• 9.374.212 stemmen

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Brendan Fletcher, Shaun Sipos en Lynda Boyd

Plot Rampage

"Vengeance is ruthless."

Bill is een jongeman, die gefrustreerd is door de wereld om hem heen. Om hier een einde aan te maken, komt hij met het plan honderden bewoners uit het stadje waar hij woont, te vermoorden. Hij trekt gepantserde kleding aan en gaat op pad met de automatische geweren, die hij via internet gekocht heeft.

Bill Williamson

Bank Teller

Body Shop Boss

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Inderdaad een zeer sterk filmpje, zowel op cinematografisch als analytisch vlak. Leuk om Boll met een kwalitatief goede film uit te zien halen naar de critici. Ook het acteerwerk van Fletcher was behoorlijk en bepaalde scènes (bingo) springen er werkelijk uit. Rampage maakt me benieuwd naar Tunnel Rats, een film waar ik ook positieve geluiden over hoor.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Tsjah, dit moet dan de slechtste regisseur van het nu zijn, dan levert ie hier zeker een toevalstreffer af?

Vooral erg manisch in zijn sfeer, editing, camerawerk en actiescenes. Lekker hyper zooitje. Bovendien was het ook nog eens erg grappig en ik was zeker niet de enige in de zaal die dit vond, regelmatig een zaal die toch well behoorlijk hard lachte en terecht. Lekker sarcastisch allemaal, maar het uitganspunt is natuurlijk ook best ziek en daar is best wat 'leuks'mee te doen, maargoed in de handen van Boll komt dat nogal onverwacht waarschijnlijk.

Dingen als acteerwerk of muziek zijn niet belangrijk, maar zijn me ook niet opgevallen. Visueel erg hectisch, chaotisch en schokkerig. Vet! Ik heb me gewon vermaakt. Kleine 7 en dus een 3.5*

avatar van 606

Zeer goede Uwe Boll film met een ongelooflijk verhaal.

Wat bezielt zo iemand om dit te doen.

Mooi in beeld gebracht.

3,5 ster

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Poeh, wat een heftige film, en heel effectief geregisseerd met een visuele stijl die me wat duizelig maakte. Het is natuurlijk één grote zwartgallige joke, een verboden fantasie. Iedereen heeft al wel eens in een depri dagje een "fuck this world" gevoel gehad en de meesten houden het dan bij het breken van een bord of gaan eens vroeg gaan slapen. Hier zijn de proporties zorgwekkender.

Het begin is een soort hersenspoeling : je wordt overladen met negatieve pessimistische boodschappen over alles wat slecht gaat in onze maatschappij. Het lijdt geen twijfel dat het voortdurend herkauwen van al die informatie uiteindelijk Bills stoppen hebben doorgebrand. Ik kan niet anders dan vaststellen dat het verhaal een gevaarteken voor extremistische ideeën is. Als fictie vond ik Rampage erg goed maar de boodschap waarbij de handelingen van de jonge psychoot gelegitimeerd werden kwam politiek niet correct over en verontrustte me toch wat.

Boll mag wel Boll heten, als hij nog met zo'n films afkomt wil ik best staan springen om ze te zien.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Wat een film. Van wie is hij? Uwe Boll, die Duitse filmmaker die alleen maar slechte films maakt. Nee, echt?!

Jawel, Uwe Boll die we kennen van het überslechte Alone in the Dark, House of the Dead en vele andere B-films komt hier met Rampage. Geen gameverfilming dus dat is al heel wat. Bovendien bevat het een boodschap. Kort gezegd komt het op het volgende neer: een gefrustreerde jonge man trekt de wapens en zet het op een killing spree. Talloze onschuldigen worden genadeloos naar de vlakte geknald. Erg schokkend en erg effectief. Boll had er misschien iets meer uit kunnen halen, maar ik ben erg onder de indruk van deze prent.

Boll overtuigt weer.

En ditmaal met een serieus goeie film. Postal was leuk en grappig, maar vooral ook aardig fout. Met Rampage bewijst Uwe in ieder geval meer te kunnen dan slappe gameverfilmingen.

