Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot The Killer inside Me
"Nobody Sees It Coming"
Hulpsheriff Lou Ford (Casey Affleck) wordt in het rustige Central City beschouwd als een goede man. Hij leidt een onopvallend leven in dit stadje in het westen van Texas, maar zijn ontmoeting met het mooie hoertje Joyce Lakeland (Jessica Alba) zal daar voorgoed verandering in brengen. Hij moet haar voor een ander overtuigen om de stad te verlaten, maar het bezoek pakt heel anders uit en brengt het slechtste in Lou naar boven. Zijn vriendin Amy (Kate Hudson) weet echter nog van niets.
Lou Ford
Billy Boy Walker
Joe Rothman
Johnnie Pappas
Bum
Erg leuke film en af en toe best gruwelijk.
Zeer goed geacteerd door Casey en ja zijn stem dat moet toch geen stoor factoor zijn wel.
De style waarin het zich afspeelt en de gekozen muziek waren prima.
3,5 ster
L2E
Na een half uur kijken uit gezet, wat een k*t film, want waarom een man een vrouw op deze gruwelijke manier dood moet slaan snap ik echt niet.
yeyo
We mogen ons gelukkig prijzen dat zoiets nooit in het echte leven gebeurt.
dutchtuga
Zéér ongepast en waardeloos. Bah.
Film gaat ook niet over jou, maar over iemand waarbij een steekje los zit.
Sfeervol filmpje met een wederom ijzingwekkende Cassey. Had qua sfeer een hoop weg van Blood Simple. Kleine 4*
L2E
We mogen ons gelukkig prijzen dat zoiets nooit in het echte leven gebeurt.
...tja en dan te bedenken wat er van de week is gebeurd in A. a/d Rijn...
Ik snap ook wel dat het film is, maar nogmaals, dit had niet gehoeven.
Het wordt ook letterlijk in beeld gebracht
mock turtle
...tja en dan te bedenken wat er van de week is gebeurd in A. a/d Rijn...
Ik snap ook wel dat het film is, maar nogmaals, dit had niet gehoeven.
Het wordt ook letterlijk in beeld gebracht
L2E, ik denk niet dat de filmmakers het wisten, van A. a/d Rijn....
parcivalis
Zéér ongepast en waardeloos. Bah.
Je hebt volkomen gelijk, het met je vuisten doodslaan van een leuke vrouw die je volledig vertrouwd is erg direct en smakeloos in beeld gebracht wat nogal intimiderend werkt. Het is vooral ook nutteloos wat mij iig erg irriteerde. Ik heb doorgaans geen enkele moeite met geweld in films maar dan moet het wel een functie hebben. Waarschijnlijk heeft de regisseur een hekel aan vrouwen denk ik dan.
zyntex
De doodslaan scene is heel erg rauw inderdaad
maja die zal er wel inzitten zodat mensen er over gaan discussiëren en meer discussie is meer promotie zodat er dan weer meer mensen de film gaan kopen
Denk eerder dat hij de kijker een wilde laten zien en voelen hoe smerog geweld is. Daar is hij goed in geslaagd. Beetje slap om wel een film over een moordenaar te gaan kijken om dan vervolgens te gaan klagen dat het te geweldadig is......
yeyo
Natuurlijk heeft het een functie: om aan te tonen wat voor een ziekelijke gestoorde het hoofdpersonage is Als ik de verontwaardigde reacties hier zo lees, is Winterbottom aardig in zijn opzet geplaatst. Jullie reageren zo gechoqueerd omdat zijn daden niet eenvoudig te plaatsen zijn.
bollebudje
Je ziet in de warderingen van deze film:of je vind hem top,of je vind hem gruwelijk.
Een ding wat zeker is dat hij super goed gemaakt is,met ongelofelijk goed acteerwerk van de cast.Hij is inderdaad op sommige momenten gruwelijk,maar mensen deze film gaat over een geestes zieke man,dan kun je echt geen walt disney verwachten.Deze (kei)harde stukken moeten erin zitten anders komt het thema niet over.
Echt een klein meesterwerk met een gepast gruwelijk slot!!!
Necro
Leuke film ... de stem van Casey was wel wat irritant
Het slot was wel te achterhalen maar ja...
annuh!
