Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Brendan Fletcher, Shaun Sipos en Lynda Boyd
Plot Rampage
"Vengeance is ruthless."
Bill is een jongeman, die gefrustreerd is door de wereld om hem heen. Om hier een einde aan te maken, komt hij met het plan honderden bewoners uit het stadje waar hij woont, te vermoorden. Hij trekt gepantserde kleding aan en gaat op pad met de automatische geweren, die hij via internet gekocht heeft.
Bill Williamson
Bank Cashier
Bank Teller
Body Shop Boss
RuudC
Altijd lastig wanneer je je lach niet kan inhouden tijdens controversiële films. Uwe Boll zet hier in elk geval een van zijn beste films neer. Eerst lekker mopperen over de (invloeden van de) Amerikaanse samenleving om vervolgens je hoofdpersoon de boel kort en klein te laten schieten. Opvallend is in elk geval dat Boll erg goed heeft weten te verbloemen dat dit (ongetwijfeld) een low budgetproductie is. Visueel staat Rampage als een huis en ook het acteerwerk is erg sterk. Brendan Fletcher is een fantastische acteur. Erg geschikt als hoofdrolspeler (vond hem in Tideland ook erg sterk).
Het plot is hier inmiddels wel bekend. Hoe lomp de aanpak van Uwe Boll ook mag zijn, stiekem had ik harder verwacht. De zwakkeren worden steevast gespaard. Dat zou wat zijn geweest wanneer er in deze film kinderen en bejaarden afgeschoten zouden worden! Desondanks confronteert Boll ons met een lekker potje controversieel geweld, waarbij het einde eigenlijk nog best sterk is. Ja, ik heb gelachen om bepaalde scenes. Ik zal wel branden in de hel hiervoor. Op een gekke manier ga je meeleven met de hoofdpersoon. De film is in elk geval de moeite waard, al had Uwe best wel wat harder mogen zijn en iets meer zijn best mogen doen om de scenes memorabeler te maken. Toegegeven: hij komt hier met Rampage een heel eind.
6-6-6
Mijn 2e Uwe Boll, deze film vond ik dus echt een ware (Killer...) Alleen komen ze, er na het uitgeven van het roofbedrag (oa door de serienummers van het echte geld)er dan natuurlijk wel achter, dat zijn maatje het niet gedaan heeft. Maar hij is dan toch spoorloos verdwenen!
Vond het trillende camerawerk, juist een echtere weergave geven van deze film.
Op naar de volgende Uwe Boll....
Dubbele Espresso, Latte Macchiato met extra schuim voor Theunissen, bedankt voor de tip
Ga nu op aanbeveling van Reinbo Stoic kijken.
Assault on Wallstreet al gezien.3,5***
Dafur alleen in het Duits???
Kijk dan Stoic, assault on wallatreet of Dafur
Dafur (goede film en ook in het Engels met NL subs) lijkt me niet echt het genre voor "6-6-6". Dan kan hij beter gaan voor "Heart of America (2003)".
Ik vond Darfur tot nu toe nog zijn beste film. 4,5 sterren
Bedankt voor de tip @Reinbo
Dafur is zeker een goede film, maar omdat je een voorkeur had voor geflipte personen (psychopaten en serial killers) in films dacht ik dat deze film je misschien niet zou liggen.
6-6-6
Vond die Arabieren toch aardig geflipt en psychopatisch genoeg
Lefgozer
Ook mijn dank gaat uit naar Theunissen. Had zijn tip gelezen bij Bailout: The Age of Greed (2013). Overigens best vreemd dat hij (Theunissen) die film laag beoordeelde. Is toch ook een erg rauwe film, net als deze. Waar ik eerst dacht dat Uwe Boll alleen maar wanproducten kon afleveren ben ik er nu van overtuigd dat de beste man toch wel wat in zijn mars heeft.
Staat er anders precies bij geschreven waarom die film me is tegengevallen.
Lefgozer
Dat had ik uiteraard al gezien. Kan me alleen niet voorstellen dat die factoren 2,5* in je waardering scheelt.
Die film was voor mij alleen in de laatste 20 minuten (het harde gedeelte) interessant, alles wat daar voorafging was enorm cliché (daar kijk ik geen Uwe Boll film voor) en daar vind ik gewoon niets aan.
De beste Boll film die ik ooit heb gezien.
Kan er misschien ook aan liggen dat Boll hier gewoon een inktzwart werkje van heeft gemaakt met een goede hoofdrolspeler en de schijtlolligheden uit een waardeloze film als Postal achterwege laat. Het plot zit ook venijnig in elkaar en het einde is echt bijzonder sterk. Sound design was ook erg goed, vooral toen de kogels je om de oren kletterden en je naar het gezicht van Fletcher keek.
Daarbij moet wel gezegd worden dat de film wat opstartproblemen heeft en het camerawerk zonder statief te chaotisch is. De car chase is hier een goed voorbeeld van. Ik ben al geen fan van car chases, heb je ook nog een cameraman die er alle kanten mee op zwiept. Er zijn er (hier) blijkbaar fans van, maar er kan toch echt veel beter gebruik gemaakt worden van dit principe dan ik in deze film heb gezien.
o0Timmy0o
Tsja, ten eerste wil ik even kwijt dat ik het raar vind als je hier een 4 of hoger voor geeft, puur om de reden dat de film super onrealistisch is. Politie zou in dit geval veel eerder ter plaatste zijn en de ouders van Will zijn ook een beetje blind volgens mij. Maar goed iedereen mag zijn mening plaatsen natuurlijk.
Ik verwachte helemaal niks van de film. Uwe Boll staat namelijk niet echt bekend om zijn uitermate goede verhalen en filmwerk.
Mijn probleem met deze film is dat het leeg aanvoelt. Het maakt niks uit wat de mensen in de film zeggen. Het enige moment dat de dialogen interessant zijn is op het moment dat Will samen met zijn vriend in de Chicken Den zitten en praten over hoe f*cked up de wereld is.
Toch maakt de film wel indruk. Het hoofdpersonage is sterk neergezet en is vastberaden en kill. Het acteerwerk in de film is verder prima en de actie is hard en luguber neergezet.
De film weet helaas niet compleet te overtuigen. Het voelt allemaal nep aan, het is onrealistisch en je gevoel van betrokkenheid ebt vele malen weg. Ik vind persoonlijk sommige scene's ontzettend goed uit de verf komen, maar anderen totaal niet. Het beautysalon was echt goud, maar die hele bingo scene sloeg echt de plank mis.
Al met al een best wel goede film en ik ben best wel verrast.
Curriculum
Enigszins humoristisch, maar toch ook bloedserieus en werkelijk . Een ogenschijnlijke normale jongeman veranderd volledig en dat allemaal omdat hij er van is overtuigd dat de wereld te drukbevolkt is.
Opnieuw gekeken met het oog op deel 2. Het blijft toch wel erg amusant doordat het zo bizar over de top gaat met het geweld. Dat middenstuk als hij de halve stad aan het afknallen is, is echt sterk. Helemaal omdat Boll zit te fucken met wie hij wel en niet in leven laat (kapsalon, bingo). De film geeft een boodschap af, al denk ik meer dat de film gewoon een fantasie van Boll is om zijn kijkers weer zo hard mogelijk te choqueren.
3,5* blijven staan.
ipman-99
"Vengeance Is Ruthless." ...
" !!!
Gestoord werkje (Heropfrissing)
!!! 'Rampage' is een schitterend
werkje van regisseur Uwe Boll. Deze film kent een controversieel
thema waarin de haat in de samenleving centraal staat.
Dit dus met alle kwaadaardige gevolgen van dienst ..., werkelijk hard
en meedogenloos bij momenten.
Bill zijn dodentocht is werkelijk gruwelijk en schokkend te gelijk.
Het verhaal kent een bizar sfeertje waarin je zeker
niet happy van wordt.
Het einde was op zijn zachts gezegd apart en 'verrassend' te noemen.
Heerlijke harde film van Uwe Boll met Brendan Fletcher in de hoofdrol.
Brabants
Uwe Boll zet met 'Rampage' een behoorlijk omstreden stukje cinema neer wat qua uitwerking vrij overtuigend overkomt. Waar het verhaal op het begin nogal een gewoon verloop kent, wordt het nadien toch zeker interessant en verrassend. Grote impact van dit verhaal is toch wel dat Uwe Boll met zijn verhaal niet zomaar uit de lucht graait, maar dat het wel zeker een weerspiegeling is van de Amerikaanse samenleving. Alle lof voor Brendan Fletcher want deze acteur zet hier een verbluffend staaltje acteerwerk neer en daarmee is de rol op zijn lijf geschreven.
_Casper_
REDELIJK vermakelijk tussendoortje, Niet super.. maar gewoon leuk een keer gezien te hebben.
Film gaat over een jongen die erg gefrustreerd is op alles om zich heen en vervolgens besluit in een zelfgemaakt ''harnas'' pak.. iedereen in zijn dorpje en om hem heen te gaan slachten.
Film heeft weinig diepgang, maar de actie en het verhaal opzich zijn interessant genoeg om je een kleine 1.5 uur te vermaken. Dan zet je de film uit heb je een prima tijd gehad.. morgen vergeten
dvdcrusher
In deze eerste Rampage film zien we een jonge verwarde Williamson bij wie de linkse theorieen stilaan vaste vorm krijgen na talrijke vernederingen en de stoppen pas echt doorslaan wanneer zijn ouders hem het huis uitwillen. Het gaat in het begin nog allemaal wat aarzelend zoals de bomaanslag op het politiekantoor maar dit waarschijnlijk ook de bedoeling van de verfilming. Ik heb eerst de sequel gezien waarin hij echt fanatiek en zelfverzekerd is in zijn ideeen en moordpartijen en Fletcher echt groeit in zijn rol. Voor mij is het vervolg op deze Rampage dan ook stukken beter dan deze eerste film. Toch 3,5 sterren voor de leuke actiescenes.
jippie2010
Wat een sterke drama/thriller!
Kort maar zeer krachtig.
Voor mij is het niet de actie waardoor ik de film waardeer, maar door de drama.
Acteer- en camerawerk waren opvallend natuurlijk. *4.0
Edie
Een van de betere Uwe Boll's, maar nog steeds.. Het oogt allemaal zo goedkoop en slecht af en toe, verder wel een aardige film (en zeker niet meer dan dat), maar was blij toen de film afgelopen was.
Niet echt een aanrader vind ik.
gauke
Een ongeloofwaardig verhaal over goed en kwaad? Over de motieven van de hoofdpersoon die leed aan een soort superioriteitswaanzin en in zijn woonplaats een waar bloedbad aanrichtte, werd me weinig duidelijk. Er werd wat afgeïmproviseerd en het beverige camerawerk irriteerde. In ieder geval heb ik niet op deze film zitten wachten, voor mij was het vlees noch vis.
Banjo
- 2035 berichten
Aha Vandaag op de buis!
Ik ga hem zeker voor de 2de keer zien, ik vond hem te gek...
Tijd om deze film omhoog te krikken mensen!.
hij verdient het, het is gewoon een van de betere Uwe Boll film's.
Decec
Een redelijk actie/misdaad/thriller film...
Minder spannend verhaal...
Te snel camerabewegingen en schokkende...
Geen HD aanwezig, redelijk goed beeld...
Goed achtergrond geluid
(Dolby Digital)...
Redelijk acteerwerk...
Niet te moeite waard...
ramonnl90
Toevallig kwam deze film net na Shooter die ik had gekeken en gezien de films later op de avond (16j+) wat meer mijn ding zijn (meer geweld, bloed, realistischer) en ik de beschrijving las, ben ik even nog eens goed gaan zitten.
Begin met flashbacks geeft wel duidelijkheid waar het heengaat, en vond de opbouw met Latte Machiato dan ook geweldig.
Als hij dan uiteindelijk op pad gaat komen scenes voorbij die ik niet op TV had verwacht. Geweldig begin met het busje dat nog dreigt te crashen, en de 1st volgende in auto wat word neergeschoten. Dan ook de nonchelante houding als hij deze auto nakijkt terwijl deze met bloed op achteruit tegen een muurtje tot stilstand komt.
Het Bingo stukje was ook geweldig neergezet, en zo nog tien momenten. De vrouw in de hoek, de kapperszaak etc.
Natuurlijk niet super realistisch, weinig tot geen Politie bijvoorbeeld maar dit werd zwaar gecompenseert met de bloedige stukken dus niet storend voor mij.
Heb meteen paar andere films van deze regisseur gezien, o.a. Stoic (ging mij irriteren aan 1 personage die tijdens interview constant liep te huilen), en Heart of America (te weinig actie), maar vond deze 2 zoals jullie lezen helaas wat tegenvallen.
Van het weekend staat Assault on Wallstreet op het programma hopelijk kan deze zich meten aan Rampage.
Als iemand nog tips heeft voor goeie films als deze? Heb namelijk beetje gevoel alle goeie films gezien te hebben, deze gaf weer hoop!
Zoek echt films als deze of; thriller/horror(geesten/duivel)/einzelganger-psychopaten/realistische misdaad.
- Geen helden films zoals Steven Seagal.
Roger Thornhill
Kleine maar krachtige film, waarbij ik me afvraag of de twist op het einde (Bill schuift Evan de schuld in de schoenen en gaat lekker genieten van het overige gestolen geld, hoewel de laatste titelkaart vermeldt dat hij toch nog gegrepen wordt) de film béter maakt (zowel vanwege de aardige vondst van het afschuiven van zijn identiteit, als vanwege het feit dat ook Bill uiteindelijk een profiteur is) of juist slechter (omdat een [walgelijke] ideologische daad uiteindelijk wordt teruggebracht tot –minstens gedééltelijk– financiële motieven – ja, wat wil Boll er eigenlijk überhaupt mee zeggen?). Maar verveeld heb ik me in ieder geval niet, zoveel is zeker, en dat is wel eens anders geweest bij een film van deze regisseur. (Overigens vinden diverse gebruikers hier het onrealistisch dat de politie niet eerder ter plekke is, maar vergeet niet dat Bill daar zelf zijn steentje aan heeft bijgedragen door als eerste daad het politiebureau op te blazen!.)
xaid
Dat camerawerk was verschrikkelijk ging helemaal nergens over amateur 1ste klas, desondanks heb ik me toch wel beetje vermaakt
Banjo
- 2035 berichten
Slecht camera werk? dat hoort bij deze film..
Dat is bewust gedaan om het intenser en meer spanning te geven.
Het geeft ook wat een idee van een documentaire uit het leven gegrepen...

Rampage: President Down

Delirious
Drama / Komedie, 2006

After Yang
Sciencefiction / Drama, 2021
bomsherifffirearmpsychopaatrampagebloedbadbank overvalkilling spreebody armorpolice officer shot brutal violencemisanthropy