Een redelijk eenvoudige rechttoe rechtaan film. Boos, grimmig en weinig genuanceerd, maar past wel perfect bij het verhaal. Lijkt wel alsof het hoofdpersonage de film zelf geregisseerd heeft, een duidelijke plus.

Visueel sterk, erg knappe soundtrack en goed acteerwerk van het hoofdpersonage. Ook een sterke finale, Uwe toont hier genoeg ballen te hebben om een film als deze te regisseren.

Doet hij toch goed. Verrassend sterk filmpje.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Insignificance

Insignificance

Eenvoudige, maar doeltreffende film met een meedogenloos karakter. Ik zit wat in dubio over enkele truukjes die worden gebruikt. Absoluut van toegevoegde (en evt. noodzakelijke) waarde, maar zo soms allemaal net iets te veel. De cameravoering is wel érg druk en de steeds terugkerende maatschappijkritiek wil nog wel eens jeuken.

Verder qua ontwikkelingen wel lekker immer gerade aus en het laat het over de gehele speelduur eigenlijk nergens afweten. Met name de killing spree springt in het oog met enkele spijkerharde momenten en toffe scènes. Wat Boll flikt in de schoonheidsssalon en bingo hal neigt toch erg naar memorabel. Ook een prima rol van Brendan Fletcher. Effectieve film. Hoopvol..

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Tot nu toe 4 Uwe Boll films gezien. Mijn eerste ervaring was House of the Dead en toen dacht ik, dit gun ik mijn ergste vijand nog niet eens. Ik beloofde mezelf dus plechtig: Noooit meer Uwe Boll!!

Totdat ik bij een vriend Alone in the Dark te zien kreeg. Net iets minder slecht dan House of the Dead, maar nog steeds buitengewoon triest.

Helaas deden er niet lang daarna postivie verhalen over de Postal de ronde. Na maanden van mentale training durfde ik het aan. Ik ging Postal kijken en verdomd, wat een coole film. Uwe Boll toch nog onvoorspelbaar goed.

Voor Rampage durfde ik het dus ook wel aan. En inderdaad, wat een lekkere film toch weer. Schaamteloos vermaak. Humor, geweld, degelijk acteerwerk en een verrotte manier van filmen. Dat laatste maakt niet uit, de film beviel me goed.

avatar van Quentin

Quentin

Prima film van Uwe, vond de improvisatie aanpak qua spel erg goed uitpakken. Camerawerk is niet bijzonder maar wel erg effectief, evenals het verhaal dat misschien wat rechtlijnig en oppervlakkig is maar wel bijzonder goed werkt.

dikke 3,5*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Uwe's masterpiece

Hij heeft zich flink uit kunnen leven met dit principe, hij heeft iig nergens even teruggehouden om het binnen bepaalde grenzen te laten verlopen, gewoon voluit losgaan met een uitgangspunt waar menig regisseur niet zoveel mee had kunnen doen.

Visueel een genot, chaotisch doch stijlvol, als het ware gefilmt alsof je er zelf midden in die hectiek rondloopt, iets wat de invulling van het verhaal zwaar verbeterd. Soundtrack ook prachtig aansluitend, af en toe geniaal gebruik maken van stiltes (bingo scéne, maar ook gewoon tijdens shootouts op de straat).

Acteerwerk zeer overtuigend van Fletcher. Maar nog belangrijker vond ik de pikzwarte humor, daar is die bingo scéne wéér een goed voorbeeld van, maar ook in de schoonheidssalon, dat doet Uwe toch weer vreselijk goed allemaal. De combinatie van de schockerende beelden, pikzwarte humor, het audiovisuele en het ontzettend sterke einde maken van Rampage een meesterwerk.

Uwe moet met iets nóg briljanter komen wil hij dit nog overtreffen, ik kan iig nogmaals roepen: Uwe is een held

avatar van Zinema

Boll's nieuwste videogame.

Al is dit dan eindelijk geen game-verfilming, het doet er wel aan denken. Gelukkig kiest de regisseur niet voor de 'first person shooter'-benadering.Uiteindelijk is dit vele malen beter dan de reut die de regisseur eerder afleverde.

