken. Aan de ene kant zie je iets heel gevoeligs (jongen slaat door vanwege de maatschappij waar we in leven) wat waar gebeurd is in de wereld en vervolgens probeert Uwe Boll dit te combineren met coole actiescenes. Niet echt de perfecte combinatie zou ik zeggen. Maar ik ben wel enthousiast over de actiescenes....we zullen zien.
Lexcoaster
Ik denk dat Boll hier helemala niet een gevoelige jongen van will maken, gmaar ewoon een gestoorde freak die op een killing spree uitgaat. Zo te zien doet hij dat concept in het jasje van een harde actiefilm.
otherfool
Have you ever considered... itp? wtf? Of staat er 'it'... maar dan nog... wat is 'it'?
Tonypulp
Hey, nieuwe Uwe boll
Met far cry, postal & tunnel rats heeft hij voor mij bewezen best leuke films te kunnen maken.
Trailer ziet er ook al niet verkeerd uit, ben benieuwd!
Uier
- 2006 berichten
RAMPAGE!
Lexcoaster
'It' staat er, die 'p' is een vraagteken. Met 'it' bedoelen ze natuurlijk een dergelijke 'Rampage'.
Gaat draaien op het Imagine Filmfestival, hoogstwaarschijnlijk in aanwezigheid van Uwe Boll himself. I'm there!
calexico
Gisteren gezien op het Imagine Filmfestival. Ik heb weinig werk gezien van Uwe Boll (gelukkig maar, denk ik zo
), maar ik vond dit zeker geen slechte film. Behoorlijk heftig en soms ook wel shockerend en een aardige twist op het einde.
3 sterren.
Prudh
Boll maakte een oprecht goede film. Ik ben onder de indruk! Staat in contrast met wat ik verder uit zijn oeuvre zag.
dutchtuga
Inderdaad een zeer sterk filmpje, zowel op cinematografisch als analytisch vlak. Leuk om Boll met een kwalitatief goede film uit te zien halen naar de critici. Ook het acteerwerk van Fletcher was behoorlijk en bepaalde scènes (bingo) springen er werkelijk uit. Rampage maakt me benieuwd naar Tunnel Rats, een film waar ik ook positieve geluiden over hoor.
Tonypulp
Pff ik kon al niet wachten, Uwe Boll is een held en dan met zulke kritieken en scores, pfoeh... zeker nog niet online te vinden? Geen geduld meer
orbit
- 12092 berichten
Heftige film van Boll! Ik vond hem wel trefzeker als extreme versie van Columbine e.d.
Inland Rabbit
Tsjah, dit moet dan de slechtste regisseur van het nu zijn, dan levert ie hier zeker een toevalstreffer af?
Vooral erg manisch in zijn sfeer, editing, camerawerk en actiescenes. Lekker hyper zooitje. Bovendien was het ook nog eens erg grappig en ik was zeker niet de enige in de zaal die dit vond, regelmatig een zaal die toch well behoorlijk hard lachte en terecht. Lekker sarcastisch allemaal, maar het uitganspunt is natuurlijk ook best ziek en daar is best wat 'leuks'mee te doen, maargoed in de handen van Boll komt dat nogal onverwacht waarschijnlijk.
Dingen als acteerwerk of muziek zijn niet belangrijk, maar zijn me ook niet opgevallen. Visueel erg hectisch, chaotisch en schokkerig. Vet! Ik heb me gewon vermaakt. Kleine 7 en dus een 3.5*
MrHorror
een uwe boll film met... een 6.0 van IMDB? ik heb idd gelezen dat deze film van hem zowaar positief is ontvangen... misschien dan toch eens zien...
JacoBaco
Lekker bezig die Duitser.
Maar dan vooral in de zin van, hij maakt weer films aan de lopende band. Final Storm (2009)
Felicia
Ik vond dit zowaar een aardige film, geen hoogvlieger, zeker niet. Maar deze film kon ik afkijken zonder het uit te zetten en heb me nog vermaakt ook :O Redelijk geacteerd en redelijk verhaal. Soms wat ongeloofwaardig maar prima overall.
barcam
Brilliante Uwe Boll film.
Fantastisch gefilmd en gemonteerd.
Script vol met zwarte humor ondanks het zware onderwerp.
