Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Brendan Fletcher, Shaun Sipos en Lynda Boyd
Plot Rampage
"Vengeance is ruthless."
Bill is een jongeman, die gefrustreerd is door de wereld om hem heen. Om hier een einde aan te maken, komt hij met het plan honderden bewoners uit het stadje waar hij woont, te vermoorden. Hij trekt gepantserde kleding aan en gaat op pad met de automatische geweren, die hij via internet gekocht heeft.
Bill Williamson
Bank Cashier
Bank Teller
Body Shop Boss
eclipx
daarnet gezien is wel vette film, over zo'n kerel die tegenslag heeft en rebels is, zo van "fuck the system" en gewoon plots flipt en op een gta-achtige sadistische manier mensen neerschiet. Net zoals Kim De Gelder en al die andere maniaks dat je ziet op 't nieuws nzo.
Film zelf zit goed in elkaar, muziek is goed, verhaal ook, misschien iets te veel flashbacks naar mijn goesting, maar bon. Heb me geen seconde verveeld
4.5/5
Keane1983
Inderdaad een hoog GTA gehalte, maar dan met nog minder inhoud.
De film kon me weinig bekoren.
Camerawerk erg rommelig en chaotisch. Normaal gesproken kan ik dit wel waarderen maar in dit geval kwam het verhaal dit ook niet te goede.
De flashbacks tijdens de film hebben totaal geen meerwaarde en waren in mogen meer storend dan dat het ten goede kwam.
Soundtrack/score, op sommige punten geniaal, maar bij bepaalde scenes een grote stoor factor.
Verhaal/verhaallijn, niet boeiend....een jongen die erg in de war is door de maatschappij!!!! Maar dan heel slecht uitgewerkt.
De film kwam bij mij niet heel erg realistisch over, wat deze blijkbaar wel bij andere deed.
Persoonlijk denk ik dat er meer uit te halen is geweest dan wat ze nu hebben laten zien.
Uwe heeft een aantal leuke films, maar dit was zeer zeker niet een van zijn beste.
Acteerwerk, moet ik eerlijk zeggen dat Bill goed en overtuigend neer werd gezet, andere personages zijn slecht/matig uitgewerkt.
het einde was echte wel verrassend en leuk gevonden
De boodschap van de film was me duidelijk, maar heeft mij niet kunnen overtuigen.
Nee...ik had me veel meer van deze film voorgesteld.
Niet meer dan een krappe 2.0*
SpikeR
ik ben geen fan van het losse camerawerk, alsof er te veel is ingezoomd qua bewegingen, verder hadden ze de film iets beter mogen uitwerken, en de flashback's en flash forwards zijn te veel aanwezig.
ik kom niet hoger dan 2*
dominion
ik had hem nog niet afgekeken maar vond hem wel heel gaaf lekker hard en simpel maar leuk verhaal zit lekker veel actie in vind het wel een betere film van uwe bol
jipt
Wel redelijk filmpje. Had zeker een half uur langer mogen duren en ik had toch gehoopt op een klopjacht a la GTA. Iemand die zoveel mensen dood schiet hoort toch gewoon 6 wanted sterren te krijgen. Had toch wel verwacht dat de politie wat meer moeite zou doen om deze dude te pakken te krijgen. Het enige wat ze doen is een tam achtervolginkje. Verder kon het motiefje van de hoofdpersoon met vrij weinig boeien. Zitten zeker een aantal pluspunten in de film zoals de bingo-scène.
Einde mocht eigenlijk ook wat langer, kom op zeg je hebt 85 minuten gekeken en dan moet je lezen hoe het af loopt met de hoofdpersoon, hadden ze niet 5 minuutjes aan zijn vlucht kunnen besteden.
Verder vond ik het camerawerk wel ok, handcam werk is sowieso altijd wel bijzonder en er wordt altijd wel leuk me geëxperimenteerd.
Maarja toch nog een 3* voor dit filmpje
dennislaport
een magere 3* of een dikke 2.5*
goed te doen, beetje een aparte film. Maar wel met actie en leuk verhaal
eddyeddy
Een goed uitgewerkt plot, je zou verwacht hebben dat deze film anders zou eindigen.. toch met aardige side-ways, de bingo scene geweldig.
Kortom ondanks het (on)nodige geweld die bijna als een realistisch shoot-out spel aandoet toch een leuk bedacht verhaal.
Banjo
- 2035 berichten
wow wat een waanzin!
ik wil er niet te veel over kwijt maar de film heeft mij wel geraakt...
Hectometerpaal
hahaha wat een film! Heb wel genoten maar eigenlijk moeten ze zulke films verbieden...dit brengt mensen die niet helemaal 100% zijn op idieeën...Wat vinden jullie?
Dan kun je de halve top 250 wel gaan verbieden.
Er is een verschil tussen fictie en werkelijkheid.
Jason28
wat zie ik nu? een Uwe Boll film met een gemiddelde van boven de 3.0? hoe is dit mogelijk? Zal ik me er dan toch maar eens aan gaan wagen?
My thoughts exactly
Splendid Film