Met dank aan de schokkende camera, die de kijker beter bij het simpele en voorspelbare, doch shockerende, verhaaltje betrekken. De iets minder fraaie score past eveneens goed bij de nare sfeer die de film uitademt. EIndelijk dus een goede Boll. Dit zit hem niet alleen in de prima audiovisuele stijl, maar vooral in de sterke acteerprestatie van Fletcher, die subliem een psychopaat neerzet.

Goed.

avatar van El ralpho

El ralpho

In EliasZ zijn reactie kan ik me wel redelijk vinden..Film was wel erg onrealistisch; zo lang op straat mensen afknallen kan natuurlijk niet zo lang ongestraft door blijven gaan. Verder vond ik de scene In de bingozaal een beetje raar. Wel komisch, maar als er een gepantserde gozer zo'n zaal binnen komt lopen zouden de mensen er toch wat meer van opkijken lijkt me i.p.v. Bill niet eens een blik waardig gunnen en gewoon doodgewoon doorgaan met bingo spelen.. Heb verder nooit veel van Uwe zijn werk bekeken op Alone in the dark na; die had ik na een half uur afgezet. Film was niet om aan te zien. Vergeleken met die film is deze film een meesterwerk. Het verhaaltje heeft niet veel om het lijf, maar de actie is lekker lomp en ik moet zeggen dat Bill zijn plan goed heeft uitgedacht en dat de uitwerking ook vrij realistisch overkomt. Het zou in het echt ook zomaar kunnen lukken (op het lange uitblijven van de politie machten na dan) Verder geen hoogvlieger maar als Uwe zo door blijft gaan en in kwaliteit blijft stijgen met zijn films zou het zomaar nog eens wat kunnen gaan worden met deze regisseur...3,0 sterren

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Harde en sterke film.

Leuk dat er eindelijk eens zoiets gemaakt wordt. Want echt vergelijkingsmateriaal heb ik niet meteen. Of je moet met Elephant aankomen, maar dat is wat mij betreft een heel ander concept. Doet inderdaad wel denken aan GTA, zijn ook capriolen die ik daar regelmatig heb uitgehaald .

In het begin vond ik het meteen al erg sterk dat je kon zien hoe Bill zich inbeeldde wat hij zou kunnen bewerkstelligen. En er zitten echt gruwelijke momenten tussen. Met die meisjes in de kapperszaak bijvoorbeeld. Bij momenten kan het je bekruipen, maar ik heb vaker gelachen eigenlijk. Zieke film, zou mij benieuwen als ie in Amerika is uitgebracht .

Overigens wat betreft die bingo scène, inderdaad pijnlijk, ook pijnlijk als je goed oplet. Wanneer Bill namelijk op een gegeven moment in beeld is, rijden er achter hem gewoon twee auto's, waarvan één een politie wagen is.. toch een vrij grove fout van Boll als je het mij vraagt. De straten zijn dan inmiddels verlaten, remember?

Ik heb overigens niet zoveel zin om (op dit moment!) nog in te gaan op de politiek/maatschappij kant van het verhaal. Ben zelf wel tegen wapenbezit. Ter zelfbescherming? Wat een onzin.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Niet een film waar je verwachtingsvol voor gaat zitten, maar leuk voor een kameraad en wat bier. Vrienden en kratjes bier worden vaak door leden van deze site aangehaald om dit soort guilty pleasures goed te praten. Om slechte films een bestaansrecht te geven. Bij Uwe Boll is het anders, ik denk dat hij doelbewust bierkameraad-films maakt. Sterker nog, ik denk dat hij films maakt onder invloed van bier.

Na zijn vorige meesterwerkje, Postal, die ik oprecht best vermakelijk vond, was ik best benieuwd naar deze film. Toch wel een lichte teleurstelling. De film is kort, en de helft daarvan wordt ook nog eens ingenomen door een veel te lange inleiding. Op een gegeven moment weet je het wel. Kom nu maar op met de actie. Als de film dan echt loskomt, verwachtte ik toch wel wat originelere, over the top actie. Het is allemaal recht toe, recht aan. Best jammer. De bingohal-scène steekt hier dan ietwat bovenuit, maar echt speciaal is het allemaal niet. Het plotwendinkje is wel leuk. De jachtige cameravoering en vele flashforwards en flashbacks doen een beetje potsierlijk aan en lijken een poging het niveau van de film te maskeren.

