• 9.372.312 stemmen

Geregisseerd door: John Wells

Met onder meer: Ben Affleck, Tommy Lee Jones en Chris Cooper

Releasedatum: 12 april 2012

Plot The Company Men

"In America, we give our lives to our jobs. It's time to take them back."

Wanneer het succesvolle bedrijf dat Gene McClary heeft opgebouwd uit zijn handen glipt, raakt hij in conflict met zijn partners om zijn jarenlange collega Phil te beschermen. Daarnaast zoekt hij troost in een affaire met zijn collega Sally. Sally ontslaat de arrogante bedrijfsmedewerker Bobby Walker, die zich hierna wanhopig probeert vast te houden aan de symbolen van zijn status; zijn hoge salaris en zijn Porsche. Bobby wordt nu gedwongen een baan in de bouw te accepteren, die zijn hardwerkende zwager Jack Dolan hem aanbiedt.

Bobby Walker

Conal Doherty

Conal Doherty

Diane Lindstrom

avatar van james_cameron

Degelijk gemaakte, goed gespeelde film over de effecten van de credit crunch in de VS. De problemen die dit oplevert voor de hoofdpersonen zijn vakkundig en overtuigend uitgewerkt, maar toch blijft de film qua impact wat aan de oppervlakte hangen. Je leeft als kijker wel mee met de personages, maar alles blijft nogal afstandelijk. Het verhaal wordt iets te schematisch en vrijblijvend in beeld gebracht. Door het sterke akteerwerk de moeite waard, maar inhoudelijk en visueel is het weinig meer dan een veredelde tv-film.

Hm, tja.. uiteindelijk hebben ze er dan toch een min of meer bevredigend einde aan weten te breien. Een erg deprimerend economische malaise einde leek me voor Hollywood ook wel iets te dramatisch.
Was allang blij dat het niet eindigde met (waar ik erg voor vreesde) dat Bobby daadwerkelijk graag als timmerman was blijven werken.... dat had de film echt acuut een onvoldoende opgeleverd.

Acteerwerk is vooral de grote troef in deze film. Met name Tommy Lee Jones ( ) is echt heerlijk, wat een geweldig fijn acteur is dat toch en als je dan ook nog een Chris Cooper er naast zet kan het al moeilijk mis gaan.

avatar van stinissen

Uitstekende cast en eindelijk ook een uitstekende film , Kevin Costner, Ben Affleck, Tommy Lee Jones , Chris Cooper en de mooie Maria Bello maken er een waar spektakel van geen overdreven sentiment maar meer een realistische film over de gevolgen van de economische crisis.

avatar van Fortune

Fortune

Leuke film.

Hou sowieso wel van films over het zakenleven en de daarbij behorende stress en dergelijke.

Ben Affleck is erg goed voor zijn doen en net als in Boiler Room passen dit soort rollen goed bij hem als office macho.

Overigens deden alle acteurs het goed en leken ze zich in hun rollen thuis te voelen(ja, zelfs Kostner deed het goed).

Het verhaal is niet zo heel geweldig maar de uitwerking is zeker van bovengemiddeld niveau.

De tijd vloog voorbij en het is ook zeker herkenbaar allemaal omdat we die periode van massa ontslagen ook uitgebreid op het nieuws hebben zitten volgen.

3.5

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Sterk geacteerd drama over hoe verschillende personen en hun gezinnen d.m.v. ontslagen weer met de neus op de feiten worden gedrukt en dat niet alles vanzelfsprekend is.

Met het minimum aan sentiment en voldoende zelfspot ervaren de hoofdrolspelers hoe het is wanneer de geldkraan wordt dichtgedraaid en men net als iedere andere werkzoekende moet solliciteren. Vooral het genoegen nemen met minder zorgt voor een aantal schrijnende scenes waarin maar al te duidelijk wordt wat de standaarden zijn in de wereld van het grote geld.

Mooie beelden en een goede cast zorgen voor een interessante film die weet te onderhouden zonder moralistisch en vooral onrealistisch te worden. Het verhaal biedt, waarschijnlijk door de vele hoofdpersonages, minder diepgang dan verwacht en beperkt hierdoor een beetje om echte sympathie voor ze op te roepen.

Zoals gezegd interessant verhaal, erg goed rollen en een prima tempo maken dit een aanrader.

avatar van deft0nes

deft0nes

Een 4 niet vanwege het script, of de indrukwekkende acteerprestaties, maar vanwege de indruk die de film en het verhaal op mij achter laten.

avatar van Mirckje

Mirckje

Vond hem zeer matig. Verhaal kwam nooit echt lekker los. Hoofdrolspelers zijn niet sympathiek genoeg. Tuurlijk is het vervelend dat hij ontslagen word, maar het is vrij moeilijk sympathie te voelen voor mensen die drie verschillende luxe auto's hebben, een enorme villa en dat alles op krediet doen. Logisch dat je dan keihard valt als je niks gespaard hebt.

Maar niettemin geeft het een beeld van wat veel mensen doorstaan deze periode. Het is ook zeker waar dat er te makkelijk over gedacht word vanuit bedrijven om mensen weg te doen, in ieder geval bij de grote multinationals.

De karakters waren niet meeslepend genoeg om met ze mee te voelen. De enorme rijkdom die ze hadden hielp daarbij dus ook bepaald niet. Affleck pastte wel goed bij het karakter maar is niet een erg sympathieke acteur. Het verhaal had meer diepte kunnen hebben. De strijd heftiger. Best jammer, ik had meer verwacht van de film.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond dit ook wel een goeie film, ondanks dat 'k er eigenlijk geen verwachtingen bij had. 'k vond het boeiend gebracht en eigenlijk ook wel meeslepend. De cast deed het ook erg goed. Het verhaal is nog steeds brandend actueel dus als je de kans hebt, zeker eens het bekijken waard.

avatar van booyo

booyo

Dat Cooper en Tommy Lee Jones hierin speelden was voor mij de reden om de film op te zetten, ondanks dat Affleck ook een rol had. Maar tot mijn verbazing speelde ook hij erg sterk. Aangename verassing! De film wilde af en toe wel iets te snel op ons medelijden inspelen, vond het wat ongeloofwaardig hoe snel Affleck bankroet raakt. Leeft de beste man dan op zo'n grote voet? Die x-box wegdoen, iets te Amerikaans sentiment..

Maar goed verder een boeiend verhaal en dus een puike film.

avatar van Zinema

Met verve vertolkt.

Het persoonlijke zakenleed achter het instorten van de financiële wereld, enige jaren geleden, wordt hier goed gevangen. Dit drama over een aantal zakenmensen dat plotseling op straat komt te staan voelt behoorlijk realistisch aan. Een sympathieke Tommy Lee Jones krijgt op pensioengerechtigde leeftijd gewetensbezwaren en jonge hond Ben Affleck moet als eerste zijn Porsche verkopen. Het is het begin van algehele malaise, waar de een beter mee omgaat dan de ander.

Het verhaal rond een nietsontziende CEO, die liever nadenkt over een nieuwe bonus dan over het lot van de hierdoor ontstane werklozen, is niet vrij van clichés en kent een enigszins voorspelbaar verloop. Desondanks maakt de film indruk, met name dankzij de acteurs en actrices. De getergde Chris Cooper bijvoorbeeld, maar ook bouwvakker Kevin Costner vertolkt zijn personage met verve. Het acteergeweld maakt een aanrader van 'The Company Men'.

Geweldig.

Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.

avatar van Arneaux

Arneaux

Behoorlijk goede film over een eikel eerste klas die alle materiële zaken kwijt raakt. Er wordt regelmatig op sentiment ingespeeld maar ondanks een aantal clichés wordt klefheid behendig vermeden. De bijrol van Costner vond ik eigenlijk behoorlijk geslaagd, in tegenstelling tot sommige meningen hier.

Hectometerpaal schreef:
Vrij brave film.
Vond het vreemd dat een man die 120.000 dollar per jaar verdiend een X-box of afbetaling had gekocht voor zijn zoontje.
Duidelijk dat de echte gevallen klappen niet realistisch zijn vertaalt.
Dus echt een filmpje die niet in de buurt van de realiteit komt.
Na een paar weekjes buffelen op de bouw heeft meneer weer alles netjes op de rails. Rare reden om een film.

Volgens mij is dit een kleine aanklacht tegen het alsmaar alles op afbetaling kopen wat ingebed is in de Amerikaanse cultuur. Het gat op de ene creditcard wordt gedicht met een creditcard van een andere maatschappij. De kredietcrisis heeft mede hierdoor zo'n enorme impact gehad in de VS. In de film is dit verwoord door de afbetalingen op o.a. de Porsche. De X-box werd volgens mij overigens door zijn zoon teruggegeven omdat hij niet wilde dat z'n ouders zo'n uitgave deden.
Dat buffelen op de bouw bracht overigens niet alles op de rails, hij woonde nog steeds bij zijn ouders in. Het gaf waarschijnlijk wel een bepaalde voldoening dat hij zich in ieder geval nuttig kon maken, waardoor hij in ieder geval zijn persoonlijke leven beter op de rails had.

avatar van Zeriel

Zeriel

Amerikanen kunnen heel goed films maken over van-krantenjongen-tot-miljonair-mythologie. Aan de omgekeerde beweging moeten ze nog wennen in Hollywood.

Helaas geen vuurwerk, en echte confrontaties tussen de winnaars en verliezers.

De scene waarin Tommy Lee Jones de zittenblijvende CEO "confronteert" die antwoord, dat hij nou eenmaal deed wat de markt vroeg, zou het moment moeten zijn voor een stervige dialoog c.q. verrbaal vuurwerk, maar Tommy hoort het aan als een schaap en staart naar zijn tenen.

Het lijkt wel of ze nog niet echt harde kritiek durven te leveren op de onvermijdelijke excessen die gepaard gaan met het nastreven van een vrije-markt-utopie, laat staan op de ideologie zelf. Niet zo gek, omdat ze in de V.S. alleen maar vrije-markt-propaganda hebben gehoord heel hun leven.

Kevin Kostner zet een overtuigende rol neer.

avatar van Movsin

Movsin

Uw job verliezen en de problemen allerlei die dit verlies onvermijdelijk met zich meebrengt is het thema (erg actueel) van deze film, die naar mijn gevoelen veel beter, diepgaander vooral en minder clichématig had kunnen worden uitgewerkt. Vond het nogal kabbelend en daar kunnen zelfs de topacteurs die nu de cast bevolkten niets aan doen.

avatar van Decec

Decec

Een mooie dramafilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Ben Affleck, Tommy Lee Jones,

Chris Cooper, Craig T. Nelson, Kevin Costner en

Tommy Lee Jones...

Perfect mooi HD kwaliteit...

Perfect achtergrond geluid/muziek...

(Dolby Digital)...

avatar van Theunissen

Deze film deed me met name in het begin denken aan de indrukwekkende film "Margin Call (2011)", welke een jaar later uitkwam. Deze film is overigens ook op bepaalde momenten indrukwekkend, maar vond ik persoonlijk wel iets minder dan "Margin Call".

Hoewel het verhaal op het begin na een andere koers vaart (met name gezien vanuit het oogpunt van Bobby Walker, goed gespeeld door Ben Affleck, nadat hij ontslagen wordt) m.b.t. de beurscrash wist deze film me te boeien van de eerste tot de laatste minuut. Ook met de uitvoering zit het goed en de cast is indrukwekkend met een aantal oude gedienden als Tommy Lee Jones, Kevin Costner, Chris Cooper en Craig T. Nelson. Ze speelden overigens allemaal goed. Ook de rol van de altijd appetijtelijke Maria Bello (zelfs eventjes topless te zien) als de bitch Sally Wilcox (verantwoordelijk voor de ontslagen) was wel goed. Het laatste gedeelte van het verhaal had wel een beetje een EO-achtig toontje en was ook behoorlijk cliché (zeker wat betreft Chris Cooper).

Het was overigens indrukwekkend om te zien hoe die gasten eerst allemaal in luxe en weelde leefden en opeens zomaar op straat werden gezet en toen niet meer rond kwamen en ook geen andere baan vonden. Maar echt medelijden had ik niet met hun (gezien hun belachelijk hoge salarissen verdienden ze het eigenlijk ook wel, uiteraard ook de CEO's, maar die ontlopen natuurlijk altijd de dans en gaan geregeld over lijken ten koste van het bedrijf).

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Het WK geweld staat geen goede film in de weg. Toen ik The Company Men zag staan in de krant, wist ik dat dit een ondergewaardeerd en onderbekeken kwaliteitsfilm was. Geen Spanje-Chili vanavond.

Werken in tijden van crisis. Weliswaar in de Verenigde Staten. Toch daarom niet minder een boeiend drama, zeg maar praatfilm, waarbij drie kaderleden hun job verliezen en in het dagelijks leven moeten zien om te gaan met het inkomensverlies. Het geval van Affleck als Bobby Walker kwam niet altijd goed over : plots gaan werken als assistent-timmerman bij de schoonbroer en dan op het einde bijna kiezen voor deze job, amper huiselijke problemen. Okééééé. De cast doet het voortreffelijk en ook het narratieve is goed uitgewerkt : zonder veel woorden te verspillen zie je plots iemand met Afflecks porsche wegrijden, of verdwijnt de vrouw uit Gene's leven. De wereld rondom hen verandert en als kijker stel je dat visueel vast.

avatar van des1

des1

Goeie film. Moedig ook om te willen maken, want wie er nou naar de bios gaan om een potje ellende te zien van ontslagen higher echelon werknemers? M.n. in de VS. Hoe hoger de klim, des te groter de val. Een werkloze metaalarbeider zorgt nu eenmaal niet voor het type gearticuleerd drama als dit stel. Goed gedaan. Je kunt ook niet allerlei spectaculairs erbij bedenken om het thema kick ass te geven. Understated. Goed om Affleck eens in een andere rol te zien. Tommy Lee Jones en Chris Cooper geweldig. Kregen ook duidelijk ruimte van de regisseur om eigen invulling te geven.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik had wel even m'n bedenkingen : moet je nou een film maken over mensen met een inkomen van 120.000 dollar als er ook wel pijnlijker ontslagen in de kredietcrisis zijn gevallen? Maar ja, elk verhaal verdient het misschien wel om verteld te worden. Uitstekend spel van alle betrokkenen; iedereen hier noemt de uitstekende Jones, sommigen twijfelen aan de prestaties van Costner en Affleck (wat mij betreft onterecht), maar hoewel je bij Chris Cooper het minste van zijn thuissituatie leert (en het meeste op afstand blijft) mag zíjn prachtige rol toch ook niet onvermeld blijven. En net als kos (9-2-2011) ben ik blij dat Bobby op het einde niet als timmerman blijft werken, dat was toch wel een èrg romantisch slot geweest.

avatar van scorsese

Goeie film waarin drie succesvolle mannen worden ontslagen bij een groot bedrijf. De afwisseling tussen de drie verhaallijnen houdt deze film over de gevolgen van de financiële crisis onderhoudend. De personages zijn goed neergezet, mede door de uitstekende cast. Wellicht een iets te rooskleurig einde.

avatar van BBarbie

BBarbie

Solide film over de keerzijde van de “American Dream”, oftewel wie hoog in de boom zit kan diep vallen. Een typisch Amerikaanse film over de impact van de economische crisis in het vorige decennium op de levens van een aantal wegbezuinigde managers (en hun gezinsleden).

De topcast levert degelijk acteerwerk af, waardoor het voortkabbelende verhaal toch wel interessant blijft. Een bedachtzaam acterende Chris Cooper en Rosemary DeWitt als een begripvolle "rots in de branding" stelen de show.