• 9.474.219 stemmen

Met onder meer: Tomoko Tabata, Junko Sakurada en Kiichi Nakai

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 30 mei 2024

Plot Ohikkoshi

Renko (Tomoko Tabata) heeft ontzettende moeite met het feit dat haar ouders Nazuna (Junko Sakurada) en Ken'ichi (Kiichi Nakai) gaan scheiden. Terwijl Ken'ichi met zijn spullen in zijn nieuwe appartement trekt verzint Renko allerlei listen om haar vader en moeder weer te herenigen. Een ultieme poging moet plaatsvinden tijdens een vakantie aan het Biwa meer, waarvoor ze, zonder medeweten van haar moeder, ook haar vader uitnodigt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Mooi drama over een jong meisje dat moet zien om te gaan met de echtscheiding van haar ouders. Aanvankelijk lijkt alles van een leien dakje te gaan, maar al vlug worden scheuren zichtbaar.

De film volgt het perspectief van het meisje en is lange tijd sociaal drama, met mooi, lijfelijk spel en een frisse aanpak die je typisch Japans kunt noemen. Gaandeweg is Somai echter steeds minder geïnteresseerd in realisme en geeft er een boeddhistische draai die mij aan de romans van Banana Yoshimoto deed denken. Het is misschien wat zoetjes, maar ik vond het hoogtepunt van haar tocht door de natuur, de scene op het water, erg ontroerend.

Ook visueel heeft de film moois te bieden. Wat me een beetje van een hogere score afhoudt is dat ik de film net een tikkie te lang vond en ook niet gelukkig ben met het gebruik van westerse, orkestrale soundtrack, met name in het laatste gedeelte van de film waarin een abstracte, oosterse soundtrack niet op sentiment ingespeeld zou hebben..