Leuk dat er een topic is aangemaakt voor de film Rampage. Wij zijn van Splendid en verloten deze dvd op onze hyves.
Mocht iemand interesse hebben om deze film te winnen, kan je een kijkje nemen op: http://splendidfilm.hyves.nl/
EEE
Tja, ik heb me niet verveeld tijdens de film, maar het wordt nergens echt spannend of goed. Een beetje om je heen schieten op wie dan ook, daar hebben we allemaal wel eens zin in denk ik. Verder weinig boeiends.
Ralf81
Mee eens, vanuit maatschappelijk oogpunt. Zou niet verkeerd zijn als die Uwe Boll zich ook eens laat nakijken
Deze film dient geen enkel doel, behalve de filmmaatschappij verrijken.
Showey
Great, man. Uh, Double-expresso Macchiato with extra foam.
Wat een vermakelijke film! Heerlijk!
Het is moelijk om iemand te vinden voor zo'n compleet gestoorde rol, maar het acteerwerk van Fletcher is iets wat ik zeer kan waarderen. Indrukwekkend om te zien hoe gestoord mensen kunnen zijn. Natuurlijk is dit een film, maar er bestaan op deze wereld talloze gestoorde met dit soort plannen.
De filmtechnieken in deze film zijn een sterke toevoeging. Het heeft mij echt te pakken gekregen.
Toch heb ik bij deze gestoorde film (die overigens wel een hoog GTA gehalte heeft) wel kunnen lachen: bingoscene, schoonheidssalon, koffie-verkoper
Ook mooi gedaan zijn alle nieuwsberichten en quote's die je op de achtergrond hoort, eigenlijk wel gedurende de hele film. Zeer sterk!
Het heeft mij zeer weten te boeien, subliem werkje van Uwe.
Hoog cijfer dus!
Minotaures
Wat een extreem geweldadige film!
Dit is trouwens mijn eerste en (momenteel) enige film die ik van Boll heb gezien.
Opzich een aardig verhaal. Het is wel vrij gestoord om zo'n bloedbad aan te richten naar zo'n zwakke aanleiding. De bepantsering zag er wel overdreven beschermend uit. Een soort van overdressed S.W.A.T. met een dorst naar het kapot schieten van mensen.
Wat ik wel irritant vond was dat snelle geflits en de bewegingen van de camera. Maar dat wordt wel minder na een rustige half uur voordat die zijn kleding aantrekt en zijn psychopatische uitje houdt.
Er waren ook wel stukjes die best leuk en grappig waren, met name de bingo zaal. En zoals hierboven getypt, deed het me echt aan GTA denken. Bijna het gevoel alsof je zelf aan het spelen bent. Zijn plan om hem er levend en onschuldig met veel geld ervandoor te zijn had mij verrast. Wel slim van hem, best realistisch. Toch zou die als verdachte ook kunnen worden aangehouden na ondervragingen, maar toch... het gaat om het idee.
Ook is deze film aardig gelukt en bevat vele ideeën voor potentiële moordenaars en psycho's. Het zou waarschijnlijk niet het eerste film zijn waarbij het een inspiratiebron zou zijn voor gewapend geweld.
Hectometerpaal
Toch is het in mijn ogen vreemd dat mensen het verschil tussen fictie en werkelijk niet zo goed snappen
Het ligt aan een zieke geest of iemand een geweldadige actie gaat plannen, niet aan een film.
Dus als jij een film over heroine-gebruik gaat bekijken ga je ook aan de heroine?
Maar goed, ik denk dat een potentiele moordenaar ook zonder film een bloedbad aanricht. Zo veel fantasie heb je toch niet nodig om een gun te kopen en op straat mensen kapot te knallen. Of hebben die mensen dat alleen naar het bekijken van een film?
Als dat zo is stel ik voor dat we game-consoles gaan verbieden en alleen nog maar het kleine huis op de praire en Lassie op de TV laten zien.
De mensen die een link leggen tussen gestoorde mensen die moordenaren worden en deze film horen thuis in het rijtje met mensen die ook Kiss verboden, omdat het duivelsmuziek is waardoor men op het duivelse pad kan gaan bewandelen hehe.
Filmkriebel
Natuurlijk niet. Maar er zijn zieke geesten genoeg die wel eens geinspireerd zouden kunnen worden door wat hier getoond wordt. In Rampage wordt het geweld namelijk gerechtvaardigd.
Hectometerpaal
Daar heb je zeker een punt.
Al is dat een beetje het probleem en de oorzaak omdraaien voor mijn gevoel.
En probeert de regisseur echt de boodschap mee te geven dat geweld gerechtvaardigd is?
Minotaures
Het zou mogelijk anders niet het eerste film zijn die negatief en ideegevend tegenover bepaalde mensen overkomt.
Kijk maar eens naar Heat. Bij een mislukte overval vonden agenten ook een film bij één van de overvallers. Puur toeval zou het kunnen, maar ook kans op motivatie. Het is nooit vastgesteld.
Vandaar dat zo'n optie altijd open en lastig in te schatten is.
Ralf81
Als aanvulling op mijn voorganger wil ik ook nog even noemen dat we in 2007 de zogenaamde martelmoord in Pernis hebben gehad. Voor de mensen die die zaak vergeten zijn, zie http://www.pzc.nl/algemeen/binnenland/article1614878.ece
Ook al is een dergelijk verband (nog) niet wetenschappelijk aangetoond, waarom zou je als filmmaker het risico nemen? En alle geweld verbieden is natuurlijk onzin. Het is zoals Filmkriebel zegt, in Rampage lijkt het geweld te worden gerechtvaardigd en de psychopaat komt er nog mee weg ook. Shocking! Vaak is geweld in films zwaar overdreven en komt het niet zo dicht bij de werkelijkheid (het is dan duidelijk fictie). In Rampage wordt het juist erg realistisch gebracht.
Filmkriebel
Daar heb je zeker een punt.
Al is dat een beetje het probleem en de oorzaak omdraaien voor mijn gevoel.
Ik denk niet dat het in de bedoeling van de regisseur is. Het blijft entertainment met een misantropische kijk. De kijker oordeelt zelf over wat hij heeft gezien. De één vindt het shockerend, de ander vindt het schitterend of cool, afhankelijk van hoe je zelf staat tegenover de maatschappij.
Hectometerpaal
Alle onderzoeken wijzen uit dat films en games geen invloed hebben.
Er is altijd een van de 10 miljoen mensen die van een toren springen na een paddestoel ofzo bijvoorbeeld.
Maar goed, het betuttelen is denk ik iets Nederlands.
We kunnen dan ook maar meteen Tom and Jerry gaan verbieden.
Elke gek kan daardoor over het randje worden geduwd.
Overigens krijg ik meer agressieve neigingen als ik RTL4 kijk dan wanneer ik Chuck Norris opzet.
Achteraf zijn dit soort discussies ook gevoerd na de eerste videoclip van Elvis, de eerste plaat van Black Sabbath en de eerste aflevering van Big Brother.
Als je daar nu naar kijkt lach je om de bekrompenheid van toen. Zo zal het ook gebeuren betreffende deze discussie.
mikey
Dommige film over een knul going postal... ongeloofwaardige plotontwikkeling tijdens de slachting van een stadje.. wat maatsschappij-kritische geluiden... allemaal gefilmd door een dronken cameraman... beter genrevoer: Targets!
mikey
de eerste aflevering van Big Brother.
Als je daar nu naar kijkt lach je om de bekrompenheid van toen..
(gouden Kooi o.a.) Of is dat inmiddels ook al toen.. lang geleden?
Film Fan
Alle onderzoeken wijzen uit dat films en games geen invloed hebben.
Maar goed, het betuttelen is denk ik iets Nederlands.
We kunnen dan ook maar meteen Tom and Jerry gaan verbieden.
Elke gek kan daardoor over het randje worden geduwd.
Het is absoluut niet zo dat alle onderzoeken er op wijzen dat agressieve games geen invloed op de gamer heeft. Het ligt er helemaal aan wie de sponsor van het onderzoek is. Het is algemeen bekend dat (sexy) videoclips en glossy bladen een negatieve invloed kunnen hebben op het zelfbeeld van jonge vrouwen (meisjes). Denk je nou niet dat agressieve games geen invloed hebben op het gedrag van jonge mannen? Ook in deze film is het typisch dat het altijd om jonge mannen gaat die deze dingen uithalen. Eerst in de VS en later ook in Europa (Duitsland). Het is overigens niet van dien aard dat we met z'n alle binnen moeten blijven of zoiets, uit angst dat we overhoopgeschoten worden door e.o.a. game verslaafde. Maar toch, het heeft, hoe klein ook invloed.
Tonypulp
. Je moet al flink gestoord zijn om (kwade) invloed te ondervinden van games. Of je moet dusdanig onderontwikkeld zijn dat je fictieve fun en de realiteit niet kunt onderscheiden.
Film Fan
Hoe dan ook, de onderzoeken tonen wel degelijke invloed aan. En ja het zijn gestoorde persoonlijkheden dat moge duidelijk zijn. Maar als jij met je eigen ervaringen de onderzoeken wilt weerleggen vind ik dat prima.
Tonypulp
Volgens die onderzoeken zouden er dan miljoenen potentiële psychisch gestoorden rondlopen in NL, hmmm wat zal ik geloven?
mikey
Ach een gestoorde heeft altijd een voorbeeld nodig.. als het toevallig een game is dan is dat toevallig. Het zou ook een verhaal uit grootmoeders kookboek kunnen zijn geweest om iemand over te halen om een stad uit te moorden.
Maar gaat deze film over een game?????

Rampage: President Down
2016

Rampage: Capital Punishment
2014

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Desenterrando Sad Hill

Delirious
Drama / Komedie, 2006

After Yang
Sciencefiction / Drama, 2021
bomsherifffirearmpsychopaatrampagebloedbadbank overvalkilling spreebody armorpolice officer shot brutal violencemisanthropy