• 9.377.684 stemmen

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Brendan Fletcher, Shaun Sipos en Lynda Boyd

Plot Rampage

"Vengeance is ruthless."

Bill is een jongeman, die gefrustreerd is door de wereld om hem heen. Om hier een einde aan te maken, komt hij met het plan honderden bewoners uit het stadje waar hij woont, te vermoorden. Hij trekt gepantserde kleding aan en gaat op pad met de automatische geweren, die hij via internet gekocht heeft.

Bill Williamson

Bank Manager

Bank Teller

Body Shop Boss

avatar van Theunissen

Wow, dit zijn toch echt mijn soort film. Gewoon keihard, zonder medelijden (een klein beetje dan) en vrijwel niemand wordt gespaard, afknallen die handel

De inleiding van het verhaal is aardig gedaan en iedereen die toen niet aardig is geweest tegen Bill zal later de consequenties ervan ervaren (en die zijn niet mild). Het begin is sowieso best mooi gedaan want je ziet dat Bill eigenlijk best een vrij normaal leven had (inclusief liefhebbende zorgzame ouders) alleen had hij het niet echt op met de verloederde maatschappij en regering. Op de laatste twee gaat Bill dan ook keihard zijn gram halen en hij doet dat niet bepaald mild. Vooral de wraak op de koffieverkoper was geweldig

Het hele verhaal zit overigens uitstekend in elkaar en weet te boeien tot het einde. De actie (lees geweld) is fraai, keihard (best realistisch) en ruimschoots aanwezig en zeker vanaf de 30e minuut tot het einde (ijzersterk) is het genieten geblazen. De manier hoe Bill er ook nog mee wegkomt is overigens geniaal. De rol van Bill (hij had ook nog humor) werd prima geweldig gespeeld door Brendan Fletcher. Qua uitvoering had het misschien een klein beetje weg van de film "Falling Down" maar deze film is gewoon veel harder en meedogenloos.

P.S. deze film is niet bepaald geschikt voor de gevoelige kijker. Het zou me niet verbazen als Anders Behring Breivik uit deze film inspiratie heeft gehaald voor zijn daden.

Dubbele Espresso, Latte Macchiato met extra schuim

avatar van Shinobi

Shinobi

Niet helemaal wat ik ervan verwacht had, had het eerlijk gezegd veel explicieter in beeld willen zien. Vond het op deze manier eigenlijk maar wat tam gebracht.

Wel erg sterk geacteerd door Fletcher en grappig om te zien dat de nietsnut het toch tot in de puntjes goed heeft gepland. Met hier en daar wat komische scènes als: de koffieverkoper die hij vermoordt omdat de koffie niet aan zijn wensen voldeed en de scène in de bingoruimte waarin iedereen als een zombie geconcentreerd is op zijn bingokaart in plaats van een bepantserde gast die wapens bij zich draagt.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van dwid

dwid

Ben één van de weinigen die het slecht vond ? Flut cq irritant camerawerk (cameraman met handy), simpel verhaal op zich. (achterliggende gedachte daar gelaten)

Op zich wel goed acteerwerk en dat gebeuren van onnodig kapot knallen van mensen heeft niets met mijn cijfer te maken...blijft een film !

Beetje jammer, denk dat het camerawerk mij het meeste heeft gestoord !

avatar van caelers8

caelers8

Chronologisch: een geschiedenis van massaschietpartijen :: nrc.nl

En alweer vindt er een dodelijk incident plaats. Deze film is te vergelijken met een reeks aan incidenten (waaronder die van tristan van der vliesvan vorig jaar).

Filmkriebel

En intussen weer een incident in een bioscoop in de buurt van Denver bij de première van Dark Knight Rises. Schutter droeg kogelvrij vest en gasmasker. Waar heb ik dit toch nog gezien? Jammer dat sommige gestoorden toch inspiratie halen uit dit soort films.

avatar van Theunissen

Het schijnt dat de schutter kort van te voren nog naar een koffieshop is geweest en daar een dubbele Espresso, Latte Macchiato met extra schuim had besteld maar dat die niet naar zijn wensen was. Het geld kreeg hij ook niet terug.