Terwijl ik het kunstige "Elephant" een marteling vond om te doorhaspelen wegens zijn slakketempo is dit maximaal entertainment.
De Boll word steeds beter.
Hoort zeker bij het lijste toppers tot nu toe: Seed, Postal, Tunnel Rats.
skeezicks
Alle films van Uwe zijn dramatisch slecht en dit is wat mij betreft de uitzondering op die regel. Mooie, onderhoudende film met een aantal ijzersterke scenes.
Zeer goede Uwe Boll film met een ongelooflijk verhaal.
Wat bezielt zo iemand om dit te doen.
Mooi in beeld gebracht.
3,5 ster
El ralpho
Impressive...als ik naar de trailer kijk
ook van reacties afgaande hier en de score op Imdb...mag deze film best een kans gaan krijgen. Dus binnenkort maar even pindakazen
Ben geen fan van Boll zijn werk door een hele slechte eerste kennismaking met zijn werk maar ga deze wel een kans geven. Mijn enige ervaring met zijn werk is dacht ik namelijk ook zijn slechtste; Alone in the dark. Die had ik héél snel uitgezet, dus kan dit alleen maar beter worden
Filmkriebel
Poeh, wat een heftige film, en heel effectief geregisseerd met een visuele stijl die me wat duizelig maakte. Het is natuurlijk één grote zwartgallige joke, een verboden fantasie. Iedereen heeft al wel eens in een depri dagje een "fuck this world" gevoel gehad en de meesten houden het dan bij het breken van een bord of gaan eens vroeg gaan slapen. Hier zijn de proporties zorgwekkender.
Het begin is een soort hersenspoeling : je wordt overladen met negatieve pessimistische boodschappen over alles wat slecht gaat in onze maatschappij. Het lijdt geen twijfel dat het voortdurend herkauwen van al die informatie uiteindelijk Bills stoppen hebben doorgebrand. Ik kan niet anders dan vaststellen dat het verhaal een gevaarteken voor extremistische ideeën is. Als fictie vond ik Rampage erg goed maar de boodschap waarbij de handelingen van de jonge psychoot gelegitimeerd werden kwam politiek niet correct over en verontrustte me toch wat.
Boll mag wel Boll heten, als hij nog met zo'n films afkomt wil ik best staan springen om ze te zien.
TinkerTex
Wat een film. Van wie is hij? Uwe Boll, die Duitse filmmaker die alleen maar slechte films maakt. Nee, echt?!
Jawel, Uwe Boll die we kennen van het überslechte Alone in the Dark, House of the Dead en vele andere B-films komt hier met Rampage. Geen gameverfilming dus dat is al heel wat. Bovendien bevat het een boodschap. Kort gezegd komt het op het volgende neer: een gefrustreerde jonge man trekt de wapens en zet het op een killing spree. Talloze onschuldigen worden genadeloos naar de vlakte geknald. Erg schokkend en erg effectief. Boll had er misschien iets meer uit kunnen halen, maar ik ben erg onder de indruk van deze prent.
Boll overtuigt weer.
En ditmaal met een serieus goeie film. Postal was leuk en grappig, maar vooral ook aardig fout. Met Rampage bewijst Uwe in ieder geval meer te kunnen dan slappe gameverfilmingen.
Een redelijk eenvoudige rechttoe rechtaan film. Boos, grimmig en weinig genuanceerd, maar past wel perfect bij het verhaal. Lijkt wel alsof het hoofdpersonage de film zelf geregisseerd heeft, een duidelijke plus.
Visueel sterk, erg knappe soundtrack en goed acteerwerk van het hoofdpersonage. Ook een sterke finale, Uwe toont hier genoeg ballen te hebben om een film als deze te regisseren.
Doet hij toch goed. Verrassend sterk filmpje.
4.0* en een uitgebreide review

Rampage: President Down

Delirious
Drama / Komedie, 2006

After Yang
Sciencefiction / Drama, 2021
bomsherifffirearmpsychopaatrampagebloedbadbank overvalkilling spreebody armorpolice officer shot brutal violencemisanthropy