Intimiderende film... Heftige scènes... Accent vind ik juist leuk, maar dat zal wel persoonlijk zijn.
Aan de ene kant vind ik het een goed verhaal, acteerwerk maar eigenlijk is het een gruwelijke film, verhaal is erg heftig en de beelden soms ook.
Zeriel
het accent van Cassey was vreselijk irritant.
Inderdaad. Mooi vorm gegeven film. Maar op de een of andere manier werkt ie niet, o.a. door Cassey , dat je gelijk al weet dat ie een psychopaat is. Ik had gelijk al een hekel aan hem, de illusie dat ie een goede man is werkt meteen al niet. Een irritant personage maakt nog geen slechte film, maar hier werkt het wel heel erg tegen.
Ik was blij toen de film afgelopen was, en de gruwelijke scenes voorbij waren.
mixmaster
aardige thriller met een goed spelende Casey Affleck.
mooie sfeer van de jaren 50 en er zitten een aantal harde scenes in.
wel een film die je goed moet volgen , vooral in het begin om het verhaal te begrijpen.
apart maar wel goed.
mnrk
Erg leuke film en af en toe best gruwelijk.
De style waarin het zich afspeelt en de gekozen muziek waren prima.
Ik heb hier niks aan toe te voegen, sluit me volledig aan bij de mening van "606".
patjenmgn
Vervelend filmpje (op de normale scene's met Jes & Kate na natuurlijk) en Casey is bijna net zo'n vervelende acteur als zijn broer.
karilem
Te veel extreem geweld. Hoe die vrouwen in elkaar geslagen worden!!!! Echt om te kotsen. Het verhaal is ook niet duidelijk en alles bij elkaar vind ik het uit eindelijk waardeloos. Dit is het soort film waar je niets aan hebt. Het had een goede film kunnen zijn en toch als het afgelopen is blijf je met niets maar een onheilspellend gevoel.
solem
Ik geloof gewoon niet dat er een enkele vrouw zo gewillig is als in deze film, welke naar een boek verfilmd, ons wil doen laten geloven. Er valt wat voor te zeggen dat het abjecte geweld in deze film net zo goed door onze fantasie ingevuld zou kunnen worden met her en der wat suggestieve shots, maar waarom zou je dat willen? Er zijn echt dit soort mannen, maar de vraag hier is of er werkelijk zulke vrouwen zijn die het - deze mannelijke dominantie- huiselijke misbruik zo gewillig ondergaan willen en pikken.
Ik ga denk ik mijn brandblusser weer eens uit het vet halen en op mijn vriendins jukbeenderen ga inbeuken, want ze was gisteren wel erg brutaal tegen me.
Blijkbaar worden sommige vrouwen geil van geweld. Althans, dat is de les die me hier geleerd wordt.
Maar afgezien van dat alles is het enkelt maar een trouwe verfilming van een best wel goed boek. Ik had al een hekel aan Ben Affleck, maar Casey Affleck is volgens mij waar mogelijk nog aantrekkelijker voor de vrouwtjes. Vrouwen vinden deze film minder vies dan mannen.
jipt
Lekker psychopatenfilmpje. Deed me denken aan There Will Be Blood. Snap de negatieve kritiek wel, is visueel best agressief en het plot is ook iets waar je goed je aandacht bij moet houden. Maar vond het uiterst sfeervol en Casef Affleck speelde buitengewoon sterk. Soundtrack was lekker cowboyisch (om het zo te noemen) en zwarte humor lag me ook. Niet de standaard neo-noir, maar een best maf, agressief en gestoorde film met een erg coole hoofdpersoon.
magnifique
Dit is gewoon slecht...irritante acteurs, rommelig visueel, verschrikkelijke stem en camerawerk enz.
De hele combinatie van alles werkt niet voor mij, jammer want het verhaal deed me besluiten deze film te gaan kijken.
Vascago
Prachtige film met een heerlijk fifties sfeertje en een geweldige bijpassende soundtrack. Het verhaal is mooi en wordt vertolkt door acteurs die het onderste uit de kan halen. Vooral Affleck is bijzonder goed op dreef als psychopatische killer. De brute geweldscenes en de flashbacks tonen overtuigend zijn zieke geest.