Filmkriebel

Je kan het probleem weglachen maar feit is toch dat zo'n films kunnen inwerken op sommige individuën.

avatar van The Oceanic Six

Kan. Of niet.

Ik dacht al, wanneer gaan we bij een schietincident weer massaal wijzen naar games, films, muziek en MTV.

Filmkriebel

Jij haalt er de games, de muziek en MTV erbij. Ik praat alleen over Rampage. Zeggen dat er totaal geen link kan zijn tussen beide vind ik zelf nogal idioot. Goed, ieder zijn mening erover dan.

Filmkriebel schreef:

Het begint inderdaad al te kriebelen. Ik woon overigens in Kortrijk

avatar van The Oceanic Six

Filmkriebel schreef:

Waarom wel films en niet mijn voorbeelden? Normaal hoor je ook altijd dat het aan GTA of Call of Duty ligt. En aan die agressieve muziekclips. En aan....nouja, je snapt me.

Ik weet niet of er een link ligt. Misschien, misschien niet. Valt niet als feit te brengen.

Als ik nu een bejaardenhuis overhoop schiet en zeg dat het komt doordat ik helemaal wild werd van Duyvis borrelnootjes, neem je dat dan ook aan?

Filmkriebel

De link tussen Duyvis borrelnootjes en een killing spree in een cinema slaat nergens op. Link tussen een film waar een killing spree heldhaftig neergezet wordt en een killing spree in een cinema lijkt me dan weer iets duidelijker. Wist niet dat dergelijke zaken hier weer zo gevoelig waren... ik ga nu maar mijn mond houden of ik krijg onmiddellijk een arsenaal infantiele reacties over me heen.

O In de krant staat :

Tegenover de politie laat Holmes vooralsnog niets los. Het enige dat hij heeft gezegd, is dat hij 'the Joker' was. Daarmee refereerde hij naar de slechterik uit de Batmanfilm en comicreeks. Hij wordt maandag voorgeleid.

Ok bron van inspiratie is niet Rampage maar Dark Knight dus. Film heeft dus nog steeds niks te maken met gedrag van deze killer.

Meneer Bungel

Als de dader het zelf (serieus) zou noemen als inspiratie, okay, maar dit is ook slechts een aanname van jou. -edit- en het blijkt...

avatar van Theunissen

Het is trouwens geen serial killer maar gewoon een idioot die willekeurig om zich heen heeft geschoten. Een serial killer zoekt zijn slachtoffers bewust uit en pleegt meerdere moorden over een langdurige tijdsperiode.

Meneer Bungel

Verder praten bij TDK dan maar... o, daar is het ook al in volle gang.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Onze Uwe toch. Ik heb nu toch stiekem heel wat films van hem gezien. Beetje haat-liefde-relatie met de beste man. Hij maakt grote shit, maar zo nu en dan is het ook wel weer vermakelijk. Helemaal daar ik het idee heb dat hij nooit een groot budget krijgt losgepeuterd bij de filmstudio's. Hij moet dus roeien met de riemen die hij heeft en dan doet hij met Rampage best aardig. Bill heeft er genoeg van en besluit de mensheid een beetje uit te dunnen. We worden meegenomen op een dagje gekte. Hier en daar een komische noot zoals de bingozaal, maar ook zijn pak waar de kogels op afketsen vond ik ergens wel grappig. Het blijft een film en daar je alleen onbekende mensen neergeschoten ziet worden blijft het allemaal wat afstandelijk. Zou wat meer indruk hebben gemaakt, mochten er wat personages zijn vermoord waar je in de loop van de film wat meer gevoel bij had gekregen. Nu is het meer een computerspelletje waar je in meeloopt. Wanneer dit soort zaken in het echt gebeuren vind ik het altijd afschuwelijk en zo zinloos, maar dat gevoel kunnen ze in een film bij lange na niet bij mij losmaken. Hoe erg de makers ook proberen om de werkelijkheid te evenaren, het blijft aanvoelen als een actiefilm waar je soms gewoon moet lachen om de gestoordheid van de moordenaar. Al had hij er nog 100 afgeknald, het had niks uitgemaakt. Bill was slimmer dan ik in het begin dacht. Ben benieuwd hoe ze uiteindelijk toch bewijzen tegen hem hebben gevonden, want hij had alles tot in de puntjes voorbereid. Hij had er gewoon meteen vandoor moeten gaan met zijn koffer vol geld. Jammer dat het nu opeens afgelopen was en ik in beeld moest lezen dat hij opgepakt is. Ze hadden er wat mij betreft dus nog wel een half uurtje aan vast kunnen knopen.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Zal vast, maar dit is immer-relevant. Daar heeft een Uwe wel gevoel voor

