Genre: Komedie / Actie
Speelduur: 88 minuten / 101 minuten (verlengde versie)
Geregisseerd door: Shawn Levy
Met onder meer: Steve Carell, Tina Fey en Mark Wahlberg
Gesproken taal: Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 6 mei 2010
Plot Date Night
"One ordinary couple. One little white lie."
Claire en Phil Foster zijn getrouwd, hebben twee kinderen en beiden een goede baan. Regelmatig gaan ze op 'date night'; een avondje voor henzelf. Maar ze zijn vastgeraakt in een routine en als een bevriend stel aankondigt te gaan scheiden, lijken Claire en Phil meer dan ooit aan hun huwelijk te twijfelen. Dan is het weer tijd voor een date night en ze besluiten er iets bijzonders van te maken. Ze nemen onrechtmatig een reservering van een ander stel aan in een duur restaurant in Manhattan, en dat is het begin van een helse nacht...
- Trailer (YouTube)
Katy
Cabbie
Haley Sullivan
MovieHolic
Damn! Steve Carell valt hier zwaar tegen... ik vind die kerel geweldig @ The Office, maar dit is een domper. Zwak acteerwerkd van de gehele cast Een weinig vermakelijke film waarin Wahlberg volkomen overbodig is.
Norris
In het begin dacht ik: waar gaat dit heen, maar het ontspon zich tot een onderhoudende film, de moeite van het kijken waard
Zandkuiken
Net als het vorige vehikel met Steve Carell, Get Smart, weer een behoorlijk zwakke bedoening. Op zich kan ik Carell best hebben, maar een vluchtige blik op zijn werk toont dat hij eigenlijk opvallend weinig leuke films op zijn naam heeft staan.
Het aantal (monkel)lachjes dat hier werd opgetekend tijdens Date Night kun je op 1 hand tellen, dus als komedie viel dit me vies tegen. En toch keek het geheel nog redelijk vlot weg. Zo'n nachtelijk avontuur door NYC kan me als setting wel bekoren.
Kleine 2,5*.
Tonypulp
Leuker dan de score hier doet vermoeden.
Carell & Fey zijn een erg fijn duo. Ben sowieso groot fan van Carell, die man kan van álles iets grappigs maken
. Fey mag er zeker zijn, niet de leukste verschijning maar ze heeft wel wat. Samen doen ze het iig ontzettend leuk in Date Night. Hij zal het nooit zo leuk overkomen als in Office US, maar dat is ook van een uitzonderlijke categorie.
Zeer vlot werkje die alle clichés onderweg meepikt. Weet er één sterke actiescene uit te persen (auto's aan elkaar) en vult het verder met een naar mijn smaak vermakelijke soort humor. De bijrol van Mila Kunis is voor mij een fijne verrassing, en zelfs de scénes met Mark Wahlberg waren grappig.
Al met al zeer vermakelijk, beter dan ik had verwacht (vond Carell's ''Get Smart'' niet zo veel aan), perfect voor tussendoor.
chebby
'wat een slechte film, echt iets voor die koppels die zelf ook geen seksleven etc. hebben, die zullen deze humor wel het beste snappen.
Riddierid
De eerste helft van de film ongeveer was erg leuk en een dikke 3,5 waard maar het laatste stuk verveelde ik me een beetje en was het niet meer zo grappig. Dus gewoon een 3
KwintenS
Ik vond het eerder omgekeerd. Het eerste deel vond ik redelijk matig. Vanaf het moment dat Mark Wahlberg komt meedoen wordt het pas echt leuk. Met als uitschieters Mila Kunis en de taxi scene. Heel leuk allemaal
Geen topper maar toch goed kunnen lachen in het tweede deel dus 3,5*
metterijks
Wonderbaarlijk genoeg bijzoinder vermakelijke film. De misverstanden zijn grappig, en Fey en Carell leven zich goed in in hun karakters. Wahlberg is cool en speelt dit met verve. Een
verfrissende en orginele komedie.
samlady
IK vond de film echt super! Wel een beetje voorspelbaar, maar erg leuk voor een zaterdag avondje op de bank! Hihi , dat bootje..dat niet vooruitkwam!! GEWELDIG!
Betamax
Flauw, onzinnig en geen seconde leuk.
Dat is het wel zo'n beetje.
De GeuS
Een paar grappige scenes maar niets wat verder boven het clichématige uitstijgt; 2,5*
subwoofer henk
Een paar grappige momenten voor de rest niet echt een boeiende film
Stephanovic
Om al het grappige mee te krijgen kun je net zo goed enkel de trailer kijken, toch een tegenvaller die nog enigszins gered wordt door een sterke cast.
Nieksnut
Wellicht overschat ik de film, maar tijdens een ellenlange vlucht heeft ie me boven verwachting vermaakt. Bij een tweede kijkbeurt valt ie waarschijnlijk tegen. Dat gaan we dan maar nooit doen...
Thera.
Ik vind Steve Carell geweldig en lig bij wijze van spreken al dubbel als ik alleen al zijn gezicht zie, dus echt moeilijk was het niet voor me om deze film leuk te vinden. Gelachen heb ik dan ook zeker. Het overdreven verhaal vond ik heerlijk en duidelijk was dat Carell en Fey veel lol hebben gehad. Ik vond ze het erg leuk doen samen. De andere rollen vond ik ook leuk passen.
mc-elvin
het is geen slecht film maar niet echt iets voor mij ik heb de film alleen gekeken omdat mila kunis in speelt
moviemafketel
- 19752 berichten
moviemeter begint steeds beter in te zien wat goede en slechte Komedies zijn. Geen enkele keer gelachen en ik had me er best wel op verheugd toen ik Carell en Fey zag staan. Het verhaal was ook gewoon vreselijk saai. Nee dit echtpaar moet gewoon weer los dingetjes gaan doen. Ze hebben zich er te makkelijk vanaf willen brengen. Jammer. 1 ster.
Amauri08
Toch wel aardig wat gelachen, maar dat ligt echt aan Steve. Als je die kop alleen al ziet moet je al lachen. Voorspelbaar maar toch veel gelachen. Vermakelijk
_Moonwalker
Meestal kan ik zulke films wel leuk vinden, maar deze keer vond ik er echt niets aan...
Slecht verhaal, slecht humor en slechte one liners...
Kosjenot
Tja gewoon een film voor een regenachtige zondag middag. Niets meer niets minder. 2,5 punt.
mnrk
Dit was gewoon een leuke film voor tussendoor...
Het koppel Carell en Fey kwam wel goed over in deze film, en de Audi scene was natuurlijk ook wel goed/leuk gedaan. En Mark Wahlberg bracht net dat beetje extra's aan de film.
En wat zag Mila Kunis er weer leuk uit
....
Fryce
Leuke film, met een leuke cast. Maakte mij wel blij. Af en toe erg mooi geschoten.
PsychoDonkey
Ik vind hem in 'the office' juist waanzinnig.. SLECHT!
Hier vond ik hem veel leuker, waarschijnlijk omdat ik de film leuk vond en 'the office' gewoon een flut serie.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Kick-Ass