Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Mr. Goodman
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
Ga zo kijken. "We want the fish, we want the fish."
Brilletje is in ieder geval een totaal ander soort dat bij Avatar. Wordt eigenlijk mijn eerste 'normale' 3D film sinds de jaren 80. Ben benieuwd.
Naomi Watts
Wat is nou een film zonder lekkere borsten ? Porno met een verhaal erin en 3D gaan met dat spul.
. Heeft weinig met horrific porn te maken hoor.
narva77 (crew films)
Ojee, dan krijgen we vast nog wel een deel 2...?!
In 2D zal deze ook nog zeer goed kunnen zijn maar denk dat deze echt bedoeld is voor 3D. Maar of er een deel 2 komt heb ik nog twijfel in.
Er komt zeker een deel 2!! Ze zijn al bezig met schieten!
Nu al vervolg op Piranha 3D in de maak | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
Kijk, dat bedoelde ik nou! Pfff, voorspelbaar zeg...

Denk wel om spoilers in je stukje; de scéne met die pik bijvoorbeeld.
Ahum, dat staat gewóón in de recensie van de film in het Veronica Magazine hoor....
Oops, I did it again!
Ik vind 3D echt niks toevoegen ik had hem liever in de normale versie gezien. Resident Evil wordt wel heel bruut volgens mij op 3D gebied, Ik zag er een trailer van voor deze film, was meteen ook het hoogtepunt van de voorstelling.
Maar ze maakten er bij Piranha tenminste wel gebruik van, ben een heleboel 3D momenten tegengekomen waarbij de objecten wel degelijk naar voren leken te komen. Ik vond het eindelijk is een geslaagde 3D film na al die mislukte overzettingen als the Last Airbender en Clash of the Titans. Of zoals bij animaties als Shrek waar het geen enkele nut heeft.
Popcorn, Bier, Tieten en Piranha's, wat wil een mens nog meer.
Erg leuk filmpje. Goede vibe, ik kon het pronosfeertje wel waarderen.
Verder had het helaas allemaal wat weinig om het lijf. De opbouw duurde, ondanks een paar leuke scenes, toch nog wat te lang en toen het los ging, ging het goed los, maar wel te veel van hetzelfde. Ben ook nooit echt fan geweest van Piranha-achtige verwondingen. Enkel erg bloederig, veelal te fantasieloos.
Maar dat mocht de pret bij lange na niet geheel drukken. Het onderwaterballet was natuurlijk geweldig en ook het eind was erg leuk.
Dan het 3D aspect. Dat hadden ze beter achterwege kunnen laten. Het leverde nauwelijks iets extra's op en maakt de texture van het beeld veel te glimmend en iets te dof. Die paar (onschepre) effectjes is het mij niet waard.
Nee, doe mij dan maar gewoon 2D met een goede 'look'. Bovendien zit je veel tegen de randen van je bril aan te kijken en maakt het je als kijker vaak veel te zelfbewust. Nee, 3D heeft enkel een meerwaarde als je ervoor kan zorgen dat vrijwel elk shot een volledige scherpte diepte heeft (zoals in Avatar). Maar dat zal voor veel films onbetaalbaar zijn vrees ik.
Kom ik tot een cijfermatige beoordeling... Da''s lastig, zou de film graag 4* willen geven, maar vond het daarvoor, ondanks alle fun, net te magertjes. Misschien pas ik mijn score nog aan, maar voor nu een dikke 3,5*.
wimnoot
Erg leuk filmpje. Goede vibe, ik kon het pornosfeertje wel waarderen.
Ik lees net dat het weinig met porno te maken heeft.
Ben het verder wel met het hele 3D verhaal eens. En dat het kaartje ook nog eens zo veel duurder is maakt het nog erger. 2 bioscoopkaartjes 2 flessen bier een parkeerkaartje. 41,60 alstublieft. De bril van 1euro mocht ik houden.
Gaat ook meer om het sfeerteje, het is nu niet bepaald een clubje vrome moslims.
mcdaktari
Ik ga er vanavond naar kijken en ben erg benieuwd of dat die hoge score hier terecht is, of dat het weer hetzelfde zoals altijd is, ik ben heel benieuwd iig. Laten we maat hopen dat ie echt zo goed is zoals hier gezegd word.
3,26 vind ik nu niet bepaald een hoge score...
Leland Palmer
Er komt zeker een deel 2!! Ze zijn al bezig met schieten!
narva77 (crew films)
Volgens mij is hier sprake van miscommunicatie.
Ten eerste: ik lees bij lange na NIET alle spoilers, alleen degenen waarbij ik het gevoel heb dat ze niet zoveel afbreuk doen aan een eventuele filmbeleving van mijn kant!
Ja, je leest het goed.
En dan vraag jij natuurlijk "wat bepaald dan dat gevoel dat je een bepaalde spoiler wél zou willen lezen, en een andere spoiler juist weer niet?".
Dat had ik al gezegd, en Naomi Watts óók: dat is geheel gevoelsmatig, meer niet...
Bovendien wilde ik alléén maar aangeven, dat wat JIJ als een spoiler ziet, door anderen (zoals bijvoorbeeld het Veronica Magazine) helemáál niet zo wordt ervaren....
Leland Palmer
Volgens mij is hier sprake van miscommunicatie.
Het maakt mij niet uit hoeveel spoilers je leest, vind het alleen niet al te snugger om die te lezen en vroeg me dat gewoon even af. Niet echt boeiend voor de rest.
Maargoed, on-topic enzo
clockwork72
Hm... hoge score voor zo'n soort film. Binnenkort maar eens bekijken.
SJRS.VLDT
Voor de mensen die denken dat de film toch nog behoorlijk goed is vanwege de hoge score.. niets van waar. De film is ECHT zo slecht als je zou denken na het zien van de trailer!
...en laat dat nou juist de awesome-heid van Piranha zijn!!
soom
I'm a piranha. They live in the Amazone.
Ja, ik moest aan een quote uit Finding Nemo denken, toen ik de trailer voor het eerst zag..
Gelukkig was ik mijn portommonnee met daarin mijn Unlimited Pas vergeten terug te doen in m'n tas, nadat ik die gisteravond eruit had gehaald, en controleerde ik dat al in de trein, een minuut voor ik naar Rotterdam ging...
Dus ik betaalde gewoon het kaartje en de toeslag voor 3D. Lekker klunzige actie weer.
Ik wilde deze zien, eigenlijk dankzij de mooie recensie van misterwhite. Ik had al wel de trailer gezien, maar door zijn verhaal te lezen, werd ik er een stuk meer benieuwd naar dan ik al was.
Een klein beetje een vergissing, natuurlijk. Want wat is dit een bloederige, gore film. Correctie: Natúúrlijk is dit een bloederige film, dûh, het is niet voor niets horror...
De openingsscene is prachtig, en er zitten enkele behoorlijke scenes in, die me het gevoel gaven, dat ik onder m'n stoel wilde kruipen, om er nooit meer onder vandaan te komen. Vond het echt een tikje eng, op bepaalde momenten. Ik had misschien beter naast een knappe jongen kunnen zitten, die me kon troosten. He, verdorie, waar zijn Robert Pattinson of James Franco, als je hen nodig hebt? Ghehe...
Ohja, die jongen die Jake speelt, is wel knap, en heeft wel een potentie om door te stoten naar de A-lijst.
GuyB
Something bit me!
- Oh yea? I thought you liked that kind of stuff?!
Mijn eerste 3D-ervaring. Is het een meerwaarde voor deze film? Een kleine. Film zou zeker ook goed zijn in 2D.
Nog altijd onder de indruk van die naakte onderwaterscène met die klassieke muziek, super. De lekkere meiden in deze film, het bloed dat vloeit en de hilarische verwijzingen naar Jaws tot zelfs Titanic
. Wat een heerlijke film!
Dé aanval van de film was echt impressive. Voordat die plaatsvond zat de beat er erg goed in! Bloedgehalte is extreem, zeker ook de wonden, ze leken bovendien ook nog eens echt.
Verder is de film een opeenvolging van ranzige, bloederige, sexy, brainless scènes die in deze categorie fantastisch zijn! Er zijn er zoveel, en velen zijn echt geniaal: meid die wordt in twee gehakt door touw, haar van meid in schroef, bootbestuurder die er de één na de ander zijn hoofd afvaart/verpletterd al vluchtend, en nog zoveel meer...
