• 9.413.191 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell

Releasedatum: 2 september 2010

Plot Piranha 3D

"There's something in the water."

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...

Julie Forester

Derrick Jones

Kelly Driscoll

Deputy Fallon

Paula Montellano

Novak Radzinsky

avatar van Cygor

Cygor

geweldig nieuw!!!! hoort zich goed aan!!

en inderdaad de feast trilogy is ook geweldig om te zien

avatar van Boneka

Boneka

Vermakelijke film die het predicaat horror natuurlijk niet verdiend al wil de cover het wel doen geloven. Ik vind het een fantastische fun film met prachtige visuele beelden. Okay het plot is wat mager en voorspelbaar het eind vond ik zeker grappig, ja die allerlaatste seconde ook (kun je nog lekker nalachen) tijdens de aftiteling. Sommige acteurs probeerde nog een beetje serieus over te komen. Die Kelly deed het helemaal niet onverdienstelijk. En die bioloog had ik wel meer in de film willen zien. Buitengewoon irritant vond ik de filmregisseur. Was dan ook verheugd dat juist zijn penis werd afgebeten. Maar zelfs de piranha’s vonden hem niet lekker. Ja ja. deze film moet je niet al te serieus nemen, maar daarom is ie ook gewoon heel erg leuk. Nu nog een 3D tv kopen!

avatar van pierrrke

pierrrke

zeer amusante film die tot de laatste 10 minuten een goed niveau blijft behouden, in het begin

toen richard dreyfuss verscheurd werd had ik wel zoiets van noooo, een van de helden uit het meesterlijke jaws wordt hier gewoon in 5 minuten opgevreten, dat moment deed effe pijn
achja hij was toch oud . De rest van de film heb ik alleen ma genoten. Deze heeft gewoon alles, ranzigheid, tieten, humor en vooral de sfeer .

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Je kan veel van deze film zeggen, maar niet dat de film niet vermakelijk is. De piranha's hadden duidelijk grote honger, wat zich dan ook vertaalde in een waar bloedbad (op een litertje bloed werd blijkbaar niet gekeken).

Allemaal goed en wel, maar een goede film kan ik het nu ook weer niet noemen. Er wordt in de eerste plaats al niet al te geweldig geacteerd (al kan je je natuurlijk de vraag stellen of acteerprestaties wel belangrijk zijn in een film als deze). verder vond ik sommige scènes er wat over gaan, een beetje op het belachelijke af zelfs. Ten slotte was er ook nog het zwakke einde, dat je bij wijze van spreken in elke horrorfilm met dieren tegenkomt.

Maar toch leuk om eens gezien te hebben.

avatar van Str00pwafel

Str00pwafel

Naomi Watts schreef:

Alleen maar naakte vrouwen, schandalig inderdaad. De onmenselijkheid .

Haha helemaal mee eens

avatar van Film Maniac

Film Maniac

Het begin was best wel grappig, met knappe meiden en ook wel een feestachtig gevoel.

Ik had wel gelachen op het einde wanneer een meneer word opgegeten terwijl hij iets vraagt.

De beeldkwaliteit was fantastisch, complimenten aan de makers.

Het verhaal was lekker bloeddorstig.

Ik vond het wel vies wanneer al die meiden hun lijf verloor, ik zat tussendoor ook te eten en het gaf me niet een vrolijk gevoel, helaas.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Gary Busey gecast voor deeltje DD .

avatar van Morning-after-pi

Morning-after-pi

Sterk in zijn genre. Meer wel ik er niet over kwijt

avatar van 606

Aantal heerlijke scènes en goed einde en open ook.

Mooi gefilmd en gemaakt.

Goed geacteerd.

3,5 ster

avatar van dave

dave

'Piranha' focust vooral op het onderschatte innerlijk van de talloze bikini babes. Letterlijk dan, want de moordlustige visjes nemen geen genoegen met gelakte teennagels. De voluptueuze billetjes van de schreeuwende kippen zijn in hun duffe ogen de crème de la crème.

In feite verschilt deze film niet bijster veel in niveau met het 'Mega Piranha' van 'The Asylum'. Het grotere budget laat zich wel opmerken en de CGI ziet er over het algemeen ongetwijfeld beter uit. Er is derhalve meer plaats gemaakt voor absurde bloedfontijnen en de acteerprestaties zijn niet per definitie bespottelijk. In essentie vertonen beide films echter weinig disharmonie en zie ik in wezen niet veel redenen opduiken om hier een hogere waardering aan toe te kennen.