Al met al heb je steeds het gevoel dat er nog iets gaat komen, maar dan komt ineens het meest abrupte einde ooit.

Aardig, maar zeker geen topper, ook niet vergeleken met de rest van Boll's bonte oeuvre.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Hard en confronterend. Een kritische blik naar de geweldadige uitspattingen van jonge mensen die in deze maatschappij zijn voorgevallen. Het docu-camerawerk maken het allemaal nog wat heftiger om te zien. Hier en daar zwartgallige humor(bingo scene) maken het de film zeker waard om te kijken en maakt het dat het niet te zwaar wordt. Eerste film die ik zie van Uwe Boll en volgens mij, als ik de recensies over hem lees, een van zijn betere. Zal toch eens wat meer werkjes van hem gaan kijken.

avatar van jipt

jipt

Wel redelijk filmpje. Had zeker een half uur langer mogen duren en ik had toch gehoopt op een klopjacht a la GTA. Iemand die zoveel mensen dood schiet hoort toch gewoon 6 wanted sterren te krijgen. Had toch wel verwacht dat de politie wat meer moeite zou doen om deze dude te pakken te krijgen. Het enige wat ze doen is een tam achtervolginkje. Verder kon het motiefje van de hoofdpersoon met vrij weinig boeien. Zitten zeker een aantal pluspunten in de film zoals de bingo-scène.

Einde mocht eigenlijk ook wat langer, kom op zeg je hebt 85 minuten gekeken en dan moet je lezen hoe het af loopt met de hoofdpersoon, hadden ze niet 5 minuutjes aan zijn vlucht kunnen besteden.

Verder vond ik het camerawerk wel ok, handcam werk is sowieso altijd wel bijzonder en er wordt altijd wel leuk me geëxperimenteerd.

Maarja toch nog een 3* voor dit filmpje

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Een goed uitgewerkt plot, je zou verwacht hebben dat deze film anders zou eindigen.. toch met aardige side-ways, de bingo scene geweldig.

Kortom ondanks het (on)nodige geweld die bijna als een realistisch shoot-out spel aandoet toch een leuk bedacht verhaal.

avatar van Showey

Showey

Great, man. Uh, Double-expresso Macchiato with extra foam.

Wat een vermakelijke film! Heerlijk!
Het is moelijk om iemand te vinden voor zo'n compleet gestoorde rol, maar het acteerwerk van Fletcher is iets wat ik zeer kan waarderen. Indrukwekkend om te zien hoe gestoord mensen kunnen zijn. Natuurlijk is dit een film, maar er bestaan op deze wereld talloze gestoorde met dit soort plannen.

De filmtechnieken in deze film zijn een sterke toevoeging. Het heeft mij echt te pakken gekregen.

Toch heb ik bij deze gestoorde film (die overigens wel een hoog GTA gehalte heeft) wel kunnen lachen: bingoscene, schoonheidssalon, koffie-verkoper

Ook mooi gedaan zijn alle nieuwsberichten en quote's die je op de achtergrond hoort, eigenlijk wel gedurende de hele film. Zeer sterk!

Het heeft mij zeer weten te boeien, subliem werkje van Uwe.
Hoog cijfer dus!

avatar van Minotaures

Minotaures

Wat een extreem geweldadige film!

Dit is trouwens mijn eerste en (momenteel) enige film die ik van Boll heb gezien.

Opzich een aardig verhaal. Het is wel vrij gestoord om zo'n bloedbad aan te richten naar zo'n zwakke aanleiding. De bepantsering zag er wel overdreven beschermend uit. Een soort van overdressed S.W.A.T. met een dorst naar het kapot schieten van mensen.

Wat ik wel irritant vond was dat snelle geflits en de bewegingen van de camera. Maar dat wordt wel minder na een rustige half uur voordat die zijn kleding aantrekt en zijn psychopatische uitje houdt.

Er waren ook wel stukjes die best leuk en grappig waren, met name de bingo zaal. En zoals hierboven getypt, deed het me echt aan GTA denken. Bijna het gevoel alsof je zelf aan het spelen bent. Zijn plan om hem er levend en onschuldig met veel geld ervandoor te zijn had mij verrast. Wel slim van hem, best realistisch. Toch zou die als verdachte ook kunnen worden aangehouden na ondervragingen, maar toch... het gaat om het idee.

Ook is deze film aardig gelukt en bevat vele ideeën voor potentiële moordenaars en psycho's. Het zou waarschijnlijk niet het eerste film zijn waarbij het een inspiratiebron zou zijn voor gewapend geweld.

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

De eerste film pas, die ik zie van 'de nieuwe Ed Wood' ((c) iemand op internet).

Viel me nog goed mee, eigenlijk. Het onderwerp is alleen interessant voor mensen die het verschil niet zien tussen Call Of Duty en sociopatisch gedrag, het verhaal rammelt aan alle kanten en de hyperactieve manier van filmen begon me na een half uur al flink tegen te staan. Aan de andere kant is het plotidee nog best aardig, en we krijgen een paar mooie ontploffingen te zien. De scene in de bingohal is redelijk hilarisch.

Genietbare pulp.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het is lang geleden dat ik een film zag die zo `n inktzwart negatief personage op het scherm weet te toveren. De hoofdrolspeler is van top tot teen gevuld met haat en is afgestompt van alles en iedereen. Zijn wraakexpeditie is hoe gek het ook moge zijn vermakelijk om te aanschouwen omdat hij bol staat van de zwarte humor en er is geen plaats voor mededogen voor de slachtoffers, het heeft allemaal wat weg van een computerspel. Hierin schuilt tevens de zwakte van de film, het is allemaal leuk voor zolang het duurt inclusief een waardig einde, maar uiteindelijk doet het helemaal niets met mij. De actie vond ik ook nogal eenzijdig, omdat zomaar wat mensen neermaaien al gauw gaat lijken op voorgaande scenes. Het camerawerk was ongecontroleerd en slordig, in actiescenes is een bewegende camera een pré maar als men in rustige, observerende scenes licht heen en weer blijft schommelen met zo `n ding zonder een richting op te bewegen oogt het gewoon amateuristisch, alsof de cameraman zijn Parkinson pil vergeten was. Een 3,5*

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik heb de films van Boll altijd links laten liggen omdat ze reteslechte recensies kregen. Toch had ik hier enige hoop op omdat het geen gameverfilming is en het verhaal toch wel erg vermakelijk klinkt.

Rampage is in elk geval lekker gewelddadig en doet regelmatig denken aan GTA. Ook ik heb in die game vaak zak de weg van Bill gevolgd. Ongestoord om je heen knallen en zoveel mogelijk chaos veroorzaken. De sterk acterende Fletcher weet dit goed naar het witte doek te brengen. Hij is overlopen met woede en zonder enige emotie knalt hij tientallen mensen overhoop. Er zitten een paar hele aardige scenes tussen al hoopte ik ook nog op een ravage in het bingocentrum..

Er waren wel een paar onlogische momenten. Zo is er wel erg weinig politie of SWAT op de been om Bill af te stoppen. Misschien dat hij ook een cheat had gebruikt net als in GTA, anders weet ik geen andere verklaring. Audiovisueel is de film ook zeer aardig. De camera schokt voortdurend op en neer wat wennen is, maar zo lijkt het wel alsof je er zelf bijloopt. Het maakt het gevoel veel realistischer. Ook de nieuwsberichten en Evan's stem die je steeds op de achtergrond hoort werken bij aan de gestoorde sfeer.

Het einde is verrassend te noemen, maar wel aardig goed uitgewerkt. Ik heb nog steeds geen vertrouwen in Uwe's andere films maar mocht hij zich weer wagen aan een soortgelijk controversieel filmpje dan houd ik me aanbevolen.

avatar van Fortune

Fortune

Redelijke film van Uwe Boll.

