The Company Men (2010)
Geregisseerd door: John Wells
Met onder meer: Ben Affleck, Tommy Lee Jones en Chris Cooper
Releasedatum: 12 april 2012
Plot The Company Men
"In America, we give our lives to our jobs. It's time to take them back."
Wanneer het succesvolle bedrijf dat Gene McClary heeft opgebouwd uit zijn handen glipt, raakt hij in conflict met zijn partners om zijn jarenlange collega Phil te beschermen. Daarnaast zoekt hij troost in een affaire met zijn collega Sally. Sally ontslaat de arrogante bedrijfsmedewerker Bobby Walker, die zich hierna wanhopig probeert vast te houden aan de symbolen van zijn status; zijn hoge salaris en zijn Porsche. Bobby wordt nu gedwongen een baan in de bouw te accepteren, die zijn hardwerkende zwager Jack Dolan hem aanbiedt.
Bobby Walker
Danny
Conal Doherty
Diane Lindstrom
4Runner
Prettige film om te kijken, vond alleen dat de dialogen wat meer 'bite' konden hebben.
M.Goodkat
Uitstekende film met een sterke acteerprestatie van Ben Affleck,ook Tommy Lee Jones..en goeie bijrol van Kevin Costner..
Zeker aan te raden
Goeie dialogen van de acteurs en zeer geloofwaardig...en zeer herkenbaar voor mensen die ontslagen zijn in die periode.
Hectometerpaal
Vrij brave film.
Vond het vreemd dat een man die 120.000 dollar per jaar verdiend een X-box of afbetaling had gekocht voor zijn zoontje.
Duidelijk dat de echte gevallen klappen niet realistisch zijn vertaalt.
Dus echt een filmpje die niet in de buurt van de realiteit komt.
Na een paar weekjes buffelen op de bouw heeft meneer weer alles netjes op de rails. Rare reden om een film.
Leo1954
- 2073 berichten
Prachtige filmposter, helaas is de film zelf stukken minder. Tommy Lee Jones en Chris Cooper zijn altijd goed, Ben Affleck is een acteur waar ik niet zo gecharmeerd van ben. Gelukkig was het rolletje van Kevin Costner maar klein, wat een slaapmiddel is die vent toch. Sociaal drama,het gegeven heeft voldoende potentie. Maar het blijft een uiterst dun verhaaltje. Is niet in staat je emotioneel te raken. O ja, eind goed al goed natuurlijk
Laat je ook leeg achter, ben ik zo weer vergeten (hoop ik) Eigenlijk is de film gewoon niet de moeite van het bekijken waard.
usr14112
Ik vond deze heel aardig. Boeiend verhaal over mensen die van het ene uiterste in het andere vallen. Over graaiers die elk moreel besef kwijt zijn geraakt door hun drang om alsmaar rijker te willen worden. De film was wel ietwat tam en kabbelde rustig voort. Toch een ruim voldoende.
donbruce
Het verhaal is best aardig wat traag, maar het is wel herkenbaar. Dus als je goed de film volgt zitten er wel boodschappen in om van de leren.
deft0nes
Een 4 niet vanwege het script, of de indrukwekkende acteerprestaties, maar vanwege de indruk die de film en het verhaal op mij achter laten.
b00ts
Aardig drama. Wel wat voorspelbaar. Acteerprestaties verder wel ok. Wat Costner nou in deze film te zoeken heeft snap ik ook niet.
gauke
De sterk operende en hoogwaardig spelende acteurs vormen het hart van deze rustige, onderhoudende, geloofwaardige, schematische, morele en pijnlijke crisisfilm, waarin het accent ligt op de vraag hoe mensen reageren op het (plotselinge) verlies van hun baan en op vernedering. Het einde is wat naïef.
Mirckje
2,5 sterren is volges mij een 5 en dat is toch geen voldoende?
Mirckje
Vond hem zeer matig. Verhaal kwam nooit echt lekker los. Hoofdrolspelers zijn niet sympathiek genoeg. Tuurlijk is het vervelend dat hij ontslagen word, maar het is vrij moeilijk sympathie te voelen voor mensen die drie verschillende luxe auto's hebben, een enorme villa en dat alles op krediet doen. Logisch dat je dan keihard valt als je niks gespaard hebt.
Maar niettemin geeft het een beeld van wat veel mensen doorstaan deze periode. Het is ook zeker waar dat er te makkelijk over gedacht word vanuit bedrijven om mensen weg te doen, in ieder geval bij de grote multinationals.
De karakters waren niet meeslepend genoeg om met ze mee te voelen. De enorme rijkdom die ze hadden hielp daarbij dus ook bepaald niet. Affleck pastte wel goed bij het karakter maar is niet een erg sympathieke acteur. Het verhaal had meer diepte kunnen hebben. De strijd heftiger. Best jammer, ik had meer verwacht van de film.
FLH
Geweldige film! Jammer dat deze film nog steeds nergens te koop is met NL subs.
K. V.
'k vond dit ook wel een goeie film, ondanks dat 'k er eigenlijk geen verwachtingen bij had. 'k vond het boeiend gebracht en eigenlijk ook wel meeslepend. De cast deed het ook erg goed. Het verhaal is nog steeds brandend actueel dus als je de kans hebt, zeker eens het bekijken waard.
sethone81
Vooruit voldoende, niet slecht, maar ja met deze acteurs weet je het eigenlijk al, ook niet goed. Sentimenteel, voorspelbaar en populistisch.
Driello
Matig bedrijfs drama dat een soort aanklacht tegen het graaien van top anagement moet vormen; een soort sociale aanklacht tegen het aan de ene kant steeds weer op straat zetten van medewerkers en aan de andere kant binnen harken van bonussen. Dat wordt tenenkrommend duidelijk gemaak in de voice overs tijdens de aftiteling. Dit dan voor de sukkels die dat tijdens de film nog niet door hadden.
De film komt naar mijn gevoel geen seconde echt los. Het is steeds maar wachten op een gebeurtenis met impact, iets wat je echt bij de film betrekt. En dat komt niet. Niet dat 'zielige' zoontje van Affleck dat zo leidt, niet de getergde kop van Cooper of het geengageerde gezicht van de nu wel erg oud wordende Jones.
Er gebeurt van alles en eigenlijk ook weer bijna niets. Daarmee wordt het kijken van deze film een soor uitzitten en wachten op iets wat niet komt. En daarvoor zet ik geen film op.
Het enige wat ik nog aan postiefs kon ontdekken was het verzorgde acteerwerk van de grote sterren ones, Affleck, Cooper en eigenlijk ook wel Kostner.
papaEd
Een leuke film om naar te kijken. Goed geacteerd en een sterke cast
booyo
Dat Cooper en Tommy Lee Jones hierin speelden was voor mij de reden om de film op te zetten, ondanks dat Affleck ook een rol had. Maar tot mijn verbazing speelde ook hij erg sterk. Aangename verassing! De film wilde af en toe wel iets te snel op ons medelijden inspelen, vond het wat ongeloofwaardig hoe snel Affleck bankroet raakt. Leeft de beste man dan op zo'n grote voet? Die x-box wegdoen, iets te Amerikaans sentiment..
Maar goed verder een boeiend verhaal en dus een puike film.
erik1677
Wat een prachtige film en dan te bedenken dat ik deze hier al heel lang op de plank heb liggen.
En elke keer kwam het er niet van om hem te kijken.
Maar had ik dit maar eerder gedaan anders was hij sowieso in mn jaarlijstje van 2010 beland.
Godsamme wat een acteerprestaties van Ben affleck, Tommy lee Jones en Kevin Costner in een geweldige bijrol.
En wat een actuele film in deze crisistijd, en wat formuleert Lee Jones het mooi aan het eind van de film dat er niks mis is met the working man class, en dat er vroeger een mooi product met de handen werd gemaakt binnen het bedrijf, mooie schepen dus.'
Maar nu alles om cijfertjes en nulletjes draait en niks geen menselijks meer aan is.
Heerlijke film.
erik1677
En ik wil zelfs nog wel stellen, dat dit een van de beste rollen van Ben Affleck ooit is.
Wat fantastisch acteert hij hier, ik hoop dat hij op deze stijgende lijn doorgaat.
antilasergun
Hij viel mij vies tegen,weinig diepgang en telkens als ik dacht nu komt er een goede dialoog op gang dan was het einde scene.
Met verve vertolkt.
Het persoonlijke zakenleed achter het instorten van de financiële wereld, enige jaren geleden, wordt hier goed gevangen. Dit drama over een aantal zakenmensen dat plotseling op straat komt te staan voelt behoorlijk realistisch aan. Een sympathieke Tommy Lee Jones krijgt op pensioengerechtigde leeftijd gewetensbezwaren en jonge hond Ben Affleck moet als eerste zijn Porsche verkopen. Het is het begin van algehele malaise, waar de een beter mee omgaat dan de ander.