Het einde (geslachtsdelen lijken niet volgroeid te zijn, het zijn baby piranha's
) legt er dan nog eens goed de nadruk op dat het zichzelf niet te serieus neemt. Alleen zou een debiel dat nog niet doorhebben. Heel leuk trouwens, ik wist wat er ging komen, maar toch was ik behoorlijk geschrokken.
Door de humor heen blijft het toch wel een adrenalinerush van jewelste, met het lekkerste speelgoed dat je je maar kunt inbeelden. Alle mannen moeten die zowiezo zien.
Nice instrument!
- Thanks, nice boobs.
4 sterren.
Naomi Watts
3D is hier niet bepaald een meerwaarde inderdaad maar wel een leuke gimmick. Piranha is wel de eerste geslaagde conversie imho. Het is jammer dat de techniek vaak wordt gebruikt zodat ze meer voor een kaartje kunnen vragen maar de techniek niet goed toepassen. Beetje minachting naar je publiek. Cameron heeft dat met Avatar wel tot een kunst verheven, die heeft daar echt veel bloed, zweet en tranen in gestopt.
zorro
Gisteravond in de Bios Gezien hij begon gelijk goed
Leuke Film mooie meiden
en heel veel bloed en voorral het Einde is erg goed
Nienke1981
Ook gisteravond in de bios gezien (als vrouw
). Deze film is zeker een lust voor het oog van elke man.
Ik vond de film wel wat hebben. Hij is komisch, maar toch met momenten ook spannend. Een keer ook wat anders om in de bioscoop te zien. De 3D effecten voegde alleen niet heel erg veel toe.
AmazingPP
Niet volgens het artikel op nu.nl. Zie 1 van mijn vorige posts. Ik ga dinsdag hierheen en kan niet wachten!! En ja, Veronica Magazine heeft teveel spoilers weggegeven, ben ik met jullie eens!
Leland Palmer
Niet volgens het artikel op nu.nl. Zie 1 van mijn vorige posts...
Colombo
Alleen voor 3d naar bios geweest, anders was ik niet geweest. Heel erg veel tieten..Verhaal sloeg verder nergens op, konder net zo goed Boobs 3d noemen maarja... alleen coole 3d effecten , verder niet. 2,5*
apolicum
3,26 vind ik nu niet bepaald een hoge score...
yeyo
Als het zo blijft wel ja maar het is bijna een zekerheid dat de score nog aanzienlijk zal dalen.
Voor dit soort film?? Enórm hoge score zou ik zelfs zeggen!
Al Aja's films scoren rond de 3,3 m.u.v. Haute Tension.... Vind het dus echt niet hoog. En wat is 'dit soort film'?
Voor dit soort film?? Enórm hoge score zou ik zelfs zeggen!
Wat voor soort film is dit. Al snap ik de denkwijze wel, het 'grote' publiek weet dit soort werk (ik bedoel dus de campy horrorfilm zonder elitaire pretenties) toch niet op waarde te schatten.
SuperSideSwipe
Ik heb me goed vermaakt tijdens deze film,.
Ik heb in mijn tijd een hoop horror / slasher etc. films gezien.. maar zelden een met zoveel bloed / aangevreten lijken / over the top heerlijke ranzigheid als dit.
Die piranhas zatten lekker aan de oogbollen in reeds opgengevreten schedels te knagen een meer van zulke zaken.
Ze lieten de slachtoffers ook onrealistisch lang in leven tijdens al het knaaggeweld waardoor nog een extra demensie aan de lijdenswegen van de slachtoffers werd toegevoegd.
Verhaal = niks
acteurs = niks
camerawerk = redelijk
3D = goed
vunzigheid = absolute top
Zeker een aanrader, bloedgehalte komt in de buurt van braindead.

Piranha 3DD
2012

Nog snel meepakken? 'The Art of Racing in the Rain' verdwijnt van Netflix

‘Bring Her Back’ scoort hoog op Netflix: ‘Deze film heeft me aangenaam verrast’

'Valentine's Day' verovert koppositie op Netflix: bekijk hier de volledige Top 10

'Furiosa: A Mad Max Saga' is binnenkort niet meer te zien op Netflix

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish