• 9.382.523 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell

Releasedatum: 2 september 2010

Plot Piranha 3D

"There's something in the water."

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...

Julie Forester

avatar van The Oceanic Six

Omdat hij graag leest dat iemand lyrisch is over 1 van zijn favoriete films

avatar van Elineloves

Elineloves

Oh haha.. nou in dat geval, graag gedaan Naomi Watts! Ben volgens mij wel in de minderheid wat lyrische vrouwen betreft.

avatar van Arabyus

Arabyus

Best grappig om eens te zien, alleen toen kwam opeens het einde wat ik nog niet had verwacht xD.

avatar van El ralpho

El ralpho

Verrassend leuk

Toegegeven; de film heeft letterlijk en figuurlijk weinig (tot in sommige scene's letterlijk helemaal niets ) om het lijf. Ook met de woorden prehistorisch mens etende piranha's zaaien dood en verderf op het 4th of July feest in het plaatsje Lake Victoria ben je vervolgens ook wel klaar met de plot omschrijving.

Maar wat maakt Piranha dan zo leuk? Hier zorgt de invulling van het verhaal wel voor.

Als kijker voel je je namelijk al vanaf het eerste moment een bezoeker van het feest in het idyllische dorpje Lake Victoria wat veel weg lijkt te hebben van de TMF beachparty feesten.

Hierdoor krijg je zelf spontaan zin om alvast de vakantie voor aankomende zomer te boeken. Naast het goede sfeertje -wat nog eens versterkt wordt door de strakke montage- bevat de film ook nog eens de nodige dosis zwarte humor.

De film neemt zijn thema niet al te serieus wat een gouden greep is geweest van Aja. De film geeft een dikke knipoog naar horror's uit de jaren 70 maar weet tegelijkertijd zowel bloedstollend spannend te zijn maar ook flink veel gore en tussendoor ook nog eens de nodige nudity -leuk voor de mannen- op het scherm te toveren. Met name een specifieke scene zal veel mannelijke kijkers nog heel lang bijblijven

Simpel vermaak in zijn puurste vorm dit, maar wel TOP vermaak!

4,0* dik verdiende sterren.

El ralpho schreef:

Verassend leuk

Is dit dubbelzinnigheid door het einde? .

avatar van El ralpho

El ralpho

Haha OOK inderdaad ja maar met verrassend leuk doelde ik ook op het simpele basisprincipe wat heel goed was uitgewerkt

avatar van Ralf81

Ralf81

Het einde was inderdaad verassend leuk, vooral ook allesbehalve kil

avatar van Corcicus

Corcicus

Tegen alle verwachtingen in bleek dit echt een goede film. Vol gore en lol. Een film die zichzelf in tegenstelling tot veel andere remakes niet al te serieus neemt, wat altijd een pluspunt is bij horror, imo. Voorts een strakke regie en hier en daar een welkome tiet.

avatar van neo

neo

Off-topic berichten verwijderd.

avatar van xangadix

xangadix

Geef mij het origineel maar. Dit was best grappig af en toe, maar over het algemeen veel te geforceerd.

Naomi Watts

Vannacht gedroomd dat Sophie Reade in Piranha 3DD zat, wat ben ik toch briljant. Zou echt een geniale casting zijn.

avatar van DiDa

DiDa

Ik zag wel Gianna Michaels...ha ha

Naomi Watts

Die zullen we in 3DD niet meer zo snel terug zien denk ik .

avatar van helleke

helleke

Goed om eens gezien te hebben, maar ik was meer onder de indruk van de vroegere Piranha films, die mij toch iets realistischer overkwamen en waar de Piranha's er meer als echte Piranha's uitzagen.

2,5 sterren.

helleke schreef:

2,5 sterren.

Dude, dit waren prehistorische Piranha's en realisme in die films? Volgens mij zaten daar zelfs vliegende Piranha's in. Realisme verwachten van een film als deze .

Even over de DVD/Blu-Ray release:

Sony Pictures Home Entertainment has announced 1-disc DVD ($28.95), 1-disc Blu-ray ($34.95), and 2-disc Blu-ray 3D ($39.95) editions of Piranha 3D for January 11th. The only extra material on the DVD release will be a filmmaker commentary, and 5 behind-the-scenes featurettes. The 1-disc Blu-ray will include all of the DVD features, plus deleted scenes with optional commentary, deleted storyboard sequences, 5 additional behind-the-scenes featurettes, the Piranha 3D trailer, and TV Spots. The only listed extra material for the 2-disc Blu-ray 3D release is the commentary, 10 behind-the-scenes featurettes, and a 2D version of the film playable on all existing Blu-ray players.

Wordt dus zowel de Piranha 2D Blu-Ray 3D kopen en de single disc Blu-Ray voor de deleted scenes en de overige features. Veel kritiek van de niet Blu-Ray eigenaren maar logisch dat je als Blu-Ray koper gewoon meer krijgt.

avatar van Spetie

Een redelijke teleurstelling deze film, waarbij Aja zijn faam duidelijk niet waarmaakt. De film doet mij achteraf gezien nogal erg denken aan "Eight Legged Freaks", onder het motto dat meer en groter zeker niet altijd beter is.

Verder is het eigenlijk nogal een voorspelbaar filmpje. Je kunt vooraf precies zeggen wie wel en wie niet overleven. De film is toch niet serieus te nemen, dus durf dan eens wat meer risico te nemen op dat gebied, zou ik zeggen. Ik had van Aja wel wat meer gore verwacht, maar de eerste kills zijn verre van boeiend. Op het laatst gaat het dan gelukkig wel allemaal lekker los, maar dat is te weinig om de film te redden. Op zich is dat hele porno-gebeuren nog wel enigszins vermakelijk, ondanks de matige muziek. Maar zo'n acteur als Jerry O'Connoll is echt hemeltergend slecht, evenals trouwens de rest van de cast. Pluspunt is dan nog wel het leuke bijrolletje van Christopher LLoyd.

Nee een matig horrorwerkje dit, dat te weinig vermakelijk is en en dus een onvoldoende scoort bij mij.

avatar van DVD-T

DVD-T

Heerlijke foute film. Veel bloot en veel gore. Helemaal in de stijl van de 80's slasher film brengt Aja ons veel plezier.

De opbouw is niet erg sterk, maar blijft leuk om te volgen. Het maakt het niet spannend, maar door de humor en vooral het personage van O'Connel blijf je geboeid kijken. In het begin gebeurt er niet veel, wel is het lekker zomers en staat het bol van de energie. Leuke rol ook van Dreyfuss die overigens weer snel is verdwenen uit de film . De kracht schuilt vooral in de tweede helft van de film als de aanvallen beginnen. Vooral de grote massa scène is een genot voor de liefhebbers. Wat een mooie aaneenschakeling van lekkere vieze momenten. Vanaf dat moment tot het einde is het genieten geblazen. Het 3D aspect werkte alleen niet altijd even goed, en had zijn werk in 2D ook wel goed gedaan. Wel een jammerlijke keuze, want het voegt niets toe.

avatar van eclipx

eclipx

Leuke film voor op een saaie dag met wat popcorn.

Er zit weinig tot geen verhaal in, en alles is wel een beetje voorspelbaar. Maar... als de actie dan eenmaal begint, is het echt wel actie! Veel sfx, leuk camerawerk, en echt veel te veel gore!

Acteren van Vhing en die vrouwelijke cop vond ik wel goed. Acteren van o'connel vond ik meer dan irritant, hem hem vroeger nog zien acteren, en was nooit echt zot van hem..

avatar van wwwwww

wwwwww

Zalige popcorn film zoals ze zeggen.

Ik houd van zo'n films; je ziet ook alles, er kwamen grappige scenes in, de acteurs vielen goed mee ook, tetten in 3D zijn ook eens vernieuwend, veel schoon vrouwen ook in de film.Goeie muziek, pure fun, lekker genieten gewoon en je verstand op nul zetten natuurlijk.

één van de betere films die ik dit jaar heb gezien.

avatar van casperspook

casperspook

Ik vond dit eerlijk niet zo'n succes.

Natuurlijk moet het af en toe grappig zijn maar die beelden zijn zo waanzinnig slecht dat het grappige er weer meteen van af is.

Op zich is dat hele porno-gebeuren nog wel enigszins vermakelijk, Maar zo'n acteur als Jerry O'Connoll deed het echt slecht, en de rest van de cast was ook niet alles.

Toch jammer had iets heel anders verwacht

avatar van Insignificance

Insignificance

Irritant, hè. Die O'Connell..

avatar van thefan

thefan

Ben er gewoon stil van...wat een drama!

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

thefan schreef:

Ben er gewoon stil van...wat een drama!

......

Ik wist gewoon niet dat dit soort rommel (want dat is het gewoon) gemaakt kon worden.

Ik wil niemand uit z'n tent lokken of boos maken of beledigen of zo, maar tsjonge jonge, Ik was hier ook gewoon even stil van zeg.

avatar van the new guy

the new guy

Dit is absoluut geen film om serieus te nemen. Zo is 'ie natuurlijk ook niet bedoeld. Maar áls je dan zo'n soort film maakt moet je dat gegeven natuurlijk helemaal uitbuiten. Dat is niet gebeurd, het bleef een soort van half lauwe mix tussen Jaws en American Pie. Jammer, met een zo'n mega budget moet je meer halen uit je film.

avatar van Butchers

Butchers

Viel toch nog wel mee. Heb deze 's avonds met een paar vrienden in de cinema gezien. Maar de echte piranha slacht scéne finale was wel goed raak. Veel gore. Soms wat voorspelbaar zoals dat touw dat ze spannen over de twee boten. Je weet natuurlijk dat het touw heel los gaat geraken/breken bij de laatste persoon. Maar blijft toch een geinig filmpje.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Wat een extreem waardeloze film. Ik schaam me gewoon kapot als film-fan dat ik dit heb gekeken.

1 ster voor de leuke blote tietjes zo nu en dan.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Hectometerpaal schreef:

1 ster voor de leuke blote tietjes zo nu en dan.

Joh zelfs de Tietjes waren nep in de film, nee 1 ster is te veel eer, maar ik sluit me bij je aan, ik schaam me ook kapot dat ik dit gezien heb als film fan hoor.

avatar van yeyo

yeyo

the new guy schreef:

Jammer, met een zo'n mega budget moet je meer halen uit je film.

24 miljoen is echt aan de lage kant hoor voor een Amerikaanse blockbuster.