Het begint goed met aardige opbouwende spanning. Maar het maatschappij kritische komt behoorlijk slecht uit de verf. Het slaat natuurlijk nergens op dat dit ook maar iets met population control te maken moet hebben. Uiteindelijk is het een soort van misdaad plotje hoe je ergens mee wegkomt. Nog een groot een minpunt is het emotieloze van deze film. Het deed me allemaal helemaal niks. Voor de rest was de actie wel ok en het acteerwerk vind ik ook wel goed.

Waar sloeg die scene in die bingo hal nou op?

Hier hadden ze echt veel uit kunnen halen en het eindigt allemaal maar slapjes en middelmatig.

Toch wel leuk om een keer te kijken maar nooit meer.

2.5

avatar van schram101

schram101

Hoewel de boodschap, voor zover dat de bedoeling was, niet echt helemaal overkomt, is dit toch een vrij aardig filmpje. De hoofdrolspeler, de voor mij onbekende Brendan Fletcher, zet een uitstekende rol neer als ontspoorde maniak. Of het allemaal realistisch is, kun je je afvragen, maar de psyche waarin Bill verkeerd is interessant genoeg weergegeven en kan je best aan het denken zetten.

Het opmerkelijke camerawerk past overigens erg goed bij de film.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Het concept is wel leuk gevonden: 1 of andere freak die denkt dat hij de wereld kan redden door zo veel mogelijk mensen af te knallen (typisch Uwe Boll). Toch waren er een aantal dingen waar ik me erg aan stoorde. Dan denk ik in de eerste plaats aan al die nieuwsberichten waarmee Uwe Boll wilt aantonen dat de wereld "rot" is (bijvoorbeeld de berichten over BP). De film lijkt zo een boodschap te willen uitdragen, maar ik vond het idee van die nieuwsberichten eerder storend/irritant.
Daarnaast stoorde ik me ook aan het optreden van de politie. Ik wil nog geloven dat hij alle plaatselijke agenten had doodgeschoten, maar het duurde wel érg lang alvorens de agenten van een ander stadje anwezig waren. De raid zelf was wel puur entertainend, waardoor ik de film een nipte voldoende geef.

avatar van scorsese

Aardige en vrij brute film waarin een jongen besluit zo'n beetje iedereen neer te schieten. De boodschap van de film wordt eigenlijk teniet gedaan door het uiteindelijke motief van de dader. De film heeft een vrij naargeestige sfeer wat wordt versterkt door de neerslachtige rol van Brendan Fletcher. Ondanks de vrij korte speelduur, is het soms toch wat eentonig aangezien het geheel nogal repetitief is.

avatar van The Oceanic Six

Uwe Boll is nou niet snel een regisseur die je aan een goede film linkt, maar zo af en toe heeft hij best een aardige titel gemaakt. Heart of America vond ik best goed en Postal was extreem fout maar best grappig. Met Rampage heeft Boll denk ik zijn beste werk afgeleverd. Het is geen gameverfilming, maar de film voelt wel alsof je real life Grand Theft Auto ziet.

Boll is niet vies van flink wat geweld in zijn films, maar wat hij in deze film laat zien is bijna krankzinnig. De enorm uitgerekte shoot-out in het stadje is extreem wreed, sadistisch en hard. Maar ik zat toch wel zeer geboeid te kijken, zeker omdat het allemaal redelijk realistisch werd gebracht. Zulke mafketels bestaan best. Alleen, waar bijna niemand zijn woede op die manier uit, daar doet de hoofdpersoon Bill dit wel. Het levert ieder geval een controversiele film op die onderhoudend genoeg was. Waar je even denkt dat hij een meisje in een hoek en de dames in de kapsalon spaart, daar valt het eindresultaat voor hen vies tegen...
Wel een aardig stuk bij de bingo. Daar doet hij dan weer niks...

De film schiet wel tekort als maatschappelijke kritiek of waarschuwing. Het geschertse beeld van de maatschappij is zwartgallig en depressief, maar dat rechtvaardigd natuurlijk nooit het eigen rechter spelen. Het begin en het slot van de film zijn dan ook niet zo bijzonder. Alles daar tussenin is goed te doen.

avatar van xxc

xxc

Uwe Boll. Een ontzettend lieve man, met ietwat rare ideeen voor zijn films. Zo vond ik het stukje van het dierenleed in Seed echt niet kunnen.. Maar Alone in the dark en Far Cry vond ik dan weer wel erg goed..

Omdat deze film niet heel laag staat, was ik erg benieuwd..

Ik had de achterkant gelezen en het eerste wat bij me opkwam was Alphen aan de Rijn. Omdat ik het totaal niet snapte hoe een mens tot zoiets in staat kan zijn, maakte dat me alleen nog maar meer nieuwsgierig naar deze film.

Je komt in het leven van Bill. Bill is erg negatief ingesteld en ziet dan ook maar weinig dingen positief in het leven in.

Veel dingen die je in de film hoort/ziet kom je ook terug in het dagelijkse leven. Te dure olieprijzen, te veel mensen, gebrek aan olie/gas, oorlog. Ja, voor mij kwam het allemaal erg realistisch over.. Heel erg. Ik kreeg er gewoon de kriebels van.

Ik begon zelfs bijna begrip voor Bill te krijgen.. Tenminste begrip.. ik begrijp zijn situatie, en hoe het allemaal in elkaar steekt..Ik snap waar hij zich aan ergert.. Maar waarom zoiets gebeurt? Waarom dat dan tot zoiets moet leiden? Dat gaat natuurlijk veel te ver

Goed geacteerd, zeker van de hoofdrolspeler Brendan Fletcher. Ik heb hem wel eens vaker gezien in een film (meerdere malen denk ik zelfs), maar kan zo 1 2 3 niet zeggen waar van ik hem nou precies ken..

Ik stoorde me wel enorm aan het camerawerk. Soms kwam het allemaal wat rommelig over en ook beweegde het gewoon te veel, naar mijn mening, en dat vond ik al gauw irritant worden. Ik had wel het idee dat dat naarmate de film verder gaat het steeds minder word..

Geen slechte film, maar het had stukken beter kunnen zijn..

avatar van DVD-T

DVD-T

Uwe Boll is een held.

Deed natuurlijk direct denken aan de schietpartij van Alphen a/d Rijn. Vond het toch wel een beetje raar om zo kort na het incident deze film te kijken. Boll weet echter wel iets goeds naar het scherm te brengen. Het verhaal is best interessant en kent enkele geweldige wendingen. Het verhaal is niet echt ondergeschikt aan de gebeurtenissen, maar de schietpartij springt er toch wel bovenuit. Een prachtige gechoreografferde scène met verschillende gebeurtenissen. Deed me zo af en toe wat denken aan Falling Down, en toch ook wel een beetje aan Elephant. Erg mooi camerawerk, lekker dicht op de huid en alles uit de hand geschoten. Daarmee zet Boll de perfecte sfeer neer. Tijdens de schietpartij komt het rommelige daardoor goed over, en ook de dicht op de huid scènes komen goed tot hun recht.

Verhaal technisch erg goed, en de film kent een fantastisch einde. Ook de schietpartijen zijn goed in beeld gebracht en zorgen gek genoeg voor een hoop vermaak. Samen met Postal de beste film die ik van Boll zag.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Afgelopen vrijdag (een dag voor het drama in Oslo) en toen was het al een indrukwekkende film waar je niet anders dan met lede ogen kunt aanzien wat een individu met een verknipte kijk op de wereld kan aanrichten.

Boll laat in Rampage ijzersterk zien hoe de, in tegenstelling tot z'n vriend Evan, ingetogen ogende Bill zonder aankondiging een vernietigende plan ten uitvoeren brengt. Naarmate de film vordert neemt het realistische en vooral hectische camerawerk toe en kun je vervolgens alleen nog maar met verbazing gewelddadige scenes aanzien en denken hoe iemand tot zo iets in staat is. Brendan Fletcher zet een angstaanjagende goeie rol neer door Bill te laten veranderen van een 'gewone jongen' in een ijskoude moordenaar.

Erg indrukwekkende film over een belaadde en vooral actueel onderwerp. Vermaak is overigens het allerlaatste waar ik de film mee in verband breng.