Het verhaal rond een nietsontziende CEO, die liever nadenkt over een nieuwe bonus dan over het lot van de hierdoor ontstane werklozen, is niet vrij van clichés en kent een enigszins voorspelbaar verloop. Desondanks maakt de film indruk, met name dankzij de acteurs en actrices. De getergde Chris Cooper bijvoorbeeld, maar ook bouwvakker Kevin Costner vertolkt zijn personage met verve. Het acteergeweld maakt een aanrader van 'The Company Men'.
Geweldig.
Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.
Arneaux
Behoorlijk goede film over een eikel eerste klas die alle materiële zaken kwijt raakt. Er wordt regelmatig op sentiment ingespeeld maar ondanks een aantal clichés wordt klefheid behendig vermeden. De bijrol van Costner vond ik eigenlijk behoorlijk geslaagd, in tegenstelling tot sommige meningen hier.
Vrij brave film.
Duidelijk dat de echte gevallen klappen niet realistisch zijn vertaalt.
Dus echt een filmpje die niet in de buurt van de realiteit komt.
Volgens mij is dit een kleine aanklacht tegen het alsmaar alles op afbetaling kopen wat ingebed is in de Amerikaanse cultuur. Het gat op de ene creditcard wordt gedicht met een creditcard van een andere maatschappij. De kredietcrisis heeft mede hierdoor zo'n enorme impact gehad in de VS. In de film is dit verwoord door de afbetalingen op o.a. de Porsche. De X-box werd volgens mij overigens door zijn zoon teruggegeven omdat hij niet wilde dat z'n ouders zo'n uitgave deden.
Dat buffelen op de bouw bracht overigens niet alles op de rails, hij woonde nog steeds bij zijn ouders in. Het gaf waarschijnlijk wel een bepaalde voldoening dat hij zich in ieder geval nuttig kon maken, waardoor hij in ieder geval zijn persoonlijke leven beter op de rails had.
steventje
Een leuke film om even weg te kijken maar meer niet.
Ongeloofwaardig dat iemand geen rotte cent gespaard heeft met een inkomen van meer dan 120.000 dollar.
Vond Affleck ook slecht gecast voor deze rol...een egoist en driftkikker... Ocharme zijn vrouw en zijn kinderen
Had de film over een gewone werkman gegaan zou hij veel realistischer en respectvoller overkomen.
Leuke bijrol van Costner.
mnrk
We work as hard in here every day as we did when we were trying to get a job, we'll be alright. What's the worst thing they can do, fire us?
Een prima film van John Wells die laat zien hoe ieder persoon een andere beslissing neemt in zijn leven na het ontslag krijgen op je werk...
Het verhaal komt dan ook zeer geloofwaardig over en mede door het prima acteerwerk in deze film krijgt alles net wat extra kracht mee...
Tarkus
Redelijk goede film die bijzonder actueel is.
Happy wordt je bij het bekijken van deze film zeker niet.
Maar het loont de moeite hem eens te bekijken, met een puike cast overigens.
Zeriel
Amerikanen kunnen heel goed films maken over van-krantenjongen-tot-miljonair-mythologie. Aan de omgekeerde beweging moeten ze nog wennen in Hollywood.
Helaas geen vuurwerk, en echte confrontaties tussen de winnaars en verliezers.
De scene waarin Tommy Lee Jones de zittenblijvende CEO "confronteert" die antwoord, dat hij nou eenmaal deed wat de markt vroeg, zou het moment moeten zijn voor een stervige dialoog c.q. verrbaal vuurwerk, maar Tommy hoort het aan als een schaap en staart naar zijn tenen.
Het lijkt wel of ze nog niet echt harde kritiek durven te leveren op de onvermijdelijke excessen die gepaard gaan met het nastreven van een vrije-markt-utopie, laat staan op de ideologie zelf. Niet zo gek, omdat ze in de V.S. alleen maar vrije-markt-propaganda hebben gehoord heel hun leven.
Kevin Kostner zet een overtuigende rol neer.
Fryce
Leuke film, kijkt lekker weg. Goeie soundtrack, grote cast die mooi spel neerzet.
RRT
Acteerwerk was prima in orde. Maar ik zat de hele film te wachten op een omslag terwijl de film maar doorkuierde. En als die dan komt en er gebeurt wat is de film afgelopen. Hmm jammer.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Jin Ling Shi San Chai
Drama, 2011