Matigheid troef dus, daar er slechts na een klein uurtje daadwerkelijk iets te beleven valt. Pulp Fiction als dit dient een enorm saaie opbouw van dergelijk kaliber toch te vermijden. Gelukkig dat er her en der nog wat vrouwelijke rondingen te bespeuren waren, doch in principe zou je met een Playboy voor je neus ook aan je trekken kunnen komen.

De laatste dertig minuten vormden dan weer een zware beproeving voor mijn zwak maagje. De gore - die tot dusver beperkt was tot de klassieke rode kleurstof in het water - deelt nu mokerslagen uit. Het ene misselijke schouwspel na het andere. Tientallen 'onschuldige' vakantiegangers lopen de meest afgrijselijke verminkingen op, die als functie enkel het choqueren van het plots wakkergeschud publiek hebben.

Wat valt er in hemelsnaam meer over te vertellen? Leuk einde, dat wel.

2,00 (2,25)

avatar van Lennon

Lennon

Vermakelijke film, echter niet hoogstaand.

De effecten zijn me net iets te fake, maar een avondje een film als deze bekijken is best ok!

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Heeft Piranha 3D de beet of is het enkel een onschuldig snijwondje?

Even een paar vraagjes: hou je van tieten, seks, BH's, Vaniity, geweld en gore? Houdt je van prehistorische piranha's die rondzwemmen? Houdt je daar allemaal van in 3D? Als je op al deze vragen ja hebt geantwoord, dan is Piranha 3D een film voor jou! Als je "nee" hebt geantwoord, dan kijk maar een verfilming van Nicolas Sparks! Piranha 3D is simpelweg het meest lolligste bioscoopevement gedurende de hele zomer lang! Het is een bloederige en campy bom! Het zit vol geweldige gags, cameo's zoals Kelly Brook en het is ook een grote reden waarom we een Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media hebben. Het is geregisseerd door Alexander Aja, die ons ook de smerige The Hills Have Eyes , de Franse horrorfilm Haute Tension en het mysterieuze Mirrors gaf. De film bevat Elisabeth Sue, Ving Rhames, Jessica Szohr en Jerry O'Connell. En als je O'Connell in je film hebt zitten moet je weten dat hij de meest onvergeetbare scène heeft in deze film! We hebben ook nog Adam Scott, Kelly Brook, Christopher Lloyd, Richard Dreyfuss, Eli Roth. En als je hen in je film hebt: Holy Shit! Weet wel dat deze film een conversieproces heeft gehad voor het 3D. Dus technisch gezien is het niet in 3D opgenomen. Maar het is duidelijk dat de film in 3D had moeten zijn (voor het conversieproces). Dat kwam, heb ik gelezen, omdat het heel warm was voor het film-materiaal en het water was ook niet goed ofzo. Beetje raar Ik kan gelukkig wel toch zeggen dat het 3D wel redelijk goed was. Voor geconverseerde 3D-films is deze waarschijnlijk de beste! Het 3D is natuurlijk wel goedkoop en gimmick maar dit ook mijn eerste 3D horrorfilm die gimmick is. Maar wat mij betreft hoort dat ook wel bij deze film, zo'n type horrorfilm. Ik bedoel, het bevat één van de bloederigste scènes wat mij betreft en gaat over waar piranha's het beste in zijn en tis gewoon gaaf! Het begint met een bloederige beng met een geweldige cameo tot het einde van de aftiteling. En ik geef deze film een geweldige score: vijf sterren uit vijf sterren! Dus bereid je voor: 3D-brillen op, popcorn op schoot en zet de dvd op en kijk een zomerse lollige film en het positieve: Kelly Brook compleet naakt onderwater voor 3 minuten!

avatar van bjerik76

bjerik76

Niet echt een verhaallijn.
Beetje vergelijkbaar met Jaws.
Een hoop pubers met een overdosis hormoondrift en naar mijn inzin allemaal met een vrij laag iq.

De scene dat de vissen massaal de pubers aanvallen duurt vrij lang, iedereen valt ineens het water in, de vissen vallen iedereen aan, terwijl later op het eind bij de reddingsactie de vissen het op 1 persoon hebben gemunt en alle vissen in de zee wegzwemmen zodat Kelly gered kan worden ? ook is de wakli talki waterdicht ? Jake zwemt de boot onder met de walki talki en die werkt gewoon geruisloos als hij via de onderkant van de boot de boot in gaat ? haar teen bloed, maar alle vissen zwemmen weg ?

verstand op 0 zetten en gewoon kijken en af en toe verder spoelen.

