Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 4 november 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Last Exorcism
"Believe In Him."
Nadat hij jarenlang geld afhandig gemaakt heeft van gelovigen, besluit de evangelische priester Cotton Marcus zijn naam te zuiveren, door een documentaire te schieten. Hij ontvangt een brief van Louis, een arme boer, die Cotton vraagt hem te helpen de duivel weg te jagen van zijn land. Dit komt hem goed uit, hij kan dit immers gebruiken voor zijn documentaire. Maar dan ontmoet Cotton Nell, de dochter van Louis. En Nell is nogal ontspoord...
Nell Sweetzer
Satanic Worshiper
Shopkeeper
Cafe Manager
Kiros
Altijd leuk om een film te kijken waar je op voorhand vrijwel niets van weet, en die dan ook nog eens blijkt te boeien.
Gelukkig had ik de lage score niet gezien, wellicht had ik `m dan even laten liggen.
Ik hou wel van thriller/horror waar je niet de hele tijd van op het puntje van je stoel zit en waarbij je jezelf afvraagt welke kant dit opgaat. Wat mij betreft had het genre 'drama' niet misstaan achter eerdergenoemde genres.
Waarschijnlijk had deze film me eerder gaan vervelen als hij niet in de 'docu stijl' was geschoten. Dit maakte het sfeertje enigzins benauwder en 'closer'.
In tegenstelling tot veel meningen hier, kon ik me prima vinden in het einde.
Al met al heb ik mijn tijd niet weggegooid door deze eens op te zetten.
hangtangding
Ik vond er niet veel aan. Had hem veel enger verwacht...
Bovendien vind ik het best irritant gefilmd, net als bij Paranormal Activity. Vind dat soms wat afleidend.
Het einde vond ik heel abrupt, erg vaag..maar misschien heb ik het dan toch niet helemaal begrepen.
mkvnn
Klopt het dat dat deze film begint dat een man zich scheert en dat je gewoon een camerploeg in de spiegel ziet staan?
JacoBaco
Het kan een film zijn wat gaat over mensen die een documentaire opnemen, dus laten ze zien dat er gefilmd word.
Beloki
Anders is het wel een hele slechte film denk ik.
Die man wordt gevolgd door een documentaire-ploeg. Zoals hierboven al gezegd, deze film wordt gebracht als documentaire.
Anders is het wel een hele slechte film denk ik.
Dat stukje keek ik wel 3 keer terug met verbazing.
Gelukkig werd in de volgende scene al gelijk duidelijk dat het om een 'docu' ging.
melvddonk
Tsja. Ik weet eigenlijk niet wat ik dit voor een cijfer moet geven.
Het begint allemaal erg leuk. De docu-stijl werkt erg goed en trok mij aardig mee in het verhaal. Het 'bezeten' meisje wordt erg goed neergezet en alles komt geloofwaardig over. Na +/- 50 minuten wordt het echt spannend. Je hebt tegen die tijd het meisje goed leren kennen en ik leefde dan ook behoorlijk mee. Omdat er twijfel is over óf het überhaupt wel een demon is, wordt alles ook lekker spannend. Je wil antwoorden, je wilt weten of het meisje echt bezeten is, je wilt weten of het nog goed met haar komt.
En dan..
heb ik ineens het idee dat de makers er een soort Rosemary's Baby einde tegenaan willen gooien, maar dan totaal mislukt. Erg jammer. Ik ben opzich altijd wel in voor een plottwistje, maar deze sloeg echt nergens op.
Ik ga de film 2,5* geven. Puur om het feit dat alleen de laatste vijf minuten helemaal niets waren en ik de rest erg goed vond. Ik heb me totaal niet verveeld tijdens deze film, maar een voldoende is het ook zeker niet waard.
filmofieltje
Aanvakelijk lijkt het een film als duizend in een dozijn maar al snel komt er een spannende wending. De film heeft wel iets weg van de Blair Witch Project. De spanning loopt al snel aardig op en de beelden wanneer de uitdrijving in volle gang is zijn fantastisch gemaakt. Voor mij en ik ben toch echt wel kritisch, is dit een 4 sterren film.
Dookie
Leuke film, goed spel van de acteurs, met name de dominee en het 'bezeten' meisje speelden erg sterk. Alleen was het einde erg zwak.
De film is niet zo eng als REC,Paranormal Activity en the Blair Witch Project, maar weet toch op sommige momenten behoorlijk creepy te zijn
Tristan Scelso
Erg verassende film. Goede schrikmomenten en leuk gefilmd. Acteurs ook erg goed vond ik. Verhaal is een beetje een combinatie van verschillende andere films. Geluidseffecten ook erg goed! Een aanrader dus. 4*
zombie
En niemand vind het vreemd dat de ongelovige Marcus zijn exocism-boekje open gooit en er de naam Abalam uit vist...en dat het uiteindelijk toevallig ook Abalam blijkt te zijn? Right...leuk op gezet, maar volledig verpest...
daxclusive
Persoonlijk had ik zelf meer verwacht van " The last Excorcism" en vind ik deze documentaire niet erg realistisch. Als je deze film vergelijkt met voorgaande delen en met name de allereerste Excorcist, was het allereerste deel echt eng. Nu kijk ik naar een stukje film en denk het zal wel, omdat het erg gemaakt overkomt.
Kiros
Volgens mij haal je wat dingen door elkaar heen.. ?!
Het is namelijk geen echte docu ( pijnlijk als je dat niet doorhad), vandaar dat het 'erg gemaakt' overkomt...
Deze film heeft helemaal geen vorige delen en heeft niets te maken met The Exorcist.
en vind ik deze documentaire niet erg realistisch. .
Het is GEEN documentaire, de priester laat 2 mensen de uitdrijving van de demon filmen.
bobbydigital01
_O^
Volgens mij haal je wat dingen door elkaar heen.. ?!

Mr.Whiseguy
1 van de betere exorcist filmen. Het camera werk past helemaal bij de film. Acteurs zijn leuk, en ik zie en begrijp ook dat veel mensen de einde niet hebben begrepen dus hierbij een uitleg (tenminste van mijn kijkpunt): Het einde laat zien dat de priester die eerst niet in zijn geloof geloofde, weer de kracht van zijn geloof voelde en er voor wilde vechten en de andere (die vrouw en camera man) verloren hun geloof door weg te rennen, hun zijn als een lafaard dood gegaan en de priester ging voor de strijd als een held!
aspers
Ik snap hier eerlijk gezegd de lage score niet! Nee, het is geen oscar film, maar voor een avondje griezelen doet het toch aardig zijn ding! En snap ook niet waarom deze onder thriller valt... maar goed.
Na het lezen van de reacties hier had ik er vrij weinig vertrouwen in. Maar goed... toch maar ns een kans gegeven. In het begin wist het mij al meteen aardig te pakken. Niet dat er al iets aan de hand is, maar het verhaal van de priester en de reden waarom hij zich laat filmen, wist mij te boeien.
De docu stijl werkt in deze film echt verdomd goed! Vind het hier beter werken dan in Paranormal Activity. En dan eenmaal aangekomen op de boerderij, weet je niet wat je moet denken... is de jongen gestoord, is vader zwaar aan de drank, is de docht zo gek als een deur? Het kan allemaal... En dan volgen er toch wel een aantal scenes die me flink kippenvel bezorgden. Nee, de ingewanden vliegen je niet om de oren.. Maar het meisje speelt wel zo ontzettend goed. Bij elke blik in de camera kreeg ik weer de rillingen.
Ja, dit is echt een van de beter exorcism films. Komt aardig in de buurt van The exorcism of Emily Rose!
Q Jones
Misleidende film. Had iets verwacht zoals the exorcist. Helaas, had er niets mee te maken op 1 neppe uitdrijving na. Blijkt dat het weer flink is gehyped en niet aan de verwachtingen of het beeld dat men schept over deze film voldoet.
*0.5 ster.
Ow dus omdat de film anders was dan je had verwacht geef je een 0.5
Q Jones
Hehe jij vrolijkt mij op na al die slechte reacties te hebben gelezen. En man met verstand.
Noodless
Tja, smaken verschillen. Ik vond er niks aan. Nochtans een redelijk begin in een documentair-achtige stijl waarbij je een goed beeld krijgt van de persoon Cotton Marcus.
Eenmaal bij de boerderij verzwakte mijn aandacht en interesse. De schrikmomenten vond ik niet zo geslaagd en de personages al evenmin interessant. 3/10
Q Jones
Ik vond dat Fabian van Marcus toch wel een intressant personage wist te maken.
andijvie
Redelijke film, flink griezelig met een onverwacht einde. Het heeft een beetje weg van een soort documentaire. Best apart en zeker een avondje kijken waard. Mits je maar niet een ouderwetse horror / thriller verwacht met schrikeffecten enzo.
Denny&Melenie
Had er persoonlijk meer van verwacht vond hem wat tegen vallen
John Lee Hooker
Had er persoonlijk meer van verwacht vond hem wat tegen vallen
*Wij hadden er persoonlijk meer van verwacht en vonden hem wat tegenvallen.
mug13
Tsja. Ik weet eigenlijk niet wat ik dit voor een cijfer moet geven.
En dan..
Niks aan toe te voegen.
film88888
Boeiende horror thriller.
Een documentaire dat eigenlijk een film is, en een film dat eigenlijk een documentaire is, zo verwoord ik de film.
Cast doet het aardig, maar het gaat hier vooral om de zalige sfeer, en het verhaal waar ik toch goed in mee werdt gezogen.
De trailer zag er fantastisch cool uit, maar natuurlijk had ik ergens een gevoel dat de film helemaal niet ging zijn zoals de trailer liet zien, maar dat is zeker niet negatief.
De film weet mooi uit de kast te komen met leuke decor's, sfeer, en nog leuke shots dat ze met de camera hebben kunnen doen.
Ook leuk dat Eli Roth hier mee heeft aan gewerkt.
3,5
Waku
Wel aardige griezelfilm.
Inderdaad zijn dit soort excorcist achtige horrors niet bijster origineel meer maar het zogenaamd real life filmen zoals Blair Witch project en Paranormal Activity
geeft deze korte ( 1uur 15 minuten) "The Last Exorcism"wel een apart trekje.
Spectaculair is het allemaal niet maar onderhoudend is het wel.
m1968
een waardeloze film
zat er met mijn dochter naar te kijken we wilden hem gewoon afzetten
we hoopten steeds dat het wel beter zou worden maar vond de film
verschrikkelijk van het begin tot het eind, geen bioscoop waard
Q Jones
Ook leuk dat alle mensen er bij vermelden waarom ze de film niet kunnen waarderen.

The Last Exorcism Part II
2013

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Mindhunters
Misdaad / Thriller, 2004

The Exorcism of Emily Rose
Horror / Drama, 2005
exorcismelouisianafraudeboerderijevil spiritevangelical human sacrificemockumentarypreachersatanic ritualgevonden beeldensatanic cultdocumentary crew