avatar van Reinbo

Juist doordat je de personages niet kent is het zo sterk. Afgezien van dat het gewoon enorm vermakelijk is, raakt het daardoor ook precies die snaar van de zinloosheid. Het beoogt geen drama te zijn waar je een traantje moet laten als er iemand sterft of ontsnapt. Het focust op de killer en toont de emotieloosheid van dit soort killers haarscherp. Het is wat dat betreft een sterk portret. En ja, immer relevant.

Filmkriebel

@moviemafketel : juist omdat het onschuldigen zijn die in het wilde weg afgeknald worden maakt het schokkend.

avatar van tattoobob

tattoobob

Heerlijk filmpje!!!!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Heerlijk heerlijk,ik zeg geweldig .

avatar van Ewing1

Ewing1

Eerste half uur saai.Het lijkt wel alsof je de hele tijd het 20.00u nieuws ligt te luisteren.Irritant.Daarna gaan alle remmen los en dacht ik toch wel meerdere malen aan Breyvink op dat eiland.Brute film! 3 *

avatar van Zandadder

Zandadder

Helaas was er in de VS vandaag weer een dergelijk incident. En natuurlijk meer vrij recente voorbeelden, dan wel in de laatste jaren. Columbine, Breivik, Tristan, die mafkees bij de Batman-premiere. Om maar wat te noemen.

Het blijft eng.

avatar van Thorak

Thorak

Het is absoluur geen nieuw verschijnsel, in de jaren 60 is het al meerdere malen gebeurd. In Duitsland is het 'recent' ook al meerdere malen voorgekomen, ze hangen het daar alleen niet aan de grote klok.

avatar van Fortune

Fortune

Zandadder schreef:

Helaas was er in de VS vandaag weer een dergelijk incident.

Wat voor incident was er dan vandaag?

avatar van Zandadder

Zandadder

Fortune schreef:

Wat voor incident was er dan vandaag?

Police: Ore. mall shooter used stolen rifle - Yahoo! News - news.yahoo.com

avatar van Noodless

Noodless

Gewoon degelijk in zijn opzet. De regisseur kiest niet voor sentiment , maar laat de kijker de onzin van dit alles ervaren. Het voelt allemaal leeg aan wat ook de bedoeling van de regisseur is.

De killer wordt vrij goed neergezet en heeft totaal geen medelijden. Vrij ruwe moorden die toch afstandelijk blijven. Dit heeft natuurlijk ook een averechts gevoel bij de kijker dat het je niet uitmaakt als er nu 50 of 100 mensen worden neergeshoten. 6/10

avatar van Lennert

Lennert

Ik mag Uwe Boll. Naast het feit dat hij echt af en toe bagger schrijft, vind ik hem een prima regisseur en ook als scriptschrijver is het fijn dat hij de controverse niet schuwt. Rampage is geen hele spectaculaire film in uitvoering, maar het heeft een fijne naargeestige sfeer en is meer thought provoking dan ik in eerste instantie had verwacht.

Enkele zeer fijne scenes zoals de dreiging in dat bingohuis en een overvloed aan bot geweld zorgen er in ieder geval voor dat ik me geen moment verveeld heb. Daar komt ook nog eens bij dat het acteerwerk erg goed was, helemaal de scenes tussen Bill en zijn ouders voelden zeer realistisch aan, dat is een teken van een goede regisseur dat door veel mensen vergeten wordt.

Rampage mist verder toch net wat meer nuance om echt briljant genoemd te worden, maar het is een absoluut voorbeeld van hoe Uwe Boll onterecht steeds 'slechte regisseur ooit' genoemd wordt. Nu heb ik zin om Postal eens te zien, de trailer die daarvan voor deze film stond op de dvd zag er ook hilarisch uit.