avatar van scorsese

Heerlijke horrorfilm over een aantal moordlustige piranha's. Het verhaal en de opbouw zijn verre van origineel, maar het is allemaal met veel plezier gemaakt en het vele vrouwelijk naakt is een fijne bijkomstigheid. Vooral tijdens het laatste half uur gaan werkelijk alle trossen los en gaat de film totaal over de top op een uiterst vermakelijke manier. De cgi ziet er niet altijd even overtuigend uit, maar dat mag de pret niet drukken. Een verrassende cast, waarbij vooral Christopher Lloyd weer eens leuk is om terug te zien.

avatar van puckb96

Houdt je van Geweld

In films is het

Hou je van gore?

sure

Dus ja slashermovieman dit is een film voor mij. Ik was inderdaad eerst één van die domkoppen die dacht dat dit een serieuze film was. Maar toen kwam ik erachter dat dat helemaal niet het geval is. Het is een heerlijke non-serieuze horror/komedie. Lekker veel geweld en mooie meiden! Van dit soort films: daar houdt ik wel van. Hierbij let ik niet op het acteerwerk of al die andere dingen. Gewoon lekker languit in je stoel/bank naar deze film kijken met het liefst er nog wat popcorn bij! Geregisseerd door Alexandre Aja die wat mij betreft geweldige films heeft gemaakt zoals The Hills Have Eyes remake, Haute Tension, Mirrors en hij heeft ook nog de geweldige thriller P2 geproduceerd. Het 3D vond ik eigenlijk wel een prima voor dit soort horrorfilm. Ik heb hem op blu-ray dus ik kan de 3D versie kijken op de 3D speler van mijn vader. De film heeft eerst lekker veel mooie meiden en daarna zijn die mooie meiden niet meer zo mooi. Ze worden namelijk allemaal verslint door die moordende piranja's. Leuke zomerfilm hoor! Ook trouwens leuk die cameo van Eli Roth en Richard Dreyfuss. Beiden leuke filmmakers.

Ik ben heel erg benieuwd naar Piranha 3DD.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

puckb96 schreef:

Hou je van tieten?

Hou je van BH's?

Maar als ik van tieten hou, dan is het toch vreemd om ook van BH's te houden?! Dat zit normaal gesproken in de weg van hetgeen waar ik van hou.... Of moet ik van BH's houden, omdat ik weet wat erachter zit? Als ik een losse BH zie liggen, zonder iets of iemand in de buurt, ben ik toch niet in staat om er van te gaan houden... sorry, het is allemaal wat verwarrend

avatar van puckb96

puckb96

Cinemaniak schreef:

Dat laatste ja,

avatar van ibendb

ibendb

Een gore film.

Het enige wat je ziet zijn:

- Borsten

- Seks

- Bloed

Na een tijdje begin je het beu te worden. (Niet te geloven dat ik dit net zei). De mensen zijn hier echt dom. De politie waarschuwt ze om niet in het water te gaan, en wat doen ze? Ze gaan in het water. Soms gaat het ook enkel om de ingewanden en bloed.

Een 3*

• 1948 berichten

Ik heb werkelijk waar nog nooit in mijn hele leven grotere troep als dit gezien. Hou je van tieten?? Man ga alsjeblieft een pornofilm kijken dan. Hou je van gore???? De gore effecten waren gewoonweg slecht en goedkoop, en dan nog maar te zwijgen over de 3d effecten, dat was echt bedroevend. Jackass 3d zag er mooier uit, en dat bedoel ik niet in de positieve zin van het woord. Je kan mij echt niet wijsmaken dat er echt mensen zijn die hiervan houden, dit slaat echt helemaal nergens op. Het origineel was al niks, maar dit is echt vele malen slechter. Deze film was niet amusant, niet leuk het had echt helemaal niks. Slecht geacteerd, slechte effecten, en het zat ook nog eens bomvol fouten, ja en dan niet van die hele kleine foutjes. Mensen die 5 sterren geven, kom op, dat kan je echt niet menen. Volgens mij proberen jullie gewoon een beetje de boel op te hitsen en een beetje rebels over proberen te komen. Ik zal wel weer de hele poepdoos over me heen krijgen van allemaal boze mensen, maar dit was mijn mening en.... Kom maar op (voor degene die zich zwaar beledigd voelen, dit was mijn mening en daar hoef je het niet mee eens te wezen)

Tonypulp

De gore effecten waren gewoonweg slecht en goedkoop
Heb je een paar tips voor me? Films met goede gore en zo.

En als iemand iets probeert op te hitsen ben jij dat wel, met je houding richting de fans.. waar is dat voor nodig?

Mijn god..

Nee hoor, ik probeer gewoon mensen te behoeden voor troep hier, en jij mag vinden wat je wilt hoor, ik ook of niet???? En voor het bloed hadden ze gewoon aanmaak limonade gebruikt denk ik, want ik heb het nog nooit zo dun gezien. Ik ben een redelijk grote horror fan, maar dit gaat gewoon te ver. Next...

Geen tips dus, jammer..

en jij mag vinden wat je wilt hoor, ik ook of niet????
Ooit anders beweerd dan?

Je kan mij echt niet wijsmaken dat er echt mensen zijn die hiervan houden

jeroentjuhhhhh schreef:

Geen tips dus, verrassend..

Ooit anders beweerd dan?

Complexe wereld is het ook hé, waar mensen van dingen houden die jij niet mooi vindt.

Correct, even goede vrienden. Ik ben hier een poos geleden aangevallen, en toevallig ook door jou (volgens mij was dat in een discussie over een Tarantino film) omdat ik zei smaken verschillen. En nu ga jij eigenlijk (nog net niet met die woorden) hetzelfde voor m'n voeten gooien? Lollig.

• 1948 berichten

en jeroentjuhhhhh even voor de goede orde, ik probeer niet beledigend naar je toe te zijn hoor. Ik vind je een prima vent, want je zegt ook gewoon je mening en daar kunnen nog wel eens leuke discussies uit voort komen. We kunnen inderdaad het niet altijd met elkaar ens wezen. Maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds niet kan begrijpen dat er mensen zijn die dit echt goed vinden.

Heb even m'n andere bericht verwijdert, kan ik in één keer reageren

Als dat begrijpen zo lastig is zijn er nog altijd tig meningen om dat duidelijk te maken. Daarnaast beweer ik nergens hetzelfde als jij toentertijd, maar goed..

avatar van Reinbo

m1chel schreef:

Waarom zou ik dan direct weer een pornofilm moeten kijken. Het is toch juist leuk hoe daar hiermee gespeeld wordt. Die zwemscene is fantastisch. Zo krijg je ze niet te zien in een pronofilm. Verder is het gewoon allemaal lekker cheesy, als dat je ding niet is prima. Maar als je daar zoals ik wel van houd, moet je me geen porno gaan aanraden. De soms erg digitaal ogende sfx neem ik graag voor lief bij dit soort vrolijke onzinnigheid.

Tonypulp schreef:

Heb even m'n andere bericht verwijdert, kan ik in één keer reageren

Helemaal mee eens, alleen kan ik dat op geen enkele andere manier zeggen. Dit is werkelijk waar wat ik er van vond. Het is toch de bedoeling van deze site dat ieder zijn ei kwijt kan over een film? Dat je het er niet mee eens bent, oke dat kan en dat mag. Ik vind het ook wel eens leuk om te zien waarom iemand een film zooooooooooooo slecht vond die ik goed vond. En dan waardeer ik echt wel de redenen die hij/zij geeft. Ik zag laatst ergens echt een k mening voorbij flitsen van iemand die mijn nummer een een hele slechte film vond. Ja dat gebeurd nou eenmaal.

m1chel schreef:

Ooit anders beweerd dan?

Valt me steeds vaker op. Als er wordt gereageerd, gewoon met een vraag of kanttekening, dan voelt diegene zich al snel aangevallen en volgt er een ''iedereen mag zeggen wat hij/zij wilt'' of ''ieder z'n mening''. Het lijkt me toch dat je antwoord kunt geven op vragen over hetgeen je beweerd. Dat is uiteindelijk een discussie..

Het zijn behoorlijk open deuren die worden ingetrapt, maar echt heel ver kom je er niet mee op een discussiesite

Reinbo schreef:

Dat was ook sarcastisch bedoeld. Er werden een hele rits punten opgenoemd waarom de film zo goed moest zijn die totaal nergens op sloegen, en ik dacht kom doe ik hetzelfde.

jeroentjuhhhhh schreef:

Valt me steeds vaker op. Als er wordt gereageerd, gewoon met een vraag of kanttekening, dan voelt diegene zich al snel aangevallen en volgt er een ''iedereen mag zeggen wat hij/zij wilt'' of ''ieder z'n mening''. Het lijkt me toch de bedoeling dat je antwoord kunt geven op hetgeen je beweerd, wanneer daar vragen over zijn. Dat is uiteindelijk een discussie..

Nou ik heb net in geuren en kleuren zitten uitleggen waarom ik de film slecht vond. Daarna word er aan mij gevraagd of ik dat nodig vond. En ja dat vond ik nodig om de rede dat er mensen zijn die dit ook gewoonweg niks vinden, en dan vind ik het toch wel een goede zaak dat er niet alleen maar vol lof over een film gepraat word, terwijl dat gewoon onzin is, ik weet niet hoe ik nog duidelijker moet zijn.