Helaas gaat het eind wat te ver anders had ik nu al wel een 4.5 gegeven, maar voor nu een dikke 4 sterren.
sander.h
Volgens mij was het ook helemaal niet de bedoeling om de kijker te doen geloven dat Ford een goeie kerel is
Ik vond het in ieder geval een goede film. Casey Affleck zet hier een puike rol neer als über-smeerlap. Door zijn hoge stemmetje en zijn (over het algemeen) goede manieren komen zijn gemene trekjes extra hard binnen. Goed gedaan.
Hetzelfde effect wordt bereikt door van die vrolijke muziek als achtergrond te gebruiken bij de hardere scènes.
De gewelddadige scènes zijn inderdaad behoorlijk intimiderend, door het realistische gehalte ervan. Vreselijke (doch goede) scène als je bij de net in elkaar gebeukte Kate Hudson de urine weg ziet lopen.
Op de een of andere manier had ik meer actie verwacht, maar de film focust zich eigenlijk meer op de personages en neemt daar de tijd voor. Daar moet je van houden.
Door de sfeer die bereikt wordt (beelden, soundtrack) en het goede acteerwerk verdient deze film toch een ruime voldoende. 4*
Tisik
Grappig toch sommige meningen, net hetzelfde zoals vroeger bij Irréversible. Ook al wist iedereen toen op voorhand welke scène ging komen, liep overal een kwart van de zaal naar buiten eens het zover was. Waarom koop je dan een ticketje eigenlijk? Belachelijk! Hier nu net hetzelfde. Welcome to the real world zou ik zo zeggen.
Casey Affleck is trouwens goed bezig, derde topprestatie na elkaar (The assassination of Jesse James, Gone baby gone en nu deze).
melvddonk
The Killer Inside Me.
Op aanraden van mijn broertje heb ik deze film maar eens bij hem uit de kast getrokken en in mijn dvdspeler gestopt. Hij was helemaal lyrisch over de film en ik moet zeggen dat het me niet tegen gevallen is. Ik was nogal sceptisch over de cast. Hudson en Alba in een thriller? Dat kon naar mijn mening niet veel soeps worden. Niets bleek minder waar.
De cast wist erg goed te overtuigen. Zowel Alba als Hudson deden het erg goed en dat had ik absoluut niet van ze verwacht. In romcoms zijn ze leuk, maar verder heb ik nog nooit een goed serieus werkje van ze gezien. Nou, bij deze hebben ze zich toch bewezen.
Casey Affleck is de ster van de show. In Gone Baby Gone vond ik hem al erg leuk, maar ook hier doet hij het erg goed. Af en toe legt hij het er een tikkeltje te dik bovenop naar mijn mening, maar dat maakt het misschien juist allemaal wat enger. Je wordt er in ieder geval even aan herinnert dat moordenaars gewoon tussen het normale volk rondlopen en je ze er niet zomaar uit kan pikken.
Lou Ford is creepy. Hij komt leuk over, maar al snel is het leuke ervan af en de eerste schokkende scène laat dan ook niet erg lang op zich wachten. Schokkende scènes zijn er genoeg te vinden in deze film. Het is enorm vrouwonvriendelijk en de scène dat Jessica Alba's hoofd verbouwd wordt zal ik niet erg snel vergeten.
Wat jammer is, is dat de film af en toe een tikkeltje langdradig wordt en zelfs af en toe bijna mijn volledige aandacht verloor. Gelukkig herpakte de film zich snel en heb ik me toch prima vermaakt. De speelduur had wat mij betreft wel wat korter gekund.
goongumpa
Hallucinante, ijzingwekkende film van Winterbottom, met een briljante acteerprestatie van Affleck. Best indrukwekkend.
Nientje1980
Bah wat een rot film.
Ik wist niet wat ik moest verwachten met deze film maar hij is gewoon ziek!
Zoals die man met vrouwen omgaat, ze in elkaar ramt en (probeert) te vermoorden En ook hoe dat dan zou komen.. Nee absoluut geen aanrader deze film.
flyer
Is het kijken best waard. [spoiler[Was even bang dat hij er mee weg kwam. Alleen dat accent gruwelijk

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix